Şimdi Ara

Combobox'dan seçilen ürünün fiyatını yazdırdım. Sıra db'ye eklemede!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Basit bir proje yapıyorum. Combobox'tan seçilen bir ürünün fiyatını label'da göstercek ve onu data'ya yazdırcak. Access ile uyguladım datayı..

Combobox'tan ürünün fiyatını yazdırdım sıra DB eklemede;

Try 

Dim dr As OleDbDataReader

baglanticumlesi = "Provider=Microsoft.jet.oledb.4.0;Data Source= C:\urunler.mdb"
    bag = New OleDbConnection(baglanticumlesi)

SQLCumle = "SELECT Fıyatlar FROM urunler WHERE Urun = '" & Trim(ComboBox1.SelectedItem.ToString) & "' "

bag.Open()

komut = New OleDbCommand(SQLCumle, bag)
    dr = komut.ExecuteReader
    adapter = New OleDbDataAdapter
    adapter.SelectCommand = komut

While dr.Read()
    Label2.Text = dr("Fıyatlar").ToString & " TL"
    End While

dr.Close()

Catch hata As OleDbException
    Catch ex As Exception

MessageBox.Show(ex.Message)

End Try
    End Sub

Formumuzun görüntüsü, anlatmak istediğimi daha iyi anlarsınız;

Combobox'dan seçilen ürünün fiyatını yazdırdım. Sıra db'ye eklemede!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kénan -- 9 Temmuz 2009; 16:47:01 >

• Çalıştığım programın sadece az bir kod kısmı kaldı..Bilen yok mu ??
  • O kodu öğrenmem lazım, programın kilit kısmı.. Up..
  • Olayı biraz açabilirmisiniz,
    siz datayı datagride çekiyorsunuz ve datagridden seçtiğiniz üürnmü yazılcak combobox a veri nereden geliyor direk doluyormu vs.. Yardımcı olamaya çalışayım, c# biliyorum ama vb.net neredeyse aynı.
  • kodunuzu c# çevirdim ama siz comboyu değişkeler ile doldurum sonra veritabanından çekiyormuşssunuz gibi geldi.

Tam anlayamdım, olayı, ekle click olayı ne iş yapıyor.
  • Ben combobox'a anakart,ram,ekrankartı gibi bileşenler ekledim. Mesela Combobox'tan seçilen ürünü Label 2'ye fiyatını yazdıracak ve Ekle butonuna tıklandığında Database'e kayıt edecek..

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kénan -- 9 Temmuz 2009; 15:43:40 >
  • Yanlış anlamayın ama (belkide ben anlayamıyorum) olayda mantık hatası var gibi duruyor, siz comboyu string değişkenler ürün adlarını tutuyorsunuz, sonra seçilen ürün adına göre veritabanından fiyatını çekiyorsunuz sonra değer label da yazssın ekle diyincede veritabanına yazsın istiyorsunuz, fiyat bilgisini tablodan çekiyorsanız, tekrar neden kayıt eklenmek isteniyor anlamadım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gayet doğru anlamışsınız. Olay bu şekilde. Mantık hatası var gibi olsada bunu bana hocalarım verdi. Yapmak zorundaydım. DB'ye bile ekledim hatta biraz daha geliştirdim, daha da geliştircem inşallah

Kendi başıma zorda olsa başardım, yardım etmeyen herkese teşekkürler..
  • Bende uzun zamandır Visual Basic ile uğraşmıyorum 6 sürümünden beri:)
    Neyse C# bilgim ve senin yzdığın kodlarla bunu halledebilirim

Dim dr As OleDbDataReader

baglanticumlesi = "Provider=Microsoft.jet.oledb.4.0;Data Source= C:\urunler.mdb"
    bag = New OleDbConnection(baglanticumlesi)

SQLCumle = "Insert Into TabloAdı(AlanAdi1, AlanAdi2...) Values(" + combobox.SelectedValue, fln + ")"
    bag.Open()

komut = New OleDbCommand(SQLCumle, bag)
    komut.ExecuteNoneQuery() 'parantezler olmayabilir

tablonu ve alan adlarını tam bilmediğim için böyle yazdım
    sen düzenlersin olmazsa yaz tekrar bakarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi youngprogrammer -- 11 Temmuz 2009; 1:37:29 >
  • Arkadaşlar benim de şöyle bir sorum var ama; comboboxta seçtiğim ürünün fiyatını otomatik olarak veritabanından alsın istiyorum ama bi türlü kodunun bulamadım yardımcı olursanız acilen lütfen ???
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.