Şimdi Ara

COLT mu ? MEGANE mı ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
3.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Size iki aracı karşılaştırarak fikirlerinizi almak istiyorum.

MİTSUBİSHİ COLT 1.5 DID DÜZ VİTES

Boş ağırlık 1085 kg
    0-100 km/s hızlanma 9,9 sn
    Maks. hız 180 km/s
    Maks. güç 95ps 4000rpm
    Maks. tork 210 NM 1800rpm
    Silindir ve hacim 3 silindir, 12V DOHC 1493cc

RENAULT MEGANE 1.5 DCİ DÜZ VİTES

Boş ağırlık 1170 kg
    0-100 km/s hızlanma 12,7 sn
    Maks. hız 182 km/s
    Maks. güç 100ps 4000rpm
    Maks. tork 200 NM 2000rpm
    Silindir ve hacim silindir, 8V 1461cc

Şimdi bu iki aracı ele alalım,

Kalkışla birlikte her halükarda benim COLT 100ps lik MEGAN ı geçmezmi ?

Bir arkadaş var aracı stok hali ile 100 ps ve sen beni kalkışla birlikte 5 km lik bir yolda kesinlikle geçemezsin birlikte kalkacağız ve 5 km lik düz yolun sonunda seni geçeceğim diyor. Ve kendine öyle güveniyorki sana uyarsa hemen 1000 YTL iddaya girelim dedi.

Not: Ben arkadaşa arabanda chip tuning vs. vadır dedim, hayır önce yetkili servise gidelim aracıma baktır ondan sonra yarışalım dedi ..

Ben normal şartlarda 100 ps lik megane ları geçiyorum ama bu neden böyle kendine güveniyor anlamış değilim sinir oldum ..

• sayısal değerlere göre colt meganeyi geçer.

megane 5 hp daha fzla ama gerek hızlanması gereksede kasa ağırlığı daha fazla.

o arkadaş coltun kendisi ufak diye motorunuda ufak sanıyor herhalde.

hayırlı günler.
  • İki aracında son dişli oranlarına bakın.Hızlanmaya ikisi de bi şekilde hızlanacaktır fakat colt son dişli oranı meganedan düşükse daha düşük hıza çıkabilecektir.Sonucta yol ne kadar uzarsa dişli avantajı olan hızlanma avantajı olanı yakalayabilir.Bakınız porsche gt3 ve suzuki hayabusa motor yarışı.Suzki fark atıyor başta fakat motorun son hızı 290 da kalırken ilerleyen km lerde gt3 330 ve ustu hızla gelip geçiyor suzukiyi.

Ben oyumu gene de colttan yana koyarım gene de cunku 0-100 de 2.5 sn kadar fark var.Megane bunu geriden gelip kapatamaz büyük ihtimalle.Girin alın 1000ytl yi:)
  • Colt rahat alır. Megane ağır araba.
  • beygir gücü fazla bile olsa coltun torku daha yüksek ve kasası daha hafif. dolayısı ile kg başına düşen çekiş iki açıdan da coltta avantajlı. maksimum hızlar da doğru ise sorun yok. Üstüne colt'un rüzgar direnci de oldukça düşük.
    Acaba 3 silindir olması mı fark eder diye düşünüldü. Veya arkadaş kendi şöförlüğüne çok güveniyor. Sonuçta araçlar manuel şöförün etkisi de büyük arabasının sınırlarını bilen birisi iyi işler çıkarabilir. Ama bu arabayı bağlamaz tabi.
    Aklım ve kalbim colttan yana.
  • Her iki aracında tork eğrilerine baktığımızda Mitsubishi Motor uzmanlığının aracı daha önde bulunması gerektiğini gösteriyor. Çok rahat 1.000 YTL ile eve döneceğinizi düşünüyorum. Kolay gelsin
  • Yolun durumu (eğim, zemin) çok önemli bir etken olmak üzere youtube'dan "1.5 did top speed" diye aratırsan 185 km/h yapan bir örnek video bulabilirsin. Belki bu da seni rahatlatır. Aynı şekilde megane için de top speed değeri bulman lazım bir yerlerden. Verilen değerlerin üstüne çıkılabilir, aynı şekilde altında da kalınabilir çünkü.

Sizi de tedirgin eden, acaba dedirten tek şey 5km olması sanırım. Ben de Colt derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WahrsAgeR -- 21 Temmuz 2008; 17:43:46 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Clio mu Albea mı?
    3 yıl önce açıldı
    Getz mi Corsa mı????
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: caramurat

Her iki aracında tork eğrilerine baktığımızda Mitsubishi Motor uzmanlığının aracı daha önde bulunması gerektiğini gösteriyor. Çok rahat 1.000 YTL ile eve döneceğinizi düşünüyorum. Kolay gelsin

1.5 dizel colt mercedes motor değilmi ?

Bu arada 5km sonunda megane geldiğinde coltun motoru soğumuş olur :D
  • colt meganı geçebilir, ama meganın karizmasını geçemez.
  • colt meganı geçerse megane'ın karizmasını baştan başa öyle bi çizer ki
  • quote:

Orjinalden alıntı: erhanbaba62

colt meganı geçebilir, ama meganın karizmasını geçemez.

megane de ne karizma varsa bu arada.

heryerde görülen taksiciler tarafından çok sevilen bir araçta kanımca pek bi karizma kalmaz.

hayırlı günler.
  • colt oyuncak gibi araba,
    megane II ise baba arabası.
  • quote:

colt oyuncak gibi araba,

Doğru aile babası arabasıdır. Megane II nin ne karizması var onu anlamadım. Taksicilerde çok var, şirket arabası olarak da çok var. Megane II nin bir tek SW kasasını severim.
  • quote:

colt oyuncak gibi araba,

neyse tartışmayı büyütmeyelim.

ben bir colta bindiğinden şüpheliyim arkadaşım aksi halde coltun magane den geniş bir ic hacme sahip olduğunu bilirdin.

hayırlı günler.
  • Merhaba,

Forumu uzun zamandır takip ediyordum ama ne zaman üye olmaya çalışsam pano hata veriyordu, bugüne kısmetmiş. 2008 model 1.5 dizel MT bir colt a sahibim. İzmir-Aydın arasındaki otobanda araçta 4 kişi varken düz yolda 190km yi 2 kere gördük. O zaman araç daha 5.000km civarındaydı. Şu anda 9.000km yi geçtim ve tahminen 12.000km civarı ilk bakımına sokacağım. İlk bakımdan sonra da tahminimce 200km yi görebileceğimi düşünüyorum.

Megan a gelince kalkışta Colt u geçmesi mümkün değil, bırakın megan ı kalkışta ağırlıklarından dolayı 2 kapılı spor mercedes ler i bile tokatlayabiliyorsunuz. Ama 5km lik bir parkurda ne olur tam kestiremiyorum. Şirkette 65bg lik 1.5dci Clio kullanıyoruz max hızı 170 i geçmiyor kesinlikle.
  • yaw bu colt un 0-100 km/s hızlanma 9,9 sn yazılmış doğruysa bravo vallahi
    eğer öyle ise civic i bile geçer
    buna bir powerbox takın olsun size gti killer
  • quote:

Orjinalden alıntı: ucankut

Merhaba,

Forumu uzun zamandır takip ediyordum ama ne zaman üye olmaya çalışsam pano hata veriyordu, bugüne kısmetmiş. 2008 model 1.5 dizel MT bir colt a sahibim. İzmir-Aydın arasındaki otobanda araçta 4 kişi varken düz yolda 190km yi 2 kere gördük. O zaman araç daha 5.000km civarındaydı. Şu anda 9.000km yi geçtim ve tahminen 12.000km civarı ilk bakımına sokacağım. İlk bakımdan sonra da tahminimce 200km yi görebileceğimi düşünüyorum.

Selam,

Kardeş ikimizin aracı aynı fakat ben 180 KM/h i kesinlikle geçemiyorum araçla ..

Araç 180 KM ye kadar bir solukta geliyor sonra sanki orada bir kesici var ayağımın altında bayağı gaz olmasına rağmen araç 180 KM yi geçmiyor ve bugüne kadarda dik yokuşlar dahil kesinlikle geçmedi..

Anlamadım bu işi ben ..

• quote:

Orjinalden alıntı: Fantastic Light

quote:

Orjinalden alıntı: ucankut

Merhaba,

Selam,

Kardeş ikimizin aracı aynı fakat ben 180 KM/h i kesinlikle geçemiyorum araçla ..

Araç 180 KM ye kadar bir solukta geliyor sonra sanki orada bir kesici var ayağımın altında bayağı gaz olmasına rağmen araç 180 KM yi geçmiyor ve bugüne kadarda dik yokuşlar dahil kesinlikle geçmedi..

Anlamadım bu işi ben ..

Aracınız kaç km de ?

• sanırım burada colt dizel kullananlar vardı

ses konusu anlatıldığı gibi ciddi problem mi?

bi arkadaş içinde durulmuyo dedi inanmadım

bi deneyemedim maalesef bilen arkadaş var mı?

saygılar...
  • megane
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.