Çok önemli bir soru buldozer serisini beklemelimiyim?Çıktıklarında fiyatları ne olur benim şimdi almayı istediğim işlemci i7 2600k yada i5 2500k bunları geçerlermi bunları alsam pişman olurmuyum?buldozerler çıkınca fiyatları düşermi?sand brdigenin yenileri çıkınca bunlar eskirmi ve oyun ağırlıklı günlük kullanımda kaç sene giderler?bende amd athlon dual core 6000+ 3.0 ghz var
Acelen yoksa beklmeye değer.İ5,i7 yi geçebilirde geçmeyebilir de fakat büyük ihtimalle Amd bütçeye uygun modeller çıkaracaktır.Şimdi i5,i7 alınsa ilerde pişman olunur mu olunmaz çünkü uzun yıllar seni idare edecektir,etmediği anda İntelin İvy Bridge işlemcileri yine i5 2500K,İ7 2600K anakartları ile uyumlu olacak.
quote:
Orijinalden alıntı: HyperXCrossfire
Acelen yoksa beklmeye değer.İ5,i7 yi geçebilirde geçmeyebilir de fakat büyük ihtimalle Amd bütçeye uygun modeller çıkaracaktır.Şimdi i5,i7 alınsa ilerde pişman olunur mu olunmaz çünkü uzun yıllar seni idare edecektir,etmediği anda İntelin İvy Bridge işlemcileri yine i5 2500K,İ7 2600K anakartları ile uyumlu olacak.
teşekkürler çıkmalarına az kaldı aslındada 1500-2000 tl arası bütce var ama 1500 olursa iyi olurdu amd işlemcileri nekadar fiyata çıkar anakartlarla birlikte ama bekleyemiyorum sabır :D
quote:
Orijinalden alıntı: waleur5
quote:
teşekkürler çıkmalarına az kaldı aslındada 1500-2000 tl arası bütce var ama 1500 olursa iyi olurdu amd işlemcileri nekadar fiyata çıkar anakartlarla birlikte ama bekleyemiyorum sabır :D
şöyle birşey var biraz bilgi veriyor aslında
quote:
Orijinalden alıntı: Red_Lead
quote:
quote:
şöyle birşey var biraz bilgi veriyor aslında
sizin fikriniz nedir resme göre?
o soldaki fiyat ortalama sistem fiyatı. usa ya göre. +700$ diyor tr de 1700TL falan patlar.
Acelen yoksa bekle acelen varsada bastır parayı al
Bence kafa yapını değiştir.Malum bizim insanımızda ihtiyaçtan çok "en iyisi bende olmalı" görüşü hakim olduğu için böyle kararsızlıklar çıkıyor. Hemen örneklendireyim, bulldozerler çıkacak almaya kalkacaksın bu sefer "ivy bridge" sinyalleri çakacak intel.Yani ihtiyacı bi köşeye bırakıp "en kralı bende olsun" dersen o zaman bulldozer alıp, ivy çıkınca kesin pişmanlık yaşayacaksın.Bu kısır döngü, sonu yok.
quote:
Orijinalden alıntı: defender
Bence kafa yapını değiştir.Malum bizim insanımızda ihtiyaçtan çok "en iyisi bende olmalı" görüşü hakim olduğu için böyle kararsızlıklar çıkıyor. Hemen örneklendireyim, bulldozerler çıkacak almaya kalkacaksın bu sefer "ivy bridge" sinyalleri çakacak intel.Yani ihtiyacı bi köşeye bırakıp "en kralı bende olsun" dersen o zaman bulldozer alıp, ivy çıkınca kesin pişmanlık yaşayacaksın.Bu kısır döngü, sonu yok.
neyapmalıyım peki?
i5-2500k'yı alın gitsin F/P oranı zaten çok iyi, yukardaki ardaşın yazdığı gibi şimdi buldozer'i beklesen ondan sonra ivy bridge geliyor hadi onu bekle diyecekler bu böyle sürüp gider.
Önce ihtiyaçları belirle PC ile ne yapacaksın? Maddi durumunu düşün her yıl pc yenileyebilecekmiyim vs? Çok aşırıya kaçmaya gerek yok idela bir pc hazırlasan kendine en az 3-4 yıl gideri var.
quote:
neyapmalıyım peki?
Kafa karışıklığına gerek yok, 2500K, P67 o/c yapınca yamulmayacak bir board, iyi ama abartı olmayan bir işlemci soğutucusu, ve sağlam bir ekran kartı.Bunların seni pişman edeceğini veya mağdur edeceğini düşünmüyorum. 2500 vs 2600 tipinde bir başka başlık daha açmışsın.Tek başlık altında tüm sorularını sorabilirsin. Ayrıca kusura bakma ama "pişmanlık duyup duymamak" duruma göre değişir.Yani borsa mı oynuyorsun? Veya ev mi satın alıyorsun? Abartmaya gerek yok.
Şu an sistem topluyor olsaydım Bulldozer'lere destek vereceği kesinleşmiş 8 serisi kaliteli bir anakart ile Phenom II 955 alır onu da 3.8ghz civarına çeker 2 yıl düşünmeden kullanırdım. 2 yıl sonra yetersiz gelirse 8 çekirdekli bir Bulldozer alır yola devam ederdim. Bana göre en mantıklı ve ekonomik seçim bu ama tercihler değişebiliyor tabi.
quote:
Orijinalden alıntı: selcuk_tr_31
Önce ihtiyaçları belirle PC ile ne yapacaksın? Maddi durumunu düşün her yıl pc yenileyebilecekmiyim vs? Çok aşırıya kaçmaya gerek yok idela bir pc hazırlasan kendine en az 3-4 yıl gideri var.
oyun
tmm ivy bridge işlemci destekli anakart söleyinde onu alalyım
2500k+Sabertoot anakart 4.2ghz yada 4.5ghz hiç zorlanmadan oc birde yanına gtx570 asus dcu II vatandan hemen %25indirim le kap=3yıl kullan
indirim bitti
quote:
Orijinalden alıntı: Mens Rea
Şu an sistem topluyor olsaydım Bulldozer'lere destek vereceği kesinleşmiş 8 serisi kaliteli bir anakart ile Phenom II 955 alır onu da 3.8ghz civarına çeker 2 yıl düşünmeden kullanırdım. 2 yıl sonra yetersiz gelirse 8 çekirdekli bir Bulldozer alır yola devam ederdim. Bana göre en mantıklı ve ekonomik seçim bu ama tercihler değişebiliyor tabi.