Şimdi Ara

Çok karışık bir problem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar aracım Citroen Saxo 1.4

Sorun mu desem ne desem bilemedim ama sıkıntı şu ; Araba rolantideyken cam indirme ve kaldırma tuşlarına bastıgımda arabanın devir saatinde oynama ve motorda rolanti düzensizliği oluyor hafif şekilde. Bunun sebebi nedir?

2. sorunum ; Arabayı stop ederken kontağı kapattığım an Hararet ibresi ve Benzin ibresi o anki durumuna göre sabit kalıyor. Sebebi ne olabilir ? Görüşlerinizi merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bybossu -- 2 Nisan 2014; 16:48:11 >

• Birinci sorunun cevabı muhtemelen akünuz bitmek üzere , ikincisini bilemedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1-- rolanti düzensizliği azsa sorun değil çünki 2006 model aracımızı aldığımızdan beri rolanti elektrik tüketimine göre değişiyor. bir sorun olmadı. orjinal aküyü 6 yıl kullandık. araba haftaiçi hergün istanbulda kullaniliyor.

2-- arabanın özelliği olabilir. servise tel açıp sordunuzmu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmetyilmaz77 M kullanıcısına yanıt
    Her zaman sabit kalmıyor, günde beş kere stop edeceksem en az ikisinde böyle yapıyor.
  • 1. Mehmet arkadaşın yazdığı gibi bence de normal. Gerilime göre bujide kıvılcım sıcaklığı değişiyor. Rolantiyi en çok bu etkiliyor. İndüksiyon bobini 13 voltta 20bin volt gerilim sağlıyorsa, 11 Voltta belki 16bin volt gerilim sağlıyabiliyor.

2. Sistem elektronik değilse bu da normal. Pek çok arabada böyledir. Göstergelerin sistem voltajından etkilenmemesi için ibrede çift elektro manyetik vardır. Biri ibreyi sağa diğeri sola çeker. Böylece sistem voltajı 10 da olsa, 16 da olsa aynı voltajda tam ortada dururlar. Sensör (müşür) reostaları bu dengeyi değiştirir, ibrenin göstermesi böyle sağlanır. Voltaj ortadan kalkınca sensörün o anki direnci ve kapasitansına göre ibre düşebilir veya ortada kalabilir.

Bazen elektrik sistemine yapılan eklemeler sistemin kararlılığını etkiler. Şasi üzerinden anahtarlama yapan devrelerle, direkt akım taşıyan kablolarla yapılan anahtarlamaların bir dengesi vardır. Sistemlerin bağlı oldukları sigortaya göre hangi devrelerle paylaşımda bulunduklarına göre karar verilir. Sistemin bir bütün olarak gözetmeden bir ekleme yapıldığında, mesela şasiye tasarlanmadığı kadar yüksek bir akımda anahtarlama devresi bağlandıığında böyle bir takım dengeler de bozuluyor.

• Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    Açıklamalarınız için teşekkürler durumu kavramış bulundum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Uçuk sorunu ama önemli
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.