Şimdi Ara

çok format atmak hdd ye zarar verirmi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Peki, quick format, normal format ve format u, nun arasındaki fiziksel yani pratikteki farklar nelerdir. Bunlardan hangisi tavsiye edilir.

Peki, quick format, normal format ve format u, nun arasındaki fiziksel yani pratikteki farklar nelerdir. Bunlardan hangisi tavsiye edilir

Bu uzun bir konu ama kısaca anlatmaya çalışayım.1- quick format= Bir harddiske veri kaydedilirken dosyanın ismi File Allocation Table (FAT) denilen alana dosyanın adı ve kayediliş yeri, hardiskin herhangi bir boş yerine de dosyanın kendisi kaydedilir. Quick Formatta sadece dosyaların adlarının kaydedildiği alan silinir ve dosyalar aslında yerini korumasına rağmen silinmiş gibi görünür, böylece üzerlerine bir şey kaydedilmedikçe herhangi bir programla dosyalar geri çağrılır.2-normal format=dosyaların isim tablosu(FAT) ile dosyaların kaydedildikleri alanda biçimlenir yani silinir. Dosyaları kurtarmak hala mümkündür ama daha zordur.3- format/u parametresi= normal bir formatta yada quicik formatta format atılırken dosyanın kurtarılma bilgileri diskin en sonuna kaydedilirki herhangi bir yanlışlık durumunda dosyalar kurtarılması kolay olsun diye, ama /u parametresi ile kurtarılma bilgilerinin kaydedilmesi iptal edilir.

• senede bir vadesi gelir de atarım formatımı :) o zamana kadar da upgrade olmuş oluyor alet :D
    AMD Athlon 64 3000+ S939 Epox 9NPA+Ultra ASUS Extreme EN6600GT TOP Limited Edition 512 MB DDR 400 Twinmos 160 GB seagate SATA NCQ Nec 3520A DVD-RW Zyxel H600 R1 Series ADSL 17" Philips 107E Philips MMS 460 5.1 hoparlör microsoft Kablolu Optik set
  • Günde 5-10 kere atmadığın sürece bişey olmaz.Benim bi arkadaş 6 ay boyunca hiç format atmadı ama diski bad sektör oldu.Bense hemen her ay formatlarım.Tık yok elhamdulillah...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ha.Mim.Ra -- 12 Aralık 2004, 15:57:06 >

Orjinalden alıntı: nietzche

hd'e format atmakla zarar görülseydi,
    benim bu maxtor çoktan göçmüştü,
    sürekli netteolduğumdan,doğal olarak;trojen,spam,vs bulaşıyor,öyle antivirüs norton,kaspersky vs hiç inanmam,güvenmem,
    zaten işede yaramıyor,

benim bilgisayarım tertemiz sürekli yeni gibi olmalı,
    e pire için yorgan yakan paranoid bir kullanıcı olduğumdan,
    haftada 4 kez,
    ayda hiç abartmasız,en az 16 kere format atıp,xp yi kuruyorum,
    12 aydır bu sistemi kullandığıma göre;

bu durumda 12*16=192 eder, bu durumda formatın zararsız olduğunu anlayabiliriz,birde bu low lewel format dx486 ların biosunda olan bir özellik,şimdikilerde yok,seagate nin sitesinde bunun programı var,

saygılar

• evet sevgili s333 nickli forumdaşım;
    eleştirdiğin bir durum varsa yazarsan sevinirim,
    alıntı yaparak soru işareti koyarak,
    neyi anlatmaya çalıştığını ben pek anlayamadım,

hatamız varsa eğer; eksikliğimizi kabul ederek özür dileriz,

ama ben trojenlerden korunmak için yukarda yazdığım gibi yapıyorum,

birbirimize biraz daha saygılı olmayı başarabilirsek;

birçok sorun kendiliğinden ortadan kalkabilir diye düşünüyorum.ok?
  • walla kaç kere format attım sayısını unuttum. bazen haftada 1 attığım oluyordu tık bile yok makinede çok şükür. sonra norton ghost ile tanıştım rahat ettim
  • Low level format bir nevi fabrika formatı da olarak tanımlanabilir. Fabrika çıkışında hardisk plakaları tamamen düzdür. Bunları yazılabilir hale getirmek için üzerlerine bir takım izler çizilir. Bu işleme low level format denir. Eskiden özelliklle 486'lar döneminde bioslarda bu format türü desteklenirdi. Şimdi bunu yapmanın yolu harddisk üreticilerinin programlarından geçiyor. Ancak yapılması pek tavsiye edilmez, çünkü harddiski oldukça yoran bir işlemdir. Kırtasiyeden çizgili defter alıp tekrar çizmeye benzer.
  • format türkçsei şekil vermek yani disk üzerindeki adresleri yeniden oluşturacak şekilde boş fieldlar yapmaktır...bu da yukarıda dediğim gibi günlük yazmaktan farklı birşey değildir....format yazması bozucu bir olaysa hard diske o zaman bozulur diye hiçbir işlem uygulamayalım...
    *** Düşersin ama kalkarsın, kaçırırsın ama yakalarsın, vazgeçmezsen başarırsın...***
  • ewet ben 2-3 tane hdd yedim format atmaktan
    günde 10 kere filan oluodu bazen. bence kafayı yior bi müddettten sonra hepsi ..
    yeni nesiller daha dayanıklı ..
  • o format atmaktan değildir...lütfen format yazmaktır...niye farklı birşey sanıyorsunuz anlamıyorum...hard diskin tümüne birşey yazıyorsunuz o kadar...farzedin örneğin 80 gb olan diskinize 80gblik program kaydediyorsunuz bozulur mu bozulursa niye hard disk o zaman....
    *** Düşersin ama kalkarsın, kaçırırsın ama yakalarsın, vazgeçmezsen başarırsın...***
  • ben valla her ay 2 kere atıyorum boş vaktimde hoşuma gidiyo temiz temiz ohh.bişey olmaz yane 4 yıldır devam
  • abi ben geçen hafta bi hdd aldım segate 120 baracuda daha 1 hafta olmadan 5 tane format attım niye mi? onu bende bilmiyorum bitanesi sp2 olduğuı kesin :) inş. bişey olmaz peki bişey sorcam ben bu arada 120lik bir hdd yi bölünmüş haliyle bölünmemiş hali arasında hız farkı olurmu ?
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.