Kuzenimin Pc'si sorunlu.Kasayı ve modemi takıyorum,gayet güzel interneti çalışıyor. Fakat kuzenim Pc'yi ve kasasını alıp eve gittiğinde ve çalıştırdığında,Bilgisayarında ! Ünlem işareti çıkıyor. Yeni bir kablo verdim fakat onunla da çalışmamış. Ethernet kartında sorun olsa,bende çalışmazdı. İşletim sisteminde sorun olsa,bende çalışmazdı. Modemde sorun olsa,o da bende çalışmazdı ki kendi bilgisayarım ile de denedim modemi,çalışıyor. Sorunu bir türlü anlamadım arkadaşlar lütfen yardımcı olun,delirmek üzereyim.
TTneT'i Arayınca bizden kaynaklı değil diyorlar.
Yardımlarınız için şimdiden Teşekkürler...
modem ve işletim sistemi nedir?
quote:
Orijinalden alıntı: marsis
Arkadaşlar benim sorunum biraz değişik.
Kuzenimin Pc'si sorunlu.Kasayı ve modemi takıyorum,gayet güzel interneti çalışıyor. Fakat kuzenim Pc'yi ve kasasını alıp eve gittiğinde ve çalıştırdığında,Bilgisayarında ! Ünlem işareti çıkıyor. Yeni bir kablo verdim fakat onunla da çalışmamış. Ethernet kartında sorun olsa,bende çalışmazdı. İşletim sisteminde sorun olsa,bende çalışmazdı. Modemde sorun olsa,o da bende çalışmazdı ki kendi bilgisayarım ile de denedim modemi,çalışıyor. Sorunu bir türlü anlamadım arkadaşlar lütfen yardımcı olun,delirmek üzereyim.
TTneT'i Arayınca bizden kaynaklı değil diyorlar.
Yardımlarınız için şimdiden Teşekkürler...
evet eldeki bilgilerle ancak soyle bir senaryoda dediginiz durum olabilir. sizin modem'in kullandigi subnet 192.168.2.0/24 olsun ipsi de 192.168.2.1 arkadasinizin modeminde ise subnet 192.168.1.0/24 ve pc ye statik ip vermisseniz, sizde calisir ama arkadasinizda calismaz. yapmaniz gereken statik ip ayari varsa kaldirip dhcp den ip almasini saglamak. ayrica dns ayarlarini da 8.8.8.8 yaparak deneyin zaten dhcp ayarli ise, bu defa modem'e uygun ip verin, modemin ipsi 192.168.2.1 ise pc ye 192.168.2.11 verin subnet 255.255.255.0 gw ise modemin ipsi olsun. bu sekilde deneyin.
Yeni bir ethernet kartı takmışlar ve sorun çözülmüş. Sağolun arkadaşlar.
(Nasıl olmuş bilmiyorum ama o ethernet kartı bende çalışıyordu )
quote:
Orijinalden alıntı: marsis
Yeni bir ethernet kartı takmışlar ve sorun çözülmüş. Sağolun arkadaşlar.
(Nasıl olmuş bilmiyorum ama o ethernet kartı bende çalışıyordu )
evet cok degisik bir sorunmus benim savim halen gecerli bu durumda, yeni ethernet takinca windows yeni settingler uygular ve default dhcp acik oldugu icin yeni,kendi modeminden dogru ip alabilir. neyse sorun cozuldugune gore... gecmis olsun