Şimdi Ara

Çok Çok Basit 2 tane hata (Başlangıç seviyesi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba ben bilgisayar mühendisliği birinci sınıf öğrencisiyim.

Geçen hafta programlamaya giriş dersinde javaya başladık ve bu hafta lab dersi vardı. 3 tane proje yaptık ama 2 tanesinde ufak sıkıntılarım var. Yardımcı olursanız sevinirim.

Şimdi bu programda girilen kilometre değerini mile çevirmemiz isteniyor. Tam sayı değeri girince oluyor ama ondalıklı değer girince hata veriyor program.Ne yapmam lazım?

Çok Çok Basit 2 tane hata (Başlangıç seviyesi)Çok Çok Basit 2 tane hata (Başlangıç seviyesi)

[simage]https://store.donanimhaber.com/d6/7a/f2/d67af2f53789821a2d217171372c4e5e.jpg [/simage]

[simage]https://store.donanimhaber.com/66/8d/87/668d8713cb1b3ba2184401522e0a0381.jpg [/simage]

-----------

Bir diğer sorun ise

Kendi girdiğimiz değerleri toplayan çarpan çıkaran bölen bi program yaptık.
    integer değerler girmemiz lazım yani seçilen sayılar tamsayı olmak zorunda ama bölme işlemini double vermeli. Diğer işlemleri de virgülden sonrasını okumamalı (1.0 yazmayacak mesela 1 yazmak zorunda)

Arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim. Çok basit şeyler ama işte acemilik

• ............

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C19CF3F3B -- 24 Mayıs 2018; 12:25:46 >
  • Değişken tipleri olayını tam kavrayamamışsın. Double virgüllü, int tam sayi alır.

Aynı şekilde input olayını da tam kavrayamamışsın. Bir değişkeni double tanımlayıp, int değer almışsın kullanıcıdan. Tavsiyem, değişken tipleri ve input alma olaylarına bir daha bakman. Bu arada cevabı yukarıdaki arkadaş vermiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: imammmm

Değişken tipleri olayını tam kavrayamamışsın. Double virgüllü, int tam sayi alır.

Aynı şekilde input olayını da tam kavrayamamışsın. Bir değişkeni double tanımlayıp, int değer almışsın kullanıcıdan. Tavsiyem, değişken tipleri ve input alma olaylarına bir daha bakman. Bu arada cevabı yukarıdaki arkadaş vermiş.

Hocam şöyle ki ben normalde hazırlık okuyacaktım. Ama sınavı atladım bölüme geçtim. İlk haftadan işlenilen konular bunlar ve maalesef ben yoktum.

Sonradan başladım o yüzden pek hakim değilim. Teşekkürler cevap için

Pikiben hocam teşekkürler yaptım düzeldi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Fonksiyon Şuan Uygun Değil!
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.