Şimdi Ara

Çok basit iki soru(DDR2-3 meselesi ve LCD)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1- Anakartlar DDR2 iken ram'i DDR3 olan bir ekran kartı abesle iştigal mi eder? Ben popüler satış sitelerinin hiç birinde DDR3 destekleyen bi board görmedim. Ha onlar sistem ram'ini refere ediyor ama bu DDR3 ekran kartları neyin nesi? DDR2 boardlara takmanın bir anlamı var mı?

    2- Masaüstü LCD monitör kullanan arkadaşlar; görüntü ekranın tam karşısından bakmıyorsanız parlama yapıyor mu? Ben şu an laptop kullanıyorum ve yeni toplayacağım PC'de monitöre karar veremedim. Hergün yatarak ya da kaykılarak film seyreden biriyim, 300$ verip alacağım LCD monitörde de biraz yandan bakınca siyah bölgeler görünmeyecek parlayacaksa paramı cebime koyar yarı fiyatına normal monitör alırım. Her LCD dediğim gibi parlar mı yoksa bu xwga, bright bilmemne olmasıyla giderilmiş bi sorun mu?

    Şimdiden teşekkür.







  • bak anakartın desteklediği ddr2 ramdir ekran kartı rami değildir ekran kartının uyumunda agp mi pci ex mi ona bakılır anakarta uyumunda ddr3 çok daha iyi olur ekrankartında şu anda ramde ddr3 yok zaten
    öyle bişi olmuyor bildiğim her lcd parlamaz
  • Özellikle parlak ekran Lcd ler çok fena parlarlar. Ayna gibidirler..
  • Anakartın Bellek tipi ile ekran kartının bellek tipi arasında hiç bir baglantı yoktur...Şuan GDDR4 ramli X1950XTX kullanan arkadsın anakartıda DDR4 mü desteklicek ?
    LCD ekrana gelince ekrana tam karşıdan bakamıyorsan bencede o kadar fark verme zaten cozunurluk seviyeleri CRT ekranlarda daha ust seviyelerde LCD ekranlarında ust seviye olan modelleri otomobil parasına veriyorlar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: geldiler

    1- Anakartlar DDR2 iken ram'i DDR3 olan bir ekran kartı abesle iştigal mi eder? Ben popüler satış sitelerinin hiç birinde DDR3 destekleyen bi board görmedim. Ha onlar sistem ram'ini refere ediyor ama bu DDR3 ekran kartları neyin nesi? DDR2 boardlara takmanın bir anlamı var mı?




    yüzbinlerce ddr3 ekran kartı satılırken, bir tane bile ddr3 ram satılamıyor (çünkü daha piyasaya bile düşmedi)
    ddr3 ram olsa anakartı da olur zaten, değil mi?
    sence nasıl kullanılıyor bu ekran kartları
  • Dostum anakart ile ekran kartındaki ramler farklı şeyler, ikisini karıştırmamak lazım. Ancak ekran kartındakilerin DDR3 olması performansı çok etkiliyor.
    LCD ler laptoplardaki gibi kötü değiller. Özellikle karanlık ortamda CRT yi aratmıyorlar. Oyun oynuyorsan 4ms üstünde alma. Özellikle Most Wanted ile son sürat giderken CRT ile farkını farkediyorsun. Filim için imzamdaki monitörü öneririm. Geniş ekran ve DVI bağlantılı. İki tane almıştım ölü de piksel çıkmadı. Monitör formunu icele istersen...
  • Ekran kartlarında kullanılar GDDR ramların çalışma ilkeleri anakartlarda kullanılmakta olan DDR ramlardan farklıdır. Henüz DDR2 kendi alanında doruk noktasına ulaşmadığı için ve pazarlama stratejilerinden dolayı kısa zaman içinde ddr3 beklemesin kimse piyasada.

    Lcd konusunda notebooklarda kullanılan Lcd lerde dar açıda net görüntü alınmasının iki nedeni olabilir, birincisi enerjinin kısıtlı kullanılması, ikincisi kalitesizlik... Masaüstü Lcd monitörlerde enerjinin az kullanılmasını gerektiren bir sorun olmadığından dolayı ve artık Lcd piyasasındada rekabetin artmasıyla bu tür sorunlar artık pek yaşanmıyor, ama tabi dandik diye nitelendirebileceğimiz markalar bunun dışında.
    http://www.otuz.com/product_info.php?products_id=8939 ben şuan bu monitörü kullanmaktayım harika canlı bir görüntüsü var, çok memnunum.
    http://www.otuz.com/product_info.php?products_id=16491 bunlarda yeni çıktı, 700:1 kontrast varki parlakmı parlak...
    http://www.otuz.com/index.php?hit=21_27_63_218&liste=&sort=1a&filter_id=386&sort=2a&sort=1a birde crea diye bir marka var, nekadar iyi bir marka bilmiyorum ama monitörlerin görütü kalitesi oldukça güzel.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: serhatiskodra

    Anakartın Bellek tipi ile ekran kartının bellek tipi arasında hiç bir baglantı yoktur...


    Beklediğim tek cevap şuydu. Kimi aptala anlatır gibi anlatmış, sağolsun. it terminolojisine o kadar da yabancı değilim. sadece son pc'mi toplayalı uzun süre oldu. sd ram'den beri ne kadar değişti takip edemedim. (mesela rd ram gelecekti 800mhz, yalan olmuş görülen o ki) yine de ilgi gösteren herkese teşekkür.
    Ekran kartı tamamdır. 512mb ddr3 bi kart beğenirim inşallah önümüzdeki kışa kadar.

    Monitöre gelince max. çözünürlük açısından ben de crt taraftarıydım (çalınma vs. riskini de düşününce en güzeli )ama göz sağlığını düşününce, bilgisayar/net bağımlısı olarak başında saatler geçireceğim monitöre bikaç yüz ytl fazla vereyim de gözlerime daha az zararlı ışınlar yollasın.

    Ha "yok arkadaşım crt'de de flat ekranlar olayı aştı, lcd ile aynı radyasyon oranı cart curtu diyen çıkarsa onu da araştırırız.

    Hepiniz sağolun.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.