Şimdi Ara

Çok Acil ve Değişik Bir sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bir hafta kadar önce bilgisayarım kendi kendine dondu. kapatıp tekrar açtım ve gitgide bu sorun tekrarlamaya başladı. önce iki ayrı virüs taramasından geçirdim. (norton ve avast) herhangi bir virüs yada başka birşey bulmadı. daha sonra bilgisayarı resetlediğimde bu sefer monitör açılmamaya başladı. kasanın üzerindeki cpu ışığı takılı kalmaya başladı. fişini çıkarıp takınca bazen ilk açılıştaki ekran kartının yazdığı yerde bazen memoryi test ederken bazen windows yüklenirken donuyor. buralarda donmasa bile bu seferde windows açıldıktan 15 dk sonra falan mutlaka donuyor ve bir kaç kez fişini çıkarıp takmadan kasa çalışsa bile monitör açılmıyor. ramlari ekran kartını powerı başka makinede denedim sorun yak. hdd'yi test ettim bir sorun yok. windowstan kaynaklanmadığı ortada çünkü bazen ilk açılışta donuyor. acaba biosla alakalı olabilir mi.. bazen açılışta bmos checksum error diyor bazen demiyor. çok cansıkıcı bir durum yani. biosu update edeyim diyorum ama donup kalırsa o esnada bir daha hiç açamamaktan korkuyorum. sizce sorun ne olabilir?

sistem:
    P4 3.2
    512 mb ram
    anakart ms-7211
    nvidia mx4000 ekran kartı

• Sorunun donanımsal olduğu açık. Ben CPU'dan şüphelendim. Çünkü başka hiç bir parça süründürmez makineyi bu kadar. Bu arada "checksum error" hatası için şu link yardımcı olabilir.

http://forum.donanimhaber.com/m_6645818/tm.htm
  • işlemci ısısını ve sistem ısısını kontrol etmeni öneririm...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.