Şimdi Ara

ÇOK ACİL SORU Üniversite kayıt dondurma ve yatay geçiş (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
83.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • (KONU İLE İLGİLİYSEN SONDA ÖNEMLİ BİR EK)

    Arkadaşlar sorularım var ama kime sorayım ne yapayım bilemedim lütfen cevaplayabilir misiniz? Olay şu şekilde.

    Sınava girdiğim ilk sene yoğun bir çalışmadan çıkmış olmanın ve geri dönmek istememenin yarattığı korku ve paranoya ile 1 haftalık bir süreçte gideceğim bölüme karar vererek tercih yaptım. Mimarlık hiç aklımda olan bir meslek değildi. Sınavda aldığım netice ve kazandığım üniversitede ne beni ne aile tatmin etmişti.(şükür ediyorum tabiki böyle söylemek çok çirkin geliyor ama durumu anlatmam gerekiyor) 1 sene bölümü okudum derslerim iyi ama istemiyorum artık. Bölümle kimyam uyuşmuyor. Hergün ödev.İnsanlar birazını yapıp götürüyor. Ben yapamıyorum bunu. Takıntılı bir yapım var. Kendimden verebildiğim kadar veriyorum. 3 gün uyumamalara varıyor bu durum. Bölüme mi başladım uyuşturucu kullanmaya mı belli değil. Kazandığım zamanki halime bakıyorum bide aynaya bakıyorum içler acısı. Bölüm beni tüketiyor ve hiç zevkte almıyorum.

    Bu yüzden şuan 2. yıl (3. yarıyıl) ın başı ve ben bölümü bırakmaya karar verdim. Şuan yatay geçiş imkanım bulunmuyor diye tahmin ediyorum çünkü dönem başlayalı (18 eylülde başladı) 1 ay 1 gün oldu ben bunu yazarken.

    Yapmak istediğim şeyse şu. Bir sene daha çalışıp üniversite sınavına girip eğer bir yükselme olursa sınav sonucunda üniversite sınavı ile tercih yapmak eğer bi düşüş olursada ( ki az kalan zaman ve değişen sistemle bu oldukça mümkün) yatay geçiş yaparak bulunduğum üniversitedeki başka bir bölüme geçmek.

    ]Bu yüzden kayıt dondurmak istiyorum ama gidipte ben 1 sene daha çalışçam ama ünide gitsin istemiyorum nabıcaz diyemiyorum öğrenci işlerine. Araştırdım biraz çok net bi bilgi bulamıyorum. Söylenen eğer çok geçerli bi nedenin yoksa muhtardan fakirlik belgesi al onla başvur. Ama bu işlem sadece dönem başladıktan sonra 1 ay içinde gerçekleştirilebiliyormuş ve dönem başlayalı 1 ay 1 gün oldu.

    Sorularım şunlar

    1- Üniversite kaydımı nasıl dondurabilirim ?
    2- Üniversite kaydımı dondurmam halinde bu süre bittikten sonra yatay geçiş yapabilir miyim ?
    3- Üniversite kaydımı dondurmayıp 1 sene (2 dönem boyunca) tüm derslerden devamsızlıktan kalsam ne olur?Okuldan atılır mıyım?
    4- Bir sene boyunca tüm derslerden keyfi devamsızlıktan kaldıktan sonra yatay geçiş yapmam mümkün mü?
    5- Eğer 1 aylık zaman sınırı yoksa yada daha 1 gün geçtiği için sorun olmayacaksa Fakirlik belgesi ile okulu dondurursam maddi durumum araştırılacak mı? Sorun olmadığı tespit edilirse bir yaptırım olacak mı ?


    (Arkadaşlar şöyle bir bilgi vereyim yatay geçiş işlemi ile alakalı çok emin olmamakla birlikte.Daha detaylı bilgiyi üniversitelerin yatay geçiş dokümanında ki ek belgenin 18. maddesinde bulabilirsiniz.Aradığım hiçbir öğrenci işlerinden alamadığım çok hayati bir bilgi bu. Eğer siz ilk senenizi tamamlamış ve üniversitenizde 2. sınıf yada üstü gözüken bir öğrenciyseniz ve Merkezi Yerleştirme Puanı İle Yatay Geçiş yapmak istiyorsanız Türkçe eğitim veren bir bölümden İngilizce yada %30 İngilizce bir bölüme geçiş yapmak istemeniz halinde sizden İngilizce muafiyet sınavına girmenizi istiyorlar. Bu İngilizce muafiyet sınavını veremezseniz yatay geçişiniz iptal oluyor. Hazırlık okuma gibi bir şansınzı yok. Bu durum anladığım kadarıyla sadece 2. sınıf ve üzeri için geçerli 1. sınıf gözüken biri bunu yaşamıyor. Dediğim gibi bundan emin değilim ama neredeyse başıma inanılmaz bir dert oluyordu neyse ki teğet geçti dikkat edin araştırın)




  • Merhaba 2. Sınıfa başladım dondurup sonra 1. Sınıf puanım ile geçiş yapabilir miyim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba ben 2. Sınıfa başladım kaydımı dondurdıktan sonra seneye açıp yatay geçiş için başvuru yapabilir miyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.