Şimdi Ara

Çok Acil Lütfen YARDIM EDIN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Klima konusun da çok cahilim 2 gundur araştırıyorum ama bir yere varamadım. 1,5 yaşın da bir oğlum var ve sıcaklardan her yeri isilik oldu. Çok acil klima almam lazım. 25 mt2 amerikan mutfaklı salonun var dairemin her tarafı kapalı oldugu için ruzgar almıyor. suan itibarıyla evin derecesi 32 nemle birlikte allah bilir kaçtır. 1000 TL cıvarında bütcem var tek bir klimamı almalıyım yoksa 7000-9000 btu iki klimamı taktırsam daha faydalı olur (yatak odası - salon) tavsiye edilen buyuk markalara yetişemiyorum. Bilgisi olan arkadaşlardan rica ediyorum tek yada 2 tane alabileceğim klima tavsiyelerini lütfen yazsınlar yarın ilk işim klima almak olacak.



  • Salonunuzun kapisi varmi cunku iklimlendirme yapmak icin klimanin ufledigi soguk havanin hapis edilmesi gerekiyor. Onun disinda 25m2 amerikan mutfakli bir salona 18.000 btu dan assagi almayin derim. Yatak odaniza ayri klima almaniz gerekiyor, kac m2?
  • 18.000 btu bir klima alınca yatak odam için bir para ayıramıyorum. salonda kapımız yok mutfakla salon bir 18000 lik tek klima alıp salonamı taktırmalıyım yoksa 9000 lik alıp birini salona birini yatak odasına taktırsam dahamı faydalı olur salondan yatak odasına giriliyor. yatak odasının da kapısını açsam iki tarafıda sogutmuş olurmu (saçmalıyor olabilirim affınıza sıgınıyorum) yatak odası 7-8 mt2 cıvarında
  • Estafurullah niye sacmaliyasiniz.
    Biz genelde her oda icin 1 klima takilmasindan yanayiz. Bunun nedeni ise ne kadar buyuk btu lu klima alirsaniz alin bu klimalarin o dar kapi gecitlerinden sirkulasyon yapmalari cok zor, yani 18.000 degil 24.000 bile alsaniz bu sirkulasyon olayi yuzunde verimli calismayabilir. Sizin yapabileceginiz en guzel sey eger 25 m2 ye mutfak dahilse 18.000 btu klima almak (daha dusugunu onermiyorum, mutfakta isi yayan cihazlar oldukca fazladir) ve yatak odaniz 7-8 m2 ise arcelik yada bekonun 7.000 btu luk A enerji sinifi klimalasini almaniz (399 TL)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yelken85 -- 6 Ağustos 2010; 3:47:46 >
  • 2 oda için tek klima kullanılması pek önerilecek bir durum değil, hem yelken85 üstadın dediği gibi kapılardan haval geçişi zor olacaktır hemde klima ilk önce takılı olduğu soğutmaya çalışacak orayı soğuttuktan sonra diğer odaya hava geçişi olacak bu sefer klimanın takılı olduğu oda buz gibi olacak yatak odası hafif serinleyecek, yatak odasını iyice serinletebilmeniz için klimanın uzun bir süre yüksek fan devrinde çalışması gerekecek, bu arada klimanın takılı olduğu odada durulamayacak aşırı soğuk olacak. Hem sağlık açısından hem elektrik sarfiyatı açısından iyi bir durum değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.