Merhaba arkadaşlar bana excel formulu lazım çok acil yarın işe götürmem gerekiyor. Öncelikle anlatayım dosya indirmeniz için örnek excel dosyası yükledim ama belki indirmek istemezsiniz özet geçeyim. Tablomda ocak ayına ait bilgiler var. Ocak adında sütun var ve 2-3 yan satırındada makinaların durdugunu belirten rakmlar var ve işçilik süresi var şimdi arkdaşlar makinaların durdugunu belirten sütunda 1 numaralı kutucuklar makinanın durdugunu gösteriyor aralarında 0 da var bu makinanın durmadıgını gösteriyor benim istedigim sadece ocak ayına ait 1 numaralı kutuların işçilik sürelerinin toplamları 0 ları toplamaması lazım yardım edebilirmisiniz?
http://www.dosya.tc/server16/luzdzm/__iz_m.xlsx.html Merhaba çözümü attım. Ancak dikkat etmen gereken noktalar var formunuzda, öncelikke süre gün mü dk bunu kesinleştirmeniz lazım. bazı satırlarda gün bazı satırlarda dk olarak işlenmiş. bu satırlarda yer alan verilerin aynı değişkene tekabül etmesi daha mantıklıdır.(gün ile hepsi gün yada dk ise hepsi dk olmalı). Baskı kısmında kulandığım formül mevcut. Kolay gelsin