Şimdi Ara

ÇOK ACİL -- > Asus Rampage V Extreme- Q Error Code : 53

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Son haftalarda bilgisayarım CS:Go oynarken mavi ekran verip driver irql not less or equal hatası veriyordu. Bende ramleri acaba yanlış slotlara mı taktım ya da başka bir problem mi var diye ram lerin yerini siyah slotlara taktım.

Tabi sonrasında ekrana hiç görüntü gelmedi ve anakartın Q Code Led bölümünde 53 numaralı hata yanıyor. Ramleri komple çıkardım yine aynı hata. Ramleri taktım MemoryOK tuşuna bastım yine aynı hata. Asusu aradım onlarda ramleriniz uyumlu değil diyor ama ben 2 aydır bu ramleri kullanıyordum ve hiçbir hata yoktu. Ramlerim bunlar ->http://www.vatanbilgisayar.com/gskill-16gb-4x4gb-ripjaws4-kirmizi-ddr4-2400mhz-cl15-12v-ouad-kit-ram.html

Ne yapmamı tavsiye edersiniz?

• Ramleriniz anakartla uyumlu gozukuyor kullanma kilavuzuna gore biosunuz guncel degilse guncelleyin biosu resetleyin ramleri s1 b1 c1 d1 slotlarina taktiginizdan emin olun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: *666*

Ramleriniz anakartla uyumlu gozukuyor kullanma kilavuzuna gore biosunuz guncel degilse guncelleyin biosu resetleyin ramleri s1 b1 c1 d1 slotlarina taktiginizdan emin olun

Ramleri doğru taktıktan sonra bu sefer 99 hatası vermeye başladı. Ekran hiç gelmiyor, biosu nasıl güncelleyebilirim?

İnternetteki yöntemde fat32 ile biçimlendirilmiş bir USB'ye cab dosyasını atın ve ROg connect tuşuna 3 saniye basın diyor. Ondan sonra yine çalışmadı.
  • sorunu çözdüm..

ne yaptım

1. ana kart pinlerini söktüm hava tuttum yemizledim taktım
    2. cpu fan kontrol (4pin) söktüm taktım
    3. ekran kartını söktüm taktım

sonra kendiliğinden düzeld.
  • Asus servisi yine sallamış. Bellekleriniz anakartınızı destekliyor. G.Skill'in sitesindeki QVL listesinde mevcut.

RAMPAGE V EXTREME
    RAMPAGE V EXTREME/ U3.1
    X99 Deluxe
    X99 Pro
    X99-A
    X99-A/ USB 3.1
    X99-DELUXE/ U3.1
    X99-E WS
    X99-S
    X99-WS/ IPMI

Çözmüş olmanız güzel, servislik durum oluşmaması iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Asus servisi yine sallamış. Bellekleriniz anakartınızı destekliyor. G.Skill'in sitesindeki QVL listesinde mevcut.

RAMPAGE V EXTREME
    RAMPAGE V EXTREME/ U3.1
    X99 Deluxe
    X99 Pro
    X99-A
    X99-A/ USB 3.1
    X99-DELUXE/ U3.1
    X99-E WS
    X99-S
    X99-WS/ IPMI

Çözmüş olmanız güzel, servislik durum oluşmaması iyi.

vallahi üstadım ilk aradığımdan bana ramleriniz bozuk yeni ram alın dediler. akıllarına uysaydık 500 tl ramlere gidecekti. hepinize teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RAMPAGE 5 EXTREME BIOS SORUNU
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.