Bu seferki sunum cuma gününe lazım. Öncelikle sahne korkum var heyecanlanırım sınıfta ama bi şekilde hallederim onu :). Bu seferki sorular çok saçam bulamıyorum çıkmıyor nette ! :@
Öncelikle Yaşadığım yer ankara.
Sorular :
1- Çevrenizdeki bitki türlerinin adlarını yazınız.
2- Bu bitkiler hangi özellikleriyle birbirinden ayrılır?
3- Doğal bitki örtüsü ile iklim arasındaki ilişkiyi araştırınız.
Şöyle bi tablo vermiş diyo ki. Yandaki tabloda ülkemizle birlikte bazı ülkelerin bitki ve endemik bitki tür sayıları verilmiştir. Rakamları karşılatırınız, farklılığın nedenlerini haritadan yararlanarak belirtiniz.
Yaşadığınız ili (yani ankara) ile aşağıda verilen dilsiz harita üzerine işaretleyerek, bu yerin bitki topluluklarını şemada boş bıraklıan yerlere yazını. Dilsiz haritada gösterdim. Şema kaldı.
Şemadaki türler : İğne yapraklılar,Geniş yapraklılar, Otsu bitkiler,Çalı türleri, Orman Altı Bitki türleri ve diğerleri.
Ve Son soru.
Yandaki fotoğraflar ve metinlerde çeşitli ağaç türlerinin Türkiye'deki yayılış alanları ve özellikleri verilmiştir.Diğer ağaç türlerinide siz bulunuz.
Verilen Ağaçlar : Ihlamur,Kestane,Kayın,Fıstık çamı,Kızılçam,Köknar,Meşe,Kızılağaç,Sarıçam,Ladin Bunlar haricinde diğer ağaç türleri türkiyedeki herhalde tam anlamadım soruyu.
Şimdiden çok teşekkürler yarına lazım buda malesef :( Okumada yok ezberlycem. Bi yardım ederseniz çok makbule geçer :) Saygılar..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme