Şimdi Ara

Coğrafya basınç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kış ayları KYK'da soğumaya bağlı olarak yüksek basınç var fakat yüksek basınç alanlarının özelliklerinde havanın güneşli ve açık olması durumuda var arasındaki bu tersliği açıklayacak arkadaş varmı ?

• upup
  • Karasallık çünkü karalar çabuk soğur. Deniz etkisinde olsaydı sıcak olurdu

Edit. Emin değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A D M I R A L -- 12 Ocak 2015; 1:43:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam sorum o değil , kışın kyk de yüksek basınç alanı olmasına rağmen dışarıda hava hep bulutlu ve kapalı onu anlamayadım.
  • Bide şöyle düşün koskoca kuzey yarım kürede tüm basınç alanları eşit olamaz dimi :D Elbet birinin basıncı digerinden daha yüksek yada düşük olucak :) Böyle yani fazla incelersen cog bazı konuları çelişiyorsun :D basınçtada aynısı var
  • Thees T kullanıcısına yanıt
    yok kışın sürekli aynı durum var ama bir türlü inanacağım bir anlatıma rastlamadım . mesela ben Mersin'de yaşadığım halde neredeyse her gün bulutlu ve kapalı nasıl yüksek basınçın etkisinde oluyoruz ? izobar eğrilerinde de yüksek basınç gösteriyor Türkiyeyi .
  • Genel birşey olarak düşün fazla takma
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hava Astsubaylığı sorusu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Thees T kullanıcısına yanıt
    valla şimdi öle düşünerek çözüyorumda yine de cevabını arıyorum kardeş , bilen arkadaş aydınlatsa iyi olacak
  • Sıcaklık terselmesi gibi düşünmemiz gerekir. Zaten çoğu konu anlatım kitabında da basınç kurallarına uymayanlar olarak veriliyor dinamik basınç kuşakları. Sen de termik basınca göre değerlendirdiğin için ikilemde kalmışsın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hatirlarsan rüzgar yüksek basınçtan alçak basınca doğru gider. Rüzgarın kaynağını aldığı yerde bulut yerinde kalamaz diye düşünüyorum. Nasıl olsa bütün hava oradan çıkıyor

• Hocam nedeni şu yüksek basınç alanları soğuktur alçak basınca göre merkezden çevreye bi iniş var. Yağmur yağması için hani önce su buharlaşcak gökyüzüne çıkıcak hava kapancak işte bu olay alçak basınçta var termik yüksek basınçta havanın buharlaşması olamadığı için hava sürekli açık buharlaşma yok bu yüzden yağışta yok havada ondan hep açık birbiriyle bağlantılı şeyler açıklayabildeysem ne mutlu :)

• irmakbasakozgul06 kullanıcısına yanıt
    Dinamik basınçın özelliklerinde havanın açık ve güneşli durumu olmuyor ozaman anladığım kadarıyla ?
  • Hocam sen ozaman diyosun ki rüzgar bulutları alıp götürür ve hava açık güneşli olur böylece yüksek basınç özelliği yerine gelmiş olur ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unllky -- 12 Ocak 2015; 13:27:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gold_Spear

Hocam nedeni şu yüksek basınç alanları soğuktur alçak basınca göre merkezden çevreye bi iniş var. Yağmur yağması için hani önce su buharlaşcak gökyüzüne çıkıcak hava kapancak işte bu olay alçak basınçta var termik yüksek basınçta havanın buharlaşması olamadığı için hava sürekli açık buharlaşma yok bu yüzden yağışta yok havada ondan hep açık birbiriyle bağlantılı şeyler açıklayabildeysem ne mutlu :)

'' termik yüksek basınçta havanın buharlaşması olamadığı için hava sürekli açık buharlaşma yok bu yüzden yağışta yok havada ondan hep açık birbiriyle bağlantılı şeyler açıklayabildeysem ne mutlu :) '' bu cümleyi anladımda gerisi yok hocam hala

• Dinamik - Termik durumuyla ilgili dediğin şey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: unllky

Hocam sen ozaman diyosun ki rüzgar bulutları alıp götürür ve hava açık güneşli olur böylece yüksek basınç özelliği yerine gelmiş olur ??

Evet ama akademik bir açıklama istiyorsan iyi bir hocayas sor:) benimki sadece mantık yurutme

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.