Şimdi Ara

cografya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Bütün deltalar bir akarsuyun denize ulaştığı noktada olutuğundan tüm deltalar bir akarsu tarafından beslenir.
    Deltalar akarsuların biriktirme şekillerinden biridir.
  • yılsat Y kullanıcısına yanıt
    o zaman her gooordugumuz denıze dogru kara cıkıtısına delta dıyemeyız oule mı dogru mu

ygs 2017 18 nolu soru vadı sırt sorusu acıklar mısınız
    ayrıca
  • vadı mı yuksekte sırt mı
  • up
  • congratulatıons C kullanıcısına yanıt
    Deltqdır diyebilirsin.Ama bir tomboloya aydırdır tabiki.Akarsu akıntısı varsa delta diyebilirsin.Bunları görsellerden bakarak daha iyi ezberlersin.Ayrıca her delta bir ovadır. Yanlış biliyorsam düzeltin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Soru bankasında böyle bir soeu mu çıktı?Ciktiysa sırt derdim ben.Ama çıkacağını sanmıyorum.Bunun ayrımından çok izohipsdeki gösterimi daha önemli ona bak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -_CEO_- kullanıcısına yanıt
    ygs 2017 de var
    Denize doğru çıkıntı olan her kara parçası delta değildir. Delta olabilmesi için mutlaka akarsuyun ağız kesiminde olması gerekir. Eğer akarsu olmayan bir kıyıda denize doğru kara parçası çıkıntı yapmış ise böyle yerler burun,yarım ada ya da tombolo olabilir.

2017 YGS'deki 18. soruya gelince;

izohipslerin keskin dönüşler yaparak ters V oluşturduğu alanlar ya sırt ya da vadidir. Ayrım yapmak için izohipslerin yükselti değerinin hangi yöne doğru büyüdüğüne bakılmalıdır. Eğer yükselti değerei izohipslerin sivrileşen taraına doğru gidildikçe büyüyorsa vadi, küçülüyorsa sırt var demektir. Vadiler çukur alanlar, sırtlar yüksek alanlardır.

cografya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yılsat -- 29 Mart 2017; 17:28:29 >

• yılsat Y kullanıcısına yanıt
    tesekkurler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.