Şimdi Ara

Codeblocks Msys2 ye kurduğum gcc derleyicisini tanımıyor ekleyemeiyorum Çıldırcam !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar Windows ta C ile Gtk uygulamaları yazmak için msys2 kurdum sonra birde gcc ve gtk3 modullerini kurdum msys2 ye ama gel görki codeblocks tanımıyor, bulamıyor gcc derleyicisni nasıl çözerim teşekkürler.

Not: msys2 nin kendi konsolundan c ile yazılmış gtk uygulamalarını başarıyla derleyip çalıştırabiliyorum. ama bunu codeblocksa entegre etmem gerek. yani benim msys2 nin konolundan yazdığım komutları codeblocks'un kendisi otomatikmen yapacak. çünki linusta böyleydi ama windows ta olmuyor.

• arkadaşlar benim taa 2015 ten beri kullandığım tdm gcc derleyicizi vardı tertemiz kullanıyordum ama şimdi baktığımda 2015 ten beri güncellememişler şuan gcc7 çıktı ama hayla tdm'nin şuanki en son sürümünde gcc5 var. bu yüzdende kurmak istemiyorum güncel değil.
  • Clang'a geç derim.

http://releases.llvm.org/download.html

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam hiç duymadım bunu. sorun derleyici değil o derleyiciye gtk3 kurmak.
  • Çözüldü.

Not konunun başlığını nasıl değiştireceğimi bilmiyorum söylermisniz.
  • sorun Clang ile çözülmez cunku sorun derleyicide değil, geliştirme ortamı ayarlarında. GCC-5.2 yeteri kadar iyi, yani Windows için GCC-7 çıksaydu ve onu kullansaydın dahi fark etmezdi. MSYS'de GTK uygulaması derleyebiliyorsan, tahminen uygulamayı derlemek için bir Makefile da oluşturulmuş olması gerekli. CB'de Include ve Library Path ayarlarını GTK'nin kurulu olduğu dizini de içerecek şekilde ayarlarsan ve CB'de uygulamayı derlerken o makefile'a benzer şekilde CB'nin de kullanabileceği bir Makefile üretirsen, CB de de pek ala GTK uygulamasını üretebilirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam zaten Clang ile çözmedimki msys ile çözdüm clang'ı yüklemedim bile.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • elektro_gadget Clang tavsiye ettiği için dedim onu.

• Ben clang'ı sorunu çözsün diye tavsiye etmedim. Windowsta gcc kullanılmaz. Resmi olarak destek verilmiyor, bir sürü mingw varvasyonu var. Birisi 10kb çıktı veriyor, öteki 80kb. En yenisi 3 yıl geriden takip ediyor. Nasıl güveneceksin bunlara? gdb desen kağnı hızında çalışıyor. 3-5 sene sonra gcc tarih olacak zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

Ben clang'ı sorunu çözsün diye tavsiye etmedim. Windowsta gcc kullanılmaz. Resmi olarak destek verilmiyor, bir sürü mingw varvasyonu var. Birisi 10kb çıktı veriyor, öteki 80kb. En yenisi 3 yıl geriden takip ediyor. Nasıl güveneceksin bunlara? gdb desen kağnı hızında çalışıyor. 3-5 sene sonra gcc tarih olacak zaten.

GCC ile onlarca yıl Linux ve macOS derlendi. 3-5 sene sonra nasıl tarih olacak? GDB ise alanında dünyada tek, daha hızlısı olsa ne fayda? Benim windows'ta GCC ile derlenmiş ve canavar gibi çalışan FileZilla ftp istemci ve GIMP programları var. Windows GCC'ye tabi ki resmi destek vermez, cunku rakibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: revivo72

quote:

Ben clang'ı sorunu çözsün diye tavsiye etmedim. Windowsta gcc kullanılmaz. Resmi olarak destek verilmiyor, bir sürü mingw varvasyonu var. Birisi 10kb çıktı veriyor, öteki 80kb. En yenisi 3 yıl geriden takip ediyor. Nasıl güveneceksin bunlara? gdb desen kağnı hızında çalışıyor. 3-5 sene sonra gcc tarih olacak zaten.

GCC ile onlarca yıl Linux ve macOS derlendi. 3-5 sene sonra nasıl tarih olacak? GDB ise alanında dünyada tek, daha hızlısı olsa ne fayda? Benim windows'ta GCC ile derlenmiş ve canavar gibi çalışan FileZilla ftp istemci ve GIMP programları var. Windows GCC'ye tabi ki resmi destek vermez, cunku rakibi.

Ben de gcc yi seviyorum ama gerçekçi olmak lazım. 40 yıllık kod tabanı yamalı bohçaya döndü. Yıllardır çözülmeyen bug ları var. Gpl lisansı çoğu geliştirici için ayak bağı. gcc yi apple, google, freebsd terketti. Linux dünyası da kullanımını azaltıyor. Bazı linux dağıtımları clang ile derlenerek dağıtılıyor.

Tartıştığımız diğer konuyla ilgili bir örnek vereyim. Eğer kısıtlı bellekle çalışan bir pc ya da Arm board falan kullanıyorsanız orta ve büyük ölçekli uygulamaları gcc ile kaynak koddan derlemeniz olanaksız. Çünkü gcc derleme yaparken çok fazla ram tüketiyor ve makinanın kitlenmesine yol açıyor. Çözümü ise "export CC=clang"

Mevcut geliştirici desteği ile gcc'nin llvm/clang ile rekabet edebilmesine imkan yok. Birkaç sene sonra sadece eski kafa linuxçular tarafından kullanılan bir araç haline gelecektir.

Son olarak gdb nasıl dünyada tek oluyor? Cdb, lldb nedir? Daha bir sürü ticari debugger var.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ben de gcc yi seviyorum ama gerçekçi olmak lazım. 40 yıllık kod tabanı yamalı bohçaya döndü. Yıllardır çözülmeyen bug ları var. Gpl lisansı çoğu geliştirici için ayak bağı. gcc yi apple, google, freebsd terketti. Linux dünyası da kullanımını azaltıyor. Bazı linux dağıtımları clang ile derlenerek dağıtılıyor.

Tartıştığımız diğer konuyla ilgili bir örnek vereyim. Eğer kısıtlı bellekle çalışan bir pc ya da Arm board falan kullanıyorsanız orta ve büyük ölçekli uygulamaları gcc ile kaynak koddan derlemeniz olanaksız. Çünkü gcc derleme yaparken çok fazla ram tüketiyor ve makinanın kitlenmesine yol açıyor. Çözümü ise "export CC=clang"

Mevcut geliştirici desteği ile gcc'nin llvm/clang ile rekabet edebilmesine imkan yok. Birkaç sene sonra sadece eski kafa linuxçular tarafından kullanılan bir araç haline gelecektir.

Son olarak gdb nasıl dünyada tek oluyor? Cdb, lldb nedir? Daha bir sürü ticari debugger var.

GCC ile 100+ proje derledim, 1GB RAM'li 2005 model Mac mini de dahi henüz kilitlenme yaşamadım.

Fkat konu Windows'ta GTK ile uygulama geliştirmek. Yani platfom Windows'ta GCC ile olmuyorsa kullanılan alternatif Microsoft’s Visual C++ compiler'dır, Clang değil. Yani bu konu çercevesinde Clang'ın hiçbir yeri yok. Sen windows'ta PHP, NGINX gibi popüler opensource birşeyler derledin mi hiç? Onlarda GCC yerine kullanılan şey Clang deil, Microsoft’s Visual C++ compiler'dır.

GDB sorusu ile ilgili olarak, en tanınmış Hacker'ları hep GBD kullanırken görüyoruz. Örneğin Hacking The Art Of Explotation kitabının yazarı Jon Erickson'a neden kitaplarınızda sadece GDB'yi kullandın, daha bir sürü debugger var onları neden kullanmıyorsun diye sor, daha iyi açıklar sana.

Allah aşkına söyle niçin başka debugger kullanmıyorlarmış. Yakın zamana kadar linuxta ücretsiz alternatif olmadığı için, yani mecburiyetten olabilir mi? Senin sorun şuna benzedi. Niye linuxta gcc den başka derleyici kullanılmıyor? Halbu ki yüzlece ücretsiz derleyici var değil mi?

Adam gtk derleyecek sen visual c++ diyorsun. gcc nin derlediklerini msvc bağlayabiliyor mu? Emin değilim. Oluyorsa zaten onu kullansın. Windowsta en uygunu odur. Clang gcc ile obje kod uyumludur. Yani birinin derlediğini diğeri bağlayabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.