Şimdi Ara

çocuklarda telefon bağımlılığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herkese iyi geceler arkadaşlar. küçük kardeşim var, 15 şubat itibariyle okullar açıldı ve ben ona 15 şubattan önce telefon kullanımı azaltıp, derslerine odaklanmasını söylemiştim ama tüm sözlerim boşa hiç birini bile dinlemiyor. telefonunla sınırlama koymuştum onuda çözmüş. biliyorum sürekli evde olduğu için canı sıkılıyor, ama sürekli de oyun oynuyor dersleriyle ödevleriyle neredeyse hiç ilgilenmiyor. tavsiye verirseniz sevinirim.

• Uzaklaştırmak onları daha da istekli yapar. Çok bir bilgim yok fakat internette illaki bir şeyler bulursun bu konu hakkında psikolog önerileri falan . Bakmanı tavsiye ederim .
  • İnternete baktım, ama değişen pek bir şey olmadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam çocuğa yasak koyarsanız güvenin bana hem size nefret dolu olur hem daha fazla istekle şehvetle oyun oynamaya odaklanır. Ben çok fazla çocuk gördüm ondan dolayı biliyorum. "Telefonla da oynarsın senin kararın ama ara sıra derslerine de odaklanır mısın senin iyiliğini düşünüyoruz gelecekte güzel meslek edinirsin kaliteli telefonlar alırsın büyüdüğünde kendi paranla ama şimdi çalışmazsan büyüyünce güzel kaliteli telefon alamazsın az az çalış istersen canın sıkıldığın anda bırakırsın." gibi bir konuşma yapabilirseniz faydalı olur diye düşünüyorum hocam onun haricinde maalesef bir tavsiyem yok. Gönül işi bu. Zorla da olmuyor güzellikle biraz şans var güzellikle olabilir. Yani çok önemli bir konu çok hassas hocam başka fikir düşünüyorum elimden geldiğince zorluyorum kendimi ama cidden bu kadar... Özellikle aileniz telefonla oynuyorsa sen dahil çocuk sizi göre göre alışkanlık yapıyor hocam. Belki bazen elinizde kitapla çocuğa gözükmek veyahut daha doğal olması açısıyla elinizde kitapla sizi bulmasını beklemek iyi olabilir.

• onu ödüllendirin hocam
    dersini yaptıktan sonra belirli bir süre oynamasına izin verin ama ödüllendirmeyi bırakırsanız sonradan dersi istekli yapmayabilir ya da ders yapmayıda bırakabilir

dersi onun için eğlenceli hale getirin
    onunla ders yapabilir internette oyunla dersi bir araya getiren interaktif siteler var ilgisini çekebilirsiniz ya da yine nette çok iyi kanallar var tavsiye ederim

aslında kardeşinize bir şeyi zorla yaptırmak yerine ona neden öğrenmesi gerektiğini siz öğretmeli bilişsel bir farkındalık oluşturmalısınız sonra istemese de oynadığı oyunlardan vakit bulup bir şeyi gerçekten istediği için yapacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crowne -- 24 Şubat 2021; 0:31:27 >
  • dersini yap sonra naparsan yap de

• patatessiz patso kullanıcısına yanıt

keşke önce dersini yapıp sonra oynasa da işte hiç yaptıramıyoruz zorla yapıyor...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Telefon oynarken yanına git ve gür ve şiddetli bir şekilde osur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yapmacikinsan0 Y kullanıcısına yanıt

tm

• dayak cenneten çıkmıştır çak ağzına 2 tane el koy telefonada bak bakalım bidaha eline telefon alabilecekmi

• sınırsız internet ve erişim verirseniz sonra böyle problemler yaşamanız normal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avatarım Ağır Çekim -- 25 Şubat 2021; 12:53:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.