Şimdi Ara

CM SECURİTY (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
14.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: verdi001

quote:

Orijinalden alıntı: +8Raptor

http://www.akillirobot....temizlemekten-vazgecin/

Hayatımda bu kadar saçma bir makale görmedim. Delinin biri bir yazı yazmış herkez peşinden gidiyo, yapmayın arkadaşlar adamın bütün söyledikleri kafasında kurduğu saçma bir teoriden ibaret. 4 yıldır android kullanıcısıyım.
    Şu kadarını söyleyim, bir telefonda olmazsa olmaz 4 uygulama kingroot, cleanmaster, battery doctor ve cm securitydir.

Önce kingroot ile cihaz rootlanır. Bunun amacı cihazdaki kaldırılamayan fazlalık uygulamaları kaldırmak ve arka planda sürekli açılarak rami kastıran uygulama bireşenlerinin otomatik açılmasını engellemektir.

Daha sonra cleanmaster yüklenir ve gerekli root izni verilir.İzin verildikten sonra uygulamaların otomatik açılması engellenir.Eğer bu yapılmazsa 4 gb ramli bir telefonunuz dahi olsa telefonunuz kasılacaktır arkadaşlar.Ram miktarını her daim en alt seviyede tutmanız telefonunuzun performansını ve batarya ömrünüzü doğrudan etkiler.

Daha sonra battery doctor yüklenir.Bunun amacı batarya kalibrasyonunun size en doğru değeri yansıtmasıdır.Misal battery doctor olmayan bir telde şarza takarsınız ve bataryanız &70 dolar.Fakat kalibrasyon stabil olmadığı için şarzınız &100 dolu görünür.Telefonu tam dolu diye fişten çekersiniz fakat bataryanızın &30'u boştur ve şarzınız çabuk biter.Bu program şarz esnasında bataryayı sürekli denetleyerek tam manada bir dolum sağlar.

Daha sonra cm security yüklenerek hesaplar güvene alınmış olur.Virüslerin asıl amacı sanılanın aksine telefonu çökertmek değil şifrelerini çalmaktır.Facebook, twitter, gmail gibi uygulamalar şifreleri kendi kütüphane arşivlerinde tutarlar.Bu sebeple uygulamaya girerken şifrenizi bir defa yazarsınız daha sonraki girişlerinizde size şifre sormadan direkt girer.İşte android virüsleri bu kütüphaneleri ana bilgisayara kopyalar ve hacker şifrelerinizi ele geçirmiş olur.Birçok insan e devlet ve ya banka uygulaması yükler telefonuna.İşte asıl risk burdadır.Bu sayede hackerlar e devlet şifrenizi ve ya banka hesaplarınızı dahi çalabilirler.Sonrasını varın siz düşünün.Bazı arkadaşlar linüx sistemlerine virüs sızması imlansız demişler.Benim bu yaşıma kadar öğrendiğim bir şey varsa oda her sisteme virüs sızabileceğidir.Linüx yazılımları kendi güvenlik duvarlarıyla birlikte yazılırlar.Fakat endpointlerin bile tam anlamıyla koruma sağlayamadığı şu devirde güvenlik duvarlarına güvenmek ne derece mantıklıdır.

Bu uygulamaları milyonlarca insan indirmektedir.Bu kadar insan bu programları indirdikten sonra test etmiyor öylemi.Performans testinin en iyi yolu oyunlarda fps ölçmektir, ikinci yoluysa antutu tester benzeri programlardır.Her iki yollada uygulamaların telefonu ne kadar hızlandırdığı kesinlikle gözle görülür derecede bellidir.Yeni telefon satın alan herkez telefonunun haftalar sonra aşırı derecede kastığından yakınır.Eğer telefonunuza haftada bir wipe atmıyorsanız bu programları kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim.

Yetersiz dahili alan içinse class 10 hızında bir hafıza kartıyla link2sd programı gereklidir.Kart üzerinde ext alan oluşturarak programla bu alanı sistemin dahili alanına entegre edebilirsiniz.

Resmen alakasız bilgiler verip saçmalamışsınız..

Uygulamayı kullanan milyonlarca kişi saçmalayor siz en doğrusunu biliyorsunuz tamamdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: AFK_is_now_AFK

Android için kullanıma sunulan antivirlerin hepsi yalandır. Size geliştiricinin gelir kapısı olan reklam kodlarını virus gibi gösterip hem geliştiricilerin ekmeğiyle oynarlar hem de bu yoldan para kazanırlar. CM security, clean master, avast hepsi bundan ibaret.

Android'e virus zararlı uygulamalarla entegre olur, eğer sadece Google play kullanırsanız virus bulaşması gibi bir ihtimal olamaz.

Ancak internetten kendim indireyim (apk indirmek diye geçer halk arasında) derseniz indirdiğiniz sitelerin sağlam yerler olmaları gerekir. Çin siteleri genelde virüslü .apk dosyasından başka birşey indirtmezler.

Diyelim ki virüs bir şekilde bulaştı, yanlışlıkla viruslu .apk dosyasını yüklediniz. Böyle durumlarda virusu kaldırmak ve cihazda oluşan yavaşlama ve hantallığı durdurmak basittir, ayarlardan virüslü uygulamayı kaldırırsınız.

Fakat bazı virüsler bu kadar kolay kaldırılmaz çünkü kendilerini sistem uygulaması gibi gösterirler. Bunun içinde cihazı root'layıp Sistem App Remover tarzından bir programla seçip kaldırmamız gerekmektedir.

Sonuç olarak android antivirusleri tamamen boş kaynak tüketicileridir

İşte bende tam olarak bundan bahsediyorum. Kendini sistem uygulaması gibi gösteren virüslerden. Sadece google market kullanan birisinin antivirüs yüklemesi çokta gerekli değildir. Fakat tarayıcılardan veri indiren veya en basitinden tarayıcı kullanan birisi bile virüs kapabilir. Bunun için virüs kodlu web sayfalarında dolaşmak yeterlidir. Ve bu virüsler kedilerini sistemin çekirdek uygulamalarına enjekte ederler. Root yükleyerek o uygulamayı kaldırmanız çoğu zaman sistemin çökmesine neden olacaktır. Ve en kötüsü siz o virüsü fark edene kadar şifreleriniz başkalarının eline geçmiş olabilir. Android virüsleriyle ilgili googleda ufak bir araştırma yaparak bu virüsler hakkında daa fazla bilgi edinebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: +8Raptor

quote:

Orijinalden alıntı: AFK_is_now_AFK

Android için kullanıma sunulan antivirlerin hepsi yalandır. Size geliştiricinin gelir kapısı olan reklam kodlarını virus gibi gösterip hem geliştiricilerin ekmeğiyle oynarlar hem de bu yoldan para kazanırlar. CM security, clean master, avast hepsi bundan ibaret.

Android'e virus zararlı uygulamalarla entegre olur, eğer sadece Google play kullanırsanız virus bulaşması gibi bir ihtimal olamaz.

Ancak internetten kendim indireyim (apk indirmek diye geçer halk arasında) derseniz indirdiğiniz sitelerin sağlam yerler olmaları gerekir. Çin siteleri genelde virüslü .apk dosyasından başka birşey indirtmezler.

Diyelim ki virüs bir şekilde bulaştı, yanlışlıkla viruslu .apk dosyasını yüklediniz. Böyle durumlarda virusu kaldırmak ve cihazda oluşan yavaşlama ve hantallığı durdurmak basittir, ayarlardan virüslü uygulamayı kaldırırsınız.

Fakat bazı virüsler bu kadar kolay kaldırılmaz çünkü kendilerini sistem uygulaması gibi gösterirler. Bunun içinde cihazı root'layıp Sistem App Remover tarzından bir programla seçip kaldırmamız gerekmektedir.

Sonuç olarak android antivirusleri tamamen boş kaynak tüketicileridir

İşte bende tam olarak bundan bahsediyorum. Kendini sistem uygulaması gibi gösteren virüslerden. Sadece google market kullanan birisinin antivirüs yüklemesi çokta gerekli değildir. Fakat tarayıcılardan veri indiren veya en basitinden tarayıcı kullanan birisi bile virüs kapabilir. Bunun için virüs kodlu web sayfalarında dolaşmak yeterlidir. Ve bu virüsler kedilerini sistemin çekirdek uygulamalarına enjekte ederler. Root yükleyerek o uygulamayı kaldırmanız çoğu zaman sistemin çökmesine neden olacaktır. Ve en kötüsü siz o virüsü fark edene kadar şifreleriniz başkalarının eline geçmiş olabilir. Android virüsleriyle ilgili googleda ufak bir araştırma yaparak bu virüsler hakkında daa fazla bilgi edinebilirsiniz.

android linux tabanlı bir işletim sistemidir, websitesinde gezinerek virus kapmanız olanaksızdır. Web sitesindeki kodlar ancak ve ancak çeviriciden kod çevirebilir cihaza ancak bu şekilde zarar verebilir. Benim virüsden kastım koddan ziyade zararlı kod içeren uygulamadır. Örneğin, internetten indirmek istediğiniz oyun "x" oyunu olsun. İnternette X oyununu aratırsınız ve bulursunuz ancak bu X oyunu değildir logosu ve ismi benzetilmiştir aslında virüstür. X oyunu zannettiğiniz virüslü .apk dosyasını indirirsiniz fakat .APK DOSYASINI PAKET YÜKLEYİCİYLE YÜKLEMEDEN CİHAZINIZA KESİNLİKLE Bİ ZARARI OLAMAZ. Android de virüslerin etkisini gösterebilmektedir için ilk önce yüklenmeleri gereklidir.

Ayrıca CM Security denilen program tamamen YALANDIR bu şekilde bulaşmış bir virüsü temizlemesi olanaksızdır sizden habersiz hiçbir uygulama başka bir uygulamayı kaldıramaz. saygılar

• telefona CM security yükledim ve onun hırsızlık modu varmış pc den kilitlene biliyormuş bende denemek için kilitledim ve ekranda '' Merhaba,bu cihazı kaybettim! lütfen geri almama yardımcı olurmusun?''
    yazıyor ve altında telefon numaram ve e-posa adresim var onun altında ise kilidi aç var basıyorum ama açılmıyor.
    acil yardım bekliyorum lütfeen :(
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.