Şimdi Ara

CLİO SYMBOL GRUBU (889. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
27.471
Cevap
83
Favori
1.932.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 887888889890891
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 15 bin civarına siz olsanız hangisini dusunurdunuz ?

dizel mi yoksa km avantajıyla 1.4 yada 16 tuplu benzinli mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kafkas11

eyw hocam bekliyorum o zaman...:)

sonunda incelemeye gittim.
    incelediğim model 1.6 comfort extra donanımlı aracdı. elegant olsaydı benim icincokdaha iyi olurdu...
    genel anlamda arabadan cok memnun kaldım. bir degişle ic tasarımı astradan ne cok iyi, nede golften cok kötü. kalitesi ve saglamlı beni tatmin etti.
    aracın dış görüntüsü cok babayiğit sanki hb kasa degilde MPV sınıfındaki araclar gibi hissi verdi bana.

gözüme kötü görünenler ise önelikle bagajı diger hb kasalara göre cok kücük. digerleri hem derin hemde geniş bajaga sahipti.
    tavan kaplamasının kapılara uzanan kısmı yani direk tarafları cok hafif şişirilmiş bastırdıgında sanki kardonu eziyormus gibi kütürtdettim iyi izlenim orda bırakmadı bende.

koltuklardaki oturma pozis yonu hosuma gitmedi. ön koltugu en asagıya getirmem ragmen hava kaldım. golf ve astraya bindimde araba ayagımın altındaymış gib mükkemmel his veririken, bu arabada o hissi yakalayamadım yere yüksek kaldım diye bilirim.
    kötümü dersen kötü degil kesinlikle , diger arabalar gibi olmadıgından biraz yadırgadım.

sanki MPV segmentinde scenic,zafira,3008 gibi his uyandırdı içi ve dışı..
    fiyat konusuna gelince benim istediğim araba 1.6 elegant donanımlıydı, comfort extra düşünmediğimden konusu acmadım.
    satış temsilcisini cagırdım hocam böyle böyle 1.6 elengant düsünüyorum fiyatı nedir dedim. masasına oturduk : ) kendi depolarına baktı araba ellerinde yok, telefon actı bir yere onlardada yokmuş elimize haziranda gelcekmiş dedi satış temsilcisi. sipariş alıyormusunuz dedim. biz siparişle calısmıyoruz, arac buraya gelir müsteri aracı kontrol eder alıp gider dedi.

biz gercekciyiz digerleri gibi gün verip günü geldiğinde araba yok demiyoruz dedi. bu yüzden haziranda gelecek sevkiyatı sizde bizde beklicegiz dedi.
    benimde hosuma gitti konusma tavrı. cünkü volkswagene sipariş verenlerin günü doldugunda araba halen yoktu..benim kafamada yatmıştı dedigi.

bende madem yok bu aracın fiyatı nedir dedim , indirimli oluru ne olur dedim bana..
    46,900 liste fiyatı dedi ben size 43.000liraya veririm dedim : )
    bende hafif tebesüm olustu şaşırdım kafadan 4000lira düşmesi..
    bende dedim ki haziranda gelmiş olsam dahada asagısına veririmisin dedim 40bin 41bin dedim.
    siz gelin o fiyatlara anlasırız dedi.

en kötü ihtimal 42bine verse o araca fazlsıyla deger. bana hissettirdiğiolumsuzlukları o fiyat icin unuturdum :)

yani anlayacagın abi. hangi model donanım motor olsun temiz 4000lira düsüyor. tabi her bayi bayi degişirmi biilmiyorum tek bayiye sordugum

sunuda tekrar belirteyim araba yere yakın gitmediğinden ne golf nede astra olabilir auris.
    ama dıs tasarımı olsun ic tasarımı olsun güzel. o arka tampn bile yakından göze batmadı şirin araba :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: virtue28

15 bin civarına siz olsanız hangisini dusunurdunuz ?

hocam bana kalırsa benzinli derim. zaten dizel arabanın bakımı zordur,hassas motor oldugundan titizlilikle kullanılmıs olması gerekir.
    ilk sahibinden bulursanız daha iyi olur.
    benzinli motoru dizele göre daha cabuk satarsınız.
    1.6 motor veya 1.4 16v motor piyasada yok denecek kadaraz tabikide almanızı tavsiye ederim ama bulma sansınız cok az.1.4 16v iyidir..
    1.6 cok yakar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: leon_312

quote:

eyw hocam bekliyorum o zaman...:)

sonunda incelemeye gittim.
    incelediğim model 1.6 comfort extra donanımlı aracdı. elegant olsaydı benim icincokdaha iyi olurdu...
    genel anlamda arabadan cok memnun kaldım. bir degişle ic tasarımı astradan ne cok iyi, nede golften cok kötü. kalitesi ve saglamlı beni tatmin etti.
    aracın dış görüntüsü cok babayiğit sanki hb kasa degilde MPV sınıfındaki araclar gibi hissi verdi bana.

gözüme kötü görünenler ise önelikle bagajı diger hb kasalara göre cok kücük. digerleri hem derin hemde geniş bajaga sahipti.
    tavan kaplamasının kapılara uzanan kısmı yani direk tarafları cok hafif şişirilmiş bastırdıgında sanki kardonu eziyormus gibi kütürtdettim iyi izlenim orda bırakmadı bende.

koltuklardaki oturma pozis yonu hosuma gitmedi. ön koltugu en asagıya getirmem ragmen hava kaldım. golf ve astraya bindimde araba ayagımın altındaymış gib mükkemmel his veririken, bu arabada o hissi yakalayamadım yere yüksek kaldım diye bilirim.
    kötümü dersen kötü degil kesinlikle , diger arabalar gibi olmadıgından biraz yadırgadım.

sanki MPV segmentinde scenic,zafira,3008 gibi his uyandırdı içi ve dışı..
    fiyat konusuna gelince benim istediğim araba 1.6 elegant donanımlıydı, comfort extra düşünmediğimden konusu acmadım.
    satış temsilcisini cagırdım hocam böyle böyle 1.6 elengant düsünüyorum fiyatı nedir dedim. masasına oturduk : ) kendi depolarına baktı araba ellerinde yok, telefon actı bir yere onlardada yokmuş elimize haziranda gelcekmiş dedi satış temsilcisi. sipariş alıyormusunuz dedim. biz siparişle calısmıyoruz, arac buraya gelir müsteri aracı kontrol eder alıp gider dedi.

biz gercekciyiz digerleri gibi gün verip günü geldiğinde araba yok demiyoruz dedi. bu yüzden haziranda gelecek sevkiyatı sizde bizde beklicegiz dedi.
    benimde hosuma gitti konusma tavrı. cünkü volkswagene sipariş verenlerin günü doldugunda araba halen yoktu..benim kafamada yatmıştı dedigi.

bende madem yok bu aracın fiyatı nedir dedim , indirimli oluru ne olur dedim bana..
    46,900 liste fiyatı dedi ben size 43.000liraya veririm dedim : )
    bende hafif tebesüm olustu şaşırdım kafadan 4000lira düşmesi..
    bende dedim ki haziranda gelmiş olsam dahada asagısına veririmisin dedim 40bin 41bin dedim.
    siz gelin o fiyatlara anlasırız dedi.

en kötü ihtimal 42bine verse o araca fazlsıyla deger. bana hissettirdiğiolumsuzlukları o fiyat icin unuturdum :)

yani anlayacagın abi. hangi model donanım motor olsun temiz 4000lira düsüyor. tabi her bayi bayi degişirmi biilmiyorum tek bayiye sordugum

sunuda tekrar belirteyim araba yere yakın gitmediğinden ne golf nede astra olabilir auris.
    ama dıs tasarımı olsun ic tasarımı olsun güzel. o arka tampn bile yakından göze batmadı şirin araba :)

wauww valla hocam benimde hoşuma giden o yüksek heybetli olması gerçekten parasını hak eden araba olması bide kafadan 4 bin tl indirim şaşırdım doğrusu 40 bine gelse bedavaya almış gibi sevirim harbiden hocam sencede öyle değil mi?? bende haftaya bizim burada ki toyotaya gidicem bakalım oradakiler ne fiyat verecekler...

*içinide dışınıda beğendim valla hocam ben ne yalan söliyim vites topuzunun olduğu yer falan rahat kullanışlı araba diye düşünüyorum...

*şunuda belirtiyim aurisin rakibi bende honda civic,golf ve bmw 316i 2.el bu ortamda bence en mantklısı olabilir.
  • quote:

wauww valla hocam benimde hoşuma giden o yüksek heybetli olması gerçekten parasını hak eden araba olması bide kafadan 4 bin tl indirim şaşırdım doğrusu 40 bine gelse bedavaya almış gibi sevirim harbiden hocam sencede öyle değil mi?? bende haftaya bizim burada ki toyotaya gidicem bakalım oradakiler ne fiyat verecekler...

*içinide dışınıda beğendim valla hocam ben ne yalan söliyim vites topuzunun olduğu yer falan rahat kullanışlı araba diye düşünüyorum...

*şunuda belirtiyim aurisin rakibi bende honda civic,golf ve bmw 316i 2.el bu ortamda bence en mantklısı olabilir.

abi fiyat konusunda dediğim gibi bende şaşırdım, en kötü ihtimal 45.000 gözüyle bakıyordum. baktım direk 43 dedi, biraz agız yokladım40-41 diye asagısına düşcek ama araba oladıgından olur cevabını aldım..

: ) vitesi yazmayı unutmuşum, vites gecişleri rahat fakat sanki 1 cm asagı ,1cm geriye konumlandırılsaymış daha iyi olabilirdi tabi alıskan olmadıgımdan söylüyorum alıskan olundugunda bu kesinlikle problem degil. showroomdaki aracın tüm vites gecişlerini denedim sadece 3. vitesde sıkıntı yaşadım, sanki gecmiyormus hissi verdi ama geciyor. rahatlıkla kaymak gibi vites gecişleri var..

koç gibi araba iyi fiyatıda var alınmama gibi bir nedeni yok. yeni kasa cıkcagından acabamı dedirtiyor sadece.
    diger arabalarla kıyasladıgımda full donanımları, astra olsun, golf olsun. astra en kötü ihtimal 50.bin, golf 48-47.bine alırsın.
    aurisi en fulunu en kötü ihtimal 42.bine alsan parasını son kuruşuna kadar hak ediyor...
    2. elde honda ön plana cıksada fiyatı maglüm pahalı.

aurisin dizelide alınabilir comford plus 45.000lira civarına geliyor.. eleganta göre donanım seviyesi düşük ama yinede alınır boş arac degil..
    ya benim gibi 2013 yılını bekliceksin yada gözü kapalı uygun fiyat alırsan auris alcaksın tabi sende begenirsen..
  • quote:

quote:

abi fiyat konusunda dediğim gibi bende şaşırdım, en kötü ihtimal 45.000 gözüyle bakıyordum. baktım direk 43 dedi, biraz agız yokladım40-41 diye asagısına düşcek ama araba oladıgından olur cevabını aldım..

: ) vitesi yazmayı unutmuşum, vites gecişleri rahat fakat sanki 1 cm asagı ,1cm geriye konumlandırılsaymış daha iyi olabilirdi tabi alıskan olmadıgımdan söylüyorum alıskan olundugunda bu kesinlikle problem degil. showroomdaki aracın tüm vites gecişlerini denedim sadece 3. vitesde sıkıntı yaşadım, sanki gecmiyormus hissi verdi ama geciyor. rahatlıkla kaymak gibi vites gecişleri var..

koç gibi araba iyi fiyatıda var alınmama gibi bir nedeni yok. yeni kasa cıkcagından acabamı dedirtiyor sadece.
    diger arabalarla kıyasladıgımda full donanımları, astra olsun, golf olsun. astra en kötü ihtimal 50.bin, golf 48-47.bine alırsın.
    aurisi en fulunu en kötü ihtimal 42.bine alsan parasını son kuruşuna kadar hak ediyor...
    2. elde honda ön plana cıksada fiyatı maglüm pahalı.

aurisin dizelide alınabilir comford plus 45.000lira civarına geliyor.. eleganta göre donanım seviyesi düşük ama yinede alınır boş arac degil..
    ya benim gibi 2013 yılını bekliceksin yada gözü kapalı uygun fiyat alırsan auris alcaksın tabi sende begenirsen..

hocam bütün modellerde var bu kasa değişikliği olayları almaya karar verirsem hiç düşünmüyorum kasa değişikliğini alırım hemen,,

*corollaya bakma şansın oldumu hocam ?
  • quote:

yok abi direk gözümü aurise diktim onu biraz inceledim..
    bir sürü her renk corollo vardı bayide ama hiç merak edipte bakma girişiminde bulunmadım. tahmin ediyorum ki ic tasarımı auristen farklı degildir...

bu arada abi aklıma geldikce yazıyorum k. bakma. bizim symbollerdeki far yar düğme yeri, auris o bölgeye elektrikli yan ayna kontrolünüde koymuş...
    kapıda olması gerekirken oraya yerlestirmişler : )
  • quote:

quote:

yok abi direk gözümü aurise diktim onu biraz inceledim..
    bir sürü her renk corollo vardı bayide ama hiç merak edipte bakma girişiminde bulunmadım. tahmin ediyorum ki ic tasarımı auristen farklı degildir...

bu arada abi aklıma geldikce yazıyorum k. bakma. bizim symbollerdeki far yar düğme yeri, auris o bölgeye elektrikli yan ayna kontrolünüde koymuş...
    kapıda olması gerekirken oraya yerlestirmişler : )

çokta önemli değil hocam ya koysunlar 40 bine versinler banada arabayı :)

*ama güzel araba üstat ya gerçekten auris yanımdan geçerken böyle alıcı gözüyle bakıyorumda geçerli valla inşallah nasip olur.

*gönlüm he rşeye rağmen hangi arabada dahmin et buda önemli !!!
  • quote:

Abi inan senin neler düşündüğünü tahmin edemediğimden sagda soldan kroşe ile degişik degişik markalarla geliyorsun : )
    ford focus ,fiat brova demenden korkuyorum : )
  • quote:

quote:

Abi inan senin neler düşündüğünü tahmin edemediğimden sagda soldan kroşe ile degişik degişik markalarla geliyorsun : )
    ford focus ,fiat brova demenden korkuyorum : )

yok üstat ya okadarda değil :) honda civic gönlümdeki araba

*kesinleşsin alacağım hocam zaten bmw 316 yıda eledim onu alıp başımı ağırtma olasılığım çok yüksek o topa girmiycem,

direk golf,civic,auris ve jetta resimleriyle özellikleriyle herşeyiyle sunum hazırlacam test sürüşüde ayarlarım o ara karar vericem ...
  • quote:

hocam limitlerini zorla 16 - 17 ye çıkar paranı bence clio al. bu zamanda ne tüplü ne benzinli. bence dizel.. şimdiden hayırlı uğurlu olsun derim.
  • quote:

direk golf,civic,auris ve jetta resimleriyle özellikleriyle herşeyiyle sunum hazırlacam test sürüşüde ayarlarım o ara karar vericem ...

hadi bakalım abi, bende merak ediyorum hangisinde karar kılcagını... işin içinde oldugumdan birisinin baska artısı digerinin eksisi, digerinin artısı, ötekisinin eksisi, ötekisinin artısı digerikinin eksisi : ) gibi olumsuz tarafları kendince belirle..

golf 1.6 motoru aldıgın sürece kafadan golfu cıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamza_2828

quote:

hocam limitlerini zorla 16 - 17 ye çıkar paranı bence clio al. bu zamanda ne tüplü ne benzinli. bence dizel.. şimdiden hayırlı uğurlu olsun derim.

dizel alıp sanayi yolunu tutmaktansa. benzinli veya benzin+tüplü alır benzinliğin yolunu tutarım daha iyi..

bana kalırsa sadece benzinli alır tüpü kendim taktırırım, tüp olayındada sanayi yolu gözükmekte..
  • bende 2004 symbol var 88000 de 1.4 lpgli. 15bine satmam aracı. 14-15 bine belki 100bin 150bin km arası araç bulabilirsiniz
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hamza_2828

quote:

dizel alıp sanayi yolunu tutmaktansa. benzinli veya benzin+tüplü alır benzinliğin yolunu tutarım daha iyi..

bana kalırsa sadece benzinli alır tüpü kendim taktırırım, tüp olayındada sanayi yolu gözükmekte..

hocam her araba arıza yapar yada ne bilim masraf çıkarır. ama 10 binde standart bakımlarını yaptırırsan için rahat olur. vede aklında soru işareti kalmadan binersin araca. dizel araç yakar 200 - 250 arası benzinli yada tüplü araç yakar 350 - 450 arası. ( zaten sanayideki bütün araçlar dizel. hiç benzinli yada tüplü araç yok orada :) )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamza_2828 -- 30 Nisan 2012; 14:05:31 >
  • bana 2004 model 72 bin'de 1,6 motor tüplü laguna almamam için sebep söyler misiniz?
  • siz cevap vermeden aracın sahibiyle görüşüp ayrıntılı bilgi aldım. şase numarasını öğrenip sorgulama yaptım ve malesef kilometresinin düşürüldüğünü tespit ettim.

araç en son muayenesinde (8. ayda) 110 bin km'deymiş. adam 120 bin yazsa bile ben ciddi ciddi o arabayı almayı düşünüyordum ama yalana affım yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: A.F. ASLAN

siz cevap vermeden aracın sahibiyle görüşüp ayrıntılı bilgi aldım. şase numarasını öğrenip sorgulama yaptım ve malesef kilometresinin düşürüldüğünü tespit ettim.

araç en son muayenesinde (8. ayda) 110 bin km'deymiş. adam 120 bin yazsa bile ben ciddi ciddi o arabayı almayı düşünüyordum ama yalana affım yok.

abi ilk yazdıgın yorumu görseydim, ilk yazacagım şey kmsi olurdu ve kesin ve net düşürülmüş derdim.. ilk sahibiyse birsey diyemezdim ama yinede sıkı denetimden gecir derdim..
    araba hakkıında genel yorum yapmak gerekirse, şimdi resimlere baktım görüntüsü fena sayılmaz, hosuna gittiyse 2. eli dert etmeyeceksen alınabilir derdim.
    her malın alıcısı vardır elbet ama laguna bana soguk geliyor sıfırıda olsa diger modelleride olsa..

şimdi sana söyle söyleyim adam dürüst olmazsa sana şaseyi vermez, gel abi istediğin yere bakıt derdi..
    yinede burda bir dürüstlük payı görüyorum ama olayın içinde 1 kg camurda olsa,1gram camurda olsa bir kere suya bulaşmış, yalan af yok : ;)

kimse sana dogruyu söylemez baban bile olsa. sen egrisiyle dogrusuyla araba almak istiyorsan ilk sahibi ve full servis bakımlı arac arıyacaksın..
    ki zaten olması gerekn bu..

2. el araba alsam öncelik ilk sahibinden olmasına dikkat ederim.. sonra bakımlı olup olmadıgına, baktım servis bakımlı degil en azından en son servise kaç bin kmde ve ne tür arızalardan geldiğine bakarım. sonra aracı expertize tepeden tırnaga kadar gösterir, ordan cıkan sonucla servis tekini yan yana koyar öyle karar veririm..
  • Merhaba arkadaşlar,

K&N Filtre ile dün akşam yaklaşık olarak 80 km yol gittim. ( Açık trafikte ve 90 - 110 km hiz ile genelde 90 la gittim ) Yakıt tüketimim yol bilgisayarında yola çıktığımda 26.1'ı gösteriyordu ve tekrar eve döndüğümde 29.5 e yükselmişti yani anlıyıcağımız dün akşam tam tüketimim 3.4 lt olmuş bence iyi sizce nasıldır bilmiyorum ama filtre sanırım kendini gösteriyor. Hesaplarıma göre 0.166175 kuruşa denk geliyor gerçekten çok düşük sizce nasıl?

Ayrıca filtrenin etkisi aracı hizlandırırken ve düşük devirlerde yüksek vitesle giderken çok belli oluyor. Mesala 5. viteste araç 70 km hizlara düştüğünde 4'e at beni diye bağırırken artık bu 60- 65 km hızlarda oluyor. Birde mesela 90 km hızla giderken yol yokuş yukarı olduğunda araçım hiç devir kaybetmiyor aynen 90 km hizda sabit gidebiliyorum hatta denemelerimde yokuş yukarı 90 km sabit hizda giderken biraz daha gaz verdiğimde araç devirlenip hizlanabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 30 Nisan 2012; 22:23:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MRT_

Merhaba arkadaşlar,

abi deger tabikide cok iyi de. şimdi sen az cok bilirsin sabit gidip geldiğin yerler vardır, tüketimde degişiklik varsa elbet az yakıyordur..
    acık tarafikde olsa sehir dısı gittimişsin. fabrika verisi 4 litre belirtmiş, normal sartlarda sen 3,6ya düşürürsün. şimdi sen 3,4 saptamıssın.
    bence bir araba ancak bu kar tükete bilir diyorum. dahada düsürürmüüsn bilmiyorum ama deger cok iyi.

ciddi ciddi hava filitresinin böyle birsey yapacagına anlam veremiyorum. araba rahat nefes alıp verir, bunun dısında yakıtmış performansmıs aklım hayalim almıyor halen : )
  • 
Sayfa: önceki 887888889890891
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.