Şimdi Ara

CLİO SYMBOL GRUBU (1312. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27.474
Cevap
83
Favori
1.933.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13101311131213131314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sedan beyaz renk lpg var bakımlı dik duruyor araba lastikler orta halli
  • gguardian G kullanıcısına yanıt
    Ortalama 25.000

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar vites topuzunu kendim değiştirebilir miyim.derisi bayağı deforme oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: şazenuş

Arkadaşlar vites topuzunu kendim değiştirebilir miyim.derisi bayağı deforme oldu.

Değiştirebilirsin

Ben değiştirdim

Ama acayip güç istiyor bazı yerleri kesmen gerekecek veya kırman

Demir kalıyor sadece

• Renault - Symbol II - 1.5 dCi (85 Hp)

bu araç için motor yağı tavsiyesi alabilir miyim?

Ayrıca Hava, Yağ, Yakıt ve Polen Filtresi tavsiyesi alabilirim

set olarak satılıyor n11 gibi sitelerde alıp kullanıp memnun kaldığınız var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vonaleee -- 20 Şubat 2018; 17:27:32 >
  • vonaleee kullanıcısına yanıt
    5w40 yağ kullanmalisin. Marka olarak Elf , Shell , Po, Bp , Castrol , Mobil1 , gibi yarı sentetik yağlar var. Tabi tam sentetik te kullanabilirsin. Arac 1.5 dCi olduğu için 4.5 litre yağ kapasitesi var.

Yağı bu nedenle 5 litre almalısın. Hava filtresi ise Turbo olduğu için sünger takviyeli alman daha iyi olur.

• Bu arada yakıt filtresi olarak Delphi HDF 913 kullan. Orijinal filtre bu

• quote:

Orijinalden alıntı: CLİO SYMBOL

5w40 yağ kullanmalisin. Marka olarak Elf , Shell , Po, Bp , Castrol , Mobil1 , gibi yarı sentetik yağlar var. Tabi tam sentetik te kullanabilirsin. Arac 1.5 dCi olduğu için 4.5 litre yağ kapasitesi var.

Yağı bu nedenle 5 litre almalısın. Hava filtresi ise Turbo olduğu için sünger takviyeli alman daha iyi olur.

hocam afınıza sığınarak neden 5-40w öneriyorsunuz öğrenebilir miyim?

buraya yazmadan biraz bakındım genelde 5-30 diyorlar

sadeceöğrenmek için soruyorum yanlış anlamayın

bu arada aracı alalı 1 yıl oldu 5000 km yaptım sadece
    durkalkçok yok %50 köy %50 assfaltta kullanıyorum

ekleme:sizden mesa beklerken biraz daha araştırdım bu araç euro4 motormuş eoru4 motorlarda dediğiniz gibi 5-40w öneriliyormuş

euro5 motorlarda 5-30

bu muydu önerme nedeniniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vonaleee -- 21 Şubat 2018; 11:38:39 >
  • 1.2 16v kullanıcıları yakıt durumu nasıl.uzun zamandır ilk defa fulledim.şehiriçi 250 km oldu 3 ışık söndü.700 km gidermi acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: vonaleee

quote:

hocam afınıza sığınarak neden 5-40w öneriyorsunuz öğrenebilir miyim?

buraya yazmadan biraz bakındım genelde 5-30 diyorlar

sadeceöğrenmek için soruyorum yanlış anlamayın

bu arada aracı alalı 1 yıl oldu 5000 km yaptım sadece
    durkalkçok yok %50 köy %50 assfaltta kullanıyorum

ekleme:sizden mesa beklerken biraz daha araştırdım bu araç euro4 motormuş eoru4 motorlarda dediğiniz gibi 5-40w öneriliyormuş

euro5 motorlarda 5-30

bu muydu önerme nedeniniz?

Evet Euro4 Dpf olmayan motorlarda 5w40 kullanılır. Euro5 olsa 5w30 tavsiye ederdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

1.2 16v kullanıcıları yakıt durumu nasıl.uzun zamandır ilk defa fulledim.şehiriçi 250 km oldu 3 ışık söndü.700 km gidermi acaba

Çok kasarsan 700 km gidebilir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

1.2 16v kullanıcıları yakıt durumu nasıl.uzun zamandır ilk defa fulledim.şehiriçi 250 km oldu 3 ışık söndü.700 km gidermi acaba

Çok kasarsan 700 km gidebilir.

mecbur kasıcaz yoksa kasılıcaz

• 150 liralık euro dizel aldım.asagi yukarı 450 km yapacak gibi.%80 şehiriçi %20 şehiriçi otoban.

1.5 dci

Sizce normal mi.

• şazenuş kullanıcısına yanıt
    Kullanım durumuna göre normal de denebilir .Belki kullanıma daha da dikkat edilir ise 30 kuruşa inebilir. Önemli olan litre olarak ne yaktığı.
  • serguneysu S kullanıcısına yanıt
    Ortalama hiz 18kmh,100/6.8 litre gözüküyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    son mazot alımından sonra sıfırlanmış ise biraz fazla görünüyor. Ben çok yoğun trafikte bile 6 litreyi geçmedim.(yoğun trafikte çok sert dur kalk yapılırsa o ayrı bir konu)
  • serguneysu S kullanıcısına yanıt
    Siz dizel mi alıyorsunuz yoksa euro dizel mi?

Havalar soğuk olması münasebetiyle hararet göstergesi çıkmadan hedefe varıyorum.tabi bu şekilde yakıt sarfiyatı fazla oluyor.

Düz yolda giderken 70-80 gibi anlik olarak yol bilgisayarı 4-6 arası gösteriyor.ama biraz asilinca 6-10 arasi gidip geliyor.

mazotu gürcistanda felanmı alıyosunuz

• ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Nasıl yani anlamadım?aytemizden alıyorum optimum dizel

Euro dizel. Artık binek araçlarda normal dizel almak olmaz bu devirde. Belki alan kişilerde vardır.
    Dizel araçlarda aracın soğuk olması motoru çok zorlamaz iseniz aşırı bir fark yaratmıyor benim şimdiye kadar gözlemlediğime göre .Artsa bile bu az miktarda olabilir zaten araç ısınmıyor dediğiniz mesafe kısa olduğundan maliyeti de size çok yansımaz doğal olarak. Ama motorun yıpranma durumuna bir şey diyemeyiz . Söylediğiniz rakamlar normal rakamlar. Kullanıma göre çok değişir. Düz yolda öyle bir yer olur ki aracın kendi hızı ile tüketim 2/3 lere kadar iner. Çok değişken bir konu bu.
  • 
Sayfa: önceki 13101311131213131314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.