Şimdi Ara

CLİO SYMBOL GRUBU (1149. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27.476
Cevap
83
Favori
1.935.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11471148114911501151
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: barbaros1905

Teşekkürler leon kardeş. Valla bu sembol benim ilk arabam 2.5 aydır bende. Çok memnunum arabadan. Ben alırken öyle kaç beygirmis falan diye bakmadım hiç. Dizel mi. Temiz mi tamam öyle aldım ışte. Nasip 85 beygir cikti. Aslında ben accent era bakıyordum başlarda. İyi ki sembol almışım diyorum şimdi. Ama benim araba şirket arabalarında bir istisna demekki :) ilaç firmasında kullanılmıs. İyi zaman satarken 85 diye satmak lazım.. �� 2010 otantik 85 lik

tam üstüne basmışım ilaç şirketi.. net olarak ilaç şirketiyse olabildiğince temiz arabaya düşmüşsün diye söyleye bilirim...85 bg oldugunada eminsen dört 3 lük arabaya sahipsin diyebilirim. 1 puanı donanımdan kırdım. aynen öyle 85 bg olduğunu özellikle belirtecksin..

her işte bir hayır vardır, demek ki kısmetinde symbol varmış symbol aldın.

bu foruma girerek symbol mu eramı dediğinde symbol almanı isterim. türkiyede markalaşmış 1. kalite markalar belli 2. kalite olrak görülen arabalar türkiye pazarında çok güçsüz. era isterse full donanım olsun yine symbol derdim. gerek markası gerekse tasarımı. bu arabanın modeli kesinlikle ölmez ve bu kasalar symbol için efsane olcak .

diğer arkadaşa söylediğim gibi sanada kaput keçesi tavsiye ederim.. extra olarak otantikte bagaj keçeside yok, faydası ne var ne yok taktırmak istersen..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

2010 dizel sembol ruhsatta 65 kw yazıyor yani yaklaşık 87-88 hp tekabül ediyor. Ama piyasada dizel semboller hepsi 65 hp diyorlar ilanlarda ve çoğu sitede. Kw ve hp yi karıştırıyorlar mi acaba. Ama popüler araba sitelerinde bile 65 hp göZüküyor garip...

ruhsatta hatalı yazma ihtimali olabilir. daha önce 65 85 lik konusu geçmişti

http://forum.donanimhaber.com/m_24135806/mpage_347/f_//tm.htm#75010197

quote:

Orijinalden alıntı: icon33

http://forum.donanimhaber.com/m_53174566/tm.htm

mkarpuz61 16 Ocak 2013; 13:02:31

"... motorda intercooler varsa o araç 85liktir.bunu da motorun üstünden orta kısımdan geçen borudan çok rahat anlayabilirsin. 65liklerde intercooler yok "

Şu resim 65 lik modele ait. Bahsedilen intercooler borusu görünmüyor.

CLİO SYMBOL GRUBU

Şu resim ise 85 lik modele ait. Forumlarda bahsedilen intercooler borusu resimde görünen olsa gerek.

CLİO SYMBOL GRUBU

Ben arabayı ilk aldığımda zaten sasiriyordum bu performans nasıl 65 bg diye. Klimayı rampada aciyorum aracı zorlamıyor. Herhalde hafif araba ondan olsa gerek ona yoruyordum. İntel cooler dediğin boru o plastik kapağın altına giden boruysa o var benim araçta..

Kaput kecesi almayı bende düşünüyorum. Ama bazı yerlerden sesi pek kesmediği söylenmiş. Malum bu arabalarin yalıtımı pek iyi değil. Sesi iyi kesmiyorsa yaptırmanın anlamı yok gibi.

Ben arabayı ilk aldığımda zaten sasiriyordum bu performans nasıl 65 bg diye. Klimayı rampada aciyorum aracı zorlamıyor. Herhalde hafif araba ondan olsa gerek ona yoruyordum. İntel cooler dediğin boru o plastik kapağın altına giden boruysa o var benim araçta..

bazı yerler nerelermiş ki biz bilmiyoruz..... yinede bunu tartışırız
    benzinli aracınada ,dizel aracınada keçe takan oldu net cevap almak istersen onların yorumlarını bekleyelim...

ben benzinli kullanıcısıydım , zaten benzinli motor bağırttırmadığın sürece ses çıkarmaz..
    tahminen 1 seneye yakın keçesiz kullandım... kaputun keçesiz olduğunu fakettim, keçeyi araştırdım nedir ne değildir diye .. fazla detaya girmeyim...
    bu keçe olayını ben çıkardım...

sanayiye gittim ordaki arkadaş taktı. aracı kullanır kullanmaz bariz şekilde ses kesildi... ve patlak ses gibi çıkaran motor , tork ses çıkarmaya başladı . sanki farklı markanın motorunu kullanıyormuş gibi motorun sesinden haz aldım....

3000 devir kullanımlarında motordan tık ses gelmiyor, sadece lastiklerden kaynaklı yol sesinden başka içeriye ses girmiyordu... asfalt kaymak gibiyse akülü arabaymış gibi gidiyorsun...

...........................
    dizel arabada zaten gürültülü çalışıyor , sesi bariz şekilde kesecektir ve gelen ses tok ses olcak.
    takıp takmamak sizlere kalmış,

...........................
    85 bg motor her türlü yolda banamısın demez-65 bg motora göre... özellikle yokuşlarda +klima + ağırlık felan tek solukla çıkar vites değiştirmeden.
    bi başka örnek veririsem..

iki aracın hertürlü özelliği aynı motorları harici ..
    85 bg yokuşu tamamen çıkarken 65 bg yokuşun bitirmeye yakın soluksuz kalır vitesi düşürmeni ister...

arada pek fark yok gibi görünsede yokuşu çukma saniyesi ve rahat çıkmasına baktığımızda yakıt tüketimi ön plana çıkıyor . 65 bg daha fazla gaza yüklenmek isteyeceğinden ortalama 85 bg motora göre 150 milim mazot fazla harcar.

düz yolda ve 3000 devirde iki arabayı ayırt etmek biraz zordur 3000 den sonra fark hissedilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leon_312 -- 10 Mayıs 2014; 20:40:59 >
  • Sa arkadaşlar ... 1 ay önce 2012 model Renault Symbl aldım . Araba benzinli ve çok az yakıyor . Alırken tüp taktırırım diye düşünüyordum ama tüpten az bişey fazla yakıyor .. Arabanın bu yönünü çk sevdim ... Şimdi arkadaşlar asıl soruma gelmek istiyorum . Benim aracımda orjinal çelik jant yok . Bu jantı nereden temin edebilirim . Cevaplarınızı bekliyorum ...

Orijinalden alıntı: seatfbg

Sa arkadaşlar ... 1 ay önce 2012 model Renault Symbl aldım . Araba benzinli ve çok az yakıyor . Alırken tüp taktırırım diye düşünüyordum ama tüpten az bişey fazla yakıyor .. Arabanın bu yönünü çk sevdim ... Şimdi arkadaşlar asıl soruma gelmek istiyorum . Benim aracımda orjinal çelik jant yok . Bu jantı nereden temin edebilirim . Cevaplarınızı bekliyorum ...

hayırlı olsun..
    hesap kitap yapıldığı sürece hangisi daha mantıklıysa o tercih edilmeli.... lpg kimi kullanıcı için avantaj kimisi için dezavantaj.
    yakıt tüketimi kullanıcı ile alakalı bir durum.. ama tüm arabalar hemen hemen aynı tüketim yapmakta.

asıl soruna gelince üzgünüm jantı hiç bir yerde bulamazsın , belkide servis temin ederse eder buda ucuk rakamlara neden olur....anca çıkmacıda bulursun ama isteyeceği fiyat dışarda yeni jantla aynı olur.. çıkmacıda bulursan jantın eğikli yamukluğuna dikkat et çünkü hava kaçırdığında kolay kolay düzeltemezler anca sanayiye gitgel yapar paralar dökersin....

ben dışardan yeni jant al daha iyi olur senin acından... çin malından uzak dur, jant araştırması yap hangi marka iyi kaliteli diyeee.. o markaya yönel....
    sanırım orjinallikten yanasın yada orijinal gibi durmasını istiyorsun bu yüzden beğendiğin jantları bizimle paylaşırsan sana en doğru jantı almanda yardımcı oluruz... bunuda belirteyim symbol öyle tasarlanmış ki orjinalin dışına çıktığı an aracı maf ede biliyorsun...
  • Yedek anahtarbkumandali yapiliyor. 150 tl civari.

Orijinalden alıntı: MEVLANA CELALETTİN

Silecekkolu piyasada 220 cıvarı çıkması 100 çıkma almaya degermi

abi iki ucuda .oklu değnek.

aklıma birsürü şoru geliyor....
    * 10-15-20 yıllık arabaların halen tık bile dememesine rağmen senin arabadaki neden bozuluyor... iş benim sana anlattığım rezistansa geliyor.. 20 yıllık arabadaki bozuylmuyor yada oksitlenmiyor 4 yaşındaki araba oluyor...
    ositlenme tarzı bir şey varsa zaten değiştirmeye gerek kalmaz bu yüzden işin aslını araştırmak lazım diye düşünüyorum..

burdan çıkacak sonuç şans bozulacağı varmış motor bozulmuşsa şayet

* aracı satarmıyım satmazmıyım sorusu doguyor satarsam hiç masraf yapmaya gerek yok çakma takarım yoksa uzun yıllar kullancam garantili temiz bir şey çıksın ortaya diyede düşünüyorum..

* ucuz etin yahnisi tatsız olur diyede düşünüyorum, nasıl arabadan çıktı bilmmene diyerek.
    * bitaraftan gönül temiz olsun bastır parayı yaptır diyor...
    vs
    vs

şimdi aşağı tükürsen bıyık yukarı tükürsen sakal ......... karar vermek zor senin adına konuşursam...

kendi Adıma konuşursam , ben herşeyin yenisinden orjinalliğinden yanayım, içime kurt düşüp yaşamaktansa , paramla rezil olur içimi rahat tutarım...
    bu yüzden ben yeni alır taktırırdım.. hem yeni hem 2 yıl garantili, kafa rahat mis gibi işin içinden çıkardım.....

......
    umursamaz biriysen , işimi görene kadar idare etsin ya herro ya merro dersen çıkma al.
  • Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar . Cevaplarınıza göre yönelip jant aradım . İnternette 1. resimdeki jant hoşuma gitti . Jant 2. resimdeki gibi duruyor. Size sorum 2. resimdeki araba spor yay takılıp yapılmış sanırım . Ben spor yay takmadan kullanmak istiyorum . Acaba ben bu jantı alsam kötü dururmu ?
     CLİO SYMBOL GRUBU CLİO SYMBOL GRUBU

Orijinalden alıntı: seatfbg

Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar . Cevaplarınıza göre yönelip jant aradım . İnternette 1. resimdeki jant hoşuma gitti . Jant 2. resimdeki gibi duruyor. Size sorum 2. resimdeki araba spor yay takılıp yapılmış sanırım . Ben spor yay takmadan kullanmak istiyorum . Acaba ben bu jantı alsam kötü dururmu ?

vala bu jant arabayı apaçi , çakal gibi göstermiş açık ve net... yinede belirtiyorum cin mallarından uzak durun marka araştırıp öyle beğenin..
    çükü cin malları maglüm kalite olmuyor ve ufak çukurlarda jantı eline ala biliyorsun..

jant markasından anlamam ama volkswageni takip ettiğimden dolayı golf 7 nin jantını CMS marka üretiyormuş, yerli(türkiye) malı ama kaliteli olduğunu düşünüyorum... en azında yerli malı yurdun malı kalitesiz yapacağını sanmıyorum..

CMS nin sayfasına şimdi baktım orijinal ekipman üreticisiymiş her markanın jantını bu üretiyormuş...

ürünlerimiz - cms jant
    Ürünlerimiz - CMS Jant
    http://www.cms.com.tr/oem---orjinal-ekipman-ureticisi_1_11

böyle olmasına çok sevindim en azından alçağın marka belli..... cms ile iletişime geçip orijinal symbol jantını bulman mümkün olabilir..

ben seninle beraber jant bakmaya başladım şuna kesinlikle dikkat et.... bijon aralığına göre jantlar varmış.. yani her 14 inç senin aracına uymaya bilir... adam zorlar bişekilde takar ama senin can güvenliğinide atmış olur bu yüzden symbolün bijon aralığını öğren... bizlerden bilen yoktur diye düşünüyorum servis bilir gibi geliyor... bir kaç servisi araya öğren derim.. 1 servisi arama öğrensen bile 2,34 servisi ara mutlaka.. şehir içi şekir dışı farketmez...

markası kalitelimidir bilmiyorum.. resimdeki aynı olmaya bilir çünkü bijon yuvesi 5 tane..
    www.ekogaraj.com
    Bakım Yapılmaktadır
    http://www.ekogaraj.com/celik-jant/powcan/14-7/bk-438-14

Orijinalden alıntı: fagala

Yedek anahtarbkumandali yapiliyor. 150 tl civari.

yanıt için teşekkürler, bahsettiğiniz fiyat yetkili servisler için mi acaba? elektrikçiler bu işi halledebilir mi ki? yarın servisi bir arayıp sorayım.

Orijinalden alıntı: levent_demiralp

quote:

Orijinalden alıntı: fagala

Yedek anahtarbkumandali yapiliyor. 150 tl civari.

yanıt için teşekkürler, bahsettiğiniz fiyat yetkili servisler için mi acaba? elektrikçiler bu işi halledebilir mi ki? yarın servisi bir arayıp sorayım.

Elektrikciler yapmiyo anahtarı. Oto anahtarcilari yapıyor. Ben yaptırdım ikinci anahtarı 120 liraya yaptırdım ama normali 140-150 daha önce birkaç anahtar yaptırdığımız için o da.. kumandasiz düz anahtarı da 70 e yapıyorlar. Servisler yapıyor mu bilmiyorum ama yapıyorlarsa da 300 350 den assagi degildir

Servisler yapıyor mu bilmiyorum ama yapıyorlarsa da 300 350 den assagi degildir

quote:

servisler yapmaz... yeni anahtar takımıda yaptırsan yapmaz.
    servisler 300-400 gibi rakama takıyor ama komple sistemi. kontak tarafını değiştiriyor, kapıyı değiştiriyor ve benzin kapakçığındakini ve 1 kumandalı 1 kumandasız anahtar içinde o fiyata veriyor.. bilgilendirmek amaçlı yazdım....

Renault maliyeti düşürmek adına diğer anahtarı normla yapmış... bildiğiniz gibi diğer arabalarda ikiside kumandalı..
  • S.a arkadaşlar Clio Symbol 1.4 Authentique 2005 Model bir araç aldım, araca usbden mp3 çalan bir teyp aldım, kendim takmak istiyorum ama eskisini söküp yenisini nasıl takacağım? yardımcı olabilirmisiniz
  • Yanıtlar için teşekkür ediyorum. bugün plaka değişikliği ile uğraştım ve bitirdim, ruhsatı da plakaları da aldım. yalnız şimdi mtv sorgulayınca da, muayene sorgulayınca da yeni plaka ile bir şey görünmüyor. hepsi eski plaka ile görünüyor. nasıl oluyor bu işler acaba?

Yanıtlar için teşekkür ediyorum. bugün plaka değişikliği ile uğraştım ve bitirdim, ruhsatı da plakaları da aldım. yalnız şimdi mtv sorgulayınca da, muayene sorgulayınca da yeni plaka ile bir şey görünmüyor. hepsi eski plaka ile görünüyor. nasıl oluyor bu işler acaba?

kendi cevabını kendin vermişsin ama içerisinde geçen gizli özneyi anlamamışsın : )
    aracın plakası değişirse tüm bilgiler uçup gider, kalıcı bilgi ise aracın şase nosudur... şase nodan herşey çıkar gerisini düşünüp aklını karıştırma...

neden plaka değiştirdin... aldığın ilin plakası degilmiydi..
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.