Şimdi Ara

CLIO II SAHİPLERİ (492. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.865
Cevap
76
Favori
1.615.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 490491492493494
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    26 litre lpg alır depom. 300-330 km civarı yol giderim . üç aşağı beş yukarı bu değerler değişmez.
    kar yağınca zincir takılı 80 km yol aldım. geri kalan 170 km de zincirsiz ama buzun üstünde 250 kmde bitti depo.
    en fazlada 26 litre gaz ile 360 km yol yaptım.
    gaz aldığım tek bir nokta yok. nerden buldum ordan alırım. Aksaray'a gidersem ucuz alırım. Evdeysem burdaki petrollerden alırım. denediklerimden en iyyi çekişi aygaz verdi. yada bana öyle geldi.
    birde benim torpido kapağını çocuklar açarken kapak tutan çivi benzeri yatay saplamalar boşa çıkmış. tekrar nasıl monte edip sabitlerim? takıyorum tekrar açışta yuvada oynayan saplamalardan geri düşüyor kapak. yuvalarına çekomastik mi sıksam silikon tarzı bilemedim. başedemezsem resim çekeyimde bir bakalım. fikri olan cevaplasın

• lpg hiç kullanmadım.
    clio 2'nin yakıt tüketimi güzergaha göre farklılıklar gösteriyordu, hatta kullanıcıya göre bile değişiyordu tüketim. eşim sürekli sürdüğünde benzin 10lt civarlarında oluyordu hep, ben kullandığımda 8,8 civarlarında oluyordu. ilk zamanlarda alışana kadar 11-12lt'yi çok gördük.

benzini uzun süre shell'den aldım. sonra burada shell iflas etti, total'e geçtim. shell'den aldığım sıralarda denemek için opetten aldım iki depo üstüste, bir depoyla şehir içinde 440-450 falan yapan araba aynı kullanımda 380 yaptı. ölçümde hata yaptım galiba dedim, bir daha opetten aldım, bu kez de 390 yaptı. tekrar shell'e döndüm ben de. bir kaç kez PO'dan aldım, ama ölçüm yapmadım hiç, yorumum yok bu konuda.
    şehir dışı 1.4 16v clio 2 ve 1.2 16v clio3 aynı denebilir. 90-100 km civarlarında yumuşak sürüşte clio 2 5,6-5,7lt falan yakıyordu, clio3 ile en iyi değerim 5,2 oldu. clio3 ile gürcistan/kutaisi-sinop arası 830km'yi bir depoda geldim mülayim sürüşte 5,4 ortalama ile, ertesi gün de 40 km yaptım şehir içinde ve ışık yandı.

clio3 1.2 16v 7,6 civarlarında şehir içinde. clio2'den 1,3 lt kadar daha iyi 100km'de. bir depoda 4-5 lt daha az yakıyor, bu da aynı miktarda benzinle şehir içi 50, şehir dışı 80km falan fazla gitmemi sağlıyor.

eski müdürümün 98 model 140'lık lagunası var, lpg'li ve hep opetten alır. benzinin aksine renault için en uygun gazın aygaz olduğunu söylüyor, denemiş hepsini tek tek.

• benim sorduğum soruya cevap verecek varmı acaba,benzin filtresi ve şu kelebek olayı benzin tüketimini arttırırmı eğer arttırırsa ne oranda arttırır arkadaşlar servise gittiğimde ona göre hareket edeyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: sendomi

benim sorduğum soruya cevap verecek varmı acaba,benzin filtresi ve şu kelebek olayı benzin tüketimini arttırırmı eğer arttırırsa ne oranda arttırır arkadaşlar servise gittiğimde ona göre hareket edeyim

bilemedim . o yüzden cevap yazmadım..
  • quote:

benim sorduğum soruya cevap verecek varmı acaba,benzin filtresi ve şu kelebek olayı benzin tüketimini arttırırmı eğer arttırırsa ne oranda arttırır arkadaşlar servise gittiğimde ona göre hareket edeyim

En iyi cevabi yetkili servise giderek alırsın...
    Test ederler sonuc ona gore cıkar...

• her ikinizide teşekkür ederim çumralı ve caddecan
  • usta baskı balata falan bahsetti ama arabada kaçırma falan yok gazı verdinmi araba hemen ivmeleniyor 90km hızla giderken devir 2500lerde geziyor debriyaj ile alakalı bir durum yok ortada zaten ileride gerekir debriyajında sert dedi ama benim bildiğim bu araçlarda zaten sert debriyaj,usta konuştu ama benim kafaya pek yatmadı bu iş başka bir yeremi göstereyim diyorum,renault servisine hayatta uğramam arkadaş sıfır aracını 1 sene soktu baktıma sonra bir daha uğramadı 2 ay önce falan ne varsa değiştirdi düzenli bakımda olanları 220tl aldı özel servis,bu işi çözmem lazım gerçi öyle 2 katı falan fazla yakıt gitmiyor ama yinede rahatsız ediyor insanı
  • quote:

usta baskı balata falan bahsetti ama arabada kaçırma falan yok gazı verdinmi araba hemen ivmeleniyor 90km hızla giderken devir 2500lerde geziyor debriyaj ile alakalı bir durum yok ortada zaten ileride gerekir debriyajında sert dedi ama benim bildiğim bu araçlarda zaten sert debriyaj,usta konuştu ama benim kafaya pek yatmadı bu iş başka bir yeremi göstereyim diyorum,renault servisine hayatta uğramam arkadaş sıfır aracını 1 sene soktu baktıma sonra bir daha uğramadı 2 ay önce falan ne varsa değiştirdi düzenli bakımda olanları 220tl aldı özel servis,bu işi çözmem lazım gerçi öyle 2 katı falan fazla yakıt gitmiyor ama yinede rahatsız ediyor insanı

Dostum,,,

Eski depoyu bosalt, Yakıtını degistir, 95 Oktan al, ve herşeyi sıfırla..(kilometre fln..)
    Benzini Petrol ofisinden al tabi (PO) sonra bak bakalım...

Sonuclari deneyerek anlayabilirsin...

• quote:

Şu kelebek olayını bilmem ama benzin filtresi için tecrübemi aktarayım, normalde benzin filtresi çok uzun km gidermiş ancak ülkemiz şartlarında bu pek mümkün olmadığından 2 yılda bir baktırıp değiştirmek iyidir diye tavsiye almıştım. Bunun üzerine sanayide bir renault özel servisine giderek değişim yaptırdım ve İzmir den Eskişehir'e yola çıktım normalde 5.6 ortalamam 6.1'e kadar çıktı (tabi buna çeşitli faktörler hava, yol vb etkiler) ancak bunu ben anormal hissettim ve Eskişehir'de tanıdığım ve bildiğim özel yetkili renault servisine gittim. Buna bakımlar ile ilgili sorular sordular sırayla yağ, hava filtresi, buji gibi mutad şeylerin sordular (ve hepside 1-2 ay önce yenilenmişti) bir de benzin filtresine bakın yeni takıldı dedim ve baktılar . İzmir de takılan filtre için orda bana orjinal ancak değilmiş resmen üç kağıda gelmişim 5-6 TL lik filtreyi bana 25 TL'ye sattılar oda ayrı bir konu. Yani anlıyacağın yerine orjinal değil ama kaliteli olan bosch filtre (15 TL) takdırdım araç normal yakıt değerlerine döndü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sert19 -- 17 Şubat 2012; 22:38:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: caddecan

quote:

arkadaşlar benzin tüketimi tozuttu diye tekrar servise götürdüm özel servse ustama sordum dedim bu araç sülük gibi emiyor benzini benzin filtresine bakalım onun etkisi olmaz dedi peki boğaz kelebiğimi ne varmış temizliği yapılması gerekiyormuş falan dedim(anlamam bu işlerden)onada olmaz dedi etkisi bir cihaz aldı eline küllüğü çıkarıp taktı araçda 5-6 sorun çıktı ama bu sorunlar bosch servisde ücretsiz check up yaptırdığımda yoktu orda bir sorun vardı ışık yanıp sönüyordu gerçi tüm sorunlarda yanıp sönüyordu enjektör falanmı neydi usta bak dedi bu ışık eğer sürekli yanıyor olsaydı bu parça yüzünden benzin tüketimin artmış olabilirdi dedi ama yanıp söndüğü için bu sorun olmuş ve geçmiş dedi o yüzden parçayı şu an değiştirmeyelim boşuna masraf olmasın sana dedi tüm sorunları sildi sen benzini başka yerden al ve 1 hafta aracı dene sonra gel tekrar bakalım eğer ki arıza gösteriyorsa yine parçayı değiştiririz dedi bende tamam dedim 30 tl'lik benzin aldım opetten ve 45 km falan yol yaptım ışık yandı fakat araçda ışık yanıyor ve sönüyor sürekli araçda yokuş aşağı inerken sönüyor çıkarken yanıyor yada düz yola geliyorsun sönüyor bir ara yine yanıyor falan gibi normalde araç 10lt falan yakıyordu ama mevsimin kış olması işi değiştirir tabi,arkadaşlar ne yayapım sizce benzin filtresi ve kelebek olayı etkilermi tüketimi yada başka bir yer varmı tüketimi etkileyen,bana bir öneri verin bende ustaya gittiğimde şuraya bakalım diyeyim

Dostum....
    Benzini iyice bitir ve PO dan 95 oktan al....
    Ben Renoult servisine gittigimde oradaki yetkili bu arabaya sadece 95 oktan koyun dedi...
    95 den şaşma ve benzini petrol ofisinden al bakalım...

Test eder,
    Sonuclari bize yazarsin...

PO 95 te güzel olmazsa Shell 95 fuel save'i deneyin derim ben shell'den alıyorum şehir içi değişmekle beraber ortalama değer 7.8-8,2 lt oluyor bu Malatya şartlarında, İzmir şartlarında 7.5-7,8 idi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sert19 -- 17 Şubat 2012; 22:48:29 >

• sağolun arkadaşlar yazdığınız için birde leki hocam cevap verirse güzel olacak
  • quote:

arkadaşlar benzin tüketimi tozuttu diye tekrar servise götürdüm özel servse ustama sordum dedim bu araç sülük gibi emiyor benzini benzin filtresine bakalım onun etkisi olmaz dedi peki boğaz kelebiğimi ne varmış temizliği yapılması gerekiyormuş falan dedim(anlamam bu işlerden)onada olmaz dedi etkisi bir cihaz aldı eline küllüğü çıkarıp taktı araçda 5-6 sorun çıktı ama bu sorunlar bosch servisde ücretsiz check up yaptırdığımda yoktu orda bir sorun vardı ışık yanıp sönüyordu gerçi tüm sorunlarda yanıp sönüyordu enjektör falanmı neydi usta bak dedi bu ışık eğer sürekli yanıyor olsaydı bu parça yüzünden benzin tüketimin artmış olabilirdi dedi ama yanıp söndüğü için bu sorun olmuş ve geçmiş dedi o yüzden parçayı şu an değiştirmeyelim boşuna masraf olmasın sana dedi tüm sorunları sildi sen benzini başka yerden al ve 1 hafta aracı dene sonra gel tekrar bakalım eğer ki arıza gösteriyorsa yine parçayı değiştiririz dedi bende tamam dedim 30 tl'lik benzin aldım opetten ve 45 km falan yol yaptım ışık yandı fakat araçda ışık yanıyor ve sönüyor sürekli araçda yokuş aşağı inerken sönüyor çıkarken yanıyor yada düz yola geliyorsun sönüyor bir ara yine yanıyor falan gibi normalde araç 10lt falan yakıyordu ama mevsimin kış olması işi değiştirir tabi,arkadaşlar ne yayapım sizce benzin filtresi ve kelebek olayı etkilermi tüketimi yada başka bir yer varmı tüketimi etkileyen,bana bir öneri verin bende ustaya gittiğimde şuraya bakalım diyeyim

benzin filtresi ve gaz kelebeği direk olarak yakıtla ilgili. gaz kelebeğinin tıkalı olması performans eksikliği ve fazla yakıt tüketimine neden olur. hava filtresinin kötü olması bile tüketimi artırır. karbon temizliği yapıldı mı araca? bunu da bir araştır bence. tofaş servislerinde yaptırabilirsin 50tl civarı ücreti var. bu işlem tüm yakıt sisteminin temizlenmesini ve motor içindeki kurumların kimyasallar yardımıyla egzozdan atılmasını sağlıyor. ben her arabama yaptırdım ve bariz farklar gördüm tüketimde. hatta serviste gaz kelebeğini temizlettim, hemen sonra karbon temizliği yaptırdım, farkı eşim bile anladı çekişte ve tüketimde.

bir de, hep motor üzerinde duruyoruz, acaba diğer mekanik parçalar ne durumda? akis körükleri ve bilyaları, frenler, lastikler.. ? lastik ebatları orijinal mi? geniş tabanlı lastik çok yaktırır.

yokuş aşağı benzin ibresi depodaki benzini daha fazla gösterir. dijital bir şamandıra yok clio'da. yani düz yolda yanan ışığın yokuş aşağı sönmesi benim de çok yaşadığım bir şeydi.

• hocam aracın sol aks körüğü yırtıldığı için şanzıman yağı kaçırıyordu onu yaptırdım rot başı değişti komple şanzıman yağı değişti yine sol arka tekerde ki bir parça fren hodriliği kaçırıyormuş onuda değiştirdim fren hidroliği takviyesi yapıldı,bujiler çok eskimişdi hepsi değişti hava filtresi değişti,4 lastik 2 ay önce falan aldım sıfır olarak,karbon temizliği yaptırmadım ama benzin katkısı koydum depoya sonax'ın onu kullandım 3-4 ay önce,ustaya ben benzin filtresi ve gaz kelebeği dedim 2 defa ama o onlardan dolayı benzin tüketimi arttmaz dedi değiştirmediğim bir tek benzin filtresi ve motor yağı kaldı onlarıda yapayım diyorum,benzin katkısı ile karbon temizliği aynı yola çıkmazmı hocam,son birşey daha sorayım bu olaya daha beter tilt oluyorum aracı kaldırdım diyelim 2. vitese geçişte zorlanıyorum resmen vites kolu takılıyor bir yere ama 3,4, ve 5. viteste böyle birşey yok çok rahat geçiyor arkadaşıma sordum sana öyle geliyor yok birşey dedi ustada dedi şimdi düşünüyorum ulan ben halisinasyonmu görüyorum diyedediğim gibi debriyajda falanda birşey yok

• Arkadaşlar internetten araştırdım ama bulamadım şimdi benim ses sitemine ekleme düşünüyorum bu RMS dedikleri ne oluyor? Mid takımlarına bakıyorum kiminde 75 watt RMS, kiminde de 100 watt RMS yazıyor hangisi iyidir 75 mi, 100 mü? Ne işe yarar bu RMS
  • rms hoparlörün gerçek ses çıkış değerini belirtir ancak şu var mesela 75 watt yazmışsın ama bazı uyanıklar peek değerini yani tepe değerini nominal değer gibi yazıyorlar 75 watt rms demek çok güçlü bir ses demektir ama gerçek değerini yazıyorsa üretici firma
  • Merhaba
    Aracımın termostatı arızalı (kışın sadece 2 kademe yükseliyor) yuvasından çıkmadığı için yuvasıyla birlikte almam gerekiyormuş.(komple set-orj böyleymiş) acaba renault kod numarasını bilen ve de foto ekleyebilecek biri var mı?

motor seri no:K4J ile başlıyor

kazasız sürüşler..

• Arkadaslar bilgi istiyorum...

Renault Clio 1.4 HB 2000 veya 2002model aracların
    Yıllık zorunlu trafik sigortası ne kadar, bilginiz war mı..... ???

Euro Sigorta
    Anadolu Sigorta
    Axa Oyak
    Ak Sigorta
    Güneş Sigorta
    Euruko Sigorta
    hdI Sigorta
    Ankara Sigorta

vb.... kaça yaptirdiniz öğrenbilirmiyim...
  • quote:

Arkadaslar bilgi istiyorum...

Euro Sigorta
    Anadolu Sigorta
    Axa Oyak
    Ak Sigorta
    Güneş Sigorta
    Euruko Sigorta
    hdI Sigorta
    Ankara Sigorta

öncelikle fiyat illere göre değişir.aracı yeni aldıysanız fiyat ilk yüksek çıkar.

tahminimce 180-200 tl civarı çıkar.en iyi fiyatı axa veriyor sanırım.ben 10 gün önce izmir plaka 2006 polo aracımı trafik sigortası yaptırdım 220 tl.

• ewet yeni aldim we axa yaptirdim araba 07 antalya plakalı ama ben ist oturuyorum...
    190.TL verdiler...

ama ark dediki euro we digerlerinden keske fiyat alsaydin felan we daha ucuza fiyat alabilirsin dediler...
    kafama takıldı o yuzden soruyorum...
  • quote:

Arkadaslar bilgi istiyorum...

Euro Sigorta
    Anadolu Sigorta
    Axa Oyak
    Ak Sigorta
    Güneş Sigorta
    Euruko Sigorta
    hdI Sigorta
    Ankara Sigorta

hepinize iyi geceler..

2009 kasım da aldığım arabayı geç üstüme alınca nisan 2011 de groupama sigortadan 228 tl bedel ödedim. araç 68 plaka

az önce aksaray'dan geldim. benim aracı (olası problemi tahminim benzin pompası ama yarın bakacaklar) orada bırakıp arkadaşımın 1998 model 1.6 RTE clio hb ile eve yenice girdim. araç değiştirmeme rağmen kasa aynı olunca pek etkilemedi. sadece ilk kalkışlarda torku yüksek hemen belli ediyor. 100 km hızı hiçmi hiç geçmedim. yavaş yavaş geldim.

• 
Sayfa: önceki 490491492493494
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.