Şimdi Ara

Renault Clio 4 Touch 0.9 TCe 70mai UP03 Hardwire Kit Park Gözetim Modu Kablosu Montajı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
1.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhaba, sabah arac ilerlerken capture left dedim, tam sol yaptım, sonra da camera reset ile tekrar pozisyon resetledim.

Dönüşte ses yok ancak kamera tam sol olup durduğunda ve tekrar reset poz olduğunda tak ya da takatak gibi bir ses var ancak bu hareketin sonunda gerçekleşiyor.

Hocam,

"Park gözetimi videolarını (çarpışma algılama) ara ara manuel silmek lazım. Yoksa sistem bu videoları otomatik silmiyor. Silmediği için de birike birike hafızayı dolduruyor ve diğer videolar için kullanım alanı azalıyor" Bende de birikmeye başladı. Size bir soru, bu videoların silinmediğini nasıl keşfettiniz, normal kayıt videoları üzerine yenileri gelirken , park videoları aynen kalmaya devam mı etti?

Ona göre ben de arada sileyim. Sonuçta aracı hergün kullanıyorum.

Nasıl keşfettiğimi tam hatırlayamadım şu an. Normalde bende her gün bir şekilde sarsıntı algılayıp park gözetimi çarpışma videosu atıyor. Normal kayıtlar geriye dönük silinmesine rağmen bu park çarpışma algılama videoları silinmediği için fark etmiş olabilirim hocam. Veya acil durum videoları da silinmiyor diye hatırladığım için aklımda bu şekilde kalmış olabilir. Şu an hafıza kartını 512GB ile değiştirdiğim için çok daha uzun kayıt tutuyor. Şimdi bu durumu tam olarak kontrol edemem. Ama biraz kullandıktan sonra bunu tekrar kontrol edip bilgi vereyim hocam.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • descartes46 kullanıcısına yanıt

Bende ses olayı sağa sola dönerken baya akıcı dızzztt diye geçiş yapıyor ama en son diyelim ki sola döndü ve tekrar merkeze gelişinde tık tık tık tık tık 6-7 defa ses yapıyor sadece can sıkıcı bu herkeste varsa sorun edecek bir durum değil ama sadece bende ise bu bence bir sorun.

iade ya da değişim şansınız varsa bence değerlendirin, sanki dişlilerde sorun var gibi anladım

Park gözetimi (park halinde çarpışma algılama) videoları otomatik silinmiyor. Mesela 09.11.2025 tarihinden itibaren park gözetimi videoları var. Ama hızlandırılmış fotoğrafçılık ve döngü kayıt (normal kayıt) videoları en erken 19.11.2025 tarihinden başlıyor.

Anlaşılan acil durum ve park gözetimi (park halince çarpışma algılama) videoları otomatik silinmiyor.

• qashqai19 Q kullanıcısına yanıt
    Hocam ben kendi kameramı kontrol ettim. Dönüşlerde anormal bir sese rastlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilexsamet -- 2 Aralık 2025; 18:19:15 >
  • bilexsamet kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, ispat olmuş, bu durumda silicez bu videoları

• descartes46 kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam.

Arşivdeki Zaman Çizelgesinde Park Gözetimi Videosu Kısmı 09.11.2025'ten başlıyor:

Renault Clio 4 Touch 0.9 TCe 70mai UP03 Hardwire Kit Park Gözetim Modu Kablosu Montajı

Arşivdeki Zaman Çizelgesinde Döngü Kayıt (Normal Kayıt) Videosu Kısmı 19.11.2025'ten başlıyor:
    Renault Clio 4 Touch 0.9 TCe 70mai UP03 Hardwire Kit Park Gözetim Modu Kablosu Montajı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilexsamet -- 2 Aralık 2025; 18:25:40 >

Kameranın dışından duyulan bir ses değil zaten kaydedilen videoları tekrar izlediğinizde farkına varıyorsunuz bu dediğim sesi.

• _____________________________
  • qashqai19 Q kullanıcısına yanıt
    Sizde tık tık sesi bariz şekilde dışarıdan duyuluyor hocam. Bende böyle bir şey olmuyor. Sizin kamerada bir anormallik var.

Aynı videonun birde video kaydı var onda daha bariz belli oluyor boyut yüksek diye kaydedemedim. Hepsiburada ile iletişime geçtim bana bir numara verdiler aradım açmadılar dün. bugün tekrar arayacağım. gerçi 70mai türkiye satıcısından aldım kendilerine de yazdım bi kontrol edilsin diye bi cevap verirler bugün umarım. tekrar arayacağım bariz belli bir sorun olduğu daha evvel 70mai x200 kullandım 2 yıl falan hiçbir sorun yoktu.

Bütün bilgiler çok faydalı hocam fakat tek bir sorun var f26 numaralı sigortaya taktığınız fuse tap yönü ters o şekilde takarsanız kamera sigortası devre dışı kalacak. Araçtan gelen + uç tam tersi kalıyor fuse tapı ters takmanız gerekiyor fakat bu seferde fusetap çıkıntısı sığmıyor. Dediğim gibi bu şekilde kameranız çalışır fakat 12volt sigortadan geçmeden direkt enerjiyi geçişi olur.
    Ben başka bir sigorta kullandım f31 olması lazımdı oraya fuse tap sığıyor naçizane tavsiyemdir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Throvision kullanıcısına yanıt
    Elinize sağlık hocam.
    Fuse tap'ın yönü konusunda bilgim yoktu.
    Bilgilendirme için teşekkürler hocam.

• Throvision kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam.

Evde yedek tuttuğum fuse tap vardı. Multimetre ölçü aleti ile kısa devre yaparak fuse tap'taki yolu izledim/kontrol ettim:

Sizin taktığınız gibi (yani araç sigortasında + gelen yere fuse tap'ı doğru şekilde) taktığım zaman kameranın 3A sigortası arabanın 15A sigortasından tamamen bağımsız çalışıyor. Yani 15A sigorta patlasa bile kamera kendi 3A sigortası üzerinden bağımsız olarak çalışmaya devam edecek.

Benim şu an taktığım gibi (fuse tap ters olarak takılı) olduğu zaman kameranın 3A sigortası arabanın 15A sigortası üzerinden çalışıyor. Yani aracın 15A sigortası devredışı kaldığı zaman (patladığı veya söküldüğü zaman) kameranın 3A sigortasına da elektrik gelmiyor. Ama bu şekilde taktığımda 3A sigorta bypass olmuyor. Yani elektrik 15A sigortadan geçip 3A sigortaya geliyor ve 3A sigortadan geçip kameraya gidiyor. Bypass olmuş olsa 3A sigortayı çıkarınca kameranın çalışmaya devam etmesi lazım. Ama 3A sigortayı çıkarınca kameraya elektrik gitmiyor.

Esasen elektrik/elektronik işinde çok detaylı bilgim yok. Ama işyerinde elektronik işlerine bakan arkadaşımla görüşüp ters takıldığı zaman olası zararları hakkında bilgi alacağım.

Sizin taktığınız F31 sigortası aracın gösterge panelinin sigortasıymış. Çok önemli bir sigorta değil gibi görünüyor. Çünkü YouTube'ta Clio 4 yakıt alımında ibrenin takılı kalma sorunu ile ilgili olarak sürekli bu sigortayı söküp takıyorlar. Devamlı elektrik için fuse tap doğru şekilde buraya oturuyor. F31 sigortasının kullanılması daha mantıklı. En azından fuse tap'ı doğru şekilde takabiliriz.

Bilgilendirme için tekrar teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilexsamet -- 7 Aralık 2025; 13:52:50 >

• Teorik olarak baktığımızda;

Park gözetimi kablosu kullanım kılavuzu bilgilerne göre 5V-2.4A (12W) çıkış veriyor.
    Kamera kullanım kılavuzu bilgilerine göre da 5V-2A (10W) elektrik çekiyor.

Yani park gözetimi kablosunun bu durumda araç sigorta panelinden yaklaşık 12W çekmesini bekleriz. Sigorta panelindeki elektrik 12V. 12/12=1A yapar. Yani park gözetimi kablosu sigorta panelinden yaklaşık 1A elektrik çekiyor. Biz fazla çektiğini hesap edip 2A diyelim. Öyle ki bizim işyerinde kullandığımız normal binalarda kullanılan dış veya iç ortam güvenlik kameraları bile 8-12W elektrik harcıyor. Araç içi kameranın hareket etmediği durumlarda 10W'tan fazla harcayacağını sanmıyorum.

Bu durumda aracın kendi mevcut 15A sigortası üstünden çekilecek ek 1A'in çok önemli bir yük oluşturmayacağını düşünüyorum.

Yine de fuse tap'ı doğru kullanım için müsait bir zamanda kameranın devamlı elektrik sigortasını F26'dan F31'e taşımayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilexsamet -- 7 Aralık 2025; 11:27:37 >

Hocam fuse tap da amaç akımın sigorta üzerinden geçmesi sağlanmalı, dolayısı ile, kablonun olmadığı kısım sigorta stolunda 12v olan kısma gelmeli. Sonra taktığınız örnek 3A sigortadan geçip, uzatma kablosu ile kameraya ulaşmalı

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.