Şimdi Ara

Çizgifilmler hangi programlarla yapılıyor?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, çizgi filmler toon boom ile mi yapılıyor yoksa daha profesyonelleri var mı? Misal bir adventure time da bir sürü ayrıntı var. Bunları illustrator de mi çiziyorlar? Benim ihtiyacım olan şeyler nelerdir? Bir ay öncesine kadar tablet almayı düşünüyordum ama mouse ile çizmesi daha kolay geldi. Scanner'a da gerek yok çizdiğimi çekip illustratorde üstünden geçiyorum ve iyi şeyler çıkıyor. Gittikçe de gelişiyorum. Yabancı içerikli toon boom dersleri var. Bana ne önerirsiniz. Hobi olarak yapmayı düşünüyorum. İçimde ki dünyayı yansıtmak adına...

Ayrıca animeler hangi programlarla hangi aşamalardan geçtikten sonra oluşuyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coyistik -- 13 Haziran 2014; 19:55:42 >

• Coyistik C kullanıcısına yanıt
  • quote:

Orijinalden alıntı: Coyistik

Merhabalar, çizgi filmler toon boom ile mi yapılıyor yoksa daha profesyonelleri var mı? Misal bir adventure time da bir sürü ayrıntı var. Bunları illustrator de mi çiziyorlar? Benim ihtiyacım olan şeyler nelerdir? Bir ay öncesine kadar tablet almayı düşünüyordum ama mouse ile çizmesi daha kolay geldi. Scanner'a da gerek yok çizdiğimi çekip illustratorde üstünden geçiyorum ve iyi şeyler çıkıyor. Gittikçe de gelişiyorum. Yabancı içerikli toon boom dersleri var. Bana ne önerirsiniz. Hobi olarak yapmayı düşünüyorum. İçimde ki dünyayı yansıtmak adına...

Ayrıca animeler hangi programlarla hangi aşamalardan geçtikten sonra oluşuyor?

Toon boom tabi daha çok çizgi animasyon üstüne bir program. Ben de yakında incelemeyi düşünüyorum fakat hakkında çok bilgi yok. Zaten farkındasınız bir program ile çizgi film yapılamayacağının siz daha çok dediğiniz gibi amatörce yaklaşmak istiyorsunuz ben bu yüzden bizim de kullandığımız after effects + duik pluginini öneririm. Daha çizgisel çalışma isterseniz de flash'ı (ters kinematic ve bones) . Bu iki yazılım hakkında yerli yabancı zebil gibi bilgi bulursunuz. hem daha geniş bir dünyaya hükmedersiniz.

Örneğin biz yakında başlayacağımız iki çizgi film procesine after effecs + duik ile başlayacağız. Tabi ki büyük bütceli üst sınıf projeler olmayacak.

Adobe yazılımlarını önermemin nedenlerinden biri de sahne ve çizimlerin illustrator ve photoshopla hazırlanıp çok kolay biçimde after içine atılması.

Ben bahsimi yaparken 3d olayını baştan eledim çünkü en düşük beklentide dahi birkaç kişilik ekip olmadan oradan ekmek çıkmaz.

Bakın aşağıdaki link; bir firmaya hazırladığım mini bir animasyonun hızlandırılmış çalışma görüntüsü, illustratorden aftera size çok bilgi verecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylosoft -- 14 Haziran 2014; 21:58:13 >

• İlgilendiğiniz için çok teşekkür ediyorum.
    After effecsle ilgili 3 saatlik bir eğitim videosu indirdim. Hollywood efektlerini taklit edilmeye çalışıyor. Programı kullanmayı biliyorum zaten.
    Toon Boom hakkında da kaynak bulamadım fakat mantığını anlatan çok güzel bir ders bulmuştum ama zaten bu kaynak sıkıntısıyla ne kadar ileri gidebilirim ki. Ama sanırım AE de kemik sistemi ve fizik kuralları yok. Misal Anime stüdyoda bir top senin çizdiğin çizgi doğrultusunda sekiyor.
    Birkaç yerde de AE'i duymuştum. Bununla başlayayım ozaman. Flashın son sürümünde kemik sistemi eklenmiş ama action script bilinmesi gerektiği için ondan uzak kalmayı tercih ediyorum. Ayrıca eksi ve artılarını bilmediğim içinde Toon boom ve AE'i deneyeceğim. Çok sağolun :)
  • Coyistik C kullanıcısına yanıt
    AE kemik sistemini duik denen ücretsiz plugin hallediyor. Kemiğin gerekmediği yerleri ise puppet aracı ile rahatlıkla kurtarırsın zaten. Hatta onun yanında bir çok fizik motoru da var kullanmak istersen.
  • ellerinize sağlık ;)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.