Şimdi Ara

Çizgi Roman-Anime

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi forumlar,

    Saatlerin su gibi geçtiğini fark ettim son günlerde.Boş boş geziyorum internette fb. falan filan.
    Resim yeteneğimde gayet iyi bir problemim yok.Düşündüm de neden bir anime dergisi hazırlamıyoruz?
    İçinde bir sürü olay geçen heyecanlı,aksiyonu eksik olmayan bir dizi gibi.

    Konuya geleyim,bu yazdıklarım için iyi bir ekip gerekiyor ve ben yalnızım.Yanıma yardımcı arıyorum bu işi 0 dan başlatmak için.Mesajlarınızı bekliyorum...




  • yıllardır her forumda böyle bi hayal oluyo gerçekleştiğini hemen hemen görmedim ama hayırlısı istiyen çıkarsa belki bir şeyler yaparsın
  • 1.Sizin için şuanda imkansız.Kendinizi çok ama çok geliştirmelisiniz.
    2.Şuana kadar sadece Türk olarak bir kadın manga yazdı.O da hiç satılmadı neredeyse.
    3.Manga yazmanız için üstün bir çalışma gerekir.Bir anlık hevesle olacak iş değildir.Zannediyor musunuz ki naruto vs vs gibi mangalar bir anda bir mangakanın hadi yapalım demesiyle ortaya çıktı ?
    4.Manga için gerekli ekipmanlar bizim ülkemizde bulunmuyor.Bunlar gümrükten geçemeyecek kadar pahalı eşyalar.G-pen vb
    5.Belli bir hayati birikime sahip olmadan hiç kimse manga yapamaz.

    Sanırım günümüzde online oyunlar sayesinde bir çok kimse o oyunlarda kazandıkları statü vb şeylerle çoğu şeyin üstesinden gelebileceklerini düşünüyorlar.Fakat böyle bir şeyin mümkün olmadığını gördüklerinde çok geç oluyor ne yazık ki.
    (Söylediklerimi yanlış anlamanızı istemem.Bu konu laubali bir şekilde cevaplanacak bir konu değil.Manga yazmak/yapmak çok zor ve büyük iştir.Ünlü olan mangakaların daha önce hiç satmamış mangaları var.Daha fazla bilgi edinmek için araştırabilirsiniz.)

    Buraya kadar konumuz manga hazırlamaktı,yok ben dergi yapacağım sadece dergimin konusu anime ve mangalar olacak diyorsanız şöyle söyleyeyim:
    İlk olarak arkanızda köklü bir şirket olmalı.Neden mi ? Dağıtım yüzünden,eğer derginiz herkesin ulaşabileceği yerlerde satılmaz ise dergi yapmanın anlamı olmaz.Ayrıca japonyadaki anime-manga bültenini yakından takip edebilecek kadar japoncası olan japon kültüründen vb olaylardan anlayan editörlere sahip olmalısınız ki okuyucularınıza anında yenilikleri duruyabilesiniz.Hadi bunlara sahip oldunuz hemsi tamam diyorsunuz ama bu sefer başka bir sorun ortaya çıkıyor:Türkiye'de ANİME ne kadar biliniyor ? Neredeyse hiç.. Sanal alemde bilenler bile belirli kişiler.Çoğunluk;çizgi film bunlar izlenir mi ? ,çocuklar için yapılmış biz niye izleyelim ? kafasında olduğu için "ANİME" bizim ülkemizde yer edinemiyor.Büyük ihtimalde insanlar bunu böyle görmeye devam ettikçe de sadece belli bir kesimde sınırlı kalacak.

    Yok ben online dergi yapmak istiyorum diyorsanız şansınızı deneyin.Fakat genelde aylık olarak çıkardılar gönüllü olarak bu dergileri.Buna rağmen 2. yada 3. ayda ekipleri dağıldı gitti..Uğraşmadılar yada uğraşmak istemediler mi bilmiyorum.(Amma gevezelik ettim gece gece )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doqac. -- 30 Ağustos 2012; 3:36:50 >




  • Webtoon gibi birşeyler olsa anlıyacamda hemen damardan çizgi roman/manga yapalım demeyin iş sadece yetenek değil Grup halinde çalışma(Bknz: Bakuman)
  • @ErzaScarlet
    Biraz fazla abartmışsın, arkadaş sonuçta eğlence için bir şeyler yapmaya çalışıyor, profesyonel bir şey ortaya koyup satmaya değil. Ayrıca manga ekipmanı diye de bir şey yok aslında. Yani daha doğrusu gerekli değil. Hiç bir pahalı ekipman kullanmayıp, piyasadaki en meşhur serilerinkinden daha iyi çizimler çıkaran mangakalar tanıyorum. Kaliteli bir kalem, silgi + pen yeterli gayet.

    Konuyu açan arkadaşa gelirsek, güzel bir şeyler ortaya çıkarmak için 3 şeye ihtiyacın var, ayıracağın ciddi bir vakte, epey iyi derecede çizimlere ve iyi bir hikayeye.BVB çizimlerim diye bir konu açmışsın, konu güncel mi bilemiyorum ama eğer çizimlerin o konudaki gibiyse üzgünüm ama bu tarz herhangi bir şeye kalkışman için henüz çok erken. Ben yaklaşık 5 senedir resim yapıyorum ama bir kez bile, basit bile olsa bir manga veya çizgi roman çizmeyi denemedim bile çünkü çizimlerimin yeterli olmadığını biliyorum. Ha dersen ki canım sıkılıyor, güzel olsun olmasın bana fark etmez tabi ki deneyebilirsin.




  • Yorumlarınız için teşekkür ederim.Bu konuda eksik olduğumu biliyorum ama bir yerden başlamak iyidir.Kötü de olsa çizimim gelişirdi düşüncem...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.