Şimdi Ara

Citroen C4 2005-2011 (252. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6.217
Cevap
35
Favori
1.070.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: favoriteteam

diğer araçların markası neydi?

dostlar alıntı yaparken rica etsem sadece son mesajı alıntılasanız sayfa da boş yere dolmasa özellikle cep telefonundan girince çok zahmetli oluyor da =))

@redstone,

dostum senin de genel olarak araçtan memnun olman güzel hele bir de dizeline binsen zaten diğer kusurları tek kalemde siler geçersin

quote:

Orijinalden alıntı: esatemrah

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: redstone78

quote:

Orijinalden alıntı: CoMiSeR

quote:

Meraklısı çoktur ama alıcısı azdır, ne demek istediğimi aracınızı satma işlemine başladığınızda anlayacaksınızdır, daha hızlı bir satış yapmak isteyen diğer colt sahipleri fiyatı aşağıya çeker böylelikle aracınızın değeri aşağı iner. Tutulan araçlarda ise bu olmaz.
    Ben aracınız kötüdür demiyorum sakın yanlış anlamayınız, sadece Türkiye'de belirli marka ve modellerin alıcı bulma hızı değişkenlik gösteriyor.
    Misal bi corolla hb yada auris bizim c4'e göre daha hızlı alıcı bulur. Valla kesin belirli bir satış rakamı değil sadece alım-satım işi yapan kişilerden alınan bilgi bu.

benim de bir colt maceram oldu c4'ten önce... toyota yarisi sattıktan sonra otomatik araç ararken 2011 model bir colt deneme şansım oldu..
    yaristen sonra bir hayal kırıklığı idi benim için, resmen yıkıldım.. tiptronik geçişleri yetersiz, vites aralıkları bir garip..
    hız sabitleme tam bir muamma, deverede mi değil mi belli değil.. gerçi diğer bir çok araç cruise control noktasında bende hep vasat bir izlenim bıraktı,
    zira c4'te direk dijital olarak devrede olup olmadığını ve hangi hızda sabitlendiğini görebilir iken diğer araçlarda bu konu karmakarışık oluyor ki ben citroeni bu konuda takdir ediyorum..

iç hacim olarak da baktım ki colt bana yarisin vaad ettiğinden fazla bir şey veremeyecek, 27.000TL'ye yaptığımız pazarlıktan vazgeçip 2008 model mcp dizel c4'ümüzü aldık,
    iyi ki de almışız, belki 3 yaş model olarak daha düşük bir araç aldık ama sınıf atladık değim yerindeyse, hem konfor, hem motor, hem güç, hem...
    say say bitmez, bence nazar değmesin araçlarımıza, redstone78'e üzülüyor ve yaşadıklarını yaşamamak için dua ediyorum,
    sanırım siz demiştiniz bir auris daha rahat satılır diye, doğrudur ben de tam auris alacakken yaris'imi muayne ettirirken arka sıradaki aurisci ile sohbet etme imkanım oldu,
    aracı 2 kere yenisi ile değiştirilmesine rağmen hala yokuşlarda kalkmıyormuş, rezalet diyordu, araç olduğu yerde kalıyormuş, çekmemek filan değil, bildiğiniz gaz yemiyormuş..

dolayısı ile her aracın değişik sıkıntıları var, ama 1600motor 110 beygir, 240 tork ile bence araçlarımız muadilleri arasından sıyrılıp çıkıyor, ben kapı gıcırtısına filan takılmıyorum mesela artık,
    ufak tefeği önemsememeye başladım, siz de öyle yapın, gaz pedalınız sağlam olsun yeter...

Comiser benim yaşadıklarıma üzülüyorsun da bilmiyorum araç işi de beyaz eşya gibi şans işi sanki. Ayrıca bu benim ilk aracım hiç aklımın ucundan geçmeyen bir arabaydı C4 kazara sahibinden de araç ararken yaşadığım şehirde denk geldim ve ilandaki yakıt cimrisi ibaresi cezbetti beni. Yine de tecrübe sahibi oldum şimdilik iyi gidiyor bir problem yok arabamda bakalım. Ama tüm fransız arabalarından soğuttu beni keza Fransızların en yakışıklı arabası da C4 zaten diğerlerini tip olarak hiç beğenmedim. Yeni C4 te pek cezbetmedi beni tip olarak. Altı ay kadar sonra değiştireceğim inşallah bakalım japonlara taktım çok param olsa Subaru Legacy 2.0 TDİ 4x4 gördüm geçen kazara çok beğendim ama kararsızım halen bakalım hayırlısı. Yine de aracın ufak tefek sorunlarına takmazsan hem güç hem genişlik ve konfor olarak binilecek bir araç. O kadar da kötü değil yani bakmayın ben bezdim ama çok memnun kullanıcıları da var C4 ün.

Hocam sonuçta citroen ciğeri belli yani, bi vw bi seat bi skoda bi toyota bi honda değil.
    Ama bi fiat bi renault bi hyundai bi chevrolet bi ford(tr) değildir citroen, her markanın şasi kalitesi bellidir, mekaniği bellidir, bence citroen elektronik düzeneklerde çoğu markadan farkla önde, şasi olarak beğenmiyorum bende aracımı ama ödenen para da belli yani, üstün gördüğüm vw,honda,toyota nın aynı klasmandaki rakip araçları çok daha pahalı c4'ten.
    fiyat performans aracı citroen c4,
    hem güçlü hem tasarruflu, diğer markalar tasarrufu düşük motor ile sağlarken, citroen güçlü motor ile sağlıyor.
    bunları hepimiz biliyoruz bunun için citroen kullanıyoruz, ama biliyoruz ki otomobil almak için +10bin tl miz olsa hepimiz tekrar citroen almayız, ben şahsen c4 den sonra audi a3 otomatik lpg li full bi araç almak istiyorum.
    Son olarak da; citroene biniyorsan dizel olacak ki anlamı olsun demek istiyorum.

hocam şasi olarak beğenmiyorum diyorsun ama ben o araçla 2 tane çok ağır kaza atlattım birinde sol ön kapıya direk bir araç vurdu diğerine sağ ön kapıya çarpan araçlar pert olurken bizim aracın kapılar içeri hareket dahi etmedi bu mu beğenemediğimiz şasi acaba?

Alıntıları Göster
    [

tabiki kuş serisi üstad unutmayalımki diğer araçların ön şasisi katalnırken kuş serisinin katlanmıo:) direk darbe araca:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esatemrah -- 12 Nisan 2012; 10:21:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CoMiSeR

quote:

dostlar alıntı yaparken rica etsem sadece son mesajı alıntılasanız sayfa da boş yere dolmasa özellikle cep telefonundan girince çok zahmetli oluyor da =))

@redstone,

dostum senin de genel olarak araçtan memnun olman güzel hele bir de dizeline binsen zaten diğer kusurları tek kalemde siler geçersin

dostum o nası yapılıo bide onu bilsem

[

tabiki kuş serisi üstad unutmayalımki diğer araçların ön şasisi katalnırken kuş serisinin katlanmıo:) direk darbe araca:)

Tamam kuş serisine göre tabiki daha sağlam,
    Sen tam okumadın heralde yazdıklarımı,
    ben belirli markalar saydım citroen bunlardan iyidir dedim,
    sonra belirli markalar saydım bu markalarda citroenden iyidir dedim.

http://www.euroncap.com/tests/seat_leon_2005/245.aspx
    http://www.euroncap.com/tests/citroen_c4_2004/203.aspx
    burdan görebilirsin

üstad ben VW nin passatına falan bişi demem ama bizim araçlar bi seatten bir skodadan emin ol daha saplam

http://www.euroncap.com/tests/seat_leon_2005/245.aspx
    http://www.euroncap.com/tests/citroen_c4_2004/203.aspx
    burdan görebilirsin

seat skoda vw hepsi aynı parça kalitesiyle aynı fabrikalarda üretilmiyor mu?
    ayrıca passat diyorsun, passat d sınıfı zaten,
    bizim aracı sadece c sınıfı ile karşılaştırmak gerek.

• ben aracı değil markayı demiştim. hayır aynı fabrika değiller maalesef sadece motorları aynı:)

ben aracı değil markayı demiştim. hayır aynı fabrika değiller maalesef sadece motorları aynı:)

aynı olması lazım bana skoda bayisinde söyledi satış danışmanı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu konuda yalan söyledikleri ortada emin olun yalan değil arkdaşımda leon vart c4 ten beter durumda:) hertarafından bi ses geliyor sadece motor ii onuda bakım masrafları öldürüyor:) benim eniştem vw doğuş oto ankara satış müdürü o bile seat skoda farklı fabrika ürünü der sadece motor vw den geliyor diyor

quote:

ben aracı değil markayı demiştim. hayır aynı fabrika değiller maalesef sadece motorları aynı:)

aynı olması lazım bana skoda bayisinde söyledi satış danışmanı.

sana yalan söylediklerine bir örnekte fordur satış temsilcisi yanımda babama ya dedi c4 ün dizel motoru çok sorunlu mekanik birsürü problemi var dedi. bunu sen duysan ne dersin kendi dizellerii de övdü

ben vw ye laf demedim ama inanın vwnin de yeni modellerinde birçok sorun vardır:) bu konuda elbet kötü demiyorum ama 18000 tl farkı sıfırda haketmediğini düşünüyorum

2003 PASSAT 1.8T kullandım taş gibiydi, yeni kasalar kofti ya.

E BENDE ONU DİYORUM VW ESKİ VW DEĞİL

ama mercedes bmw audi ayrı bi dünya be
  • audi de de gidişat kötü zira geçen başıma geleni anlatayım komşumun kardeşi aldı a4 ü 1 ay sonra ön takımdan çok ses geliyor diye servisi aramış servis hemen gelin demiş adam da zaten kapıdayım derken bi gümbürtü bi bakmışlarki ön takım fırlamış çıkmış sonra bir de ne görsünler aracın fabrikada şasi ile yüyür aksamın bağlantı vidaları hiç takılmamış:) ama szaten bu 3 markayla citroeni kıyaslamamak gerek aynı sınıfta bile değiller

audi de de gidişat kötü zira geçen başıma geleni anlatayım komşumun kardeşi aldı a4 ü 1 ay sonra ön takımdan çok ses geliyor diye servisi aramış servis hemen gelin demiş adam da zaten kapıdayım derken bi gümbürtü bi bakmışlarki ön takım fırlamış çıkmış sonra bir de ne görsünler aracın fabrikada şasi ile yüyür aksamın bağlantı vidaları hiç takılmamış:) ama szaten bu 3 markayla citroeni kıyaslamamak gerek aynı sınıfta bile değiller

yuh be audi bile böyle ucuz hatalar yapıyorsa mercedes den şaşmamak gerek.
    kıyaslama değil yahu biri 10 lira diğeri 100lira. :)
    ne kıyası

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

quote:

audi de de gidişat kötü zira geçen başıma geleni anlatayım komşumun kardeşi aldı a4 ü 1 ay sonra ön takımdan çok ses geliyor diye servisi aramış servis hemen gelin demiş adam da zaten kapıdayım derken bi gümbürtü bi bakmışlarki ön takım fırlamış çıkmış sonra bir de ne görsünler aracın fabrikada şasi ile yüyür aksamın bağlantı vidaları hiç takılmamış:) ama szaten bu 3 markayla citroeni kıyaslamamak gerek aynı sınıfta bile değiller

ne kıyası

bence de vw büyüyecem diye kaliteyi artı geliştirmeyi bir kenara attı. o yüzden aldığı firmalardan zaten kötü olanlar biraz iyileşti iyi olanlar ise tam tersi:)

yani sınıfında alıncak bir araba arıosun citroen honda ve toyota derim ben ama performansda özellikle dizel de citroen diyorum

• quote:

quote:

quote:

ne kıyası

bence de vw büyüyecem diye kaliteyi artı geliştirmeyi bir kenara attı. o yüzden aldığı firmalardan zaten kötü olanlar biraz iyileşti iyi olanlar ise tam tersi:)

yani sınıfında alıncak bir araba arıosun citroen honda ve toyota derim ben ama performansda özellikle dizel de citroen diyorum

honda da çok yakıyor yahu,
    bide jazz'a mı binicez honda iyi marka ama bana hitap eden aracı yok, civic hatchbackleri de beğenemedim,
    toyota sağlam araba dediğin gibi corolla hb ve auris bence c4 e göre tipsiz ve 90bg dizelleri,
    yani citroen c4'ün aynı fiyat aralığında rakibini bulmak zor.

• Selamlar, üç gün önce 2007 model 55binde 110bg dizel bir C4 aldım. sx model mi yoksa sxpk mı olduğunu nasıl anlarım? bir de 60binde beni neler bekliyor? Yetkiliye gitmeyi düşünmüyorum. Tanıdığın tanıdığı bir usta buldum.
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.