Şimdi Ara

Citroen C4 2005-2011 (155. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6.217
Cevap
35
Favori
1.070.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Giriş
  • 28 nisan günü, yeni aldığım sedanla ilgili olarak açıklamalarda bulunacağım.bomba ama çok kötü rezalet olaylar yaşadım...yarın görüşmek üzere..
    22bine aldım..
    fiyatı nasıl sizce

Orjinalden alıntı: barisyesilbag

merhaba arkadaşlar,
    3 haftalık c4 kullanıcısıyım(1.4 sx i)
    şimdilik çok memnunum araçtan.. 2006 model 20bin kmde
    22bine aldım..
    fiyatı nasıl sizce

ben de bi ara cok arastırıyodum c4leri bence normal bi fiyat 22bin ytl, 20000kmdeki bi c4 için.

Orjinalden alıntı: sineks

Aslında bir kez otobanda denedim. 187 gibi titreme arttı bıraktım. Aslında devire bakarsak daha gidecek gibiydi. Yol yokuş aşağı falan değildi. Yanımda eşim vardı rahatsız olunca zorlamadım. Yalnız ivmelenmeyle ilgili şunları söyleyebilirim. 1. vites sadece kalkışa uygun zaten araç 1330kg ve birinci vites oldukça kısa. 1. vitesten 2. vitese geçerken bu 1. vitesin kısalığı bi anlık ivmelenme azalması yapıyor. (debriyaj geç kavraması da olabilir) 2. vites tam güç vitesi gibi hareket halindeyken ve 2 de gaza basmak tedirginlik yaratabiliyor. 2 den 3 e geçerken ivme kaybı olmuyor. Hızlanma devam ediyor ve 3 te arabayı dilediğn gibi zorlama imkanı var gibi görünüyor yani 40 la falan giderken gazlayacaksan 3 te iyice bi kaptırabilirsin ve bence asıl hız ve performans 3 .viteste ortaya çıkıyor. 4 ve 5 zaten arabayı rahatlatan vitesler. 4 de 80-90 gibi ani ivmelenme yakalamak istersen işe yarar.

Aracınız 1330 kg değil 1257 kg olması lazım. 1. ve 2.vites dediğiniz gibi kısa tutulmuş 1.de 4500 d/dk da 40km/h 2.de ise 73,6 km/h hıza ulaşabilmekte ve uzun tutulan 3. ve 4. vitesi ile benzinli kardeşine çok rahat bir şekilde yetişebilmektedir. Gerçi ben daha benzinli kardeşinin dizeli geçebildiğine şahit olmadım . 92 de ESP nin olmaması belki bir dezavantaj, uzun süre kullanmadığım için bilmiyorum. Ancak 110luklarda tam gazda (260Nm) balatayı yakmamak için tork limitörünün devrede olması kullanıcı açısından güzel bir durum.

ESP ile ilgili küçük bir bilgi daha vermek isterim. Evet kesinlikle virajlarda apeksi kaçırmadığınız sürece doğru yönlendirmelerle ESPye gerek yok. Ancak teknik olarak tüm açıları hesaplanmış bir pistte yol almıyoruz. Hele ki yüksek hızlarda aqua planing yaşamanız özellikle de sadece sol ya da sağ iki tekeri kaptırmanız durumunda ESP nin ne kadar çabuk aracı kontrol ettiğini görmek oldukça hoş bir duygu. Ancak diğer durumlarda ESPnin daha erken girmesi için direksiyonu daha sert bir biçimde tutmanız ve yumuşak kontralar vermemeniz gerekiyor. Çünkü açı ölçerler direksiyon ve viraj arasındaki değerler doğrultusunda devreye girme süresini değiştirebiliyor.

Araç 200km/h ve + hızlarda oldukça stabil ve bu hızlarda ağırlık transferi de oldukça başarılı Peugeot 307 ile mukayese bile edilemez. Ayrıca frenleri de takdiri hak ediyor. Sizin titremeden kastınızı tam anlamadım. Acaba yoldaki bozuk satıhtan dolayı direksiyonda hissettiğiniz titremeden mi bahsediyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 110HDI -- 2 Mayıs 2008; 1:40:08 >

• Citroenin internet sitesinde aracın ağırlığı ile ilgili sizin verdiğiniz bilgiyi veriyorlar fakat ruhsatta yazan ağırlık 1332 kg. Arada bariz bir fark var. Bende hangisinin doğru olduğunu bilmiyorum. Bu konuda sizin bilginiz daha fazla sanırım. Doğrudur 1257kg olabilir.
    ESP ile söylediklerinize de tamamen katılıyorum. ESP sürücüye oldukça güven veren önemli bir donanım. Fakat aracımda ESP olsaydı ve bir araçla yarışıyor olsaydım (pistte yada uygun bir yerde) Esp yi (mümkünse, olmadığı için bilmiyorum) devre dışı bırakır öyle yarışırdım.
    Aracımdaki yüksek hızlardaki titreme ile ilgili şunları söyleyebilirim. Denediğmde otobandaydım yani yolla ilgisi yoktu. Lastik basınçlarını kontrol ettirmemiştim ondan olabilir. Güçlü bir yan rüzgar alıyordum ondan olabilir. En önemlisi ön lastiklerimin dişlerinde (2. el aldım 14000km de) bilinçli bir şekilde yapıldığı belli olan kesikler var. (karlı yada kaygan bir yol için yapılmış saçma birşey olabilir) Eğer 92 hp nin 200km/h de stabil gittiğini söylüyorsanız sevindim. Daha arabayı tanıma aşamasındayım. Zamanla hangi durumlarda neler yapabileceğini göreceğim.
    92hp yi kullandığınızı söylemişsiniz. Araçla ilgili bilgilerinizi paylaşırsaınız sevinirim. (sürüşte dikkat etmem gereken önemli konular varmı. arıza çıkaran bir parçası varmı. servis ücretleri nasıl, Anadolu yakasında önerdiğiniz servis varmı.) Aracı almadan önce bende biraz araştırdım fakat sizin verdiğiniz bilgiler daha somut olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sineks -- 2 Mayıs 2008; 15:51:34 >

• KONUMA BAŞLAMADAN EVVEL BUNU ÇOK DİKKATLİ OKUYUNUZ LÜTFEN ARABA ALIRKEN DİKKAT EDİN PARAYI SOKAĞA ATMAYIN RİCA EDİYORUM...
    YAKLASIK 1 AY EVVEL MOTORDAN ISLIK SESİ GELMEYE BAŞLADI.ARABAM CİTROEN 2008 model SEDAN DİZEL 3000 KMDE..SÖNMEZLER DENEN ERZURUMDAKI CİTROEN SERVİSİNİ ARADIM.GÜYA USTABAŞI DEDİKİ BU NORMAL SES ISLIK SESİ..1.2.3.4. VİTESLERDE GAZA BASTIKÇA ARTAN SES..KULAĞI RAHATSIZ EDECEK ŞEKİLDE..HDI MOTORLARDA NORMALMİŞ???ERZURUMDAKİ SERVİS..??SERVİS DENİRSE TABİKİ..REZALET..NEYSE BEN ARABAMLA GUMUSHANEDEN YOLA CIKTIM VE YAKLASIK 1000 KILOMETRE BU SESLE GİTTİM KONYAYA KADAR..NEYMİŞ NORMAL ISLIK SESIYLE..KONYADA SERVISE GITTIM 3000 KM BAKIMI İÇİN..USTA DUYAR DUYMAZ ARABAYI MARŞINI KAPATTIRDI..VE DİREK BU SES TURBODAN
    GELIYOR DEDİ..TURBOYA BAKILDI TURBONUN PERVANESİ KANATLARI EĞİLMİŞ..SEBEP??SEBEİ HORTUMDAN KOPAN LASTİK PARÇASI..PERVANEYİ EĞİYOR..3000 KMDE SAYIN ARKADAŞLARIM REZALETE BAKIN..40 MILYARLIK ARABA BUNLAR..VE ERZURUM SERVİSİ BUNA NORMAL DİYOR..DAHA REZALET BITMEDI YENİ BAŞLADI İİ DİNLEYİN..EVET TURBO ELLERINDE YOK DEGISMESI GEREK,garanti KAPSAMINDA..GELMESİ NEYMIS 15 GÜNÜ BULURMUS..AİLE PERİŞAN..KONYADA KALMAK MECBURIYETI ÇOLUK ÇOCUK...AMA KONYA SERVİSİ BİR İYİLİK EDİYOR BU TARIHI ERKENE ALMAYI BASARIYOR YAKLASIK 5 GÜN..OLAY CUMARTESİ YASANIYOR ÇARŞAMBA HALLOLUYOR..VE BANA DENIYORKI EGERKI ARABANIZ YOLDA KALSAYDI SİZE ARAC KİRALARDIK,OTEL PARASI VERİRİDK..AMA SERVISTE TESPI ETTIGIMIZ İÇİN MALESEF ARABANI BURDA TUTACAGIZ VEREMEYIZ VERIRSEK SORUMLULUK KALKAR..İÇİNDE TATILE CIKARKEN ALDIGIMIZ ESYALAR VS..REZİLLİK..CİTROENMIİ SEDANMIS HDI MOTORMUŞŞ...BIRAKIN ARKADAŞLAR.BENIM ARABAMIN TURBOSU 3000 KILOMETREDE ZARAR GORUYOR VE BANA GARANTI KAPSAMINDA ARAÇ BİLE KİRALAMIYORLAR..BIKTIRILDIM AÇIKÇASI..HERŞEYE RAĞMEN KONYADAKİ SERVİSE ERKEN HALLEDEBILDIKLERI ICIN TESEKKUR EDERIM..SORULARINIZ VARSA CEVAPLAMAYA HAZIRIM..

• Uzun süre kullanmadığım için bilmiyorum.Ben 110HDI sahibiyim. Ancak stabil olma konusunda 92 ile 110 arasında bir fark olacağını sanmıyorum. Artık İstanbul da ikamet etmiyorum ancak eskiden filomobil e giderdim. Tabi şimdi adı arkas olmuş. Ancak en yoğun servislerden biridir. Bunun da kendine göre dezavantajları olduğunu belirtmek isterim.

Selçuk bey, yaşadığınız sıkıntıyı anlıyorum. Ancak bu mesajı bütün Citroen konuları altına yazmanızı da anlamıyorum. Size yapılmış olan kesinlikle doğru değil. Ancak bu durum sizi bu kadar rahatsız etmiş ise bunun çözümlerini başka bir platformda ararsanız sizin için daha iyi olacaktır. Sedan hakkında pek fikrim yok. Araç Arjantinde üretildiği için mutlaka ki işçilik konusunda bir nebze geri kalacaktır. Sizin sorununuz elbetteki sadece işçilik değil malzemeden kaynaklı olduğu için üzücü bir durumla karşılaşmışsınız. Ama unutmayın ki bu kaza sonucu açılmayan bir hava yastığı ya da 120 km/h veya üstü hızlarda aracınızın stop etmesi değil. Bu durum her markada her araçta yaşanabilir. Bundan dolayı C4 rezalet bir araç olmaz.

HDI motor kendini ispartlamış ve şu an da piyasadaki en güvenilir common rail motorların başında geliyor. Sizi biraz daha sağ duyulu olmaya davet ediyorum.

Sevgi ve saygılar

• quote:

Orjinalden alıntı: sineks

Selam arkadaşlar. Yaklaşık 2.5 ay önce bir c4 aldım. 2007 92 hp hdi 14000km kül gri. Yaklaşık 3000km yol yaptım. İzlenimlerimi sizlerle paylaşmak isterim.

c4 92hp nin yakıtı benim arabada şehir içinde yol bilgisayarına göre 100km de 6.0litre şeklinde. Arabayı aldığımdan beri sürekli depoyu tam doldurup yol bilgisayarı ölçülerini kendi ölçümlerimle kıyaslıyorum ve yol bilgisayarı verileri oldukça doğru çıkıyor. Yakıtımı sürekli po dan 10ppm den alıyorum. Bence km/litre olayı oldukça iyi (km/ytl demiyorum ) Birde c4 yine 2007 tdi focus 109 hp focusla kıyaslama imkanım var yakıt açısından ki focus daha fazla yakıyor. Bu fark beygir gücündeki farktan kaynaklanıyor diye düşünüyoruz.

c4 ün dizaynı oldukça etkileyici. Araç diğer kendi segmenti ile kıyaslanınca bence en güzel olanı. Farları ön kısmı ve içi oldukça güzel. Ö konsol son derece farklı ve teknolojik duruyor. Bagaj bazı araçlara göre küçük fakat arka koltuk diz mesafesi ve araç içi tavan yüksekliği gayet iyi. Ön cam oldukça büyük fakat sağa dönüşlerde dikiz aynası ve sağ ön cam direği görüşü biraz bozuyor gibi. (belki ben alşamadım). Dizel araçtaki ses yalıtımı camlar kapalıysa çok iyi fakat açık camla 1. ve 2. viteste dizel sesi geliyor. 3. vitesten sonra benzinliyle bir fark kalmıyor. (devir çok yüksek yada düşük değilse)

c4 ün performansı 92 hp de oldukça başarılı. 2. viteste gaza çok basarsanız 1330kg lik araç 30km/h ile giderken pati çekecekmiş gibi yapıyor ve gazı azaltmak gerekiyor. (110 hp olanı ne yapıyor diye merak ediyorum.) Bu arada daha önceki arabam 112 hp benzinli bir araçtı. Dizel kullanmaya başladıktan sonra şunu söyleyebilirim ki tork çok daha önemliymiş. Araç max tork değerine 1750 devirde ulaşıyor.(max hp 4000 devir) Maximum tork devri oldukça az olduğundan yokuşlarda benzinli araçlarla dalga geçme olanağı var.

Aracın yol tututşu herkesinde söylediği gibi oldukça iyi. Şu ana kadar birkaç kez virajlarda yol boşken zorladım. Aracın arka tarafı salmaya başladı anı bulmaya çalıştım ama olmadı Amortisörlerden gelen seslerle ilgili yazılar okumuştum arabayı almadan önce. Aldığımdan beri de sürekli dinliyorum ses gelecekmi diye ama hala duymadım. Fakat bu sesi ararken bağajın üst plastik kapağının ses yaptğını fark ettim.

Anadolu yakasında oturuyorum ve arabama cam çıtaları ve kapı kolları taktırmak istiyorum. Daha önce taktıran ve memnun kalan arkadaşlar varsa beni bilgilendirirlerse sevinirim.

Citroen C4 2005-2011

Citroen C4 2005-2011

ARABANIZIN RENGİ ÇOK GÜZEL
    KÜL GRİ OLAN RENK BUMU ACABA
    "Batılılar geldiklerinde ellerinde incil, bizim elimizde topraklarımız vardı.Bize, gözlerimizi kapayarak dua etmesini öğrettiler. Gözümüzü açtığımızda ise bizim elimizde incil, onların elinde topraklarımız vardı." Kenu Kenyattu Kenya Kurucu Devlet Başkanı

• Evet kül gri rengi bu. Bu renk farklı ışıklar altında farklı görüntler veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sineks -- 9 Mayıs 2008; 17:01:32 >
  • arkadaşlar öncelikle selamlar...sanırım önümüzdeki haftadan itibaren c4 ailesine katılıcam...uzun süren araştırmalardan sonra ben de C4 SXPK 1.6 16v Otomatik vites almaya karar verdim...internetten buldum aracı ve bandırmadan üşenmeden kalktım bartına gidip aracı gördüm hatta bu kadarla kalmayıp karadeniz ereğlide bulunan citroen servisine götürüp expertiz yaptırdım :) neyseki bir sorun çıkmadı fakat işlerim dolayısıyla ancak bu hafta içi tekrar gidip aracı üzerime alıp dönücem kısmetse...araç 2006 model 58.000 de boya / değişen yok, orjinal...daha önceden wv bora comfortline otomatik ve mercedes e230 otomatik sahibi bir şahıs olarak öncelikle aracın insana verdiği konfor ve güven hissinin oldukça tatmin edici olduğunu söylemek istiyorum...diğer tecrübelerimi de daha sonra paylaşırım....

ancak sizlere sormak istediğim bir şey var...aracın lastiklerinin durumunu pek beğenmedim ve değiştirmek istiyorum...servi michelin 205/55r/16h takılması gerek dedi ve tanesi için 270 ytl fiyat verdi...sizce marka,
    boyut ve fiyat olarak uygun mudur? yoksa 195/65/15 e inmek ya da başka markalara da bakmak gerekir mi?? özellikle lastikler konusunda düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...karar vermek için sadece 2-3 günüm var çünkü...teşekkürler....

• Lastik dönüşümlerinin sonuçları

Lastik dönüşümünün aracınızın performansları üzerindeki etkisi

Lastik ölçüsünü değiştirmek birtakım sonuçlara yol açacaktır. Bunun frenleme üzerinde olduğu kadar, aynı zamanda motor performansı, yakıt tüketimi, egzoz gazı ve hatta şanzıman üzerinde bir etkisi olduğunun bilinmesi gerekir.

Aracın orijinal lastikleri değiştirilirken, güvenlik nedeniyle, ana jant çapına mümkün olan en yakın seviyede kalınması gerekmektedir.

Ana değişiklik, daha çok jant genişliğiyle ilgilidir. Düşük yanaklı lastikler, her ne kadar estetik bir görünüme sahipse de genellikle daha sert bir sürüş sergiler. En iyi sürüş kalitesini korumak için jantlarınızı da değiştirmeyi unutmayınız.
    Yukarıdaki bilgi servisinizin tavsiye ettiği lastik üreticisinin internet sitesinden alınmıştır.

Bence aracınızın en önemli parçalarından biri olan lastiklerinizin boyutları araç üreticisinin önerdiği şekilde olmalıdır. Lastik alırken üretim yılın da bakın. Lastiğin uzun yıllar kullanılmadan kalması da özelliğini kaybetmesine neden olabilir. Birçok internet sitesi üzerinden lastik satışı yapılıyor. Fiyat araştırmasını buradan yapabilirsiniz.
    Lastik çapını değiştirmek arabanızın hız göstergesindeki değerin de yanlış olmasına neden olur.
    Lastik ebatlarını değiştirmekte kararlıysanız bunun içinde kullanılan bir formül var. Bu formülde orjinal lastiklerinizin tüm ebatları ile yeni alacağınız lastiğin tüm ebatları (sadece çap değil yanak genişliği vb.) karşılatırılır ve toplam fark %3 ün altında ise yeni lastik kabul edilebilir bulunur.

• bilgiler için teşekkürler...zaten ben de araştırdığım kadarıyla en uygunu orjinal lastikleri takmak olduğuna karar verdim...o kadar para verip böyle araçları alırken lastikten tasarrufa gitmenin çok mantıksız olduğuna karar verdim...aracı alır almaz servisine götürüp 205 leri taktırıcam...en azından kafam rahat olur aracı kullanırken...teşekkürler....

Şimdiden teşekkürler...

Orjinalden alıntı: tsonmez

Arkadaşlar kısmetse 2007 model arabamı (getz dizel 50.000km) satıp C4 1.6 HDI ye geçmek istiyorum. 2007 veya 2008 model için ikinci el hangi fiyatlarda araştırma yapmalıyım.

Şimdiden teşekkürler...

Bende 2 hafta önce C4 ailesine katılanlardanım fakat sevmediğim bi özelliği var zaten sevmediğim iki özelliğinden biri (birincisi emniyet kemeri ikaz sesi ikincisi bu)

Şimdi araba çalışmıyorken kontak anahtarını 1. konuma getirip müzik dinlediğim andan bir süre sonra 'ekonomi modu aktif' diyerek herşeyi kapatıyor, yani birisini beklerken arabada müzik dinleyemiyorsunuz.Bu durumun nasıl ortadan kaldırılacağını bilen arkadaşlarımdan yardım bekliyorum teşekkür ederim.

Orjinalden alıntı: alsidoga

Arkadaşlar bir sorum olacaktı...

Bende 2 hafta önce C4 ailesine katılanlardanım fakat sevmediğim bi özelliği var zaten sevmediğim iki özelliğinden biri (birincisi emniyet kemeri ikaz sesi ikincisi bu)

Şimdi araba çalışmıyorken kontak anahtarını 1. konuma getirip müzik dinlediğim andan bir süre sonra 'ekonomi modu aktif' diyerek herşeyi kapatıyor, yani birisini beklerken arabada müzik dinleyemiyorsunuz.Bu durumun nasıl ortadan kaldırılacağını bilen arkadaşlarımdan yardım bekliyorum teşekkür ederim.

emniyet kemeri ikaz sesinin çaresi yok tek yöntem emniyet kemerini bağlayıp onun üzerine oturmak

ekonomi modu da arabanın aküsü bitmesin diye alınmış bir önlem, onunda çaresi yok arabayı 1 dakika çalıştırın yeniden stop ettirin.

aslında ikiside araca sizin güvenliğiniz için eklenmiş özellikler

• Çok teşekkür ederim cevabınız için, dediğiniz gibi yapacağınız artık...
    quote:

Orjinalden alıntı: umberto

quote:

Orjinalden alıntı: alsidoga

Arkadaşlar bir sorum olacaktı...

emniyet kemeri ikaz sesinin çaresi yok tek yöntem emniyet kemerini bağlayıp onun üzerine oturmak

ekonomi modu da arabanın aküsü bitmesin diye alınmış bir önlem, onunda çaresi yok arabayı 1 dakika çalıştırın yeniden stop ettirin.

aslında ikiside araca sizin güvenliğiniz için eklenmiş özellikler

• forumunuzu çok faydalı buldum, sanırım bu ay bir sıfır C4 SX 1,6 HDI 110 HP MCP alacağım, ancak bir sorum olacak C4 kasa değiştirecek mi yakın zamanda bilen var mı?

quote:

Orjinalden alıntı: otomani

forumunuzu çok faydalı buldum, sanırım bu ay bir sıfır C4 SX 1,6 HDI 110 HP MCP alacağım, ancak bir sorum olacak C4 kasa değiştirecek mi yakın zamanda bilen var mı?

Hangi devirlerde kullanırsam daha az yakar..(Yol bilgisayarına bakıcak olursam yüksek devirlerde en az anlık tüketimi gösteriyor 4500-5000 devr civarında)

bu bana normal gelmedi ,bilgisi olan arkadaşların yorumunu bekliyorum.yol bilgisayarındamı mı problem var acaba...
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.