Şimdi Ara

CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ (98. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.655
Cevap
99
Favori
367.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu arka tarafın havalandırması hepten bağımsız çalışıyor sanırım, çünkü arkadaşlar kapatmışlar geçen, dün motor epey ısındıktan sonra arkayı açtırdım, başta soğuk geldi bir süre sonra sıcak gelmiş?

tecrübe ettiniz mi bunu
  • dün ECO 80sn süreyle çalıştı valla hayret ettim... bu arada çalıştı derken benim ışık yandı ben gitmek zorunda kaldım, tam süreyi tespit edemedim

siz yazmadıkça ben böyle son dakka haberleri gibi başlık başlık geçiyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: msaltik

dün ECO 80sn süreyle çalıştı valla hayret ettim... bu arada çalıştı derken benim ışık yandı ben gitmek zorunda kaldım, tam süreyi tespit edemedim

siz yazmadıkça ben böyle son dakka haberleri gibi başlık başlık geçiyorum...

bunu tam anlayamadım
    eco calısmıyor muydu?
  • yok işte stop&start devredeydi yani... 80sn süresince motor stop konumda kaldı... geçenlerde de 60sn civarında o şekilde kalmıştı. Ben yanlış hatırladım diye düşünmüştüm...

Bizim bu başlıkta mı konuşmuştuk 45sn diye... ama öyle değil
  • quote:

bu arka tarafın havalandırması hepten bağımsız çalışıyor sanırım, çünkü arkadaşlar kapatmışlar geçen, dün motor epey ısındıktan sonra arkayı açtırdım, başta soğuk geldi bir süre sonra sıcak gelmiş?

tecrübe ettiniz mi bunu

arka menfezleri açıp devri yükseltin 3 ideal bence sıcacık olsun. walla ben ısıtmadan yana hiç şikayetim olmadı. kapalı garaj avantajı sanırım.
  • ön ızgaralardan gelen hava soğuk kalıyor hocam, onun ısınmasını söylüyorum.

bir de çok emin değilim ama ECO yapınca sıcak üflemesi de kesiliyor sanki. onu da bakacam
  • quote:

aha konuştukça aklıma geliyor... soğuyacam arabadan

dün paralel park denedim, gayet güzel yaptı. Ama çıkışı gene yapmadı... o iki hamleyle girmişti. aslında tekte bile yeterliydi ama ortalattım aracı... ama çıkışı yapmadı... ben kendim 2 hamlede çıktım, önce geri sonra ileri...

hani park asist olsa da olur kullanmam ama fln diyodunuz. tembelleştiriyor adamı dimi? :)))
    Yav kendiniz sokup çıkarabiliyorsanız sorun yok demektir. Park destek zaten.
  • quote:

Kalorifer rezalet, 9 km yol gittim ancak ancak ısıtmaya başladı. Makales çözüm üretmeden ben üreteyim, nasılsa araçta 230v priz var, yarın saç kurutma makinesini takacam ve onunla ısıtacam.

Bu nedir abi, Scenic'le 500-600m yol giderdim, hem de yokuş aşağı, ılık üflerdi, az daha gidince yakmaya başlardı. Çok kötü

Bir de en arka camlarda ve bagaj kapağı camında da perde yokmuş... Karartılmış diye midir nedir

sanki arabanın her problemine çözüm üretebilmişim gibi. :))) te ellaam ya.

bak farlar van kedisi gibi bende baktın mı üsteki mesajıma?? gidiyorum hafta sonu servise sende git servisten paslaşalım senin ustana anlatsınlar haritayı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: makeles

quote:

dün paralel park denedim, gayet güzel yaptı. Ama çıkışı gene yapmadı... o iki hamleyle girmişti. aslında tekte bile yeterliydi ama ortalattım aracı... ama çıkışı yapmadı... ben kendim 2 hamlede çıktım, önce geri sonra ileri...

hani park asist olsa da olur kullanmam ama fln diyodunuz. tembelleştiriyor adamı dimi? :)))

yok şöyle, benim kullandığım yerlerde zaten ne paralel park durumu oluyor, ne dik :))

böyle rastlayan yerlerde acelem yoksa deniyorum, bide şu var, 100TL'lik araç, ben mi park edeyim :)))

Geçenki tamam eşşek kadar yer vardı da burda kesin yapması lazımdı. Kılavuzda 5km/h'ın üstüne çıkmayın diyor, ama zaten nerdeyse hareketsizken devre dışı kaldı... bi numarası var ama çözeriz heralde... Hatırlarsan koyduğum videoda gayet güzel çıkmıştı

• quote:

quote:

Kalorifer rezalet, 9 km yol gittim ancak ancak ısıtmaya başladı. Makales çözüm üretmeden ben üreteyim, nasılsa araçta 230v priz var, yarın saç kurutma makinesini takacam ve onunla ısıtacam.

Bu nedir abi, Scenic'le 500-600m yol giderdim, hem de yokuş aşağı, ılık üflerdi, az daha gidince yakmaya başlardı. Çok kötü

Bir de en arka camlarda ve bagaj kapağı camında da perde yokmuş... Karartılmış diye midir nedir

sanki arabanın her problemine çözüm üretebilmişim gibi. :))) te ellaam ya.

bak farlar van kedisi gibi bende baktın mı üsteki mesajıma?? gidiyorum hafta sonu servise sende git servisten paslaşalım senin ustana anlatsınlar haritayı.

valla ben dün baktım farlara öyle bi fark göremedim... şöyle bi duvarın karşısına geçsen fark görünüyor mu

ben bu sabah aradım, yine kod gelmedi falan dediler... Yarın direk arıyorum merkezi. kod yollamadılar diyolar, ne demekmiş diye?

• quote:

quote:

quote:

yok şöyle, benim kullandığım yerlerde zaten ne paralel park durumu oluyor, ne dik :))

böyle rastlayan yerlerde acelem yoksa deniyorum, bide şu var, 100TL'lik araç, ben mi park edeyim :)))

Geçenki tamam eşşek kadar yer vardı da burda kesin yapması lazımdı. Kılavuzda 5km/h'ın üstüne çıkmayın diyor, ama zaten nerdeyse hareketsizken devre dışı kaldı... bi numarası var ama çözeriz heralde... Hatırlarsan koyduğum videoda gayet güzel çıkmıştı

ben iki araçlık boşluk bile olsa çözdüm ve park destek çalışıyor. çıkarken de mis gibi. alışkanlık gerekiyor ilk 15 gün açmamıştım bile şimdi onsuz park etmiyorum hatta yer arayıp onu kullanıyorum o derece yani.. :))))

bu arada tamponlar temiz olsun. sensör şaşırmasın.. :P

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makeles -- 5 Şubat 2014; 15:12:42 >

• yaw tamam bişe demedik, kendimiz video hazırladık koyduk, inkar etmiyoruz da

niye çıkmadı son iki seferdir. Hani araç da temiz, sensörler kirli mirli işi de yok...
  • bu mesajım senin için msaltik :))))) tühh tühh :P

CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ
  • 3 Renault'un arasında kalmışsın
  • quote:

hocam bi kullan bakalım ne olacak. fitillerle ilgili bi sıkıntı var sanırım.

başka bir örnek, aracı ilk aldığım da kapılar kapanmıyordu, sert vurmak gerekiyordu. devamli çalışan kapılarda bu iyice azaldı ama mesela sol arka kapı yine arada yarım kalabiliyor...

Ben de otomotiv dünyasına bir türlü anlayamamışımdır bu olayı... Kapıların yarım kapanması olayı nedir? kimse o şekilde kullanmaz, bizim araç hareket bile etmiyor mesela, vitesi 1'e koymuyor tam kapalı olmadıkça... hadi açıklayın bakalım, aha size tartışma konusu

tartışılacak ne var. daha kapıyı düzgün kapatamamışsın araba mı süreceksin diyor araba, veriyor ayarı işte o kadar basit.. :)))

kışın araba alınca böyle. fitiller sertleşir, lastikler yol tutmaz, yakıt fazla olur, kalorifer ısıtmaz. baktır bakim belki senin demir düşüktür :)) sonra arabaya say dur. olmaz öyle şey.. :P

ha bu arada büyükçe kasislerden hızlı geçince ön yukarı hopluyor ya işte o zaman "tık" diye ses geliyor önden bir yerlerden. nedendir ki? :))))

• kıştayız ya
  • yeni c4 picasso alacak arkadaşlara buradan sesleniyorum.
    bütçenizi aşmazsa lounge paket alabiliyorsanız alın kardeşim.

ve alırken mutlak kontrol edin..

1. lastik basıncını kontrol edin (hepsi 36 olsun en ideali) stepne 44 olabilir.. :)
    2. farların ikisi de aynı renk mi bakın mutlaka.
    3. bütün hareketli parçaları üşenmeyin açın kapatın defalarca
    4. haritayı yükletmeden teslim almayın :)
    5. fazla yakıyorsa hemen servise gidin baktırın. ( turbo elektrovanadır o )
    6.
    7.
    8.

eklemek isteyen varsa buyursun.. :P

lastikler hakkında bişi diyeyim. 3. viteste yüklenince esp devreye girer mi yahu. yol hafif ıslak kuru %2 eğimde çıkarken. michelin primacy hp yazın nasıldır bilemem ama 7-8 derece kış için bile yol tutuşu zayıf. lastikler motoru zaptedemiyor.
  • quote:

quote:

başka bir örnek, aracı ilk aldığım da kapılar kapanmıyordu, sert vurmak gerekiyordu. devamli çalışan kapılarda bu iyice azaldı ama mesela sol arka kapı yine arada yarım kalabiliyor...

Ben de otomotiv dünyasına bir türlü anlayamamışımdır bu olayı... Kapıların yarım kapanması olayı nedir? kimse o şekilde kullanmaz, bizim araç hareket bile etmiyor mesela, vitesi 1'e koymuyor tam kapalı olmadıkça... hadi açıklayın bakalım, aha size tartışma konusu

tartışılacak ne var. daha kapıyı düzgün kapatamamışsın araba mı süreceksin diyor araba, veriyor ayarı işte o kadar basit.. :)))

kışın araba alınca böyle. fitiller sertleşir, lastikler yol tutmaz, yakıt fazla olur, kalorifer ısıtmaz. baktır bakim belki senin demir düşüktür :)) sonra arabaya say dur. olmaz öyle şey.. :P

ha bu arada büyükçe kasislerden hızlı geçince ön yukarı hopluyor ya işte o zaman "tık" diye ses geliyor önden bir yerlerden. nedendir ki? :))))

hocam gecen kısta baska marka araba almıstık :)
    neyse sen de var mı boyle bir ıslık sesi
    ikimiz de ist.dayız sonucta
    arac kapalı garajta duruyor oyle erzurumdaki gibi -35 leri falan gormuyor arac.
    butun plastik aksam genlesti galiba.
    sadece sag taraftan geliyor solda bir ses yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhendizz -- 5 Şubat 2014; 17:14:39 >

• quote:

yeni c4 picasso alacak arkadaşlara buradan sesleniyorum.
    bütçenizi aşmazsa lounge paket alabiliyorsanız alın kardeşim.

ve alırken mutlak kontrol edin..

1. lastik basıncını kontrol edin (hepsi 36 olsun en ideali) stepne 44 olabilir.. :)
    2. farların ikisi de aynı renk mi bakın mutlaka.
    3. bütün hareketli parçaları üşenmeyin açın kapatın defalarca
    4. haritayı yükletmeden teslim almayın :)
    5. fazla yakıyorsa hemen servise gidin baktırın. ( turbo elektrovanadır o )
    6.
    7.
    8.

eklemek isteyen varsa buyursun.. :P

lastikler hakkında bişi diyeyim. 3. viteste yüklenince esp devreye girer mi yahu. yol hafif ıslak kuru %2 eğimde çıkarken. michelin primacy hp yazın nasıldır bilemem ama 7-8 derece kış için bile yol tutuşu zayıf. lastikler motoru zaptedemiyor.

ben yıllardır kıs lastigi alırım, alıskanlık
    bu sene ist.da kıs olmadı ama uzun yolsa veya 1-2 yerde faydasını gordum.
    kumho iw27 diye bir seri aldım.onumdeki arac yokus yukarı kayarken benim aracta esp dile devreye girmedi.
    memnunum (michelin ile 100 km bile gitmedim..)

• quote:

Orijinalden alıntı: muhendizz

quote:

quote:

hocam gecen kısta baska marka araba almıstık :)
    neyse sen de var mı boyle bir ıslık sesi
    ikimiz de ist.dayız sonucta
    arac kapalı garajta duruyor oyle erzurumdaki gibi -35 leri falan gormuyor arac.
    butun plastik aksam genlesti galiba.
    sadece sag taraftan geliyor solda bir ses yok

Cumartesi servise gidiyorum hani yolun düşerse görüşelim. :) ses olarak ben memnunum, eski kulak kalmamış duymuyorum belki de. :P

farları kafaya taktım şu sıralar muhtemelen değişecek.

Bu arada AVM lerde yeni picasso görmeye başladım. İstanbul ya gri almış ya kırmızı bi tane mavi gördüm. :)

İsi gücü forum bu adamın diye düşünen vardir. :))

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.donanimhaber.android

Yukledim zırt pirt uyarıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makeles -- 5 Şubat 2014; 18:04:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.