Şimdi Ara

CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ (64. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.655
Cevap
99
Favori
368.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kullanıcılar listesini 1. sayfaya saabitleyebilir miyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hydntr

Herkese merhaba,

2008 7 kişilik grand picasso'dan sonra, 2013 5 kişilik picasso aldık. Picasso ile yola devam. Şimdilik yorum/notlarım:

1- Kış lastiği: Zor bulunan boyutlarından dolayı 1600-2000 TL arası para vermek çok oturdu. Ankara'da aranırsa (Samsun yolu üzerindeki lastikçilerde) hala Michelin veya Conti bulunabiliyor. Conti 1800 civarına, Michelin 2000 civarına geliyor.
    2- Yakıt tüketimi: Daha henüz 500 km bile dolmadı, ancak 90 ile düz yolda giderken 4'ün altında bir rakam görüyorum. Daha yüksek görenlerinkine şaşırdım bu nedenle.
    3- Geri vitese takınca aşağı doğru katlanan aynaları özledim şimdiden. Kamera aynı derecede yardımcı olmuyor gibi geldi. Belki de alışmak lazım.
    4- Klima kontrollerin dijital olması da çok hoşuma gitmedi, ama alışıcaz heralde :)
    5- Multi-city connect denen zımbırtı nedir? Türkiye'de çalışır mı? Bilen varsa, anlatırsa sevinirim.
    6- Benim aracım standart Intensive paketi, ekstra hiçbir paket (güvenlik, konfor vb) yok. Araç ile viraja girerken viraj tarafını aydınlatıyor. Forumda bununla ilgili birkaç mesaj gördüm, bilgilendirmek için yazıyorum.
    7- 2008 model araçta çocuk kilidi kitlenince arka kapılar da açılmıyordu diye hatırlıyorum. 2013 modelde ise çocuk kilidi sadece camları kilitliyor. Kapı kilidi ise kapının üzerinden ayarlanıyor.

Herkese güvenli sürüşler.

1- Pirelli'yi deneyebilirsiniz
    2- 7 kişi olarak 94km/h sabit hızla (%30-35 şehiriçi, %65-70 şehirdışı olacak şekilde) bugün 4.5lt/100km
    3- Kameraya alışmanız zaman alabilir, 30cm, 1m ve 1m daha çizgileri çok işinizi görür. Aynalar aşağı dönünce de bu sefer arkayı tam görememe olayı oluyor. Ama bunlar hep alışma işi
    4- Herşeyin o ekrandan yapılması biraz zaman kaybettiriyor, haklısınız, en önemlisi umarım bozulmaz
    5- Internet bağlantı aparatı, henüz Türkiye'de çalışacağını sanmıyorum, bunu ilk getiren Renault'un R-link sistemi de şu an çalışmıyor, gerekli izinler vs adı altında...
    6- İş şu an Xenon'da yok, olmayan da var'a döndü, çok enteresan bir hal aldı
    7- Scenic ve Fluence'te en sevdiğim ve en çok kullandığım özellikti. Umarım başımıza bir iş açmaz. Sadece camların kapatılması çok yanlış bence. Manuel olunca kapıyı kitleme müthiş bir eziyet kullanım esnasında

hayırlı olsun aracınız

• barsoy'a katılıyorum. Hatta çok kıymetli yöneticimiz bize bir yardımcı olsun. Mesela benim herhangi bir mesajımı en başa taşımak mümkün müdür... Paylaştığımız önemli konuları, kullanıcı listesini, mesela koyduğum videoları o ilk mesaja koysak. Biri gelip bakınca hemen pat diye bulsa. Ben açtığım bütün başlıklarda bu sistemi uyguluyorum. Buraya sonradan geldik tabi
  • Arka yolcu kapılarının içerden açılmasını engelleyen kilitlemeden bahsediyoruz değil mi? Otomatik kilitleme yapılan araçlarda bir kereliğine mi yapılıyor, yoksa her yolculukta kilitlemek mi gerekiyor? Eğer her defasında kilitlemek gerekiyorsa bence şuanki manuel kilit daha güvenli.
  • hayır hocam, bizdeki o cam kilitleme düğmesi, ayrıca kapıyı da kitler. Bir kere bastın mı kırmızı ışık yanar (aynı bunda olduğu gibi) sen bir daha basana kadar da sönmez. Yani güvensizlik diye birşey sözkonusu değil. 2 senedir 103.000 km'dir kullandım hiçbir problemi olmadı.

Bu sistem bana direk hamallık olarak geliyor. Çünkü arkadaşımın astra'sında da böyleydi ve çok eziyet çekiyorduk. Hatta makara yapıyordum onunla 2013 yılındayız bu nedir diye :))) burda başımıza geldi
  • Bir de çocuk oto koltuğuna karar verebilseydim. En doğrusu en az 2 yaşına kadar çocuğu ters oturtmak ama daha 10 aylık çocuğun bacakları şimdiden sığmıyor. Neyse bu başka bir konu , tavsiyeleriniz varsa pm atarsanız sevinirim.
  • PM'e gerek yok hocam, paylaşımda sınır olmaz

ben hepsiburadadan almıştım, hala onu kullanıyorum... Haaa bu arada bir eksim daha, Scenic'in arkasına koyabiliyordum çocuk koltuğunu 7 kişi modundayken, bunda mümkün değil :)))))))) Aaaah Scenic aaaah :)
  • msaltik kullanıcısına yanıt
    Evet nasıl bir mantıktır bu anlamadım. Ne güzel şöför istediği şekilde kontrol edebiliyordu arka kapıların kilitlerini. Şimdi, arkada genelde küçük çocuk oturduğu için, manuel kilidi aktifleştirdim. İçeriden açılamıyor kapı. Arkaya bir yetişkin yolcu alınca da mecburen kapıları ben açıyorum :/ Çocukların yaşını da göz önüne alınca, bi 6-7 sene daha böyle idare edicez artık. 2013'ü bırakın, 2020'de bile manuel kilidimizle uğraşacağız :)
  • ben sol arkayı o şekilde kapatmayı düşünüyorum sadece, henüz yapmadım. ama tedirginlikte yaşıyorum,
  • Ben rampa inişlerinde bırakın 2 den 3'e atmayı, 5. vitese kadar yükselebiliyorum. (sadece ayağım frende oluyor)

Yol uzun olsa, 6 ya atacam ama iniş bitiyor ve fren+motor freni ile yola devam ediyorum.

Muhtemelen yazılımsal bir değişiklik söz konusu olmuş.

@msaltik'ın düz yol sonundaki dik yokuşuna birebir uyan bir yolda biliyorum.

Denemesini yapar video şeklinde paylaşırım.

İyi forumlar...
  • hee dur ben de video çekmeye çalışayım :)))

bu arada makales'in dediği gibi araç bir tepki bekliyor bizden. bugün frene basmadan 1'den 2ye atayım dedim atmadı... 16-18km/h ile kendi ayarında gidiyordu. Gaza dokununca attı, yada frene bastım başka bir denemede yine attı.

Çok gıcık araba bu yaaww :)) kontrol onda hep... Mesela sürücü kapısı kapanmadan N'den A'ya alın bakıyım noluyo :))))))) araç yürümüyor ya. Ne zaman kapıyı adam gibi kapatırsın o zaman alıyo A'ya... bravo diyecem ama be müslüman Kapının açık olduğunu göstersene ekranda... Emniyet kemerlerini gösteriyosun???
    yeni aracınız hayırlı uğurlu olsun,mpv araçtan sonra yine mpv tercih bu araçların ne kadar doğru tercih olduğunu gösteriyor,rabbim kazasız belasız keyifle binmeyi nasip etsin.
  • sağolasın, seni de bekleriz bu tarafa. sen benim gibi yabancılık da çekmezsin hem, motordan dolayı

güzel düşüncelerin için teşekkür ederim
  • Bugün hava yağışlı, akşam silecek performansını test edelim bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msaltik -- 13 Ocak 2014; 14:03:31 >
  • Benim focus'ta sileceklerin 6 kademe duyarlılık ayarı vardı. Bunda yağmur hızı duyarlılığı diye birşey yok galiba, hıza duyarlı çalışıyor, bir de sen bak bakalım
  • Hocam Scenic'te auto modunda 4 kademe daha vardı ama ne yalan söyliyim yağmur sensörünü hiç sevememiştim.

Bunda daha kullanmadan hoşuma giden özellik şu oldu... Hem auto modu var, hem fasılalı mod... Akşam dönüşte bi bakayım lezzet alabilecek miyim?

Bu arada kapılarınızda kapanmama durumu oluyor mu? Alışkanlıktan mıdır, ayarsızlıktan mıdır bilmiyorum da, biraz sert vurmak gerekiyor. Bir fransız'a yakıştıramıyorum
    Kapıların zor kapanması aracın kapı fitilleri yeni olduğu için diye duymuştum ben. Eskidikçe kapanması kolaylaşır dediler çok araba değiştiren arkadaşlarım
  • valla 7 yılda 5. sıfır aracım... ben de çok değiştirdim sayılır heralde :)))))) ilk defa başıma geliyor. du bakalım zaman gösterecek

fitil demişken, antep'ten dönüş yolunca 120-130 yaptım bikaç kere bi ıslık sesi geldi, sağ önden geliyor gibiydi, başına gelen arkadaşım oldu mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: msaltik

valla 7 yılda 5. sıfır aracım... ben de çok değiştirdim sayılır heralde :)))))) ilk defa başıma geliyor. du bakalım zaman gösterecek

fitil demişken, antep'ten dönüş yolunca 120-130 yaptım bikaç kere bi ıslık sesi geldi, sağ önden geliyor gibiydi, başına gelen arkadaşım oldu mu?

Ayna gövdesi birleşim yerlerine kağıt bant çekip yeniden deneyebilirsin.

Ses kesilir ise, o bölgeye içten sıcak silikon uygulanabilir.

İyi forumlar...
  • hızır forumcumuz,
    aklıma yazdım bide öyle denerim
  • 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.