Şimdi Ara

CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ (252. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.654
Cevap
99
Favori
366.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 250251252253254
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sistem versiyonunu yeni güncelledim. 08.01.2015 tarihli versiyon. 5.2..C.R1. ama uygulamayı kurup, vin numarasını girince hemen uyarı alıyorsunuz. Bluetooth bağlantısını deneme şansınız bile olmuyor...
  • S@lih S kullanıcısına yanıt
    Güncellenmesine rağmen olmaması çok kötü. Yalnız bu nasıl bir kontrol anlamadım. VIN ı girmiş ve ekranı atlatmış bir tanıdığınız var ise sizin araca bluetooth ile bağlansa ne olacak bu durumda?
  • fsr F kullanıcısına yanıt
    Haklısınız. Aslında VIN numarasını girdikten sonra program açılmalı ve araca bağlanmak istediğimizde yazılım versiyonu eskiyse güncellememizi istemeli. Ama daha şase no girerken "yassah hemşerim" modunda takılıyor
  • benim sistem 5.0'dı yanlış hatırlamıyorsam, servise gittiğimde neden güncellemeden bahsetmiyorlar?

yada diyelim 5.2'ye güncellendi, örneğin hafızalı dikiz aynalar özelliğimi kaybeder miyim?
  • Scan MyCitroen android uygulamasını buradan indirebiliyorsunuz.

APKPure.com
    Scan MyCitroën for Android - APK Download
    http://apkpure.com/scan-mycitro%C3%ABn/com.snapnsee.psa.smc

Region Fransa seçin, 22 MB kadar apk boyutu var. Uygulamayı açınca aracı seçiyorsunuz ve kullanım kılavuzu indiriyor. Apk ve kılavuz Türkçe bu arada. Tarama diyerek 2-3 saniye aracın istediğiniz parçasına tutunca ilgili bölümler aşağıda çıkıyor. İşe yarayabilir ama çok da elzem değil. Ben beğendim ama

• Hocam ben bugün hiç ellemedim, telefon araç çalışır çalışmaz her zamanki gibi eşleşti. Önce ofise gittim, oradan bir 10 km ötede bir yere uğradım, en son da eve döndüm. Eve gelince açıp bakayım dedim sıfıra sıfır :D hayır hata da vermiyor meret
  • ben hiç bağlanamadım..benim şasi noyu kabul etmedi :( çözümü var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: msaltik

benim sistem 5.0'dı yanlış hatırlamıyorsam, servise gittiğimde neden güncellemeden bahsetmiyorlar?

yada diyelim 5.2'ye güncellendi, örneğin hafızalı dikiz aynalar özelliğimi kaybeder miyim?

güncelleme olmayacak msaltik ben umudumu kestim.

hafızalı dikiz aynası hakkında da şu kadar söyleyeyim bizlerdeki tüm aynalar aynı.
    yani üretilen tüm dikiz aynaları aynı sadece yazılım olarak kimisine bu özellik verilmiş.
    hafızalı dikiz aynası olan bir araçla dikiz aynasını takas et yine sende hafızalı olacak karşı taraf hafızasız.
    ne kadar adice bir durum olduğunu ortada. bu adamlardan yeni yazılım beklemek piyango gibi.

• @fsr hocam sizin bu enjeksiyon işi çözüldü mü bu arada? Programın gazı ile unuttuk.
  • Hocam enjeksiyon değişimi için (4 ü de) onay geldi fakat işlem uzun süreceğinden ille de hafta içi diyorlar. Bu hafta içi yaptırmaya çalışacağım bakalım.

Aşağı otomatik inen ayna olayını hatırlarsanız Türkiye Citroen e yazmıştım ve bazı komponent eksikliği olduğu sonucu çıkmıştı. Gelen cevap aşağıda:

Sayın X,

Mesaj göndererek firmamıza gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz.

... şasi numaralı, ... plakalı, C4 Picasso Intensive ETG6 model aracınızın dış dikiz aynalarında hafıza fonksiyonu ve alt yapı donanımı bulunmamaktadır. Anılan donanımın alt yapı ve montajı aracın üretim aşamasında oluşturulmakta olup, yazılımla bir ilgisi bulunmamaktadır.

Bilgilerinize sunar, iyi günler dileriz.

Müşteri İlişkileri Müdürlüğü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsr -- 31 Ağustos 2015; 8:52:36 >
  • Arkadaşlar daha önce söyledim mi bilmiyorum ama müzik sisteminde şöyle bir durum var. 1-2 saatlik uzun mp3 lerin çalması için uzun süre geçmesi gerekiyor. Sarım da yavaş oluyor. Youtube da derleme çalışmalar oluyor (90 lar slow vs.. gibi) bunlardan indirip deneyebilirsiniz. Sanırım herkeste böyledir. Muhtemelen de sürenin uzun olmasından ziyade dosya boyutunun büyük olmasından kaynaklanıyor. Düşük kalite uzun süreli mp3 ler sorunsuz çalabilir. Jukebox a da attım, usb den de denedim süre değişmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsr -- 31 Ağustos 2015; 9:05:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: makeles

quote:

Orijinalden alıntı: msaltik

benim sistem 5.0'dı yanlış hatırlamıyorsam, servise gittiğimde neden güncellemeden bahsetmiyorlar?

güncelleme olmayacak msaltik ben umudumu kestim.

hafızalı dikiz aynası hakkında da şu kadar söyleyeyim bizlerdeki tüm aynalar aynı.
    yani üretilen tüm dikiz aynaları aynı sadece yazılım olarak kimisine bu özellik verilmiş.
    hafızalı dikiz aynası olan bir araçla dikiz aynasını takas et yine sende hafızalı olacak karşı taraf hafızasız.
    ne kadar adice bir durum olduğunu ortada. bu adamlardan yeni yazılım beklemek piyango gibi.

yazılım tabi

zaten o yüzden sordumya 5.2 yapsak muhtemelen bizim o özellik gidecek. Ama bu sefer statik kavşak aydınlatması gelecek :)))

• msaltik kullanıcısına yanıt
    Enjeksiyon değişiminde yazılım güncellemesi olduğu da söylenmişti ama nerelerin bilmiyorum. Sanırım şanzuman ve motor ile ilgili bir güncelleme idi. Yaptırdığım zaman öğrenip buradan yazarım. Bunun yanında haritanın da güncellendiğini söylemişlerdi onu da değiştirecekler. Ben gittiğimde 3 hafta önce gelmişti, yeni yani harita, şuan 5 haftalık oluyor bilginiz olsun, güncel harita var. E tabii başarsoft kadar olmasa da bunun da daha günceli daha iyidir.

Arkadaşlar bir konu daha var sormak istediğim :) Biliyorum farklı ve fazla konu taşıyorum buraya. Araçta ufak tefek boya çizikleri için (pasta cilanın kurtarmadığı, boya soyulmuş vaziyette) AkzoNobel tarafından herhalde her marka için de üretilen StickerFix denen bir malzeme var. Mini onarımda ufacık şeyler için boya olsun istemiyorum araç. Servis ile görüştüm örnek kodları verdim fakat ülkeye girişinin hiç olmadığı bilgisini aldım. Dolayısı ile yurt dışından almak gerekli. Aşağıda yedek parça listesinden tüm renklerin listesini türkçe ve ingilizcesinden koyuyorum. Mercan kırmızı listede yok anlamak mümkün değil ama umarım şeytan, şov, babil kırmızıdan biridir. Aracın kapısında renk kodu (EKQ gibi) yazıyordur bakacağım. Basit bir A4 üzerinde 22 tane küçük etiket var. Ama bayağı boya, vernik vs katmanları var yani malzeme basit görünmüyor, sunun dosyasında detayları var. Bazı linkler paylaştım, bu ürünü yurt dışından alabilecek arkadaşlar var mı? 25-30 euro arası da bir fiyatı var. Söylenenlere göre 1 metreden sonra gözle fark edilemeyecek kadar düzgün bir malzeme imiş. İlgili linkler aşağıda:

http://www.awaxcarcare.com/Files/sticker-fix-tanitim.ppt
    www.awaxcarcare.com
    Awax Car Care | Sticker Fix
    http://www.awaxcarcare.com/StickerFix.aspx

Toyota Danmarkyoutube
    Toyota Stickerfix
    https://www.youtube.com/watch?v=s8vueJ5iZTA

https://www.youtube.com/watch?v=YK7bS6i33_o
    http://www.schiavon-sa.com/2014/04/stickerfix-un-pansement-esthetique-contre-les-eraflures/
    www.citroenaccessoires.fr
    Object reference not set to an instance of an object.
    http://www.citroenaccessoires.fr/S/fr-FR/C4-Picasso/stickerfix/1/28/30/4/1

www.citroen-accessories.com
    StickerFix | citroen accessories
    http://www.citroen-accessories.com/361-stickerfix-?

www.citroen-auch.com
    Loading...
    http://www.citroen-auch.com/fr/519-stickerfix

16101515 80 CITROËN STICKERFIX STANDI
    16097683 80 STICKERFIX EHA-FUŞYA
    16063982 80 STICKERFIX EKQ-ŞEYTAN KIRMIZISI
    16097688 80 STICKERFIX ERU - WHISPER
    16097685 80 STICKERFIX EVG - BUHAR GRİSİ
    16063979 80 STICKERFIX EWP - BUZUL BEYAZI
    16097675 80 STICKERFIX EXL- OBSİDYEN SİYAH
    16063952 80 STICKERFIX EXL-PARLAK ONİKS SİYAHI
    16063975 80 STICKERFIX EXZ - CALDERA SİYAHI
    16064109 80 STICKERFIX EYL- İZLANDA GRİSİ
    16063991 80 STICKERFIX EYP-FULMINATOR GRİ
    16063968 80 STICKERFIX EZQ-MANITOBA GRİSİ
    16063956 80 NEW STICKERFIX EZR - ALÜMİNYUM GRİSİ
    16063974 80 STICKERFIX EZW - DEMİR GRİSİ
    16097676 80 STICKERFIX KAS - PEGASE SARI
    16097677 80 STICKERFIX KCH - MATIVOIRE BEJİ
    16063987 80 STICKERFIX KDD - KUM BIVOUAC
    16097678 80 STICKERFIX KED - KARMEN KIRMIZI
    16097672 80 STICKERFIX KGN - BORA
    16097679 80 STICKERFIX KGW - BELLE ILE MAVİSİ
    16097681 80 STICKERFIX KGX - BOTICELLI MAVİSİ
    16097689 80 STICKERFIX KGY- PHILAE MAVİ
    16097674 80 STICKERFIX KHR- ŞOV KIRMIZISI
    16097682 80 STICKERFIX KJC - KAN/ERİTRE KIRMIZISI
    16063985 80 STICKERFIX KJH - SCARLET KIRMIZISI
    16063980 80 STICKERFIX KKN - ADEN KIRMIZISI
    16063977 80 STICKERFIX KKTV - PERLA NERA SİYAHI
    16097686 80 STICKERFIX KTG - FIRTINA GRİSİ
    16064108 80 STICKERFIX KTH - TORYUM GRİSİ
    16063970 80 STICKERFIX KTP - KÖPEKBALIĞI GRİSİ
    16063958 80 STICKERFIX KWD - LIPIZAN BEYAZI
    16063959 80 STICKERFIX KWE-SEDEF BEYAZI
    16097684 80 STICKERFIX KWF - OPAL BEYAZ
    16097687 80 STICKERFIX KZC - GALENA GRİ
    16097673 80 STICKERFIX LKR - BABİL KIRMIZISI

--------------------------------------------------------------------------------------------------

16101515 80 CITROËN STICKERFIX DISPLAY
    16097683 80 STICKERFIX EHA - FUSHIA
    16063982 80 STICKERFIX EKQ - DIABLO RED
    16097688 80 STICKERFIX ERU - WHISPER
    16097685 80 STICKERFIX EVG - VAPOUR GREY
    16063979 80 STICKERFIX EWP - BIANCA WHITE
    16063952 80 STICKERFIX EXL - BRILLIANT ONYX
    16097675 80 STICKERFIX EXL - OBSIDIEN BLACK
    16063975 80 STICKERFIX EXZ - CALDERA BLACK
    16064109 80 STICKERFIX EYL - ICELAND GREY
    16063991 80 STICKERFIX EYP - FULMINATOR GREY
    16063968 80 STICKERFIX EZQ - MANITOBA GREY
    16063956 80 NEW STICKERFIX EZR - ALUMINIUM GREY
    16063974 80 STICKERFIX EZW - IRON GREY
    16097676 80 STICKERFIX KAS - PEGASUS YELLOW
    16097677 80 STICKERFIX KCH - MATIVOIRE
    16063987 80 STICKERFIX KDD - BIVOUAC SAND
    16097678 80 STICKERFIX KED - CARMEN RED
    16097672 80 STICKERFIX KGN - BOURRASQUE
    16097679 80 STICKERFIX KGW - BELLE ILE BLUE
    16097681 80 STICKERFIX KGX - BOTICELLI BLUE
    16097689 80 STICKERFIX KGY - PHILAE BLUE
    16097674 80 STICKERFIX KHR - SHOW RED
    16097682 80 STICKERFIX KJC - ERITREA / BLOOD RED
    16063985 80 STICKERFIX KJH - SCARLET RED
    16063980 80 STICKERFIX KKN - ADEN RED
    16097686 80 STICKERFIX KTG - HURRICANE GREY
    16064108 80 STICKERFIX KTH - THORIUM GREY
    16063970 80 STICKERFIX KTP - SHARK GREY
    16063977 80 STICKERFIX KTV - PERLA NERA BLACK
    16063958 80 STICKERFIX KWD - LIPIZAN WHITE
    16063959 80 STICKERFIX KWE - PEARLESCENT WHITE
    16097684 80 STICKERFIX KWF - OPAL WHITE
    16097687 80 STICKERFIX KZC - GALENA GREY
    16097673 80 STICKERFIX LKR - BABYLON RED

• Merhaba
    Bugün servisten çıktım. Neler yapıldı neler....

12inclik ekranda noktalar vardi. Fransadan 20 gun sonunda ekran geldi hemen 2 saatte degistirildi.
    Serit takip sistemi calismiyordu emniyet kemeri motoru bozukmus siparis verildi.
    Sol on sensor digerlerinden fazla calisiyordu degisecekmis siparis verildi
    Yonderilebilir far arizasi vardi, far yukseklik dugmesi degisti.
    Lastik basinci dusuk gosteriyordu civi varmis basinc 32-33 olmaliymis biri farkli dahi olsa yanarmis.
    Yazilim guncellemeyi sordum 5.2 mevcutmus benim 5.1 oldugu icin istemedim belki A1-A2 gecisi sorunsuz olur dedim degismez oynamayalim dedi.
    Camlar yukari cikarken ses yapiyordu silikon cekmisler sol duzeldi sag duzelmedi kaportaya gidip kapi dosemeleri sokulup yapilcak dendi.

Bu arada bende parca fiyatlari aldim

Cam ruzgarlik 118TL Kdv Dahil
    On ve arka pacalik 45+47TL Kdv Dahil
    Thule Tavan bari 560TL Kdv Dahil
    Arka tampon bagaj koruma silikonu 170TL Kdv Dahil

Peki islemler nerede yapildi Çekmeköy Bayraktar Saner Bey

Yeni ekrandaki veriler beni sasirtti cunku eskiden 6LT altina dusemez iken bugun 4.1LT yakit tuketimini yakaladim ortalama 80km hiz ile

• İstanbul'a dönünce ben de bir servise uğrasam mı acaba? Facebook grubunda servisten bir üyenin paylaştığı güncel harita versiyonunu kontrol ettim, benimki biraz eski kalmış. Bir de aldığımdan beri sıfırlamadığım yol bilgisayarı verisine göre tüketimim 6.8 civarı. İstanbul-Didim arası uzun yol ise 5'li birşeyler, arabaya inince tam değerleri eklerim. Belki benim de enjeksiyondandır yüksek değerler.

Ya hocam hafızalı dikiz aynası konusunun donanımsal olması bana çok mantıksız geliyor. Donanım seviyesi aynı, paket yok. Aynayı indirip kaldıran aynı ayna motoru işte. Sadece onu kontrol eden ayrı bir devre mi (servis diliyle beyin :p) var ki paketli araçlarda?

3 sene önce Corsa aracım vardı Essentia yani baz paket. Cruise control taktırmak istedim yetkili serviste. Bayinin genel müdürü de çok sevdiğim bir tanıdığım. Aracı aldılar, sinyal kolunu vs. değiştirdiler, 2-3 saat sonra geldiler yapamadık diye. Meğerse Opel Essentialar'ın bir kısmına bir üst donanım Enjoy ile aynı beyni koymuş, onlarda sinyal kolu, debriyaj müşiri değişiyor ve bilgisayardan CC aktif hale getirilerek işlem tamamlanıyor. Ama bir kısım Essentia'nın beyni (:P) Enjoy'dan farklıymış, benim araç da o seridenmiş ve kesinlikle CC tanıtılıp aktive edilemiyor dendi.

Hadi bizde de aynı şey oldu desem araçların hepsi Intense donanım. Bir kısmın beyni diğer kısımdan farklı olacak hali yok ya. Sadece paket dahilindeki sensör ve far, iç dikiz aynası, emniyet kemeri gibi donanımlar farklılık gösteriyor. Sağ aynanın içinde zaten motor var. Tek yapılacak geri vitese takınca aynanın aşağı hareket etmesini, sonra düzelmesini sağlamak. Tıpkı geri vitese takınca arka sileceğin (ön silecekler açıkken) çalışmasını sağlamak gibi.

Daha önce Polo aracım vardı, onda da servise gidip misal kapıların otomatik kitlenmesi, arka sileceğin geri vitesle çalışması gibi özellikleri açtırmıştım makineye bağlatarak. Bana bu husus bilgisizlik ya da umursamazlıktan kaynaklanıyor gibi geldi.

• ChineseTranslator kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

Yakıt tüketiminizi etkileyecek herhangi bir işlem yapıldı mı acaba? Herhangi bir yazılım güncelleme dahil.
    Yazdıklarınızda yakıtı etkileyecek bir şey göremedim.
    ben yazılımı 5.2 yaptım hafızalı dikiz ayna özelliği gitmedi, aynen duruyor:) Statik kavşak aydınlatması için yazılımın 5.2 olmasına gerek yok, 5.0 da da açılabiliyor o özellik. Nasıl açıldığı konusunda facebook grubundan Fatih Arı bey size yardımcı olabilir.
    hemen eklemek isterim ki benim 5.1 ve statik viraj aydınlatması var hareketli xenon da var
  • fsr F kullanıcısına yanıt
    Benide sasirtan durum zaten bu birsey yapilmadi :) ama durum bu sekilde bisi yaptilarsada sagolsunlar
  • c42 C kullanıcısına yanıt
    bende de belirtilen ozellikler mevcut direksiyon ile beraber farlar yon degistiriyor ama sisler yanmiyor
  • 
Sayfa: önceki 250251252253254
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.