Şimdi Ara

citoles'ten prozac'a geçtim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
27.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • doktor prozac'a geçirdi. sanırım daha hafif bir antidepresan değil mi. bırakması daha kolay olur sanırım. citolesin yan etkilerine dayanamadığım için bunu verdi.

Citolesten Prozac'a Geçiş: Bilmen Gerekenler

Antidepresan ilaçları, depresyon ve anksiyete gibi zihinsel sağlık durumlarının tedavisinde yaygın olarak kullanılır. Citolest ve Prozac, bu amaçla kullanılan popüler seçeneklerden ikisidir. Aşağıdaki bilgiler, Citolesten Prozac'a geçiş sürecini anlamana yardımcı olacaktır:

Prozac ve Citolest Arasındaki Farklar

Citolest (sertralin) ve Prozac (fluoksetin), seçici serotonin geri alım inhibitörleri (SSRI'lar) olarak bilinen bir antidepresan sınıfına aittir. Her ikisi de beynindeki serotonin seviyelerini artırarak çalışır, bu da ruh halini ve kaygıyı iyileştirmeye yardımcı olur. Bununla birlikte, bazı temel farklılıkları vardır:

• Etkileşimler: Prozac, Citolesten daha az ilaç etkileşimi riski taşır.
    • Yan Etkiler: Her iki ilaç da yan etkilere neden olabilir, ancak yaygın olarak görülenler farklıdır. Citolest genellikle mide bulantısı, ishal ve baş ağrılarına neden olurken, Prozac uyku sorunları, iştah değişiklikleri ve cinsel işlev bozukluklarına neden olabilir.
    • Dozaj: Prozac tipik olarak Citolesten daha yüksek dozlarda reçete edilir.

Citolesten Prozac'a Geçiş

Doktorun önerdiği takdirde Citolesten Prozac'a geçiş yapılabilir. Geçiş süreci genellikle aşağıdaki adımları içerir:

• Citolest dozunu kademeli olarak azaltmak
    • Prozac dozunu kademeli olarak artırmak
    • Yan etkileri izlemek ve gerekirse dozajı ayarlamak

Geçiş süresi kişiden kişiye değişebilir ve birkaç hafta sürebilir. Bu süre zarfında, yan etkileri yönetmek için doktorun tavsiyelerine uymak ve düzenli olarak kontroller yaptırmak önemlidir.

Alternatif İlaçlar

Citolest veya Prozac'ın senin için uygun olmadığı durumlarda, doktorun aşağıdakiler gibi alternatif ilaçları önerebilir:

• Lustral (sertralin)
    • Paxera (paroksetin)

İlaç seçimi kişisel ihtiyaçlarına ve tıbbi geçmişine göre yapılır.

Sonuç

Citolesten Prozac'a geçiş, dikkatli bir şekilde yönetilmesi gereken bir süreçtir. Doktorun önerileri doğrultusunda geçiş yapmak, yan etkileri en aza indirmeye ve tedavi hedeflerine ulaşmaya yardımcı olacaktır. Citolest mi yoksa Prozac mı senin için daha iyi seçenek olduğunu belirlemek için doktoruna danışman önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ben de citoles kullanıyorum. ne zamandır kullanıyorsun ve yan etkileri nelerdi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mazotçu

4 aya yakındır kullanıyorum hocam. aşırı ağız kuruluğu, vücut olarak susuz kalma, yorgunluk ve cansızlık yaşıyordum. prozac daha hafif sanırım. onu verdi. 10 mg citoles kullanıyordum.
    ben 6 aydır falan kullanıyorum. ilk 3 ay 10mg olarak kullandım. daha sonra da sabah 10 akşam 10mg olarak almaya başladım. yorgunluk ve cansızlık bende de var ama ilacın etkisi bu kullanım bitince o da geçecek. suyla ilgili sıkıntı yaşamadım. ilacı değiştirmeniz daha iyi olmuş umarım en kısa zamanda iyileşirsiniz.
    .
  • Hayatimda kullandigim en LEŞ en başarısız antidepresan demeye dilimin varmadığı bir madde prozac. Umarım sizde işe yarar. Geçmiş olsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • MotosikletPilotu kullanıcısına yanıt
    Ilacinizin yan etkileri yorgunluk, bitkinlik günlük hayatinizi cok etkiliyorsa, psikiyatr'iniza belirtin hocam, bir cok farkli etken madde var, ona geçiş düşünebilir 👍

• Rodimus01 kullanıcısına yanıt
    hocam sizinle uzun uzun konuştuk hatırlamadınız sanırsam. verdiğiniz doktor tavsiyelerinden bir tanesine gittim. Sibel hanım bostancıda. zaten hayatımı olumsuz etkileyen başta yorgunluk cansızlık ve enerjisizlik gibi sebeplerle değiştirmek istedim. 3 gün 5 mg citoles + prozac almamı sonra tamamen 20 mg prozac'a geçmemi söyledi. (effexor tavsiye etti, istemedim)
    Hocam şimdi hatirladim cok pardon. Yapma etme ya. Efexor'a gecmeni istedi ve sen neden kabul etmedin, daha once deneyimlemişmiydin? Onu hatirlayamadim? Prozac'i once mi onerdi efexor dan sonra mi?

• Rodimus01 kullanıcısına yanıt
    efexor gibi ağır bir antidepresanı kullanmam hocam. cymbalta bıraktığımda intihar girişimim oldu. ben artık çok korkuyorum. yani kısacası benim problem psikiyatrinin kılavuzlara bağlı klasik bakış açısı. ben sadece citoles'in yaptığı yorgunluk halsizlikten çok bıktım hocam. belki geçer bilmiyorum daha. en yan etkisiz ve stabil olanlar arasından prozac'ı seçtim. aslında evde lustral de var. psikiyatrist kendin seç dedi bana. iş böyle biraz garip.
    Hocam oyle demeyeydin iyiydi ya. Oyle hekimler var ki adamlara uyusturucuyu biraktiriyorlar antidepresan nedir ki ya. Belki duloksetin etkisi yapmayacakti sende venlafaksin? SSRI grubunda de Lustral iyidir hocam biliyorsun. Citoles yerine Paxil, Citol, Brintellix (Son donemde moda) , Aurorix vs. Umarima seciminden memnun kalirsin :) ALLAH yardimcin olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Rodimus01

Hocam oyle demeyeydin iyiydi ya. Oyle hekimler var ki adamlara uyusturucuyu biraktiriyorlar antidepresan nedir ki ya. Belki duloksetin etkisi yapmayacakti sende venlafaksin? SSRI grubunda de Lustral iyidir hocam biliyorsun. Citoles yerine Paxil, Citol, Brintellix (Son donemde moda) , Aurorix vs. Umarima seciminden memnun kalirsin :) ALLAH yardimcin olsun
    sagolasin hocam

• paxera agir bir ilac diye biliyorum. bende de post erectile dysfunction durumu 12 senedir araliklarla mevcut zaten. haklisin aslinda ilaclari kademeli biraktirip yoksunluk sendromlarini kontrol altina alacak (bu cok zor benim icin) ve psikoterapi hipnoterapi vs. yapacak guvenilir birisi bulmak o kadar zor ki.

• Prozac ile olan bir anımı anlatayim sana Rexapin le birlikte alırdım 3 hafta falan olmuştu kullanıyorum yaz ayındayız annem evde yok Antalya da düğün var diye oraya gitmişti babam da içeride uyuyordu yarın işe gidecek diye telefonda Mobile Legends diye bir oyun oynuyordum maç bitti işte biraz oturdum hayal falan kurmaya başladım telefonu kapatıp birden sebepsiz yere hiçbir sorunum yokken ve gayet mutluyken istemsiz bir şekilde ilaç kutusuna gitti elim 2 kutu prozac 3 kutu rexapin vardı ve hepsini içtim aradan yarım saat geçti ne yaptığımın farkında değilim karnımda ağrı falan yok ama şişkinlik hissi var ve gittikci şişiyor en son onu gördüm ve sonrasını hatırlamıyorum aradan 3 gün falan geçmiş hastahanede açtım gözümü damarlarım simsiyah gözüküyordu annem başımda bekliyordu sonra taburcu olup eve gittim daha sonra sürekli denemeye kalkıştım bu eylemi efexor la denedim başka ilaçlar verdi onlarla denedim gözümü ne zaman açsam hastahanedeyim en son 6 ay gibi bir süre ruhsagliginda yattım çıktıktan 3-4 gün sonra birdaha başladı bu eylemler en son attım ilaçları şimdi en ufak böyle bir girişimim olmuyor bana orada ne oldu hiç bilmiyorum ama hatırladığım kadarıyla hiç normal değildim sürekli ölmek istiyordum ve az kalsın başaracaktım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sağol dostum gerçekten bulmak zor. arıyorum seanslar 500-750 tl arası değişiyor yani benim için şuan imkansız. paxil gibi bir ilacı benim bünyem kaldırmazdı, çok ağır. ben ilacları bırakırken çok problem yaşıyorum. senin gibi kısa dönem kullanıp daha sonra başka tedavilere yönelmek gerekiyor. yoksa sonunda tedavi olduğunu sanıp kendini kandırman ve hüsranla sonuçlanması kaçınılmaz oluyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.