Şimdi Ara

Cihazlardaki WPS fonksiyonu yeterince güvenli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün biraz araştırdım, cihazların WPS tuşu ile birbirine bağlandığı ağlara çok da zorlanmadan sızmanın mümkün olduğu gibi bilgiler var.

Bilen arkadaşlar yorumlarsa sevinirim.
    Sizce Modem ile Access point, repeater gibi cihazları WPS ile kurulumsuz olarak bağlamak güvenli mi, yoksa kurulumları arayüzden elle yapmak mı daha sağlıklı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• cabriolet1981 kullanıcısına yanıt
    wps sisteminde cihazların bir pin i var. arayüzde veya modemin üzerinde bu pin yazar. 8 haneli ve rakamlardan oluşur. bazı marka cihazların wps pini mac adresinin son 6 hanesi kullanılarak oluşturulmuş bir algoritma ile belirlenir.wps ile bağlanmanın iki yolur var.

birincisi bağlanırken şifre yerine bu pin numarasını girebilirsin(pc ile bağlanırken de).

ikincisi wps destekleyen iki cihazın wps tuşlarına aynı anda basarsın ve otomatik eşleşirler.

bu sistemdeki açık( yani wifinin hacklenmesine imkan veren durum) birincisi. şöyleki wifi lerin mac adresleri kolaylıkla bulunabilir ve mac adresinden de pin elde edilebilir(bazı markalar için). bu pini kullanarak wifi şifresini elde etmek 10 sn sürer. hadi mac adresinden bulunan pin doğru değil diyelim. 8 haneli rakamların tüm kombinasyonları 10^8 yapıyor. bunların hepsini deneyerek doğru pin bulunabilir. tüm pinleri denemek yaklaşık 12 saat gibi bir zaman sürer.

üreticiler sanırım bu açığı 2013 te farkettiler. yazılımlarla düzelttiler. ama ne şekilde düzelttiler onu tam bilemiyorum. büyük ihtimalle pin girerek bağlanmayı devre dışı bırakmış olabilirler. tuşlarla bağlanabilir sanırım.

tuşla bağlanmadaki sıkıntı şu olabilir. bildiğim kadarıyla tuşa bastığınızda pin ile girişe de izin veriyor. o anda sizin wifi nize saldırı olursa şifreniz çalınabilir. tabi çok düşük bir ihtimal ama olabilir.

her ihtimale karşı wps özelliğini devre dışı bırakmanızı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lodos denizcisi -- 1 Eylül 2016; 18:28:37 >

• lodos denizcisi kullanıcısına yanıt
    Evet, sizin ve ReSpAwN_22'nin verdiği bilgiler doğrultusunda wps'in saldırıya açık bir sistem olduğunu anladım. Cihazlarda kapalıydı zaten, bundan sonra da kullanmam kesinlikle. Teşekkür ediyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cabriolet1981 kullanıcısına yanıt
    rica ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.