Şimdi Ara

çiğ köfteci: 'çiğ köfteye limon-ekşi koyulmaz' dedi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
3.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  çiğ köfteci: 'çiğ köfteye limon-ekşi koyulmaz' dedi


     çiğ köfteci: 'çiğ köfteye limon-ekşi koyulmaz' dedi
  • saçmalığa gel... sen fabrikanda koyuyorsan yine koy da dükkanında da nar ekşisi olsun be dayı...

    ömer aybak tan şaşma :) (adıyaman)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: imperial93

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ve tanrı onu yarattı

    Adam öyle bir havaya girmiş ki sanki yaptığı etli çiğ köfte.Bulgur pilavını alıp önümüze çiğ köfte diye veriyorlar.

    Etli çiğ köfteye limon ve nar ekşisi konulmaz.

    yahu "etli çiğ köfte" diye bir şey yok ki. çiğ köfte zaten etlidir. sonradan uydurmuşlar "etsiz çiğ köfte" diye bulguru sıkıştırıp veriyorlar millet de "ooo çiğ köfte budur" diye yiyor acıyorum vallahi bedava verseler yemem onu
    quote:

    Orijinalden alinti: imperial93

    quote:

    Orijinalden alinti: Ve tanri onu yaratti

    Adam öyle bir havaya girmis ki sanki yaptigi etli çig köfte.Bulgur pilavini alip önümüze çig köfte diye veriyorlar.

    Etli çig köfteye limon ve nar eksisi konulmaz.

    yahu "etli çig köfte" diye bir sey yok ki. çig köfte zaten etlidir. sonradan uydurmuslar "etsiz çig köfte" diye bulguru sikistirip veriyorlar millet de "ooo çig köfte budur" diye yiyor aciyorum vallahi bedava verseler yemem onu

    ben mesela sait çi? köfteyi çok severim ama bunun tadynyn gerçek çi? köfteden çok farkly oldu?unu biliyorum. çi? kögte ady altynda satylan ama aslynda çi? köfte ile alakasyz bi ürün bu. ama ne olursa olsun bu da çok lezzetli hocam.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: baris195



    quote:

    Orijinalden alinti: baris195

     çiğ köfteci: 'çiğ köfteye limon-ekşi koyulmaz' dedi


    o ye?illi?i o köftelerden sadece bir tanesi ile yerim. tabaktakinin 10 katy kadar ye?illik koymasy lazym.




  • Ona bakarsa çiğköfte etsizde olmaz ama para için satıyor.
  • Her türlü de güzel gidiyor fakat onların da olması lazım herhalde abimiz iktisat yapmaya çalışmış kılıfına da iyi uydurmuş. malum fiyatlar tavan yaptı şu anda. Pazar mesela çok pahalıydi bugün.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baris195

     çiğ köfteci: 'çiğ köfteye limon-ekşi koyulmaz' dedi


     çiğ köfteci: 'çiğ köfteye limon-ekşi koyulmaz' dedi


    Yapma şimdi bunu servisteyim canım çekti bir tarafımız şişecek şimdi .




  •  çiğ köfteci: 'çiğ köfteye limon-ekşi koyulmaz' dedi


    quote:

    AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde, Tatlıses Çiğ Köfte'nin üçüncü yılı gecesinde kameralar karşısına geçen ve 'çiğ köfte ile lahmacun dışında soru sormayın' uyarısı yapan ünlü Türkücü İbrahim Tatlıses, "Ben yemediğim bir gıdayı kimseye yedirmem" dedi.


    Sağlık Bakanlığı'nın denetimlerini sıklaştırmasını ve ürünlerinde insan sağlığına aykırı kalıntı bulunanların teşhir edilmesini isteyen Tatlıses, "Sağlık Bakanlığı önce gelsin bizi kontrol etsin. Lütfen kötü mal üretenler kapatılsın" diye konuştu.


    Tatlıses Çiğ Köfte'nin üçüncü yılı bayiler, idari kadro ve Yönetim Kurulu Başkanı ünlü Türkücü İbrahim Tatlıses'in katıldığı gece ile Kuşadası'nda kutlandı. Sanatçı kimliğiyle değil, işadamı kimliği ile basın mensuplarının karşısına çıkan Tatlıses, "Çiğ Köfte bizden sorulur" dedi. Çiğ Köfteyi kendisinin icat ettiğini, Türkiye'ye sevdirdiğini iddia eden Tatlıses, "Bize neden etli değil diyorlar. 1979'dan bu yana çiğ köfte yoğururum. Bir anlamda çiğ köfteyi ben icat ettim. Et bakteri üretir. Eğer etli üretirseniz hemen tüketilmesi lazım. Oysa etsiz üretildiğinde 3-5 gün dayanıyor. Ben icat ettim, ama en son yarışa ben katıldım. Ama en baştayım" dedi.

    ÖNCE BEN YİYECEĞİM SONRA İNSANLARA YEDİRECEĞİM

    İzmir'de 2004 yılında bir çiğ köfteci dükkanından alınan ürünlerle yüzlerce kişinin zehirlendiğini hatırlatan Tatlıses, "2004'te Ege'de bir çok insan zehirlendi. Ve hala o firmanın çiğ köfteleri satılıyor, insanlar yiyor. Benim aldığım biberin kilosu 13-15 lira iken, onlar 3 liraya biber alıyor. Bulgur aynı şekilde. Ondan sonra çıkıp 5 liraya satıyor. Ben 10 liraya sattığım halde para kazanamıyorum, sen nasıl 5 liraya kazanıyorsun. Ben 6.5 liraya mal ediyorum. Demek ki sende ne insaf var ne vicdan var. İnsan sağlığını düşünmeyen insan vicdansızdır, merhametsizdir. Önce ben yiyeceğim sonra size yedireceğim. Yemediğim hiçbir şeyi kimseye yedirmem. Çünkü önce çocuklarım yiyor, torunlarım, dostlarım yiyor. Az kazanın öz kazanın. Sürümden kazanın" dedi.

    ÇİĞ KÖFTE SUYLA YOĞRULMAZ

    Urfa'da çiğ köftenin suyla yoğrulmadığını söyleyen ünlü Tatlıses şunları söyledi: "Urfa'da suyla yoğrulan çiğ köfteyi kimse yemez. Ancak rakiplerimiz, rakiplerimiz demeyeyim de ağzımız öyle alışmış, diğer arkadaşlar yüzde 65'i su kullanıyor. Allahtan korkun. Biz susuz yapıyoruz. Çok ayıptır bu. İnsanları 'Hırpo' bulmuşlar yutturuyorlar yutturdukları kadar. Adı çiğ köfte tamam. Ama bunun malzemesi ne, menşei ne, nasıl yapılır kimse bilmiyor. Şu an piyasalarda olan önemli bir firmanın müdürü geldi bize. Bulguru suda kaynatıp yere seriyorlar sonra toplayıp makinede çekip gönderiyorlarmış. Bulyon koyuyorlarmış. Tüm bayilerimizi kamera sistemiyle takip ediyoruz."

    SAĞLIK BAKANLIĞI DENETLESİN

    Sağlık Bakanlığının denetimlerini sıklaştırmasını ve ürünlerinde insan sağlığına aykırı kalıntı bulunanların teşhir edilmesini isteyen Tatlıses, "Sağlık bakanlığı önce gelsin bizi kontrol etsin. Lütfen kötü mal üretenler kapatılsın. Bende üretiyorsam beni de kapatsınlar. Bunu dert etmem. Allah rızası için sağlık çok önemli. Sağlık olmadıktan sonra neye yarar. Kaliteden ödün vermem. Sahneye çıktığımda sırtımdan ter ininceye kadar emek veriyordum. Aşağı indiğimde nasıl buldunuz derdim. Biri bu nasıl program dese yıkılırdım" dedi.

    ÇİĞ KÖFTE DAMAĞA YAPIŞMAMALI

    İbrahim Tatlıses iyi çiğ köfteyi ise şöyle tarif etti: "Çiğ köfte damağa yapışmamalı. Ağızda bir tat bırakacak. Doğal nar ekşisi, doğal isot, zeytinyağı, ceviz var bizim ürünlerimizde. Müslüman mahallesinde nasıl salyangoz satılmazsa, Urfa'da herkes evinde yapıyor. Kim gider çiğ köfteciye. Ama rakiplerimiz gidip pınarın başına şube açmış. Bizim en çok satış yaptığımız yerler İstanbul'dan sonra Ankara, İzmir, Konya. Sağlık Bakanlığı'ndan 'Helal Sertifikalı' olduğumuz için, aynı sertifikanın olmadığı ürünleri alıp kullanmıyoruz."


    http://haber.stargazete.com/guncel/tatlises-ben-yemedigim-seyi-kimseye-yedirmem/haber-825039




  • Nar ekşisi, acı sos ve limon olmadan o çiğ köftelerin 1 numarasıyok. Ha saman yemişiz, ha o köfteyi.
  • Tatlıses Çiğköfte'de öyle bir durum var. Hatta "Merkezden kameraları izliyorlar, el altından veriyoruz nar ekşisini." lafını dahi duydum. Katkı maddesi çok fazla olduğu için nar ekşisi kullanmıyorlarmış.
  • Herkesin damak tadı farklı. Sen de haklısın. Yani o adamın dükkanında bulundurması lazım hep aynı düşüncede ki müşterilere hitap etmiyor sonuçta.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZEUS__

     çiğ köfteci: 'çiğ köfteye limon-ekşi koyulmaz' dedi


    quote:

    AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde, Tatlıses Çiğ Köfte'nin üçüncü yılı gecesinde kameralar karşısına geçen ve 'çiğ köfte ile lahmacun dışında soru sormayın' uyarısı yapan ünlü Türkücü İbrahim Tatlıses, "Ben yemediğim bir gıdayı kimseye yedirmem" dedi.


    Sağlık Bakanlığı'nın denetimlerini sıklaştırmasını ve ürünlerinde insan sağlığına aykırı kalıntı bulunanların teşhir edilmesini isteyen Tatlıses, "Sağlık Bakanlığı önce gelsin bizi kontrol etsin. Lütfen kötü mal üretenler kapatılsın" diye konuştu.


    Tatlıses Çiğ Köfte'nin üçüncü yılı bayiler, idari kadro ve Yönetim Kurulu Başkanı ünlü Türkücü İbrahim Tatlıses'in katıldığı gece ile Kuşadası'nda kutlandı. Sanatçı kimliğiyle değil, işadamı kimliği ile basın mensuplarının karşısına çıkan Tatlıses, "Çiğ Köfte bizden sorulur" dedi. Çiğ Köfteyi kendisinin icat ettiğini, Türkiye'ye sevdirdiğini iddia eden Tatlıses, "Bize neden etli değil diyorlar. 1979'dan bu yana çiğ köfte yoğururum. Bir anlamda çiğ köfteyi ben icat ettim. Et bakteri üretir. Eğer etli üretirseniz hemen tüketilmesi lazım. Oysa etsiz üretildiğinde 3-5 gün dayanıyor. Ben icat ettim, ama en son yarışa ben katıldım. Ama en baştayım" dedi.

    ÖNCE BEN YİYECEĞİM SONRA İNSANLARA YEDİRECEĞİM

    İzmir'de 2004 yılında bir çiğ köfteci dükkanından alınan ürünlerle yüzlerce kişinin zehirlendiğini hatırlatan Tatlıses, "2004'te Ege'de bir çok insan zehirlendi. Ve hala o firmanın çiğ köfteleri satılıyor, insanlar yiyor. Benim aldığım biberin kilosu 13-15 lira iken, onlar 3 liraya biber alıyor. Bulgur aynı şekilde. Ondan sonra çıkıp 5 liraya satıyor. Ben 10 liraya sattığım halde para kazanamıyorum, sen nasıl 5 liraya kazanıyorsun. Ben 6.5 liraya mal ediyorum. Demek ki sende ne insaf var ne vicdan var. İnsan sağlığını düşünmeyen insan vicdansızdır, merhametsizdir. Önce ben yiyeceğim sonra size yedireceğim. Yemediğim hiçbir şeyi kimseye yedirmem. Çünkü önce çocuklarım yiyor, torunlarım, dostlarım yiyor. Az kazanın öz kazanın. Sürümden kazanın" dedi.

    ÇİĞ KÖFTE SUYLA YOĞRULMAZ

    Urfa'da çiğ köftenin suyla yoğrulmadığını söyleyen ünlü Tatlıses şunları söyledi: "Urfa'da suyla yoğrulan çiğ köfteyi kimse yemez. Ancak rakiplerimiz, rakiplerimiz demeyeyim de ağzımız öyle alışmış, diğer arkadaşlar yüzde 65'i su kullanıyor. Allahtan korkun. Biz susuz yapıyoruz. Çok ayıptır bu. İnsanları 'Hırpo' bulmuşlar yutturuyorlar yutturdukları kadar. Adı çiğ köfte tamam. Ama bunun malzemesi ne, menşei ne, nasıl yapılır kimse bilmiyor. Şu an piyasalarda olan önemli bir firmanın müdürü geldi bize. Bulguru suda kaynatıp yere seriyorlar sonra toplayıp makinede çekip gönderiyorlarmış. Bulyon koyuyorlarmış. Tüm bayilerimizi kamera sistemiyle takip ediyoruz."

    SAĞLIK BAKANLIĞI DENETLESİN

    Sağlık Bakanlığının denetimlerini sıklaştırmasını ve ürünlerinde insan sağlığına aykırı kalıntı bulunanların teşhir edilmesini isteyen Tatlıses, "Sağlık bakanlığı önce gelsin bizi kontrol etsin. Lütfen kötü mal üretenler kapatılsın. Bende üretiyorsam beni de kapatsınlar. Bunu dert etmem. Allah rızası için sağlık çok önemli. Sağlık olmadıktan sonra neye yarar. Kaliteden ödün vermem. Sahneye çıktığımda sırtımdan ter ininceye kadar emek veriyordum. Aşağı indiğimde nasıl buldunuz derdim. Biri bu nasıl program dese yıkılırdım" dedi.

    ÇİĞ KÖFTE DAMAĞA YAPIŞMAMALI

    İbrahim Tatlıses iyi çiğ köfteyi ise şöyle tarif etti: "Çiğ köfte damağa yapışmamalı. Ağızda bir tat bırakacak. Doğal nar ekşisi, doğal isot, zeytinyağı, ceviz var bizim ürünlerimizde. Müslüman mahallesinde nasıl salyangoz satılmazsa, Urfa'da herkes evinde yapıyor. Kim gider çiğ köfteciye. Ama rakiplerimiz gidip pınarın başına şube açmış. Bizim en çok satış yaptığımız yerler İstanbul'dan sonra Ankara, İzmir, Konya. Sağlık Bakanlığı'ndan 'Helal Sertifikalı' olduğumuz için, aynı sertifikanın olmadığı ürünleri alıp kullanmıyoruz."


    http://haber.stargazete.com/guncel/tatlises-ben-yemedigim-seyi-kimseye-yedirmem/haber-825039

    "Ben icat ettim."

    Ne özgüven be. Kaç yıllık Urfalıyım ilk defa duydum Nasıl atmış lan öyle hayret ettim.




  • Herkesin damak tadı farklı. Sen de haklısın. Yani o adamın dükkanında bulundurması lazım hep aynı düşüncede ki müşterilere hitap etmiyor sonuçta.
  • Herkesin damak tadı farklı. Sen de haklısın. Yani o adamın dükkanında bulundurması lazım hep aynı düşüncede ki müşterilere hitap etmiyor sonuçta.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilgehankalkan

    Tatlıses Çiğköfte'de öyle bir durum var. Hatta "Merkezden kameraları izliyorlar, el altından veriyoruz nar ekşisini." lafını dahi duydum. Katkı maddesi çok fazla olduğu için nar ekşisi kullanmıyorlarmış.

    anladım. ben zaten normalde sait cigkote'den yerim. tadı farklı olan bi ürün ama baya hosuma gidiyor. nar eksisiyle falan harika oluyo.

    nar ekşisinin yanında limon da olmayışı ilginç ama yine de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 5 Ocak 2014; 15:47:01 >
  • Adam doğru söylemiş. Balığın, çiğ köftenin vs. gerçek tadını almak istiyorsanız limonsuz yiyin
  • gecen arkadaslarla gittik masalarda nar eksisi var ve limonda yanında geliyor ama durumun icinde cigkofteden baska hersey var
    en iyisi adıyaman ve omerusta yada oses hem daha doyurucu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 01001101

    quote:

    Orijinalden alinti: FearLessGangsTa

    dogru dedigi yalniz

    valla ben zaten normalde sait-battalbey (ikisi de ayny) dy?ynda yemem ama buna mecbur kaldy?ym için girmi?tim. bu adamlaryn yaptyklary zaten çi? köfte de?il, bildi?imiz gibi farkly bi?ey. ve bu yaptyklary her neyse artyk, bana limon ve nar ek?isi ile güzel geliyo. ki adam kendi diyo mü?terilemirin %99 u limon-nar ek?isi alyyo diye. zaten sormadan koyuyo adam (sait)

    yani burda benim takyldy?ym nokta adamyn dedi?inin do?ru ya da yanly? olmasyndan ziyade, benim tercihim.

    ben mü?teri olarak nar ek?isi-limon yoksa almam diyorum sadece, adamyn dedi?i do?rudur-yanly?tyr bilemem.

    niye mecbur kaldın çiğ köfte krizin mi tuttu




  • iyi de birader ben belki olye seviyorum ? senin malına biçtigin fiyatı da odemeye razıyım eee e ? ister limonlu yerim ister sadece lavaş yerim
  • bi ara domates bile koymuyorlardı tatlıses i beğenmiyorum
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.