Şimdi Ara

Çift Kavrama Şanzımanlarda Titreme Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1'den 2'ye geçerken titreme sadece DSG'de mi var yoksa tüm çift kavrama şanzımanlar böyle mi çalışıyor genelde?

• her Dsg'de yok, her çift kavramada da olmaz bunu genelde kavrama yıpranması yapar.

eski kuru Dsg'lerde sık oluyordu ama son kullandığım bir kaç araçta hiç denk gelmedim.. yüksek km olmalarına rağmen.

• SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

Son kullandığınız araçlar hangileriydi sorun çıkarmayan?

• Yok 2017' den beri sorun çıkarmıyor yok 2021' den beri sorun çıkarmıyor deniyor ama hep bir sorun hep bir sıkıntı. Keşke opsiyon listesinde araçlarda tam otomatik seçeneği de olsa. Tam otomatik şanzıman tercih etmek isteyince seçenekler çok azalıyor. Belli markalara yönelmek gerekiyor. Vw modelleri veya Renault'nun Megane 4 çok beğendiğim araçlar ama bu çift kavramalı şanzımanlar yüzünden tercih edesim gelmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tavernac1 kullanıcısına yanıt

Jetta 1.6 tdi Dsg, 330bindeydi sorun yoktu.

Megane 4 Edc'de ya 140 ya 180binde tam hatırlamadım Edc şanzıman onda da problem yoktu.. şirket araçları bunlar duymadım ciddi bir sorun son araçlarda.

seneler önce B7 passat 1.6 tdi Dsg vardı bela olmuştu başımıza.. 25binde bir kavraması bitiyordu aracın.. yokuşta kalır, çark ışığı yine yanıyor araba yürümüyor diye ararlar, yeni araç göndeririz, servise çekilir güncellenir bişiler yapılır yine arıza. viteste takılı kalır kontağı açıp kapamadan düzelmez.. şimdi ne çevremize de bizde duymuyoruz bu derece arıza.

• Şanzıman sıcaklık göstergesinin bile olması insanda bir tedirginliğe sebep oluyor. Ben i20 1.0 dct aracıma 4 yıl bindim. Yarısına kadar bile ısıtamadım ama sıkışık trafikte bir gözüm sıcaklık göstergesinde oluyordu. Şimdi cvt şanzımana geçtim, kafa rahatlığı ayrı bir olay.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk çift kavrama şanzıman deneyimini 7 aydır Chery ile yaşıyorum. Öncesinde hiç çift kavrama şanzımanlı bir araç kullanmadım, kıyaslama yapamam.

Fakat herhangi bir sorun görmedim. Zaten araç DSG gibi çalışmıyor, yarım debriyaj vs kalkış yapmıyor. Düz yolda 13 km olmadan 2 ye atmıyor, (ÇOK SIKIŞIK TRAFİKTE İKİDE BİR 1-2 1-2 YAPMAK ZORUNDA KALMIYOR ARAÇ) yokuş yukarı eğime göre 20 km hıza kadar vs 1.viteste bekletiyor aracı. Eğim inerken ayak gazdan çekilirse hemen vites düşürüp motor freni yapıyor aracın hızlanmasına engel oluyor.

Bir tek yokuş yukarı geri kalkarken ayağı bir anda gazdan çekerseniz titreme yapıyor, başka da bir sorunu yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 10 Kasım 2023; 13:33:46 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DSG şanzıman ses sorunu
    14 yıl önce açıldı
    Fren problemi ???
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.