Şimdi Ara

Çift ekran sorunu. Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ben Samsung p2370 (23" 1920x1080) ve Wacom cintiq12wx (12" 1280x800) kullanıyorum
    ekran kartım ati4830 1gb

Extended desktop yaptığımda iki ekranı farklı çözünürlükte kullanıyorum fakat çizim yaparken bu büyük sorun yaratıyor.
    Benim problemim clone (duplicate) görüntüyü 2 farklı çözünürlükte alamıyorum.
    catalyst control centerdan clone görüntü yaptığımda 23inch (1920x1080) ekranımın çözünürlüğü otomatik olarak 1280x800 e dönüyor ve
    çözünürlüğü ayarlamama izin vermiyor.

sorum şudur: Ekran kartımdan aynı görüntüyü 2 farklı çözünürlükte nasıl alabilirim ??
    eğer bu mümkün değilse ikinci ekranımın (wacom) 1920x1080 çözünürlüğün en azından bir
    kısmını görecek şekilde ayarlamamı sağlıcak bir program varmıdır ??

Teşekkürler.

• Önce ne yapmak istediğinizi anlayalım.Siz büyük monitörde çizim yaparken diğerinde webde surf mü yapmak istiyorsunuz?Ya da buna benzer şeyler?
    Yoksa extended mode da mı çalışmak istiyorsun?
  • Kullandığınız işletim sistemi nedir? çünkü ben şuan windows 7 kullanıyorum ve ekran kartım sizin kartınıza yakın, ekran özelliklerinde iki farklı monitöre de çözünürlük tanımlayabiliyosunuz, diğer işletim sistemlerinde varmıydı hatırlamıyorum ama onlarda da olması gerekli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RedShade

Kullandığınız işletim sistemi nedir? çünkü ben şuan windows 7 kullanıyorum ve ekran kartım sizin kartınıza yakın, ekran özelliklerinde iki farklı monitöre de çözünürlük tanımlayabiliyosunuz, diğer işletim sistemlerinde varmıydı hatırlamıyorum ama onlarda da olması gerekli.

Red;

Dualview da farklı çözünürlük tanımlayabiliyorsun ama clone modde da maalesef yapılamıyor diye biliyorum.
  • ilk olarak kullandığım sistem win7.

sevgili mesut, yapmak istediğim şey şu extended mode benim işime yaramıyor.
    bana duplicate görüntü lzm, bi yandan wacomdan çizerken aynı anda monitörümde resmi büyük olarak görmek istiyorum çünkü wacom 12" tatmin edici değil..
    wacomumun çözünürlüğü 1280x800 clone görüntüde onda sorun yok, ama monitörümüde 1280x800den başka çözünürlüğe değiştiremiyorum, ne catalystden nede windowsun ayarlarından..
  • dualview dediğin extended desktopmu ??
  • Dostum maalesef clone'da böyle bir şansın yok..Düşük olan çözünürlük ne ise sistem 2 monitörü de ona ayarlıyor.

Şöyle olmaz mı?

Dualviewda açtın monitörleri.Çizim yapacağın programı TAM EKRAN yapmayacaksın.Sadece kullanacağın monitörün boyutlarına göre tam ekran görünecek gibi programı kaplayacaksın.Diğer monitörde de resimi açacaksın.
    Bu şekilde işini görmez mi?

Evet
    dual extended aynı şeyden bahsediyorum
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çift monitör sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Çift Monitör Tam Ekran Sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Ekran kartı sorunu lütfen
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yok maalesef çünkü 0 dan bir boyama yapıorm ve renkleri sürekli kontrol etmek için sürekli samsunga taşıorm çalışmayı, ayrıca 12inchte yer kazanmak için toollarımda samsungta duruo, 2 monitör arası mekik dokuyorum kısacası,

peki şöle bi şansım warmı herhangi bir programla falan
    çözünürlük 1920x1080 fix olsun ama wacon 1280x800 olduğundan sadece bi kesit göstersin büyük monitorden..
    bilmem anlatabildimmi :/
  • aycazaman

Sanırsam fikrimi değiştiriyorum..Mümkün değil dedim ama galiba mümkün,yapmayı başarmışlar..Fakat biraz araştırmam gerekiyor..Elle tutular bireşyler bulunca yazacağım hemen
  • aycazaman

İşletim sistemin ne?
  • Teşekkürler ilgin için, merakla bekliyorum, yabancı birkaç sitede denedim şansımı cevap alamadım, türkiyedeki yetkililerde konu hakkında yeterli bilgiye sahip değil,
    yaklaşık 3-4 aydır uğraşıyorum, sırf bunun için masraf yapıp sistemimi bile değiştirdim.
    eski makinamda asus AX550 vardı ondada duplicate görüntüyü farklı çözünürlükte alamıyordum fakat catalystetn şöyle bir ayar yapmıştım.
    Wacom (yani2.screen) Ana screenin içinden bir kesit gösteriyordu. Bu bile şuanda bi nevi işimi görebilir..

Ancak bu Catalyst centerda (sitesinden son sürümü indirdim) bana böyle bi seçenek dahi vermiyor..

tekrar teşekkürler ilgin ve alakan için...
  • windows 7 ultimate kullanıyorum
  • Nvidia sistemlerde 3.parti yazılım kurmadan sorunu halletmişler ama atide şu an için öyle birşey görünmüyor.
    Senden bir program denemeni isteyeceğim

32bit işletim sistemi için

http://www.realtimesoft.com/files/UltraMon_3.0.8_en_x32.msi

64bit işletim sistemi için

http://www.realtimesoft.com/files/UltraMon_3.0.8_en_x64.msi

Şu programı bir dener misin?Clone monitör ayarında farklı çözünürlük yapabiliyorsun diye biliyorum.

EKLEME :

İyi bir haber değil bu

Mirroring
    Mirror the primary monitor on one or more secondary monitors, for example when doing a presentation. A unique feature is support for different resolutions, the primary monitor can run at a higher resolution for example. Mirroring is only available on Windows 2000 and XP.

Ama programı uyumluluk modunda çalıştırıp xp yi seçmeyi denersen belki o özelliği de kullanabilirsin
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• teşekkürler tekrar programı baya kurcaladım, clone desktop farklı çözünürlük özelliği yok (sanırsam böyle birşey hiçbir sistemde mevcut değil)
    mirror mode olarak çalıştırdım büyük ekrandan bir kesit alıyorsun (bu tam istediğim özellik) ancak mirror düşük fps gelio ve wacom o mirror alanını tanımıyor.
    kısacası mirror modeda wacomun kalemi çalışmıyor.

değerli vaktin için teşekkürler.. Eğer herhangi bir yerde başka bir çözüm yada benzeri sorunla karşılaşırsan forwardlersen sevinirim.
  • Sanırsam Ultramon'un MCE arayüz desteği yok.O yüzden de fpsyi düşük alıyorsun..Bilgisayara takılan SCALER tarzı bir ürünle de problem hallolabiliyor ama ekstra masraf demek..

Bu arada çok ilginç bir detay;

Quote :

It’s noteworthy that Avivo’s downscaling capability is supported on all available interfaces, which is a first on GPUs. This feature is ideal when in cloned mode and the secondary display device, for example a projector, is lower in resolution , than the primary one, such as a notebook; in such a scenario, other display controllers force the higher resolution notebook panel to be displayed at the projector’s lower resolution. With Avivo’s downscaling, the notebook can run at its native, high resolution, while the image is downscaled to the projector’s lower resolution.

Ama atinin yazılımlarında böyle birşeyin olmaması da enteresan..
  • @mesuthaksoy

sanırım söylediğin doğru clone olduğu zaman mümkün olmayabilir ben 2. monitörü 1.nin devamı olarak kullanıyorum ve farklı çözünürlükler uygulayabiliyorum ama dediğin gibi clonede farklı bir işlem yapmaya gerek kalabilir.
  • Bizim de konuştuğumuz olay tam da o zaten..Dualview (extended mode) 'de sorun yok fakat clone da farklı çözünürlükler kullanılamıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.