ABD’nin St. Louis kentindeki Dünya Akvaryum Müzesi, bir sergi için bir araya getirdiği 10 adet çift başlı yılan ve kaplumbağaları basına tanıttı.
ST. LOUIS - İnsanlarda da rastlanan aynı vücudu paylaşan ikizler gibi, çift başlı yılanlar da, aslında aynı vücudu paylaşan iki ayrı yılan. Dünya Akvaryum Müzesi Müdürü Leonard Sonnenschein, yılanlardan birinin dişi, diğerinin erkek olduğunu ifade etti. Sonnenschein, sergide yer alacak 10 adet çift başlı hayvanla Guinness Rekorlar Kitabı’nda ‘Çift başlı hayvanlar sergisi’ başlığında rekor kıracaklarını dile getirdi. Çift başlı yılanlar çiftleşmede kullanıldıktan sonra, internetten açık artırma ile satılacak.
yılanlardan birinin dişi, diğerinin erkek - bu resme gore bu nasil oluyor?
yilanlarda cinsel organ kafada midir?
bu yilanlar vucutlarinin gittigi yere dogru suruneceklerdir
Bence erkek yılan bayan yılana öncelik vermeli. Hani bayanlar önden deyimi var ya onun gibi. Sonra bir gemi batmak üzereyken de kurtarılacaklar arasında önce bayanlar ve çocuklar gelir. Bir de nikah masasında kim kimin ayağına önce başmışsa onun sözü geçer. Burada da bayanlar galiptir genelde.
Şaka bir yana, bu yılanlar içgüdüsel olarak nereye doğru sürüneceklerini çok iyi bir şekilde bilirler öyle sanıyorum ki. Aslında bir test yapmak lazım. Bu yılanların kafalarının önüne iki adet birbirinden lezzetli sıçan konulur. Sonra her ikisi de kendi besinine doğru ilerlemek isterken bakarsınız ki yılanlar ayrılıvermiş.
@xol bu arada yılanların cinsel organlarının kafalarında olup olmadığını ben de merak ettim şimdi. Ayrıca hakkaten nasıl anlamışlar kimin erkek kimin dişi olduğunu bu yek vucutla hayret yani!
gittim tanistim harbiden biri disi biri erkekmis ama neden boyle oldugunu onlar da bilmiyor bence yalan soyluyorlardi
Sanırım orda haberi hzırlayan kişi biraz anlatım bozuklugu yapmış. Erkek ve dişi olanlar ayrı ayrı yılanlar sanırım. Ancak sizin sorunuza da yanıt vereyim. Bunu anlamak için basit bir karyotip deneyi yapılır ve hangisinde iki tane X kromozomu varsa o baş dişi olarak tanımlanır (ama olmaz öyle şey )
bi sağa bi sola gider amaan neree giderse gitsin bizene ...
İkisi de ayrı yöne gitmek isteyecektir ve bunun sonunda birbirleri ile kavga edebilirler.Kimin dili etkili ise o kazanır.Fakat zehirlenen vücut yine onun olur.Sonuç olarak bu yılan fazla yaşamaz