Şimdi Ara

CICHLID BAKIMI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Annem sürpriz olarak bana 2 tane sarı prenses almış, damızlık boyda değiller 5 cm falanlar. Hemen akvaryum alamadım fanusta baktım 1-2 hafta. Şimdi akvaryumum var. 50x20x30 yani 30lt ediyor. Bunda kaç tane cichlid bakabilirim? Hayvanlara eziyet olsun istemiyorum. Amacım hobi, yavru falan doğurtup satmak değil. 3 cichlid ve 2 tane çöpçü balığı sizce ideal mi bu akvaryuma? Işık almalı mıyım?



  • Cichlid için bahsettiğiniz ebat kesinlikle uygun değil. Eziyet olur balıklara. En az 120 lt olmalı. Bu durumda balıkları elden çıkarmanızı veya yeni bir akvaryum almanızı tavsiye ederim. O akvaryumda cichlid dışında lepistes falan bakabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 cm boyundakı sp uluslar arası balık boy cetveline göre M boydadır.M boyda sp için cm başına 2lt su gerklidir.Buda 1 balık için 10lt su yapar.2 balık için bu hesap en az 20lt.30 lt akvaryumunuzda bu ıkı balık L boy olana kadar durabilir.L boy olduktan sonra ya akvaryumu büyütmeli,yada balıkları elden cıkartıp daha küçük boy cıchlıd almalısınız...En az 120 lt lazım demek yanlıştır..
  • yassyoss kullanıcısına yanıt
    Eğer sen o şekilde balık besliyorsan çok yazık ediyorsun balıklara. Bir de sacma sapan bir hesaplama yapıyorsun, bu hesap her balık için değişir. Yıllarca cichlid besledim sp c.moori (yunus) demasoni vb. Küçük akvaryumda bu balıklar sağlıklı büyüyemez yanık kalırlar. Bu arkadaşın akvaryumu küçük bile değil, çok minik (cichlid için). 30 litrede asla olmaz. Ömür boyu 5 insanın 3 metrekare odada yaşaması ile aynı bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Astra

    Eğer sen o şekilde balık besliyorsan çok yazık ediyorsun balıklara. Bir de sacma sapan bir hesaplama yapıyorsun, bu hesap her balık için değişir. Yıllarca cichlid besledim sp c.moori (yunus) demasoni vb. Küçük akvaryumda bu balıklar sağlıklı büyüyemez yanık kalırlar. Bu arkadaşın akvaryumu küçük bile değil, çok minik (cichlid için). 30 litrede asla olmaz. Ömür boyu 5 insanın 3 metrekare odada yaşaması ile aynı bu.


    Bu hesabı ben değil senınde peşinde koştuğun SERA markası yayınlamıştır.Yıllarca cıchlıd beslemek herseyi bilmek anlamına gelmez.Ben 41 yaşında üreticiyim,12 yaşından beri balık beslerim.Kıstas bu olsaydı senden daha önde olacağım kesindi ama dediğim gibi bunun pek önemi yok.Küçük hacimli akvaryumlarda cichlid belli bir boya gelene kadar beslenebilir.Yunus için 300lt lazım gibi düşünceler çok yanlıştır.Neyey göre 300lt lazım? 1cm boyundada yunus var,10cm boyundada yunus var..hangisi 300lt su istiyo? 2 tane 3 cm boyund yunus beslicez diye 300lt akvaryummu almak gerekli? Boyle dayanaağı olmayan saçma sapan bilgilerle insanları gereksiz masraflara sokmayın..Ohesaba gelince buradada paylaşayımda sizde öğrenin:

    Akvaryum hobisinde temel balık hacim kuralı;2 ila 5 cm arasındaki balıklar için her cm başına 1,5 lt;5 ila 9 cm arasındaki balıklar için her cm başına 2 lt su hesaplanır.9 ila 13 cm arasındaki balıklar için cm başına 3 lt,14 cm'den daha büyük balıklar için ise cm başına 4 lt su hesaplanır.

    Bu hesaba göre akvaryumlarınızda balık tutarsan hiçbir zaman balılkarın yanık kalmaz.Çünkü balık büyüdükçe ya akvaryumu büyütmen gerekir yada akvaryum içindeki balık sayısını azaltman gerekir. 30lt akvaryumda 5 cm boyunda 2 yunus beslenebilirken.10cm boyunda 1 yunus bile besleyemezsin.Birilerine balık-litre tavsiyesi yaparken SERA'nin yaynladığı bu hesabı elinin altında bulundur.Ha bide bulabiliyosan ULUSLARARASI BALIK BOY CETVELİ'ni edin.Bulamazsanda bana haber ver ben sana yollarım..Bu sayede hangi türün kaç cm'si S,M,L yada XL boy öğrenip ona göre hesap yaparsın..

    Akvaryum hobisi içinde asla kesin konuşmalar yapma.Ummadık taş baş yarar.Olmaz dediğin şeyi biri karşına koyar resimle video ile pişman olursun..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yassyoss -- 12 Nisan 2016; 11:54:03 >




  • yassyoss kullanıcısına yanıt
    Senin referans aldığın bilgiler hiç bir akvarist tarafından kabul edilemez. Dolayısıyla senden öğreneceğim bir şey yok. Senin bu hesaba göre yetişkin bir astronot veya benzeri balık için 70 litre yeterli
    Bu kadar gereksiz şey yazmışsın ama hiç birşey araştırmamışsın. Yaptım oldu dersen herşey mümkün. Ben 30 litreye 50 tane cichlid atarım çekerim resmini eee simdi bunlar sağlıklı diyebilir miyim? Zaten senin gibiler yüzünden hayvanlar eziyet altında yaşıyor. Balıkların habitatını, yaşadıkları bölgenin özelliklerini, beslenme biçimlerini bilmeden alıp atarsan akvaryuma böyle sonuçlar çıkar.
    Daha fazla uzatmayacağım. Senin çapın tipik daha çok balık daha çok malzeme satmaya çalışan bu işin ticaretini yapanlarla aynı. Böyle hobicilik olmaz zira eziyet var işin içinde. Bu işten anlayan kime sorarsan sor benim verdigim cevabı verecektir.
    Ayrıca sadece ben demiyorum sp için 120 litre biraz araştırma yapsaydın görürdün.

    https://www.akvaryum.com/labidochromis_caeruleus_sari_prenses_tatlisur_3_201.asp

    Burası ideal hacmin 160 lt oolduğunu söylemiş. Neymiş uluslararası balık boyu suyu yokmuş her balık için bu ölçü değişirmiş. Umarım anlamışsındır.

    http://www.seriouslyfish.com/species/labidochromis-caeruleus/

    Bunların dışında sayısız konu var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İlave olarak sera markasının şimdiye kadar sadece termometresini aldım. Bunun dışında başka hiçbir ürünü ilgimi çekmedi. Peşinde koştuğun demişsin birde İnsan düşünürken kendinden pay biçermiş.
    Benim yıllar önce kullandığım yemler çok sonradan Türkiye ye ithal edildi. Dainichi, Nls vb. Dediğim gibi sera benim için çok sıradan bir marka.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Astra

    İlave olarak sera markasının şimdiye kadar sadece termometresini aldım. Bunun dışında başka hiçbir ürünü ilgimi çekmedi. Peşinde koştuğun demişsin birde İnsan düşünürken kendinden pay biçermiş.
    Benim yıllar önce kullandığım yemler çok sonradan Türkiye ye ithal edildi. Dainichi, Nls vb. Dediğim gibi sera benim için çok sıradan bir marka.

    Sera bu işte önde gelen markalardan biridir.Sadece yem üretip satmaz,bilimsel arastırmalar yapar.Bununla ilgili olarak kurulmuş olan labratuvarlarını sen bilemzsin.Bılmediğinden dolayı sera senın için sadece termometre yapan bi firma

    Altta verdiğin linkte 1 balık içinmi 160 lt gerekiyomuş? yoksa birkaç balık içinmi bu hesap? Birkaç balık içinse bu balıklar kaç cm boyunda? 2cm,5cm,10 cm,hangisi?? böyle ucu açık 160 lt lazım diye yapıştırmışsın bişeylerde neye göre 160 lt onuda yazsaydın..Kendin bile bilmiyosun neye göre olduğunu ama lafa olsun işte..

    1 balık için 160lt ise 1e-3d için ne gerekiyo..640 lt bunun dekoru falan oldu 700lt..yanına başka balık koyarsan 800-900..biraz daha zorlasak senın hesaba göre 1 tonluk akvaryum lazım olacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yassyoss -- 12 Nisan 2016; 15:24:07 >




  • Senın gibi insanlardan hobicileri korumak gerektiğine inanıyorum.O hacimde bu tür bakılmaz daha büyük akvaryum almalısın diye diye insanları gereksiz masraflara sokan insanlarsınız.Sana sorulan sorulara cevap veremeyincede böyle demagojiye başlarsınız.Senin bilgin sana benim bilgim bana.Bunları okuyanlarda kendilerine göre doğruya karar vereceklerdir.İin özeti şudur:

    Her akvaryumda her balık belli bir boya gelene kadar bakılır.İllaki şu kadar lt gereklidir denemez.30 lt akvaryumda cıchlıdde bakılır,japonda bakılır.Balıklar belirli bir boya geldiği zamanda ya balıkları daha büyük akvaryuma alırsınız yada büyüyen balıklarınızı elden çıkartıp yerine yine küçük boyda balık koyarsınız.2 sp besleyecek diye insanlara 160lt akvaryum lazım demek kadar saçma birşey yoktur..İster 1 balık besle,istersen 100 balık besle hesap budur.Öyle ezbere şu kadar olur bu kadar olur demekle olmuyo bu işler.Biride sana neye göre 160 lt der cevap veremezsiniz..Yukarıdaki mesajımda sp için1e-3d oranını yazmışım ama sen okumadan kafandakileri direk yazdığın için ve sorulan sorulara verecek mantıklı cevabın olmadığı için böyle boş boş mesajlara imza atıyosun.Referans aldığın siteye gitte orada sor birilerine ,sana buraya ne yazacağını söylesinler..Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yassyoss -- 12 Nisan 2016; 17:34:58 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Astra

    Konuyu açan 1 balık mı demiş önce okusaydın keşke. Zaten 1 balık bakmak ne kadar doğru ise sen de o derece doğrusun. Bilgisizligini her mesajda fazlasıyla gösterdin. Artık uzatma boş boş konuşuyorsun.


    quote:

    Orijinalden alıntı: yassyoss

    5 cm boyundakı sp uluslar arası balık boy cetveline göre M boydadır.M boyda sp için cm başına 2lt su gerklidir.Buda 1 balık için 10lt su yapar.2 balık için bu hesap en az 20lt.30 lt akvaryumunuzda bu ıkı balık L boy olana kadar durabilir.L boy olduktan sonra ya akvaryumu büyütmeli,yada balıkları elden cıkartıp daha küçük boy cıchlıd almalısınız...En az 120 lt lazım demek yanlıştır..
    Sende yazılanları okuyup buraya boş boş cevaplar yazmasaydın keske




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yassyoss

    1 balık için 160lt ise 1e-3d için ne gerekiyo..640 lt




    Bunu ben yazdım değil mi. Şizofren misin sen? Ne yazdığını da bilmiyorsun. Kaldı ki160 lt değil 120 lt dediğimi ilk mesajımda görürsün.

     CICHLID BAKIMI

     CICHLID BAKIMI

     CICHLID BAKIMI

     CICHLID BAKIMI

     CICHLID BAKIMI

     CICHLID BAKIMI

     CICHLID BAKIMI

     CICHLID BAKIMI

     CICHLID BAKIMI


    Anladın mı şimdi? Demek ki sadece ben demiyormuşum. Hepsinin linkini de verebilirim. Onca insan bilmiyor bir tek sen biliyorsun demek helal olsun valla ne deyim. Bunların haricinde makaleler var konuyla ilgili araştırırsan bulursun. Demek ki bilip bilmeden boş konuşmamak gerekiyormuş. Hadi uza şimdi. Senin gibi bir kişilik ile daha fazla tartışmak ve uzatmak istemiyorum.
    Block




  • Böyle neye dayandığı belli olmayan sözlere inanıp evinizi,bütçenizi zorlayıp dev gibi akvaryumlar almaya çalışmayın.Sp beslemek için 30 lt akvaryumda yeterlidir ama balığı yavrudan alıp belirli bir boya kadar getirdikten sonra ya akvaryumu büyütmeli,ya balığı daha büyük bir akvaryuma almalı yada balığı elden çıkartıp tekrar 30 lt akvaryuma yavru boyda balık koymalısınız.Bunu anlamayan,illaki 120 lt-160lt olması gerekir diyen kişilerin sözlerine itibar etmeyin..Konu sp olduğu için Sp'den örnekleyerek daha iyi anlatalım:

    Formül budur:Akvaryum hobisinde temel balık hacim kuralı;2 ila 5 cm arasındaki balıklar için her cm başına 1,5 lt;5 ila 9 cm arasındaki balıklar için her cm başına 2 lt su hesaplanır.9 ila 13 cm arasındaki balıklar için cm başına 3 lt,14 cm'den daha büyük balıklar için ise cm başına 4 lt su hesaplanır.Bu hesabı akvaryum hobisinin önde gelen markalarından olan SERA yayınlamış olup,bilimsel çalışmalara dayanır.

    Sp'nin uluslararası balık boy cetvelindeki S (Small) boyu 2.5 cm'dir. S boyda 1 adet Sp için cm başına en az 1,5lt su gereklidir.2.5 cm boyunda 1 Sp için toplam en az 3.75 lt su gerekir.30 lt akvaryumunuzda, S boyda toplam 8 Sp beslenebilir.

    Sp'nin balık boy cetvelindeki SM (SmallMedium) boyu 3.5 cm'dir. SM boyda 1 adet Sp için cm başına en az 1,5 lt su gereklidir ve hesap S boy ile aynıdır..

    Sp'nin balık boy cetvelindeki M (Medium) boyu 5 cm'dir. M boyda 1 adet Sp için cm başına en az 2 lt su gereklidir. 5 cm boyunda 1 sp için en az 10 lt su gereklidir. 30lt akvaryumunuzda M boyda toplam 3 balık beslenebilir.

    Sp'nin balık boy cetvelindeki ML boyu içinde M boy hesabı gecerlidir.

    Sp'nin balık boy cetvelindeki L(Large) boyu içinde M boy hesabı gecerlidir.

    Sp'nin balık boy cetvelindeki XL(ExtraLarge) boyu 10 cm'dir. XL boyda 1 adte sp için cm başına en az 3 lt su gereklidir.30 lt akvaryumd XL boyda toplam 1 adet balık beslenebilir..

    Bu verilen hacımler 1 balık için olması gereken en düşük hacimlerdir.Balık başına düşen bu hacim bu seviyeden ne kadar üstte olursa o kadar iyidir.Akvaryuma koyacağınız dekor su hacminden eksilteceği için,beslenen balık sayısı yukarıda verilen miktardan en az 1 adet daha az olacaktır...

    ÖNEMLİ OLAN BİRİSİNE BİŞEY SÖYLERKEN BİLEREK,BİRŞEYE DAYANARAK SÖYLEMEKTİR.yOKSA KARNINDAN KONUŞUP NEYE DAYANDIĞI BELLİ OLMAYAN FİKİRLER İŞLE İNSANLARI GEREKSİZ MASRAFLARA SOKMAYA YADA BESLEMEK İSTEDİĞİ BALIĞI BESLEYEMEMESİNE YOL AÇMAKTAN BAŞKA BİR İŞE YARAMAZ.bU HESABA GÖRE AKVARYUMUNUZDA BALIK BULUNDURUP ZAMANINDA GEREKEN MÜDAHALELERİ YAPARSANIZ BALIKLARINIZ ASLA AMA ASLA YANIK KALMAZ.KLİŞELEŞMİŞ O BALIĞA BU KADAR LT LAZIM SÖZLERİNE İTİBAR ETMEYİN.. M BOYDA YUNUS YADA SP BELEMEK İÇİN 120-160LT AKVARYUM ALMANIZA ASLA GEREK YOKTUR.YILLARDIR BALIMÜRETİMİ YAPARIM.AYDA 3000 BALIK SEVKİYATIM VARDIR.BUNLARIN DEDİĞİ GİBİ OLSAYDI CICHLID BESLEMEK YETİŞTİRMEK İÇİN DEV GİBİ AKVARYUMLAR LAZIMDI.

    ÜRETİCİNİN BALIK SATMAK İÇİN BUNLARI SÖYLEDİĞİNİ YAZMIŞ YUKARDAKİ ARKADAŞ.BEN BALIK SATMAK İSTESEM HERKESE BÜYÜK AKVARYUM ALDIRIR İÇİNEDE BALIĞI DOLDURURDUM. AMA NE DİYORUM ELİNİZDEKİ KÜÇÜK AKVARYUMDADA HEMEN HER TÜRÜ BESLEYEBİLİRSİNİZ,GEREKSİZ MASRAF YAPMAYIN.480 LT AKVARYUM ALINCA YUKARDAKİ ARKADAŞIN DEDİĞİ GİBİ 1E-3D SP'Mİ BESLİYECEKSİNİZ SADECE?? GÜLDÜRMEYİN BENİ.İÇİNİ YİNE DOLDURACAKSINIZ BUDA BENIM GİBİLERİN İŞİNE YARAYACAK AMA YAPMAYIN KARDEŞİM 2SP İÇİN 120 LT AKVARYUM ALMAYIN..YAZIKTIR...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yassyoss -- 13 Nisan 2016; 13:09:40 >




  • Şu foruma 6 yıldan fazladır üyeyim daha senin gibi bir üye ile böyle tartışmaya girmedim. Cahil ile tartışmaya girende kabahat. Şunu anladım ki çoluk çocuk ile tartışmaya girmemek gerekiyormuş.

    Sp için 120 litre gereklidir diye yazdım sen bunu balık başına 120 litre olarak anlarsan ya beynin yok ya da başka organınla düşünüyorsun demektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Astra

    Şu foruma 6 yıldan fazladır üyeyim daha senin gibi bir üye ile böyle tartışmaya girmedim. Cahil ile tartışmaya girende kabahat. Şunu anladım ki çoluk çocuk ile tartışmaya girmemek gerekiyormuş.

    Sp için 120 litre gereklidir diye yazdım sen bunu balık başına 120 litre olarak anlarsan ya beynin yok ya da başka organınla düşünüyorsun demektir.

    Balık başına değilse ne başına bi anlatta görelim hadi..4 balık içinmi yoksa 120 lt ?? dansözlük yapmadan bu 120 lt neye göre bı anlatta hepimiz bi görelim sen ne diyon laa.. o üstün zekanla bi anlat hadi kuzum benim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yassyoss -- 13 Nisan 2016; 15:45:32 >
  • Baya akademik bişeyler yazıyo galiba..bekleyelim bakalım..
  • Bu durumda senin silmen gerekiyor üyeliği sanırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Astra

    quote:

    Orijinalden alıntı: cannycvs

    Annem sürpriz olarak bana 2 tane sarı prenses almış, damızlık boyda değiller 5 cm falanlar. Hemen akvaryum alamadım fanusta baktım 1-2 hafta. Şimdi akvaryumum var. 50x20x30 yani 30lt ediyor. Bunda kaç tane cichlid bakabilirim? Hayvanlara eziyet olsun istemiyorum. Amacım hobi, yavru falan doğurtup satmak değil. 3 cichlid ve 2 tane çöpçü balığı sizce ideal mi bu akvaryuma? Işık almalı mıyım?


    quote:

    Orijinalden alıntı: Astra

    Cichlid için bahsettiğiniz ebat kesinlikle uygun değil. Eziyet olur balıklara. En az 120 lt olmalı. Bu durumda balıkları elden çıkarmanızı veya yeni bir akvaryum almanızı tavsiye ederim. O akvaryumda cichlid dışında lepistes falan bakabilirsiniz.



    Arkadaşın sorusu ve cevabım. Balık başına 120 litre dediğim nerede sen onu göster? Balık değil balıklar diyerek çoğul kullanmışım dikkat edersen. İlkokul Türkçe dersine döndük
    Sen pavyonda para kazanmaya devam et tecrübelisin ya hani

    2 balık basınamı 120 lt oluyo yani? Türkçem biraz zayıf kusura bakma..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yassyoss

    quote:

    Orijinalden alıntı: Astra

    quote:

    Orijinalden alıntı: cannycvs

    Annem sürpriz olarak bana 2 tane sarı prenses almış, damızlık boyda değiller 5 cm falanlar. Hemen akvaryum alamadım fanusta baktım 1-2 hafta. Şimdi akvaryumum var. 50x20x30 yani 30lt ediyor. Bunda kaç tane cichlid bakabilirim? Hayvanlara eziyet olsun istemiyorum. Amacım hobi, yavru falan doğurtup satmak değil. 3 cichlid ve 2 tane çöpçü balığı sizce ideal mi bu akvaryuma? Işık almalı mıyım?


    quote:

    Orijinalden alıntı: Astra

    Cichlid için bahsettiğiniz ebat kesinlikle uygun değil. Eziyet olur balıklara. En az 120 lt olmalı. Bu durumda balıkları elden çıkarmanızı veya yeni bir akvaryum almanızı tavsiye ederim. O akvaryumda cichlid dışında lepistes falan bakabilirsiniz.



    Arkadaşın sorusu ve cevabım. Balık başına 120 litre dediğim nerede sen onu göster? Balık değil balıklar diyerek çoğul kullanmışım dikkat edersen. İlkokul Türkçe dersine döndük
    Sen pavyonda para kazanmaya devam et tecrübelisin ya hani

    2 balık basınamı 120 lt oluyo yani? Türkçem biraz zayıf kusura bakma..

    Benden özellikle almak istediğin bir cevap var sanırım
    İkide bir neyin başına diye sorup duruyorsun. 6 yıllık üyelik hesabıma acımasaydım verirdim cevabı




  • Süpersiniz arkadaşlar.
  • İyi kıvıttırıyo dimi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.