Şimdi Ara

Chicago Fire (2012)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Dizimag'de dikkatimi çekti, forumda konusunu da bulamadım.

Nbc'nin yeni sezonda yayınlanacak olan ve itfaiyecilerin hayatını anlatacak olan dizisi.
    Başrollerde House'dan Jesse Spencer, OZ'dan Eamonn Walker ve Lie to Me'den Monica Raymund var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azor Ahai -- 26 Ekim 2012; 10:04:51 >

• NBC'nin güz sezonundaki yeni dizilerinden biri olan Chicago Fire; 51. itfaiye ekibinin yaşadığı tehlikeli ve bir o kadar da heyecanlı maceraları konu alan bir drama dizisi olarak göze çarpıyor. 10 Ekim'de yayınlanan pilot bölümüyle televizyona giriş yaptı ve bakalım ateşi bize ne kadar hissettirebildi?

Yine bir meslek dizisi olarak (Savcı ve polisler) ortaya çıkan ve tam 20 yıl yine aynı kanalda yayınlanan Law & Order dizisinin yaratacısı Dick Wolf'un prodüktörlüğünde ortaya çıkan Chicago Fire'da yönetmenliği ise Showtime'ın başarılı dizisi Homeland'in de iki bölümünü yönetmiş Jeffrey Nachmanoff yapıyor. Dizinin kadrosunda ise birçok diğer dizilerden tanıdık isimler var: Jesse Spencer (House), Taylor Kinney (The Vampire Diaries), Monica Raymund (The Good Wife), Lauren German (Hawaii Five-0), Charlie Barnett (Law & Order), Eamonn Walker (OZ) gibi...

Biraz da konuya değinecek olursak; Chicago itfaiyesi yine bir yangın ihbarıyla yola çıkar. Basit gibi görünen bir yangında 14 yıllık kariyere sahip çok sevdikleri meslektaşları Darden'i kaybederler. Aradan geçen bir aya rağmen hala takımda Matthew ve Kerry arasında suçluluk duygusu ve vicdan azabının birleşmesiyle ortaya çıkan tartışmalar olmaktadır. Ekibin şefi Boden tarafından uyarılan bu ikilinin sürtüşmeleri devam eder. Bu ikilinin dışında; kredi borcu nedeniyle evini satan emektar Herrmann, ekibin ilk yardım bölümünde ölüm ile hayat arasındaki ince çizgiyi korumaya çalışan Gabriela ve Leslie, ölen Darden yerine gelen çaylak Mills dizide karşılaşacağımız diğer öne çıkan karakterler olarak göze çarpıyor. Dizide karakterlerin iş kadar; Gabriela'nın boşanması yada Matthew'in inişli-çıkışlı ilişkisi gibi özel hayatları da öne çıkarılıyor. Bunun dışında otobanda kaza yapmış patlamaya yakın taşıtlar yada 5 katlı bir binada çıkan bir yangın gibi oldukça zor görevlerdeyken izliyoruz onları...

Genel olarak prodüksiyon başarılı ve oyunculuklarda iyi gibi görünsede henüz dizinin nasıl ilerleyeceği hakkında birşey söylemek zor. Her bölüm 1-2 olay ve biraz da itfaiye ekibinin özeline girerek devam edeceğe benzeyen dizide izleyicilerin bir sonraki bölümü merak etmelerini sağlayacak bir senaryo yok gibi. Ama bu tür meslek dizilerinde en beklenen özellik karakterlerin iyi yazılmış olmasına bakılması dersek eğer; o konu hakkında da iddalı birşeyler söylemek zor. Yine de boş zamanlarınızda izlenebilecek bir dizi gibi duruyor Chicago Fire. Dizinin çok garip bir şekilde 4 ile başlayıp sürekli yükselen bir IMDB puan grafiği var. Çarşamba akşamları 22.00 'de yayınlanan (Bana göre dizinin türüne göre geç bir saat) yapımın reytingleri ise yeni dizi olmasına rağmen oldukça düşük. Aynı saatte yayınlanan CSI ve Nashville'in gerisinde kalan Chicago Fire sadece 5.91 milyon izleyici tarafından izlenilmiş ve 4 oranını tutturabilmiş.

Şuan için sıradan ve boş zamanlarda izlenebilinecek bir dizi olarak göze çarpan Chicago Fire'ın onay alma ihtimali de zayıf görünüyor. Yinede Dick Wolf gibi güçlü birinin elinden çıkan dizinin gidişatının ne olacağını bilemeyiz.

II. Mehmed
    Fatih Sultan Mehmed Hân

"Ya İstanbul beni alır, ya ben İstanbul’u."
    v

• Ekran macerasına bu sezon başlayan dizilerden Chicago Fire'ın takipçilerine güzel haber! Windy City olarak nitelenen Chicago'da görev yapan bir itfaiye ekibinin kahraman kadın ve erkek görevlilerinin heyecan dolu maceralarını ve yaşamlarını konu edinen dizi, yayıncı kanal NBC'den yapılan yazılı basın açıklaması ile tam sezon onayını aldı!

2012-2013 sonbahar sezonunda ekranlara getirmeye başladığı dizilerden Animal Practice'i iptal eden; Revolution, The New Normal ve Go On'a ise tam sezon onayı veren NBC, böylelikle bu sezonki dördüncü tam sezon onayını Chicago Fire'a vermiş oldu.

Entertainment Weekly'nin haberine göre, bu kararın ardından ilk sezonunu garanti altına alan Chicago Fire'ın 13 bölümlük ilk sezon bölüm siparişinin sayısı dokuz ek bölümle birlikte 22 bölüme yükselmiş oldu.

Wolf Films ve Universal TV yapımcılığında hazırlanan dizi için geçtiğimiz haftalarda kanalın diğer dizisi Guys With Kids ile birlikte beş bölümlük ek senaryo siparişi verilmişti. Senaryoları gören NBC yetkililerinin dizinin gidişatına onay vermesinin ardından bu kararın çıktığını söyleyebiliriz.

Dizinin tam sezon onayı almasıyla ilgili NBC adına açıklamalarda bulunan kanalın eğlence departmanından sorumlu ismi Jennifer Salk şu ifadeleri kullandı: ''Çekici ve yıldızları parlamakta olan oyuncu kadrosunun yer aldığı bu heyecan verici yeni dramayı hepimiz seviyoruz. Uygulayıcı yapımcı Dick Wolf ve diğer tüm yapımcılar, Dick'in tipik epik anlatım tarzından faydalanılarak tasvir edilen harika kahraman karakterlerle dolu yüksek beklentili bu diziyi geliştirerek müthiş iş yaptılar. Bu diziye inanılmaz bir şekilde bağlandık ve ekibin sezonun geri kalanı için düşündükleri planları duymak için sabırsızlanıyoruz.''

Derek Haas ve Michael Brandt ikilisinin senaryosunu kaleme aldığı; oyuncu kadrosunda Eamonn Walker (Walter Boden), Taylor Kinney (Kelly Severide), Monica Raymund (Gabriela Dawson), Jesse Spencer (Matthew Casey), Charlie Barnett (Peter Mills), David Eigenberg (Christopher Herrmann), Lauren German (Leslie Shay), Teri Reeves (Hallie) ve Merle Dandridge (Kay Fitori) gibi isimleri bulunduran Chicago Fire, NBC ekranlarında ilk beş bölümünü geride bıraktı. Şimdiye kadar istikrarlı izlenme oranları ile dikkat çeken dizinin bu süreç boyunca (ilk beş bölümün kesinleşen rakamları ile) oluşan bölüm başına düşen izlenme oranları ortalaması ise şöyle oluştu: 18-49 yetişkin yaş aralığında 1.82 reyting oranı ve 6.45 milyon toplam izleyici. DVR rakamlarıyla birlikte bölüm başına düşen izleyici sayısı 8 milyon civarlarına kadar çıkıyor.

Geçtiğimiz günlerde iptal edilen dizilerden Fairly Legal'da Kate Reed karakterini canlandıran Sarah Shahi'yi yinelenen bir rolle oyuncu kadrosuna katan Chicago Fire, Çarşamba akşamları NBC ekranlarında izleyicileriyle buluşmaya devam ediyor. Dizi, 14 Kasım Çarşamba akşamı sezonun altıncı bölümü 'Rear View Mirror' ile kaldığı yerden devam edecek.

II. Mehmed
    Fatih Sultan Mehmed Hân

"Ya İstanbul beni alır, ya ben İstanbul’u."
    v

• Aslında iyi bir dizi. Ama fazla izleyeni yok. Ayrıca bu sezon Chicago PD adıyla bir de spin-off başlayacak.

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT(İNGİLİZCE) 2. SINIF
  • Dizinin 2. sezon 11. bölümü ne zaman çıkacak bilen var mı güncele yetiştimde ?

ama ne zaman böyle düşünsem;

• Bu diziyi niye kimse izlemiyor
    Spider-Man 3 (2007)
    21 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cruiser33

Bu diziyi niye kimse izlemiyor

Ben izliyorum
    Güncel spoiler
    Shay'i öldürmeyeceklerdi

• quote:

Orijinalden alıntı: sysrap96

quote:

Ben izliyorum
    Güncel spoiler
    Shay'i öldürmeyeceklerdi

Hocam yeni dizi arayışı içindeyim şu sıralar, nasıl sizce? Önerir misiniz, kaç bölüm/sezon dizi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: EdizPamirBatı

quote:

quote:

Ben izliyorum
    Güncel spoiler
    Shay'i öldürmeyeceklerdi

Hocam yeni dizi arayışı içindeyim şu sıralar, nasıl sizce? Önerir misiniz, kaç bölüm/sezon dizi?

Yani bence güzel dizi. Itfaiyeciler var ben de itfaiyeci olmak istiyorum o yüzden de bir sempatim var. Dizi 3. Sezonda. Ama bir de yan dizisi var. Chicago pd. O da 2. Sezon da şu an. O da polis dizisi. Onu izlemezseniz de anlarsınız sıkıntı olmaz. Ama izlemenizi tavsiye ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EdizPamirBatı

quote:

quote:

Ben izliyorum
    Güncel spoiler
    Shay'i öldürmeyeceklerdi

Yani bence güzel dizi. Itfaiyeciler var ben de itfaiyeci olmak istiyorum o yüzden de bir sempatim var. Dizi 3. Sezonda. Ama bir de yan dizisi var. Chicago pd. O da 2. Sezon da şu an. O da polis dizisi. Onu izlemezseniz de anlarsınız sıkıntı olmaz. Ama izlemenizi tavsiye ederim.

Teşekkürler hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Evet ben de gec de olsa basladim diziye. Beklentimin uzerinde, 4 gunde bitti birinci sezon. Bu tarz dizilerin TR de pek tutmamasi ise bence normal.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.