Şimdi Ara

...:::CHEVROLET KULÜBÜ:::... (40. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.070
Cevap
11
Favori
465.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar vitesi boşa almak çok tehlikeli bir davranış. Motorunuz stop edebilir ve o zaman ne hidrolik direksiyon ne de frenler çalışır. Ben VW Jetta yı kullandım, yol bilgisayarı vardı onda. Araç vitesteyken gaza basmayınca anlık yakıt tüketimi sıfıra düşüyor. Böylelikle araç kontrolsüz olmaz hem de frenleriniz daha az yıpranır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alpi_Turk

Arkadaşlar vitesi boşa almak çok tehlikeli bir davranış. Motorunuz stop edebilir ve o zaman ne hidrolik direksiyon ne de frenler çalışır. Ben VW Jetta yı kullandım, yol bilgisayarı vardı onda. Araç vitesteyken gaza basmayınca anlık yakıt tüketimi sıfıra düşüyor. Böylelikle araç kontrolsüz olmaz hem de frenleriniz daha az yıpranır.

paylasımın için tesekkuler Alpi_Turk yazdıklarını bir süre deneyip yakıttaki değişme bakacağım
  • arkadaslar bu arada sticker işyle ilgileniyorum daha doğrusu tsarım için...ztn herkse beğenirse sticker ların basımı sorun deil
  • arkadaşlar benim sticker için yaptığım model bu umarım beğenirsiniz..

...:::CHEVROLET KULÜBÜ:::...
  • quote:

Orjinalden alıntı: cell-im

herkese selam.
    ben aracımda(note da 1,6) 97oktan opet fullforce kullanıyorum. 95-98 oktanlara göre çok iyi. vuruntu fln yapmıyor ayrıca cidden 95 oktana göre daha çok yol yapıyor. bu arada bizde birtanede 2001 model opel astra hb comfort var bildiğim kadarıyla lacettilerle aynı ecotech motoru paylaşıyor. 2001den beri hep 95 oktan kullanıyoruz. opis ankara bize 97-98-100 oktanların ecotec motorlara pek uygun olmadığını ve vuruntu yapabileceğini söyledi bizde denemedik açıkçası bu lafın üzerine

lacettilerdeki ecotech 2. nesil astralardaki 1. nesil ama ne fark var bn de bilmiyorumbn de lacettim de 95 oktan kullanıyorum vuruntu falan yaşamadım ayrıca bikaçkere de 98 kullandım deneme amacıyla performans gerçekten arttı yine onda da vuruntu falan yaşamadım ama servis daha iyi bilir tabi

• merhaba, bende Chevy kullanıyorum. 9 ayda 12000 km yaptım 2005 lacetti 1.4 sx ile ve gayet memnunum. Tam emin değilim ama lacettilerdeki motor ecotech değil, etech II yazıyor motorda. Satın almadan epey araştırmıştım fakat etech ile ecotech farklı teknolojiler diye biliyorum.
  • optra bende etech'in ecotech'in kısaltması olduğunu sanıyorum. Yanlış mı biliyorum? Cobra41 benim bildiğime göre de Astra'da ecotech'in 1. versiyonu lacetti de ise ecotech'in 2. versiyonu kullanılıyor. Sanırım 2. versiyonda performans daha fazla
  • Aşağıdaki linkte Etec-II motorunun tarihçesi verilmiş.

http://www.gminsidenews.com/forums/showthread.php?t=19671

Opel'in 1970 lerde ürettiği GM family II motor daha sonra DOHC ve elektronik enjeksiyon özellikleri kazanıyor:
    1.4 L E-TEC II — 94 hp (69 kW) at 6300 rpm
    1.6 L E-TEC II — 109 hp (80 kW) at 5800 rpm
    1.8 L E-TEC II — 122 hp (90 kW) at 5800 rpm
    (produced by Holden)

E-TEC II ve Ecotec motor özellikleri aşağıdaki linkte:

en.wikipedia.org
    GM Family 1 engine - Wikipedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/GM_Family_1_engine#E-TEC_II

Ecotec
    First generation, features DOHC valvetrain driven by toothed belt and a cast-iron cylinder block with aluminum cylinder head.
    1.4 L (1389 cc) (phasing out): 10.5:1 compression, 90 hp (66 kW) and 92 ft.lbf (125 Nm) of torque.
    1.6 L (1598 cc) (phasing out): 79 mm (3.11 in) bore, 81.5 mm (3.21 in) stroke, 10.5:1 compression, 100 hp (74 kW) and 111 ft.lbf (150 Nm) of torque.
    1.8 L (1796 cc): 80.5 mm (3.17 in) bore, 88.2 mm (3.47 in) stroke, 10.5:1 compression, 115 hp (85 kW), 122 hp (90 kW) or 125 hp (92 kW) and 123 ft.lbf (167 Nm) of torque. Later versions features variable intake technology.
    Family 1 Ecotec engines are used in:
    1996-2003 Opel Tigra
    Opel Corsa
    Opel Astra
    Opel Vectra
    2003 Saab 9-3
    2004 Chevrolet Viva
    2005 Opel Zafira

E-TEC II
    GM nin geliştirilmiş D-TEC motorudur. Çoğu modelde Euro III uyumluluğu ve 1.4 L- 1.6 L DOHC versiyonlarında variable intake geometry özelliği bulunuyor.
    1.4 L SOHC - European Chevrolet Kalos/Chevrolet Aveo
    1.5 L SOHC, Euro II - Asian, Middle Eastern and South African versions Chevrolet Lacetti, Chevrolet Nubira and Chevrolet Aveo, CKD kits of Aveo assembled by ZAZ
    1.4 L DOHC - European Chevrolet Kalos/Chevrolet Aveo, Chevrolet Lacetti and Chevrolet Nubira
    L91, 1.6 L - 103 hp and 107 ft.lbf of torque - U.S. version of Chevrolet Aveo, European Chevrolet Lacetti and Chevrolet Nubira

• Bilgiler için teşekkürler.
  • optra verdiğin bilgiler için tesekkur ederim...üye listemize sizi de ekliyorum...arbanızın resmını de yollarsanız sevinirim
  • Chevrolet Kulübüne üye olan arkadaşlarımızın sahip oldukları chevrolet modelleri en son haliyle şu şekildedir. Bu liste yeni katılımcılar geldiği sürece güncellenecektir.

Ustaşenol : Lacetti Sedan 1.4 SX

Desevigne : Aveo Hb 1.4 SX >>>RESİM VAR<<<

Alpi_Turk : Lacetti Hb 1.6 SX >>>RESİM VAR<<<

Tartısılmaz : Kalos Hb 1.2 SE (2004)

Badilhan : Kalos 1.2 SE

Rommy6719 : Kalos 1.4 SX

Burco : Lacetti 1.6 SX

Aydinbircan : Lacetti Otomatik Vites

Hayaletx : Lacetti 1.6 SX (2004)

Okikar : Kalos 1.2 (2006)

Fizik72 : Kalos 1.2 SE (2005)

Aegeus : Aveo Sedan

cell-im : Chevy Sempatizanı Nissan Note sahibi

Umutozturk : Potansiyel Aveo sahibi =)

Sımarık_23 : Kalos 1.4 Otomatik Vites

JMac : Aveo Sedan 1.4 SX >>>RESİM VAR<<< İstanbul

8585İ : Aveo Sedan 1.4 16 V SX 4AB ECC AT >>>RESİM VAR<<<

aragorn999 : Kalos Hb. 1.2 SE

kocaoglan : Kalos Hb. 1.4 SX (2005)

axxz : Kalos Sedan 1.4 SX (2004)

cobra41 : Lacetti Nb. 1.6 SX (2004) (Kocaeli)

kaloss : Kalos Hb. 1.2 S >>>RESİM VAR<<<

CBB666 : Lacetti CDX (maalesef Pert)

dilay02 : Kalos Nb. 1.4 SX (2005)

FERRARI : Potansiyel Aveo sahibi =)

markko : Kalos 1.4 SX Beyaz / Aydın

Aegeus : Aveo Sedan SX Otomatik vites

buraoca2 : Lacetti HB 1.6 SX >>>RESİM VAR<<< ESKİŞEHİR

hector-musti : Lacetti 1.6 SX (2004)

reis_chevrolet : Reis Otomotiv

heybetli16 : Kalos 1.2 S (2006)

optra : Lacetti 1.4 SE (2005)

Toplam üye sayısı: 32

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JMac -- 18 Ocak 2007; 14:51:56 >

• quote:

Orjinalden alıntı: buraoca2

optra bende etech'in ecotech'in kısaltması olduğunu sanıyorum. Yanlış mı biliyorum? Cobra41 benim bildiğime göre de Astra'da ecotech'in 1. versiyonu lacetti de ise ecotech'in 2. versiyonu kullanılıyor. Sanırım 2. versiyonda performans daha fazla

evet bn de bunu demek istemiştim tam üstüne bastın.bu arada optra ben lacettilerde 1.4 motorun sx i yok diye biliyorum net adresin de de sx in sadece 1.6 motoru var ayrıca JMac ben kocaelin de oturuyorum listeye ekleyebilirsin en kısa zaman da şu resimleri koyacam cep telefonuyla çekmek istemiyorum kalitesiz çıkıo bi foto makinesi ayarlıcam

• Cobra41 hocam olması lazım. Biz aracı alırken vardı. Kaldırdılar mı acaba?
  • Evet cobra41 haklısın siteden kaldırmışlar. Ama 1.6 Lacetti'lerde de SX ve CDX seçeneği var. Yani 1.6'lardan da SE desteğini kaldırmışlar sanırım. Ama en doğru bilgiyi bayiye giderek öğrenebiliriz sanırım.

32 tane üyemiz oldu. Çok güzel. Listeyi tekrar düzenlediğin için teşekkürler JMac. Eline sağlık. Sticker çok güzel bu arada. Biraz daha geliştirebilirsek süper bir stickerımız olacak. Emeğine sağlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buraoca2 -- 18 Ocak 2007; 0:05:06 >
  • Beni de klübe eklediğiniz için teşekkürler. 2005 model 1.4 lacetti kullanıyorum, tabiki SE, dalgınlık işte kusura bakmayın...

...:::CHEVROLET KULÜBÜ:::...
  • quote:

Orjinalden alıntı: buraoca2

Evet cobra41 haklısın siteden kaldırmışlar. Ama 1.6 Lacetti'lerde de SX ve CDX seçeneği var. Yani 1.6'lardan da SE desteğini kaldırmışlar sanırım. Ama en doğru bilgiyi bayiye giderek öğrenebiliriz sanırım.

32 tane üyemiz oldu. Çok güzel. Listeyi tekrar düzenlediğin için teşekkürler JMac. Eline sağlık. Sticker çok güzel bu arada. Biraz daha geliştirebilirsek süper bir stickerımız olacak. Emeğine sağlık.

sticker ıma yaptıın yorum için cok tesekkur ederim cobra41..wala bn elimden geleni yaptım grafik işlerinden de fazla cakmam..o yuzden bilen varsa tekrar hatırlatıyorum anlayan varsa su grafik işlerindne bize yardımcı olabilrler..tesekkurler...

• optra aramıza tekrar hosgeldın..aracın cok gsl..kazasız belasız gunlerde kullanman dileğiyle
  • quote:

Orjinalden alıntı: JMac

bu arada 8585i sen bu aveo nun anlamını bulma konusuna neden bu kdr cok taktın ve hala takıyorsun anlamıs deilim..bu sorunları daha önce çözdüğümüzü sanıyordum...ama sen her elestrinin altında kendi sorunlarını da dile getiriyorsun ama bunları bir daha lutfen yapmayalım..bu son olsun...kimse kendi yazdıklarıyla ilgilenmiyor..mümkün olduunca dier konularda da söz sahibi oluyor...buna garanti verbilrm..hiç kimse bilmediği konu hakkında konusmak istemez...yazı yazmayanlarda suclu değildir bunu untmayalım..biz buraya kimseyi silah zoruyla getirmedik ve kulübümüzde hiçbir zorlama yoktur...bu arada söylediklerim için lutfen fazla alınma..yanlıs anlama..burda eleştiri yapıyorum..bu da bnm üyelerin yazdıkları ile ilgilendiğimi gösterir

J MAC ÖNCEKİ SAYFAYA BAKARSAN BU YUKARIDA YAZDIKLARINI GEREKTİRECEK BİR DURUM YOK
    1)BURAOCA2 İLE HALLETMİŞİZ, O BENİ ANLAMIŞ DESEVİGNE NİN YANLIŞINI DA ANLAMIŞ
    2) HER ELEŞTİRİNİN ALTINDA KENDİ SORUNUNU DİLE GETİRİYORSUN DEMİŞSİN NEDİR O BEN HİÇ BİR SORUN DİLE GETİRMEDİM (ŞAHSİ) HEP FORUM UN İYİ VE UZUN ÖMÜRLÜ OLMASI İÇİN ELEŞTİRİ YAZDIM
    3) AVEO KELİMESİNE GELİNCE ORADA ESPİRİLİ OLARAK BEN DE BUNA TAKTIM MUHAHAHAHA YAZIYO

GERMEYE GEREK YOK (Bİ DAHA OLMASIN FALAN ) BU UYARI UYGUN DEĞİL

STİCKER FENA OLMAMIŞ BENİM GÖNDERDİĞİM RESİM ÜZERİNDEMİ ÇALIŞTIN

• ewt senn gonderdiin rsm uzerinde calıstım..daha bir cok amblem var elimde ama en uygunu o 'dur diye dusundum
  • quote:

Orjinalden alıntı: JMac

ewt senn gonderdiin rsm uzerinde calıstım..daha bir cok amblem var elimde ama en uygunu o 'dur diye dusundum

GAYET GÜZELKIZMA ANLAŞTIK MI
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.