Şimdi Ara

ChatGPT'nin topladığı sisteme güvenebilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Chatgpt aşağıdaki sistemi oluşturdu, biraz kurcalayıp okuyunca aşağıdaki sisteme güncelledim. Isınma, parça uyumsuzluğu veya darboğaz gibi sorunlar yaşamamak için sizlerin yorumlarını merak ediyorum.

Genellik Single AAA - bazen multiplayer oyunları oynamayı düşünüyorum, sadece oyun değil film -video günlük işlerde kullanacağım. İlerleyen zamanlarda parçalarda güncelleme yapma şansım olsun isterim.

4K Ultra ayarlarda oynama gibi niyetim yok, ancak 2k Oled monitör alacağım, monitör önerisine de açığım :)

Daha uyguna gelebilecek ürünleri Avrupa'dan almayı düşünüyorum, vergi iadesiyle daha uyguna gelebilir diye düşündüm.

CHATGPT,

CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D

GPU: NVIDIA RTX 4070 Super

RAM: 32 GB (2x16) DDR5 6000 MHz CL30 – Kingston Fury

Soğutucu: DeepCool AK620

Anakart : MSI B650 Tomahawk WiFi / MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI

SSD :1 TB NVMe Gen4 SSD – Samsung 980 Pro

PSU: Corsair RM750x (750W, 80+ Gold

Benim özelleştirmem ile bu duruma geldi. Sıvı soğutma ile değiştirdim, rgb ram olsun istedim, ekran kartı amd ile değiştirdim bu 16gb, nvida 12gb idi.

CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D, 4.2 GHz, 96 MB,

GPU: Asus Prime Radeon RX 9070 XT OC 16GB GDDR6,

RAM: G.Skill Trident Z5 RGB, DDR5, 32 GB, 6000MHz, CL30,

Soğutucu: Corsair Nautilus 360 RS,

Anakart : Gigabyte B650 GAMING X AX V2, / MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI

SSD :1 TB NVMe Gen4 SSD – Samsung 980 Pro

PSU: Corsair RM750x 2024 750W,

Kasa: Fractal Design Torrent Compact RGB Czarna TG Light Tint

Mönitör olmada sistem şu an 80k civarında, biraz daha ekle şunu al, veya şunun yerine bunu al gibi önerilerinize açığım.

ChatGPT'nin topladığı sisteme güvenebilir miyim?

• B850 anakart fiyat yakinsa tercih edebilirsin, 9800x3d yapip hava sogutma alinabilir,urunler iyi genel olarak.Trden alacaksan ona gore onerilir diger turlu fiyat atsan iyi olur.
    Kasa 330 mm kart destekliyor onde fan olursa,kasaya sivi sogutma almissin one taksan sigmaz heralde kart,baska kasa bakarsin veya hava sogutma bakabilirsin kasa degismicekse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 22 Mayıs 2025; 19:43:44 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • n201 kullanıcısına yanıt

yanıt için teşekkürler, açıkçası fiyattan daha çok parçaların birbiriyle uyumunu sağlamak istiyorum. ekteki resimde fiyatları x 10 yapınca TL karşılığı çıkıyor.

mesela söylediğiniz kasa detayına hiç bakmamıştım, büyüğü var galiba, ama hava soğutma gözüme hitap etmedi, görsellikte işlevsellik kadar önemli benim için.

benim seçmiş olduğum, MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI - 7900 tl

yakın fiyatlarda bu seçenekler var,

Gigabyte B850 GAMING WIFI6 - 7300 TL

MSI B850 GAMING PLUS WIFI - 8400 tl

ASRock B850M PRO RS - 6600 tl

ASRock B850 PRO-A - 7290 tl

işlemci öneriniz kafamı karıştırdı, 7k civarında fark ediyor.

• Echoés kullanıcısına yanıt
    Ben sivi sogutma yerine aradaki farka 9800x3d+hava sogutma diye onerdim sizin sekilde de kalabilr tabi uste 360 sigacak kasa bakin,bu anakartlardan vrm olarak en iyisi b850 pro-a ,b650 tomahawkda guzel pcie 4.0 ama pcie 5.0 bakiyorsaniz eger.Fiyattan kastim ayni/benzer fiyatlara alternatif daha iyi marka urunler bulunabilir,sectiginiz asus ve corsair e alternatif urunler mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 23 Mayıs 2025; 10:8:2 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chatgpt saçma sapan topluyor güvenme. Artı fiyatları da güncel olarak hesaplamıyor. Forumlara bakıyor orada yazılan yorumlardan mikser yapıyor sonra sana atıyor. En temizi kendin bütçen ne ise ona göre toplaman ben öyle yaptım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.