Şimdi Ara

CH3N de hidrojen bağı var mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • N deki eşleşmemiş elektronlar hidrojen bağı yapacak diye düşünüyorum doğrumuyum?

• Yapay Zekanın Yanıtı

CH3N'de Hidrojen Bağı Var mıdır?

CH3N, metilamin olarak bilinen organik bir bileşiktir. Hidrojen bağı, iki elektro negatif atom arasındaki hidrojen atomunu içeren bir tür dipol-dipol etkileşimidir. Hidrojen bağı, moleküllerin yapısal ve fiziksel özelliklerini etkiler.

CH3N'de, azot atomu elektro negatiftir ve hidrojen atomuyla bir kovalent bağ oluşturur. Ancak, CH3N'de hidrojen bağı yoktur. Bunun nedeni, CH3N'deki hidrojen atomunun üç flor atomu ile bağlı olmasıdır. Bu flor atomları, azot atomuna göre daha elektronegatiftir ve hidrojen atomunun azot atomuyla hidrojen bağı oluşturmasını engeller.

Aksine, CH3F (metil florür) molekülünde hidrojen bağı bulunur. Çünkü flor atomu, azot atomundan daha elektronegatiftir ve hidrojen atomunun flor atomuyla hidrojen bağı oluşturmasına izin verir.

Sonuç olarak: CH3N'de hidrojen bağı yoktur çünkü hidrojen atomu üç flor atomu ile bağlıdır. CH3F'de ise hidrojen bağı bulunur çünkü flor atomu azot atomundan daha elektronegatiftir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hidrojen bağının olması için H bağlı F,O,N atomları olması gerek. Burda N ; karbona bağlı. Hidrojen bağı yok .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SuspecTR

Hidrojen bağının olması için H bağlı F,O,N atomları olması gerek. Burda N ; karbona bağlı. Hidrojen bağı yok .

hidrojene bağlı fon olması gerek yani. bilmiyordum iyi oldu.
  • hocam diyelim hf var ama başka bir element daha olursa da olmuyor sadece ama sadece h ile f o n olucak başka bişey varsa direk yoktur diyebilirsin
  • Hocam tam olarak şöyle H-F bağı olsun elimizde iki adet.

H-F H-F Burada ki siyahla yazdığım HF arası oluşan bağa Hidrojen bağı denir.Aman dikkat diyeyim.Ben böyle öğrendim.

ek olarak H F,O,N ile yaptığı bağlar.Ama sadece H-F deki aradaki bağın Hidrojen bağı olmaması gerek.Çünkü Moleküller arası bağ adı üstünde bu hidrojen bağı.Yanlış bilgi varsa affola.Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RC5807

Hocam tam olarak şöyle H-F bağı olsun elimizde iki adet.

H-F H-F Burada ki siyahla yazdığım HF arası oluşan bağa Hidrojen bağı denir.Aman dikkat diyeyim.Ben böyle öğrendim.

ek olarak H F,O,N ile yaptığı bağlar.Ama sadece H-F deki aradaki bağın Hidrojen bağı olmaması gerek.Çünkü Moleküller arası bağ adı üstünde bu hidrojen bağı.Yanlış bilgi varsa affola.Kolay gelsin.

ch3n-h3cn

pek kavrayamadım o zaman burda neden olmasın FON dan biri N ve diğer moleküldeki H ile oluşturabilir. sonuçta moleküller arası bağ değil mi H bağı. cevabın için teşekkürler.
  • hocam C işi bozuyor üst yorumda anlatmaya calıstıgım sey o düz mantık dediğim gibi dusunursen kavrarsın hemen olayı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Perikardit Geçiren Var mı ?
    2 ay önce açıldı
    Demir Eksikliği Olan Var mı?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: A Tout Le Monde

quote:

Orijinalden alıntı: RC5807

Hocam tam olarak şöyle H-F bağı olsun elimizde iki adet.

ch3n-h3cn

pek kavrayamadım o zaman burda neden olmasın FON dan biri N ve diğer moleküldeki H ile oluşturabilir. sonuçta moleküller arası bağ değil mi H bağı. cevabın için teşekkürler.

hepsi karbona(C) ye bağlı atomların bu yüzden N ile H arasında bağ olmaz ayrıca hidrojen bağı atomlar arasında oluşmaz! Moleküller arasında oluşur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.