Şimdi Ara

Çevirmede polisle yaşadığım diyalog (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
2
Favori
8.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: KUZEY_GÜNEY

quote:

Orijinalden alıntı: EFE_57

yanlış davrandığımı düşünmüyorum aynı şey olsa yine aynısını yaparım. Polise saygım her zaman vardır ama görevini iyi yapana.

Aman kardeşim sen bu geniş mezhepli arkadaşa bakma. Karını kızını öyle kafasına göre aramak yok.

Sen saygıda kusur etme sonuçta hepsi öyle değil. Bak 2 polisle muhattap olmuşun biri adam çıkmış.

Sen hakkını saygılı bir şekilde ara. Hakkını arayamayan da, hakkını arayan insanlara saygı duysun.

En azından biz ağlıyoruz sızlıyoruz yeri geliyor buraya konu açıyoruz. Evet çocuk gibi.

Senin gibi olmaktasa cad kardeş çocuk olmayı tercih ederim.

Sen kime geniş mezhepli diyorsun? Lafını bil, haddini aşma!!! Adabınla otur oturduğun yerde.

• quote:

Orijinalden alıntı: arifomer

quote:

Orijinalden alıntı: CAD34

Edin anasını satayım, edin. Herkes polisleri şikayet etsin. Aman polis çevirme yapmasın, aman polis bir şey demesin. Bu nedir yahu?

Benide çok çevirdi polis. Ama böyle bir durumla karşılaşmadım. 38 yaşındayım ve 19 yıldır araba kullanıyorum. Polis bneide çevirir. Ehliyet ve ruhsatı ister, alkol varmı der ve bende "bu yaşıma kadar 38 yıldır alkol kullanmadım ki bu akşam da alayım" derim ve "iyi akşamlar yolunuz açık olsun" der ve yollar beni.

Bir iki kere bayan arkadaşım varkende yanımda korsan taksimiyim değilmiyim diye çevirip, beni dışarı çıkarıp, beni ayrı, bayan arkadaşımı ayrı sorguladığı olmuştur. Bu ne böyle ya, biri azar iştir polisten 5 yaşında ki çocuk gibi "polis beni azarladı" diye konu açar. Ama arabasının muayenesi geçeli 1 hafta olmuş, hiç onu diyen yok. Diğeri desen çevirdi diye konu açar. Bu ne ya..

Kafa yapısına bak kardeşim ya

Sen önce kendi kafa yapına bak. Asıl sana

Evinize hırsız girse ilk gideceğiniz yer en yakın karakol değilmi? E gitmeyin öyleyse kendiniz halledin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TheApproachingCurve

quote:

Edin anasını satayım, edin. Herkes polisleri şikayet etsin. Aman polis çevirme yapmasın, aman polis bir şey demesin. Bu nedir yahu?

Benide çok çevirdi polis. Ama böyle bir durumla karşılaşmadım. 38 yaşındayım ve 19 yıldır araba kullanıyorum. Polis bneide çevirir. Ehliyet ve ruhsatı ister, alkol varmı der ve bende "bu yaşıma kadar 38 yıldır alkol kullanmadım ki bu akşam da alayım" derim ve "iyi akşamlar yolunuz açık olsun" der ve yollar beni.

Bir iki kere bayan arkadaşım varkende yanımda korsan taksimiyim değilmiyim diye çevirip, beni dışarı çıkarıp, beni ayrı, bayan arkadaşımı ayrı sorguladığı olmuştur. Bu ne böyle ya, biri azar iştir polisten 5 yaşında ki çocuk gibi "polis beni azarladı" diye konu açar. Ama arabasının muayenesi geçeli 1 hafta olmuş, hiç onu diyen yok. Diğeri desen çevirdi diye konu açar. Bu ne ya..

seninde başına gelir böyle bir mevzu elbet..Bana dokunmayan yılan bin yaşasın işindesiniz elbet ucu dokunur güler geçeriz.

Ben başıma her gelen olayı buraya açıp zırlayıp ağlamam. Mahremiyet denen bir şey vardır. Bazı olaylar insanın kendisinde kalmalıdır.

Bu konuya ve diğer konuya "ben olsaydım şöyle yapardım, böyle hakkımı arardım, o polise şunu derdim vs. vs." diye yazıp ahkam kesenlerin hiç biri bu yazdıklarının bir tanesini olsun yapamaz. Öyle polise diklenmek o kadar kolay değil.
    Ailemde polis filan da yok.

mahremiyetinde neden polis araması yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: arifomer

quote:

quote:

quote:

seninde başına gelir böyle bir mevzu elbet..Bana dokunmayan yılan bin yaşasın işindesiniz elbet ucu dokunur güler geçeriz.

Ben başıma her gelen olayı buraya açıp zırlayıp ağlamam. Mahremiyet denen bir şey vardır. Bazı olaylar insanın kendisinde kalmalıdır.

Bu konuya ve diğer konuya "ben olsaydım şöyle yapardım, böyle hakkımı arardım, o polise şunu derdim vs. vs." diye yazıp ahkam kesenlerin hiç biri bu yazdıklarının bir tanesini olsun yapamaz. Öyle polise diklenmek o kadar kolay değil.

mahremiyetinde neden polis araması yok

• quote:

quote:

quote:

bu ülkede belli bir nüfusu olmayan sıradan bir vatandaş polise diklenirse sonunu izletiyim bak ;

http://www.vidivodo.com/video/dayakci-polisler-aciga-alindi/931661

bu ülkede yaşıyoruz işte güya açığa alındı şimdi bunlar.. ama bunlar bitmez işte diyorum sana da bir gün aynı mevzu olur buraya yazdığın gibi yazamazsın.

• quote:

quote:

quote:

quote:

bu ülkede belli bir nüfusu olmayan sıradan bir vatandaş polise diklenirse sonunu izletiyim bak ;

http://www.vidivodo.com/video/dayakci-polisler-aciga-alindi/931661

bu ülkede yaşıyoruz işte güya açığa alındı şimdi bunlar.. ama bunlar bitmez işte diyorum sana da bir gün aynı mevzu olur buraya yazdığın gibi yazamazsın.

Cad34 den gelecek cevabı söyleyim ben size

birde polise sorun, acaba nasıl davrandı o adam polise.

• quote:

quote:

quote:

burda kimsenin ilgilenmeyeceği umrunda olmayacağı başına gelmiş olayları foruma anlatmayıp mahremiyete bağlıyorsun, elin erkeği polis ayağına yanındaki kadının üstünü başını arıyor orasını burasını elliyor normal buluyorsun.
    mahremiyet anlayışını merak ettim.

• yanındaki karın, sevgilin, ablan olmasada olur herhangi bir kız varsa yanında o kız senin sorumlulugundadır sana emanettir. ben böyle düşünüyorum bilmem yanlış mı..

• quote:

Arkadaşlar 1 2 ay önce başıma gelen bir olayı anlatmak istiyorum benzer bir olayı bir arkadaşım yaşadı ordan aklıma geldi.

Akşam 11 gibi kız arkadaşımı evime bırakıcaktım neyse arabayla gidiyoruz Bostancı köprüsünden lunaparkın oraya doğru inerken çevirme vardı durdurdu bizi. Camı açtım. İyi akşamlar dedi, iyi akşamlar memur bey dedim bende. Alkol varmı gençler dedi orda bir sinirlendim zaten sanki erkek grubuma seslenir gibi. Yaşım 22 bu arada. Yok dedim alkol almadık. Ehliyeti istedi verdim. Bir arama yapalım dedi neyse tamam dedim indik arabadan. Benim üstümü arıyordu polis bir baktım diğer memur kız arkadaşımın üstünü arayacak gibi oldu hop dedim napiyorsun sen. Üstünü arayacağım dedi. Dedim arayamazsın bayan memur yok mu ? O da yok dedi ben polisim ararım dedi. Bu lafı söyledi nasıl sinirlendim. Kız arkadaşıma seslendim sen arabaya bin dedim. Polis bir şey yapıcam sandı üzerime gelmeye başladı. Beni arayan polise döndüm araman bittimi dedim evet dedi. Bayan memur gelecekse bekliyorum gelmeyecekse binip gidiyorum dedi. Diğer polis gidemezsin dedi. Ben cevap verecekken beni arayan polis tamam beyfendi gidebilirsiniz iyi akşamlar dedi. Beni arayan polise dedim arkadaşın yaptığı uygulamanın yanlışlığının farkındamısınız dedim ? Kusura bakmayı haklısınız dedi. Eyvallah iyi akşamlar dedim bindim arabaya.

O artis olan daha gençti beni arayan orta yaşlı babacan bir adamdı. O yatıştırmasa daha üstelerdim, çünkü böyle bir hakkı yok. Polis olmaları onlara her hakki verdiğini sananlar var çok yazık.

Saçma sapan yorumlar yapmışlar arkadaşım sana. Ben seni son derece haklı buluyorum. Bayan olan bir araca, farklı davranmaları gerekir. Erkek erkeğe olsan, polisin konuşma tarzı daha rahat olabilir belki ama yanında bir bayan varmış. Millet bazı değerleri aşmış. Adamın karısını elleye elleye arasalar, sorun etmem diyecekler var nerdeyse hale bak. Ya çocuk çok, yada ne yazdıgını bilmiyor bazıları. Bayan memur yoksa, yanımdaki bayanı sıradan bir kontrolde arayamazsın. Sen polisten kaçıp yakalanmamışsın, ateş edip kaçmamışsın. Neyine seni durdurup üst araması yapacak erkek polis bayan arkadaşını arayarak. Senin haksız oldugun konu gidip direk şikayetçi olmaman. Bir şekilde o polisin senden ve bayan arkadaşından özür dilemesini saglayabilirdin. Fazla sakin bile davranmışsın. Senin kadar sabırlı ve olgun ben şahsen davranayabilirdim. Polis olmaları onlara bu tarz haklar asla vermez. Umarım kimse böyle şeyler yaşamaz birdaha. Geçmiş olsun.

• Aynısı başıma gelse senin yaptığını yapardım. Hatta o kadar sakin olamazdım belkide...
  • benimde başıma geldi bir kere eşimi işten almıştım ,eşimin arkadaşıda geldi bizle yanındada oğlu vardı ,ilk onu eve bırakıyodum ,geldik evine durdum sokakta,arabadan indi bagajda eşyaları vardı onları vermek için bende indim, polis ne ara geldiyse eşimin arkadaşına kimlik soruyo napıyon sen dedim polise kimlik kontrolü dedi lan bayana kimlik sorulduğu nerde görülmüş dedim uygulama yapmıyonuz bişey yapmıyosunuz dedim adam dedi şüpeli gördüm arabayıda arayacam dedi nah ararsın dedim varmı dedim arama iznin yok dedi o zaman arayamazsın dedim polisin elindende kimliği çekip aldım , polis arabasından indi geldi biri kusura bakmayın özür dileriz dedi basıp gittiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur-ay -- 9 Mart 2013; 15:21:14 >
  • Neyin kavgasını ediyosunuz arkadaşlar. Farklı düşünebilirsinizde birbirinizi kırmanın anlamı ne anlaşamadıysanız sohbeti bitirin.

Olmaz demiyorum, benim başıma gelmese başkasının başına gelir önemli ama şu var. Bu olaydan sonra gidipte polisi şikayet bile etmediyseniz maalesef haketmişsinizdir. Aynı olay başıma gelse heralde karakola gidelim sabah kadar bekleyelim der yine de arama yaptırmazdım. Yaparsa ki tutupda polis memuru ile orada fiziksel kavga etmenin ne yanımda ki bayana ne bana bir faydası olacaktır. Sonuna kadar giderdim. Zaten üst aramasının kuralları çoktan aşılmış ve bu da hapis suçu ile yargılanması demek. En kötü senaryoda meslekten ihraç edilir/ebesinin nikahına doğru sürülür hayatı berbat olur.

Burada asan kesenlerin çoğu olay anında sesini nile çıkartamıyor, geri kalanda sinirine hakim olamayıp ayarını kaçırıyor ya dayak yiyor ya dövüyor adam öldürüyor içeri düşüyor.

Soğukkanlı olup hali hazır beynimizi kullanmak en mantıklısı.

• quote:

Orijinalden alıntı: 4540Merkez

quote:

Orijinalden alıntı: Greenberet83

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

arama izni yoksa arabanızı arayamaz. sizi alalade aractan indirip kontrol edemez. arac hane olarak kabul eidlir. kafasını içeriye sokması bile görevi kötüye kullanmadan , tutun haneye tecavüze kadar alabildiğine kadar suça girer. arabanızın içinde sizi misal alkol alıyorsunuz diye suçlayamaz. topluma açık yerde alkol içtiğiniz için cweza falan kesemez. çünkü aracın içinde içmek ile evde içömek aynı şeydir.

Polisim.İnsanları yanlış bilgilendirmeyin. PVSK md.4 e göre polis şahıs ve araç aramasını yapabilir.
    Yazınızdan etkilenip aracını aratmak istemeyen kişiler daha sonra sıkıntı yaşamasın.
    ve benim nazarımda aracını aratmak istemeyen insanın illaki bi sıkıntısı vardır.Ya silah saklamıştır yada başka şey.

polis çalışıyor benim sevdiklerimin güvenliğini sağlıyor diye arama yapmasına gbt sorgulamasına sevineceğiniz yere
    gelip burda çocuk gibi nazlanıyorsunuz.Bu forumda birçok konu gördüğüm için yazdım.

Ayrıca konu sahibine gelirsek inş. kasıtlı açmamışsın başlığı.Zannetmiyorum ki bir erkek polis bir bayanın üzerini aramaya yetkisinin olmadığını bilmesin.
    Ya o memur arkadaş polis okulunda hiçbirşey öğrenememiş yada siz iyi bir senaryo yazdınız.

Herkes Yanlış, Bir Siz Doğrusunuz Memlekette. Ülke Resmen Polis Devleti oldu hala mızmızlanırsınız.

Sana tek tavsiyem bu ülke sınırları içerisinde yaşıyorsan, tc noya sahipsen devletin görevli memuruyla karşılaştığında haddini bil, ne demek herkes yanlış bi siz doğrusunuz, bu nasıl tavırdır.Sen bu kafayla çok sıkıntı yaşarsın.Polis devleti görmemişsin, bizim ülke polisi kadar merhametli polis bulamassın.Almanya yada abd ' ye gidebilirsin.Polis çevirmesinde elini direksiyona koymadın diye vuruluşun sanırım sıradan birşey olacak ve orada gazetenin küçük bi köşesinde bile yer almayacaksın.

Yukarıda benim yazdığım cümleleri, kendi cümlelerinle desteklemişsin zaten. Polise karşı haddini bil diyecek kadar kendinizi güç odağı olarak görüyorsunuz. Tc nolu bir vatdandaşta, poliste, doktorda haddini bilecek. Sen bana haddimi bildirecek vasıfta biri değilsin.
    Haddimizi bilmezsek bu videodaki gibi eşimizin çocuğumuzun önünde haddimizi bildirirler dimi.

http://www.youtube.com/watch?v=m0nH_lea35c

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

arama izni yoksa arabanızı arayamaz. sizi alalade aractan indirip kontrol edemez. arac hane olarak kabul eidlir. kafasını içeriye sokması bile görevi kötüye kullanmadan , tutun haneye tecavüze kadar alabildiğine kadar suça girer. arabanızın içinde sizi misal alkol alıyorsunuz diye suçlayamaz. topluma açık yerde alkol içtiğiniz için cweza falan kesemez. çünkü aracın içinde içmek ile evde içömek aynı şeydir.

Polisim.İnsanları yanlış bilgilendirmeyin. PVSK md.4 e göre polis şahıs ve araç aramasını yapabilir.
    Yazınızdan etkilenip aracını aratmak istemeyen kişiler daha sonra sıkıntı yaşamasın.
    ve benim nazarımda aracını aratmak istemeyen insanın illaki bi sıkıntısı vardır.Ya silah saklamıştır yada başka şey.

polis çalışıyor benim sevdiklerimin güvenliğini sağlıyor diye arama yapmasına gbt sorgulamasına sevineceğiniz yere
    gelip burda çocuk gibi nazlanıyorsunuz.Bu forumda birçok konu gördüğüm için yazdım.

Ayrıca konu sahibine gelirsek inş. kasıtlı açmamışsın başlığı.Zannetmiyorum ki bir erkek polis bir bayanın üzerini aramaya yetkisinin olmadığını bilmesin.
    Ya o memur arkadaş polis okulunda hiçbirşey öğrenememiş yada siz iyi bir senaryo yazdınız.

Herkes Yanlış, Bir Siz Doğrusunuz Memlekette. Ülke Resmen Polis Devleti oldu hala mızmızlanırsınız.

Sana tek tavsiyem bu ülke sınırları içerisinde yaşıyorsan, tc noya sahipsen devletin görevli memuruyla karşılaştığında haddini bil, ne demek herkes yanlış bi siz doğrusunuz, bu nasıl tavırdır.Sen bu kafayla çok sıkıntı yaşarsın.Polis devleti görmemişsin, bizim ülke polisi kadar merhametli polis bulamassın.Almanya yada abd ' ye gidebilirsin.Polis çevirmesinde elini direksiyona koymadın diye vuruluşun sanırım sıradan birşey olacak ve orada gazetenin küçük bi köşesinde bile yer almayacaksın.

Yukarıda benim yazdığım cümleleri, kendi cümlelerinle desteklemişsin zaten. Polise karşı haddini bil diyecek kadar kendinizi güç odağı olarak görüyorsunuz. Tc nolu bir vatdandaşta, poliste, doktorda haddini bilecek. Sen bana haddimi bildirecek vasıfta biri değilsin.
    Haddimizi bilmezsek bu videodaki gibi eşimizin çocuğumuzun önünde haddimizi bildirirler dimi.

http://www.youtube.com/watch?v=m0nH_lea35c

Edit: Yanlış anlaşılma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hüseyin. -- 9 Mart 2013; 15:28:31 >

• quote:

yanlış davrandığımı düşünmüyorum aynı şey olsa yine aynısını yaparım. Polise saygım her zaman vardır ama görevini iyi yapana.

İşini iyi yapanı yazsana bir Allah aşkına .
    Adam nerden bilsin senin sevigilinin uyuşturucu ,silah v.s taşımadığını ? Adam işini yapmaya çalışmış.Anladığım kadarıyla sen sert çıkışmışsın elletmem diye.O da görevimi yapmam gerekiyo demiş.
    Tamam sen sevigline dokunulmamasını isteyebilirsin en doğal hakkın ama bu polislere artistlik yapacağın anlamına gelmez.
    Normal bir dille bir bayan polisin gelmesini istiyorum deseydin . polisler gerekeni yapardı .ortam kızışmamış olurdu.
  • Yeni yetmeler yapiyo bunlari artisler. teskilata mal ediliyor sizin yuzunuzden.

• quote:

Orijinalden alıntı: MrNobody

quote:

Adam nerden bilsin senin sevigilinin uyuşturucu ,silah v.s taşımadığını ? Adam işini yapmaya çalışmış.Anladığım kadarıyla sen sert çıkışmışsın elletmem diye.O da görevimi yapmam gerekiyo demiş.
    Tamam sen sevigline dokunulmamasını isteyebilirsin en doğal hakkın ama bu polislere artistlik yapacağın anlamına gelmez.
    Normal bir dille bir bayan polisin gelmesini istiyorum deseydin . polisler gerekeni yapardı .ortam kızışmamış olurdu.

Sen ne diyorsun ya uyuşturucu, silah felan ? kafanmı güzel arkadaşım senin ?. İşini iyi yapana demişsin. Adam polis eşek değil ya bayanı bayan polis erkeği erkek polis arar diye eğitimini, bilgisini almıştır dimi benim uyarmama gerek yok. Konuyu açtığımdan beri susuyorum o kadar boş mesaja cevap vermiyorum ama abarttınız sizde. Ben hayatımda böyle geniş insanlar görmedim ya.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MrNobody

quote:

Sen ne diyorsun ya uyuşturucu, silah felan ? kafanmı güzel arkadaşım senin ?. İşini iyi yapana demişsin. Adam polis eşek değil ya bayanı bayan polis erkeği erkek polis arar diye eğitimini, bilgisini almıştır dimi benim uyarmama gerek yok. Konuyu açtığımdan beri susuyorum o kadar boş mesaja cevap vermiyorum ama abarttınız sizde. Ben hayatımda böyle geniş insanlar görmedim ya.

İlk önce at gözlüklerini çıkart.
    Ben sana sevgilinin aranmasına izin ver demedim.Doğrudur arayamaz ama sende olay çıkartmak için yer aramışsın.Konuşmak var , konuşmak var
    Artislik yapmanın bi manası yok.Onu diyorum ben. Kimse kimseden üstün değil.
    Bundan sonra cevap yazmayacağım.

• çoluk çocuk dolmuş buralar....

bunları görende rambo felan zannedecek. yok tarlaya çekerim, kan çıkartırım, yok kimlik vermem, yok arabama baktı kodaman çocuğu sandı vsvs

yıllardır araç kullanırım daha art niyetli bir polise denk gelmedim.

polis uygulama yaparken gözlerinle yüz ifadenle adama küfür eder gibi bakar öyle tavır sergilersen o da ona göre davranır. kaç defa eşim ve ailem de arabadayken denk geldik çevirmeye kimse bir terbiyesizlik yapmadı.

arkadaşlar merak etmeyin herkes işini yapıyor doktoruda poliside bunlar kamu hizmeti yapıyorlar diye hizmetçi muamelesi yapamazsınız kendinizide patron veya trilyoner para babası yerine koyamazsınız.forumda bu hava var. ergen velet babasının ne zorluklarla aldığı arabasını imzasına yazıyor yok şunu alcam yok şu çok yakıyor vsvs muhabbeti yapıyor. sonuç otobbüs biletine zam geldi ne yapacam oluyor.

forumdaki veletler daha polisi görmeden abiiii abiiii çekmeye başlayanlar sıktınız artık bi gezin gelin bakalım hadiiii.

• Bu konu amma uzadı pollis yetkisini aşan bir uygulamaya çalışmış ve yaptığı sapkınlık... Bazılarıda demiş usulünce konuşsaydın ne yani gorev sınırlarını bizmi hatırlatcaz kişilere... Kendsi bilmiyormu rutin kontrollerde bayan polis olmadan bayanın üst araması yapılamayacağını..

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.