Şimdi Ara

Cevap: SADECE CIVIC HATCHBACK VE TYPE S

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
93
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BaMKaN

    quote:

    Orijinalden alıntı: musician58


    quote:

    Orijinalden alıntı: alonsofurkan

    quote:

    Orijinalden alıntı: musician58


    2007 model 1.8 otomatik civic aldim. Aklima takilan birkac soru var sormak isterim. Cevaplarsaniz sevinirim. 1- Aracı kumandadan actigimizda ve kilitledigimizde 4lu sinyallerim yanmiyor. Bi yerden ayari mi var yoksa boyle mi kalacak ? 2- Arac calistiginda sicaklik -40 gosteriyor sonra kayboluyor. Cozumu nedir ? 3- Araci park ettigimizde vites n demi a dami kalacak ? Bosta birakip el freni cekmek pek guven vermedi. A da birakip el freni cekmenin bir zarari olur mu ? 4- Aracin hizini gosteren kavisli ekran karsidan bakinca bir sorun yok ama yanda oturan kisinin acisindan bakildigi zaman her yeri cizik. Atm lerin ekrani gibi. Bunun cozumu nedir yenisini mi almamiz gerekecek ? 5- Yan aynalari icerden kapatma dugmesine bastigimda sofor tarafinda sorun yok sag aynam kapanmiyor. Dinledim icinden seste gelmiyor. Ne yapmam lazim? Tesekkur ederim

    sırasıyla cevaplıyorum hocam.

    1- aracın o ışıkları açıp kapatan sigortasını kontrol ettirmek lazım muhtemelen onunla ilgili olması lazım. bi oto elektrikçi işi çözer diye düşünüyorum.

    2- ekran görüntüsü için benim tavsiyem servise gösterilip beyni sıfırlanmalı ve güncel yazılımlar atılmalı. ben geçen ay subap ayarı ile birlikte 250 tl ye yaptırdım bu işlemi.
    götürmem dersenizde akü kutup başlarını söküp 10 dk bekleyin beyin yine sıfırlanıyor diye biliyorum belki işe yarar.

    3- ben tercihen n^de bırakıp el frenini çekiyorum şimdiye kadar bi zararını görmedim. A da bırakmak daha sakıncalı gibi zaten şanzımanı çok hassas.

    4- göstege ekranı çizikleri için meguiars plastx isimli bi ürün var nette bulabilirsiniz. bende de aynı sorun vardı. tailimatlara uygun şekilde yedire yedire uygulayın çok iyi sonuç alıcaksınız.

    5- daha önce kaza falan yapmamış ise sağ aynadan şu link'e bi göz atın derim.
    http://hooz.pk/watch/c7hhtl1a2sc/2007-8th-gen-honda-civic-electric-mirror-shut-off-device-sod-repair.html




    Tesekkur ederim hocam

    1 ve 3 için düzeltme yapayım;

    1) Sorun benim başıma da geldi forumdan araştırıp bulmuştum; kilitlenme ve açılma esnasında 4'lü yanmamasının sebebi kaputtaki switch'in düzgün çalışmıyor olması. Ustaya söyleyin ya switch'i değiştirsin ya da iptal etsin. Araç motor kaputunu açık zannettiğinde aracı kitliyor ama dörtlüleri yakmıyor ve alarmı devreye sokmuyor. (Araçlarda built-in alarm da mevcut bu arada)

    3) Aracın kitapçığını okursanız doğru park için şunun yazdığını göreceksiniz; yokuş yukarı durduğunuzda 1. viteste, yokuş aşağı durduğunuzda da geri viteste arabayı stop edin ve el frenini çekin.

    Burada tam yapılması gereken aslında arabayı viteste stop ettikten sonra ayağınızı frenden çekmeden el frenini çekmek ki bu sayede dişlilere yük binmesin (amaç el freni yeterli gelmez ya da tutmazsa son çare şanzımandan destek almak)

    Ayrıca düz yolda da boşta bırakıp el freni çekmenizde bir mahsur yok, keza viteste de bırakabilirsiniz.

    Bir de şu var, aracı hangi vites konumunda stop ederseniz, stop ettikten sonra vites kolunu nere götürürseniz götürün vites değişmez, vites değişimleri sadece araç çalışırken ve anahtar marş konumundayken gerçekleşir.

    Başınıza şu da gelebilir eğer aracı 1. viteste stop edip, sonrasında vitesi boşa alırsanız; sonrasında arabayı çalıştırmak istediğinizde vites ekranda "N" de bile gözükse araç marş basmaz, ekranda "N" harfi yanar durur. Bunun çözümü olarak da, vitesi 1 e alıp sonrasında tekrar N ye alıp marşa basarsanız araç çalışacaktır.

    Selamlar.


    benimkinde "P" ye almadan anahtarı yerinden çıkaramıyorsun
    anahtarı çıkardıktan sonra vites kolunun konumunu değiştiremiyorsun
    ancak acil durumlarda anahtarı vites kolunun yanındaki bir yuvaya sokup vitesi boşa alabiliyorsun
    acaba değişik bir vites sistemi mi kullanmışlar







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.