Şimdi Ara

LYS - 5 2017'YE GİRECEKLER??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu sene LYS 5 e girecekler yorum atabilir mi? Ygsye çalışıyor musunuz? Denemeleriniz nasıl?
    Belki whatsapp grubu kurarız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben de ygs kasanlardanım, türkçe 40/ sosyal 40 yapıp alnımın akı ile yanlışsız bir şekilde ayrılmak istiyorum ygs sınavından. Matematiğin ilk sorusunu yapabiliyor, fenden de fizik-kimya-biyoloji bölümlerinin ilk sorularını çözebiliyorum, onun içinde matematik ve fen çokta elzem değil.

Sınava hazırlanan arkadaşlara bir tavsiyem olacak benim de arkadaşlar dil bilgisine takılmayın samimi söylüyorum zamanlarmış modallarmış aktif pasifmiş boşverin. Hayatımın hiç bir noktasında dil bilgisi çalışmadım, zamanları bile isim olarak şu bu olarak bilmiyorum ama bu sınavdan 70-75 arası doğru çıkarıyorum ve bu rakamlar ösym nin geçmiş sınavlarını çözdüğüm de çıkan rakamlar, yds sınavlarında keza çözdüğümde bu şekilde sonuçlar çıkıyor.. Gramer çalışmayın doğru peki ne yapın ? Okuyun arkadaşlar, ne bulursanız okuyun durmadan okuyun. Haber sitelerini takip edin. Bilim, sanat, müzik, spor dergilerini takip edin internet siteleri üzerinden yada pdf şeklinde indirin indirin okuyun. 9gag, reddit gibi bol bol geyik dönen sitelerde boş vakitlerinizi öldürün, bakın insanlar neler konuşuyor diye bakın nasıl cümle kuruyor diye inceleyin yahu bırakın tense uyumlarını, şunları bunları robot gibi ruhsuz bir şekilde bunları ezberlemeye çalışmayın. Dizi izleyin örneğin benim önerebileceğim diziler friends, himym, two and a half men gibi gibi sitcomlar olacaktır, bunları oturun ingilizce altyazı ile izleyin. Dil bilgisini bırakın bir kenara dediğim gibi açın ingilizce altyazı ile film izleyin, film izleyemiyor musunuz? Animasyon filmleri izleyin ingilizce altyazı ile, gramerden ziyade bunları yapın. Bunları neden söylüyorum diye soracak olursanız bunun sebebi lys-5 facebook gruplarında şurada burada gramer bilmeden bu iş olmaz diyen ingilizce kurslarına servet bayılan tipler yahu yok öyle bir şey. Neymiş efendim bir ingiliz bu sınava girse belki yapamayabilirmiş, türkler ygs sınavından full yapamıyormuş oysa ki bütün sorular türkçeymiş yani neymiş dil bilmek değil teknik bilmek gerekiyormuş. Geçin bunları :d güncel verilere göre türkiye, kendi anadilinde okuduğunu anlamada dünyada 44. sırada ve 47 ülke arasında 44. sırada, bu veriler her ülkenin milli eğitim bakanlığının verilerine dayanarak oluşturuluyor. Bakın tekrar ediyorum kendi anadilini anlamada 44. sırada yani bu araştırmada ispanya için ispanyolca- ingiltere için ingilizce- almanya için almanca, türkiye için türkçe. Yahu kendi okuduğumuzu anlayamıyoruz bizler, elemanlar kalmış "ingiliz biri sınava girse kazanamaz, dil bilmek yetseydi bizler ygs türkçe sınavlarında vs. full çekerdik" bak bak önermeye bak ulan çekemiyoruz çünkü okuduğumuzu anlayamıyoruz bu kadar basit :d

Dinlemeyin bu basiretsiz tipleri arkadaşlar okuyun dediğim gibi elinize geçen her şeyi okuyun. "science" diye arama yapın google'da girin pek çoğu bilimsel makaleler yayınlayın internet siteleri, tartışma dönen forum siteleri girin okuyun. "news" şeklinde arama yapın girin okuyun. Okurken türkçe düşünmeyin ingilizce düşünün yani bir yandan kafanızda tercüme etmeye çalışmayın sadece okuyun ve anlayın, türkçe düşünmeyin. Bu zamanla kazanabileceğiniz bir alışkanlıktır tekrarlaya tekrarlaya oturtursunuz. Aslında daha bahsetmek istediğim çok fazla şey var ancak saat hayli geç oldu daha sonra bu mesajı editleyip onlardan da bahsederim.

Özetle: Okuyun arkadaşlar. Dil öğrenmeyi matematikleştirmeyin yok işte efendim zaman uyumu şu bu diye kural ezberlemekle başınızı ağrıtmayın
  • Up

• up
  • bende gireceğim 70-79 arası değişiyor netler . ygs 60-70 anca
  • tavsiyelerin nedir hocam belki ekstra bilgi önerirsin netlerin güzelmiş birde bu uzmanlys5 tarzı online eğitimler katkı sağlarmı sizce şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nuksws_99

bende gireceğim 70-79 arası değişiyor netler . ygs 60-70 anca

hocam nası çalıştın? yds publishing lys dergisi 1 - 8 arasını almayı düşünüyorum gramerde sıkıntım var biraz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lighting2

quote:

Orijinalden alıntı: nuksws_99

bende gireceğim 70-79 arası değişiyor netler . ygs 60-70 anca

hocam nası çalıştın? yds publishing lys dergisi 1 - 8 arasını almayı düşünüyorum gramerde sıkıntım var biraz.

ben pek çalışmadım açıkçası bu senenin başlangıcına kadar sadece kelimeyle 65 falan yapıyodum(9-10 da hocalar çöptü- 11 deki hoca 5.sınıf ingilizcesi anlattı). kaç net yapabiliyosun ona göre bişey önereyim - netteki kurslar hakkında bi bilgim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuksws_99 -- 15 Aralık 2016; 20:36:56 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2020'ye Hazırlananlar
    6 yıl önce açıldı
    7.kez yks ye gireceğim
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • nuksws_99 N kullanıcısına yanıt
    hocam valla hiç denemedim nası test edebilirim kendimi? ben de kelime bilgime güvenerek 60 doğru civarında yapabileceğimi düşünüyorum ama hiç deneme veya geçmiş lyslere bakmadım. ygs kastım şimdiye kadar ve ygs bitti sayılır (türkçe sosyal bitti)

60 net yapıyorum diye kabul edebiliriz hocam 3 aşağı 5 yukarı

els inside and out var bende ama fazla kasıntı gibi geliyor. ben anladığım konuları daha çok basit temellere dayandırarak anlıyorum ama kitaplara bakınca kafa allak bullak oluyor o yüzden gramer testlerinde başarısız oluyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lighting2 -- 16 Aralık 2016; 17:30:6 >

• Dil ne rahat 60 70 netle iyi yapıyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lighting2

hocam valla hiç denemedim nası test edebilirim kendimi? ben de kelime bilgime güvenerek 60 doğru civarında yapabileceğimi düşünüyorum ama hiç deneme veya geçmiş lyslere bakmadım. ygs kastım şimdiye kadar ve ygs bitti sayılır (türkçe sosyal bitti)

60 net yapıyorum diye kabul edebiliriz hocam 3 aşağı 5 yukarı

els inside and out var bende ama fazla kasıntı gibi geliyor. ben anladığım konuları daha çok basit temellere dayandırarak anlıyorum ama kitaplara bakınca kafa allak bullak oluyor o yüzden gramer testlerinde başarısız oluyorum

bir deneme çöz hocam tavsiyem 2013-2010 lys-5 pdflerini çöz sonra bi yanlışlarına bak ona göre önereyim , okulda hocanız nasıl?

• nuksws_99 N kullanıcısına yanıt
    açık lisedeyim 11 in ilk 1 2 ayı dil sınıfındaydım fakat ilkokul hocamız bile kat kat iyi anlatıyordu öyle diyeyim kendi başıma çalışacağım yani. bir de bi kanal buldum ordan arada video açıyorum

https://www.youtube.com/channel/UCTx3YiLRMmdTutMCmlDxKAQ
  • Ygs 70 80 net cikiyoda dilde 40net anca yapiyorum grammerim eksik baya eksik. Kelimem super ama anca 40cikartiyor oda. Tavsiyelere acigim.
  • Bol bol soru tipi çalış örneğin paragraf tamamlama , aykırı bulma , eş anlam

Deneme çözebilirsin, internetten konu anlatımına bakabilirsin benim aklıma gelen bunlar.

• Dil netinizi artırmak, yabancı dili etkin şekilde öğrenmek için mutlaka okumalı ve yazmalısınız. Dilbilgisi kurallarını okuyup ezberleyerek bir yere varamazsınız, sadece sınavda ilgili bölümü iyi yapar, geri kalan kısımda başarı gösteremezsiniz... 'Okuyun'dan kastım, yabancı dildeki makaleleri, seviyenize uygun hikayeleri, gazeteleri okumanız. Anlamasanız bile bilinçaltına yerleşir kelimeler, cümle yapıları. Bir diğer önerim, bolca yazmanız. Kitaptaki metinleri deftere geçirin, aklınıza gelen herhangi bir konuda, anlam bütünlüğüne bakmadan aklınıza geldiği şekilde yazın, cümle kurun. Bunu hızlandırmak için yazmaya başlamadan önce beyin fırtınası yapın. Mesela küresel ısınma denilince aklınıza gelen kelimeleri hızlıca not alın, bunlarla ilgili cümleler kurun... Diğer önemli husus, dinleme-anlama çalışmaları yapmanız. Mesela şuna bir bakın:https://www.youtube.com/channel/UCMQpfaPNKXRWoBEhRHdC3YQ Bu sitedeki örnekleri öncelikle sadece dinleyin, dinleyerek anlamaya çalışın. Ardından dinlediklerinizi not almaya çalışın. Zaten sayfada konuşmanın metne dökülmüş hali mevcut, oradan karşılaştırabilirsiniz... Dil bütünüyle öğrenmek 3-5 ayda olacak iş değil ancak 3-5 ayda güzel ilerleme kaydedilebilir. Kendinize güvenin, dilbilgisi, kelime, dinleme, yazma, konuşma çalışmaları yapın bol bol. Konuşma demişken, bir metni sesli şekilde ayna karşısında okuyun, emin olun çok iyi bir yöntem. Yarın herhangi bir dil bölümünü kazandığınızda da işe yarayacak bu önerilerim. Gönlünüzce olsun her şey.

• up

• Ben gireceğim. Bu sene 65 net yaptım çalışmadan. YGS benim için daha önemli şu an hiç bakmıyorum ingilizceye.
  • Up

• Ben de ygs kasanlardanım, türkçe 40/ sosyal 40 yapıp alnımın akı ile yanlışsız bir şekilde ayrılmak istiyorum ygs sınavından. Matematiğin ilk sorusunu yapabiliyor, fenden de fizik-kimya-biyoloji bölümlerinin ilk sorularını çözebiliyorum, onun içinde matematik ve fen çokta elzem değil.

Sınava hazırlanan arkadaşlara bir tavsiyem olacak benim de arkadaşlar dil bilgisine takılmayın samimi söylüyorum zamanlarmış modallarmış aktif pasifmiş boşverin. Hayatımın hiç bir noktasında dil bilgisi çalışmadım, zamanları bile isim olarak şu bu olarak bilmiyorum ama bu sınavdan 70-75 arası doğru çıkarıyorum ve bu rakamlar ösym nin geçmiş sınavlarını çözdüğüm de çıkan rakamlar, yds sınavlarında keza çözdüğümde bu şekilde sonuçlar çıkıyor.. Gramer çalışmayın doğru peki ne yapın ? Okuyun arkadaşlar, ne bulursanız okuyun durmadan okuyun. Haber sitelerini takip edin. Bilim, sanat, müzik, spor dergilerini takip edin internet siteleri üzerinden yada pdf şeklinde indirin indirin okuyun. 9gag, reddit gibi bol bol geyik dönen sitelerde boş vakitlerinizi öldürün, bakın insanlar neler konuşuyor diye bakın nasıl cümle kuruyor diye inceleyin yahu bırakın tense uyumlarını, şunları bunları robot gibi ruhsuz bir şekilde bunları ezberlemeye çalışmayın. Dizi izleyin örneğin benim önerebileceğim diziler friends, himym, two and a half men gibi gibi sitcomlar olacaktır, bunları oturun ingilizce altyazı ile izleyin. Dil bilgisini bırakın bir kenara dediğim gibi açın ingilizce altyazı ile film izleyin, film izleyemiyor musunuz? Animasyon filmleri izleyin ingilizce altyazı ile, gramerden ziyade bunları yapın. Bunları neden söylüyorum diye soracak olursanız bunun sebebi lys-5 facebook gruplarında şurada burada gramer bilmeden bu iş olmaz diyen ingilizce kurslarına servet bayılan tipler yahu yok öyle bir şey. Neymiş efendim bir ingiliz bu sınava girse belki yapamayabilirmiş, türkler ygs sınavından full yapamıyormuş oysa ki bütün sorular türkçeymiş yani neymiş dil bilmek değil teknik bilmek gerekiyormuş. Geçin bunları :d güncel verilere göre türkiye, kendi anadilinde okuduğunu anlamada dünyada 44. sırada ve 47 ülke arasında 44. sırada, bu veriler her ülkenin milli eğitim bakanlığının verilerine dayanarak oluşturuluyor. Bakın tekrar ediyorum kendi anadilini anlamada 44. sırada yani bu araştırmada ispanya için ispanyolca- ingiltere için ingilizce- almanya için almanca, türkiye için türkçe. Yahu kendi okuduğumuzu anlayamıyoruz bizler, elemanlar kalmış "ingiliz biri sınava girse kazanamaz, dil bilmek yetseydi bizler ygs türkçe sınavlarında vs. full çekerdik" bak bak önermeye bak ulan çekemiyoruz çünkü okuduğumuzu anlayamıyoruz bu kadar basit :d

Dinlemeyin bu basiretsiz tipleri arkadaşlar okuyun dediğim gibi elinize geçen her şeyi okuyun. "science" diye arama yapın google'da girin pek çoğu bilimsel makaleler yayınlayın internet siteleri, tartışma dönen forum siteleri girin okuyun. "news" şeklinde arama yapın girin okuyun. Okurken türkçe düşünmeyin ingilizce düşünün yani bir yandan kafanızda tercüme etmeye çalışmayın sadece okuyun ve anlayın, türkçe düşünmeyin. Bu zamanla kazanabileceğiniz bir alışkanlıktır tekrarlaya tekrarlaya oturtursunuz. Aslında daha bahsetmek istediğim çok fazla şey var ancak saat hayli geç oldu daha sonra bu mesajı editleyip onlardan da bahsederim.

Özetle: Okuyun arkadaşlar. Dil öğrenmeyi matematikleştirmeyin yok işte efendim zaman uyumu şu bu diye kural ezberlemekle başınızı ağrıtmayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.