Şimdi Ara

Cevap: JIAYU G3 SİPARİŞ SÜRECİ VE GÜMRÜK PROBLEMLERİ (61. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.915
Cevap
23
Favori
100.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • daha kac kere torbaya eklnıp duracak acaba, teli alabilecek olsam gerekırse 2ay bekler insan ama alamayacagı bi paket olunca daha da sıkıcı ve sinir bozucu oluyo,millet alım satım yapmak içiin alır eline ulaşır,biz bi android tel kullanabilelim diye sipariş verdik o da gümrüğe takıldı,insallah iade almamda sıkıntı cıkmaz

1.
    Gümrüğe Sevk Edildi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM)
    21/03/2013 12:10:23
    2.
    Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM)
    3.
    Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM)
    21/03/2013 12:58:40
    4.
    Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM)
    21/03/2013 21:32:51
    5.
    22/03/2013 19:15:45
    6.
    22/03/2013 19:21:13

• quote:

Orijinalden alıntı: orhank52

daha kac kere torbaya eklnıp duracak acaba, teli alabilecek olsam gerekırse 2ay bekler insan ama alamayacagı bi paket olunca daha da sıkıcı ve sinir bozucu oluyo,millet alım satım yapmak içiin alır eline ulaşır,biz bi android tel kullanabilelim diye sipariş verdik o da gümrüğe takıldı,insallah iade almamda sıkıntı cıkmaz

1.
    2.
    Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM)
    3.
    4.
    5.
    6.

geçmiş olsun ptt dağıtım bu aralar sapıttı desem yeridir,sizin paket hep yanlış yerlere yönlendiriliyor paketinizi çuvaldan çıkaran bu bizim bölge değil diyip başka bir servise sevkediyor,onlarda bu bizim değil diyip başka bir servise gönderiyor yani ali dayının kahvesi gibi kimin ne yaptığı belli değil inşallah bu kafa ile ürün gümrükten çıkar belki de senin paket gümrüğe gitmememek için cebelleşiyor,çok dua ediyorsun sanırım hayırlısı olsun..

• quote:

Orijinalden alıntı: galata80

quote:

Orijinalden alıntı: orhank52

daha kac kere torbaya eklnıp duracak acaba, teli alabilecek olsam gerekırse 2ay bekler insan ama alamayacagı bi paket olunca daha da sıkıcı ve sinir bozucu oluyo,millet alım satım yapmak içiin alır eline ulaşır,biz bi android tel kullanabilelim diye sipariş verdik o da gümrüğe takıldı,insallah iade almamda sıkıntı cıkmaz

1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.

geçmiş olsun ptt dağıtım bu aralar sapıttı desem yeridir,sizin paket hep yanlış yerlere yönlendiriliyor paketinizi çuvaldan çıkaran bu bizim bölge değil diyip başka bir servise sevkediyor,onlarda bu bizim değil diyip başka bir servise gönderiyor yani ali dayının kahvesi gibi kimin ne yaptığı belli değil inşallah bu kafa ile ürün gümrükten çıkar belki de senin paket gümrüğe gitmememek için cebelleşiyor,çok dua ediyorsun sanırım hayırlısı olsun..

az da olsa bi umut varmı yani hocam alabilmek için? keske ama umdum kalmadı benim pek :(

• bende böyle bi telefon düsünüyormda mayis veya haziran gibi alicam hem para durumu kaynakli hemde android 5.0 yakinda cikicak almisken son sürümlü alalim eski sürümde gezmis olmayalim zaten ben alana kadar ilk sürümde hatalar cikacaktir elbet onlarsa düzeltilip güzel bi 5.0 sürümlu telefon alirim elimde general mobile dst 3g cool modelli telefon var cift hatli telefon hurda sekilde kutusunun üzerinde imeileri var onlari kullanicam ilk defa imei kayitlayip böyle bisi denicez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gümrük yazdıktan sonra 6. pakete geldi mi işi bitiyor. Daha ötesi olmuyor. Eve gelirse tebligat geliyor mektup postası şeklinde başka bir Yurtiçi kargo takibi ile. Tebligat gelmezse de o ürün 1 ay kadar emin olmadığım bir süre gümrükte kalıyor. Sonra büyük ihtimal iade gidiyor geri.
  • Arkadaşlar eğer gümrükten geri dönerse para iade süreci nasıl işliyor , ben aliexpressden G3 sipariş vermiştim , şu an kargoda görünüyor ama umudum az.
    En azından verdiğimiz parayı nasıl kurtarırız bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.ödemeyi Sanal kredi kartı ile yapmıştım geri ödeme tekrar bu kart numarasına mı yapılır ? kargom geri dönerse Aliexpres de geri ödeme sürecinde neler yapmam gerekiyor.
    Umarım herkesin kargosu takılmadan eline ulaşır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinaaat -- 23 Mart 2013; 5:27:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinaaat

Arkadaşlar eğer gümrükten geri dönerse para iade süreci nasıl işliyor , ben aliexpressden G3 sipariş vermiştim , şu an kargoda görünüyor ama umudum az.
    En azından verdiğimiz parayı nasıl kurtarırız bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.ödemeyi Sanal kredi kartı ile yapmıştım geri ödeme tekrar bu kart numarasına mı yapılır ? kargom geri dönerse Aliexpres de geri ödeme sürecinde neler yapmam gerekiyor.

Hocam biraz bekleyin bakalım ne olacak şimdiden doğmamış çocuğa don biçiyosunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blindfire

quote:

Orijinalden alıntı: sinaaat

Arkadaşlar eğer gümrükten geri dönerse para iade süreci nasıl işliyor , ben aliexpressden G3 sipariş vermiştim , şu an kargoda görünüyor ama umudum az.

Hocam biraz bekleyin bakalım ne olacak şimdiden doğmamış çocuğa don biçiyosunuz

Hep tartışılıyor, gümrük memurlarının ilgisini paketler nasıl çekiyor diye. Hiçbirşeye bağlı değil diyenler de var ancak, paketin ağırlığı ve üstünde firma logosu, internet sitesi olup olmaması çok etkiliyor. Bu sıkıntılı dönemde bile 4 telefondan 1'i geçiyor.
    Anneme aldığım telefon geçti. Ancak G3 ile kıyaslanmaz küçük bir telefon. Kutu da epey küçük. Üstünde logo olan telefon harici bir paket kaldı. Aliexpress'ten ise geçebilir.
    İade süreci ise gümrük memuruna imzanızı atıyorsunuz, paket geri gitmesine onay olması için. paket aynı kargo kodu ile dönüyor siz elleyemeden bile telefonu. Satıcıya mesajla durumu anlatıyorsunuz. Satıcı ne derse artık olur diyeceksiniz. Aliexpress veya başka site. dispute claim denilen şeyi açıyorsunuz. KArgo Takibini yapıp satıcıya ulaştığını gördüğünüzde satıcıyı da siteyi de uyarıyorsunuz. bir süre beklenildikten sonra paranın tamamını bir ihtimalle, %10 ya da %20 kesinti ya da satıcının ödediği posta masrafı kesilerek iade yapılıyor.

Pandawill mesela keyfi ve gümrük sorunlarına karşı iadelerde %20 keseceğini belirtmiş. 200 dolarda 40 dolar eder.
    Aliexpress'ten iade alanlar da yazsın derim. daha önce de dediğim gibi aliexpress'in güzelliği bu. satıcılar da sitenin kullanıcısı olduğu için daha eşit şartlarda sayılırsınız muhattabınızla. Daha çok satış desteği alırsınız pandawill minideal gibi sitelere nazaran. Mesela dealextreme diye bir site vardır. Kanserojen bir sitedir. Bir şarj aleti bile alsanız 60 günde gelir, gelen ürün 2. şarjı göremeden patlar. Ürünleri inanılmaz korunaklı paketlemelerine rağmen kırık gelir. birkaç çeşit ürün alırsınız, kısmi gönderi yaparlar, eksik ürünleri unuturlar 45 gün de geçer, paypal de sizi takmaz artık paranız çöpe gider. müşteri hizmetlerine iyi niyetinizle yazarsınız, para iadesi diye sahte mail gelir ama para iadesi yoktur ortada. Onun için aliexpress ile çalışıp, bir ürün alacakken fiyatı pahalı bile olsa diğerlerine göre satıcı ile iletişim kurulabiliyorsa o satıcıdan almak mantıklı.

Hakkaniyet açısından da iadelerde satıcıların ödediği posta masraflarına istinaden 10-15 doların kesilip iade edilmesi mantıklı. Çin'li bile olsa satın aldığınız yeri sırf sizin gümrük yüzünden riskini aldığınız işin sorumluluğunu satıcıya yükleyemezsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: sokomind

Hakkaniyet açısından da iadelerde satıcıların ödediği posta masraflarına istinaden 10-15 doların kesilip iade edilmesi mantıklı. Çin'li bile olsa satın aldığınız yeri sırf sizin gümrük yüzünden riskini aldığınız işin sorumluluğunu satıcıya yükleyemezsiniz.

Kesinlikle doğru riski biz alıyoruz bedelini de biz ödemeliyiz.
  • Tmallbox'dan aldığım cihaz gümrüğe takılıp geri döndüğünde site kesinti yapmadan paramı ödedi.
  • arkadaslar ebaydan Jiayu G3 209 dolara, Azerbaycana free shipping, sizce alnir mi?
    yoksa tmallbox sitesinden 186 dolara mi alsam?
    hangisi daha guvenilir? nasil etsem acaba? ve ya Jiayu G4 mu beklesem?!
    tum tavsiyelerinize acigim.
    tesekkurler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atacante

arkadaslar ebaydan Jiayu G3 209 dolara, Azerbaycana free shipping, sizce alnir mi?
    tesekkurler

şu aralar gümrük sıkıntılı,belli dönemlerde ara ara takılmalar yoğunlaşıyor karar senin
  • quote:

Orijinalden alıntı: incali

quote:

arkadaslar ebaydan Jiayu G3 209 dolara, Azerbaycana free shipping, sizce alnir mi?
    tesekkurler

şu aralar gümrük sıkıntılı,belli dönemlerde ara ara takılmalar yoğunlaşıyor karar senin

hocam ben Azerbaycandayim, burda bir sikinti olacagini sanmiyorum.
    esas olan satici Gift falan yazarsa ve ya fiyati biraz ucuz yazarsa her sey yolunda olur gibi.
    koktugum, yani telefonu kendileri acip bi problemin olup olmadigini arastiriyorlar mi? fabrika problemli bir telefonu yollama ihtimali ne kadar? nasil guvenecegiz?

• merimobiles paketlemesi nasıl arkadaşlar gümrük te takılırsa para iadesinde sıkıntı çıkar mı??
  • quote:

esas olan satici Gift falan yazarsa ve ya fiyati biraz ucuz yazarsa her sey yolunda olur gibi.
    koktugum, yani telefonu kendileri acip bi problemin olup olmadigini arastiriyorlar mi? fabrika problemli bir telefonu yollama ihtimali ne kadar? nasil guvenecegiz?

Valla hocam elektronik şans işidir benim jiayu G3 arızalı geldi bende video çektim sorunu ingilizce olarak anlattım, onlarda gönderin gelince yenisini yollayalım dediler bende bekliyorum umarım gümrüğe takılmaz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: incali

quote:

tesekkurler

Arkadaşım isterse paketin üstüne fil yazsınlar ister hediye yazsınlar şans işi bu, bazen denetimler artıyor şansımız daha da azalıyor
    şu anda şansımız daha az ama bu belirli zamanlarda oluyor

• tesekkurler arkadaslar..
    en guvenilir siteler, saticiar linki vere bilir misiniz?
  • iyi forumlar arkadaşlar bende geçen hafta g3 siparişi verdim merakla bekliyorum.

benim aklıma takılan bu telefonu g4 çıkıncaya kadar kullanıp eşime vermek. g4 ü ise gürcistan üzerinden göndertsek sorun olurmu bizim bakıcı var ayda bir türkiseye giriş yapıyor mantıklımı acaba gürcistana toplu alım yaptırsak 5 10 tane alabiliriz belkide. oranın gümrük mevzuatı nasıl acaba
  • arkadaşlar Eskişehir de ikamet edipte Jiayu G3 sahibi olan arkadaş var mı acaba hiç? ben ve bir arkadaşım telefonu merak ediyoruz da,eğer varsa msj atabilir mi?
  • Aliexpressten sanal kartla urunun iadesi sanal karta oluyor. Hic iadem olmadi ama saticilar olumsuz yorumdan korkuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.