Şimdi Ara

Cevap: hdp barajı geçerse ve geçemezse yorum sizin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
99
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Orijinalden alıntı: FırtınalıDenizinYolcusu

HDP parti programı olarak gayet seküler bir partidir. Çeşitli görüşlerden insanların bu partide toplanması da bu duruma gölge düşüremez. Nasıl ki CHP bünyesinde ulusalcılar, islamcı demokratlar varsa HDP için de aynısı geçerli. Gezi'de CHP tabanı yönetime karşı gelip alanlara çıktı ki aynı durum HDP içinde de oldu. Eğer CHP'yi bu yönlerden savunabiliyorsanız, HDP'ye neden aynı yaklaşımı yapmıyorsunuz?

HDP'nin program olarak seküler (olayı adı ile analım, laik) bir parti olmasından bana ne? Program "yazıdır". Pratiğe bakınca Deli Said'i anan, her türlü şeriatçı kurumla bir şekilde ılık ya da silişkileri olan bir yapı var. Hüda Kaya var, Dengir var... Burada ortaçağcı gericilere karşı bir tutum yok. Aynı şey cemaat için de geçerli, cemaat denen yapı ile işlerine gelince 2010'da görüşüyorlardı. Demek ki HDP'nin laikliği programında. Ha bu arada, biz parti olarak laiklik kelimesini bildirilere sokmak isterken, onlar Eğitim-Sen'de olsun, diğer kurumlarda olsun, bu kelime Kemalist işi diyorlardı. Şimdi IŞİD denen katiller sürüsü kapıya dayanınca "seve seve" kullandılar laikliği. Nerede samimiyet? Nerede omurga? Hiçbiri yok. Bir de utanmadan seçim bildirilerinde "zaten laiklik yoktu ki ortadan kaldıralım" diyorlar.

İnsanın kendini aşağı atası geliyor, bu neyin kafasıdır yahu?

Gelelim Gezi meselesine, bir defa olayı adı ile anmak gerekir, o süreçte HDP ayrı bir hareket, BDP ayrı bir hareketti. HDP Taksim-Gezi'ye katıldı, ilk günden beri vardı. Kaldı ki orada oluşlarını bile CHP'li kitleyi eleştiri aracına çevirdiler. "İki alan var, birisi Taksim, birisi Gezi" diyecek kadar ileri gittiler (söylem sahibi, YGSP eşsözcüsü, CNN Türk'de). HDP içinde Taksim-Gezi'ye yeterlice katılmamanın eleştirisini yaptılar. Buraya kadar HDP ile ilgili sorun sadece o ayrıştırıcı, kendi dilleri ile ötekileştirici tutumlarında.

BDP'ye gelirsek, BDP kendi tabanını pasifize etmiştir. İlk günden itibaren geri çekilmiştir gelenler de. Tarlabaşı'ndan gelen bir kaç genç dışında BDP'yi temsil eden hiç kimse yoktu. Bir gün sonra da tüm itirazlara rağmen yurtseverler Öcalan bayrakları ile geldiler, meydanda ufak bir tartışma çıktı. Orada bile 20-30 kişiydiler. Sorarım, Newroz'da milyonları toplayan hareketin gücü bu mudur? Bu mudur Taksim-Gezi gibi bir isyana katılmanın boyutu?

Yahu hepsini geçtim, HDP'nin kendi içindeki insanlar eleştiriler yönelttiler BDP'ye. Demir Küçükaydın, Selahattin Demirtaş'ın tavrının "nereden çıktı bu isyan" tavrı olduğunu belirtti. Çünkü o sıralarda Öcalan ile Tayyip bir güzel paslaşıyorlardı dar alanda. Müthiş bir müttefiklikleri vardı. İsyan ile denge bozuldu. Şimdi hareketin kendisi bile kendi içinde bu eleştiriyi yapmışken, size ne oluyor yahu?

Toplamına bakarsak, Öcalan'ın "hükümeti 10 senedir ben kurtarıyorum" dediği bir noktada mıyız hala? Evet oradayız. Ve biz böyle bir hareketin legal yapısına oy vereceğiz öyle mi? Osman Baydemir'in bir lafı vardı, onu anardım da neyse. Kısacası BDP (Kürt hareketi, PKK, KCK ya da her ne derseniz) Taksim-Gezi isyanında Kürdistan'da yaprak kıpırdatmayarak Türkiye halklarına ihanet etmiştir. HDP'nin kendi içinde çalıp oynaması da durumu kurtarmaz, burada o zaman yapılması gereken ipleri koparmaktı. HDP'de bir eşbaşkanlığa hepsi unuttular o ihaneti, o "darbe" yaftalarını. Çünkü kafayı yurtsever insanlarla bozmuş ruh hastalarının yapacağı tek iş budur. Kimse kusura bakmasın. İşte bu sebeple HDP (KCK, PKK, DBP ya da adına ne diyorsanız) samimiyetsizdir. Güvenilmezdir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.