Şimdi Ara

CES'de tanıtılacak Zen 2 Tabanlı Ryzen 3000 Serisi Tamamıyla Sızdı!(CES Canlı Yayın Linki Eklendi!) (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
468
Cevap
12
Favori
30.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sunumda Radeon 7 3fanlı bi model 3 oyunda (dx12 destekli) rtx2080 ile performans eşit verio vulkan destekli oyunda geçiodu amd bizi şaşırttı diebilriiz yüksek performanslı 7nm cpu beklerken ekran kartı tarafında rtx2080 performansı şaşırtı.

    Edit:radeon 7 699usd rtx2080 çıkıs fıyatı ile aynı nerde F/P HBM bellek pahalı geldi anlaşılan.

    Edit2:heleşükür Ryzen 3000 gösterdiler 9900k ya oranla %30 daha az elektrik tüketiyor cinebenchde nerdeyse eşit performans verio mühendislik örneği 9900k çalışma frekansı tam olarak belirtilmediğinden şuan performans olarak çıkabileceği çalışma frekansı hakkında kesin bşy diemeyiz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crysef -- 9 Ocak 2019; 21:31:31 >
  • RTX 2080 seviyesinde performans sunan Radeon VII 699 USD fiyatla tanıtılmış bulundu. 7 Şubat 2019'dan itibaren satışlar başlıyor. Yanında da Devil May Cry 5, Division 2 ve Resident Evil 2 veriliyor.
  • https://www.amd.com/en/products/graphics/radeon-vii





  • "AdoredTV'nin kaynağı ne peki?

    AdoredTV'i takip ediyorum fakat kesinlikle inanmadım, 1800X ilk çıktığında 500 dolardan piyasaya sürmüş firma AMD, eline kozu geçirince hemen Intelleşiyor. Elinde deli gibi kar yapma fırsatı varken 8/16 4.4ghz 180 dolara satması akıl almaz olur.

    16 çekirdek işlemciye 5.1ghz filan yazmış birde iyi güldüm, gerçekten 16 çekirdekli Zen mimarli bir işlemcinin 5.1ghz'i görebileceğine inanan var mı

    4.7-8 üzeri Zen 2 işlemci olmayacak.

    AMD ticari amaçlı hiç bir firma elinde deli gibi kar yapma fırsatı varken bir anda böyle birşey yapmaz.

    Model numaraları/çekirdek sayısı doğru olabilir fakat bu fiyatlar ve frekanslar kesnilikle imkansız."

    "Daha iki hafta önce 225W TDP'li RX 590'ını 290 dolara satan bir firmanın 150W TDP ile 2070 gücünde bir kartı 250 dolara satacağına ciddi ciddi inanalar var, trajikomik bir durum.

    İşte tam olarak bu kişiler sonra yine beklenen olmayınca foruma "amd bizi hep kandırıyor, intelden şaşamayacan aga" diyen kanser tiplere dönüşüyor çünkü bu kişilerin sızıntının doğru olup olmayacağını sorgulayacak donanım bilgisi yok, kim ne dese herşeye inanıyor ve hayal kırıklığı büyük oluyor."

    "Siteye hit alabilmek için AdoredTV'nin bilgilerini kopyala yapıştır yapmış, yeni bir şey değil." (Rus sitesi listemesi için yazmışım)


    "CES'te son kullanıcılar için Zen 2 mimarisi tanıtılır fakat satışa başlanmaz zaten yeni bir seri işlemci satmak istiyorsan yeni anakartlarda(biosu hazır) aynı anda satmak zorundasın. X570'ninde çıkış tarihi computex yani mayıs sonu. Eee yeni anakartlarında CES'te çıkmayacağını nereden biliyorsun dersen eğer öyle birşey olsaydı anakartlar çoktan sızmıştı. Ekimde çıkmış Z390'ların sızıntıları/görselleri mayıs'ta başlamıştı. CES'te X470 anakartlarda çalışan Zen 2 mühendislik örneği işlemcili birkaç sistem olur, 9900K ile yanyana cinebnech vs. yapılır bu kadar."

    "
    Yeni X399 anakartlar göterildi bile;https://www.asus.com/us/Motherboards/ROG-Zenith-Extreme-Alpha/

    Fakat sözde tanıtıma bir gün kalmasına rağmen X570 anakartlar hakkında en küçük bir sızıntı, bilgi bile yok."

    " CES'te birkaç tane yarım yamalak X570 mühendislik örneği gösterilir o kadar, X570 eğer ceste piyasaya çıkacaksa çoktan sızmıştı, özellikle gigabyte ve asrock modelleri."

    "Şunun şurasında 12 saat kaldı ama hala tek bir sızıntı, bilgi yok buda gösteriyorki ortada ürün yok.

    Sunumda olacakları söylüyorum, alıntı yaparsınız; Sadece son kullanıcı için Zen 2 mimarisi tanıtılacak belki çekirdek sayısı vs. belli olur. İşlemcilerin model numaraları gözükmeyecek. X570 kesin yok belki yarım yamalak(heatsinki vs. olmayan yada farklı takılmış) 2-3 tane bitmemiş mühendlislik örneği olur, X570'lerin satımına computex'de yani mayıs sonu başlanacak."

    Konu hakkında yaptığım yorumlar, yine haklı çıktım.

    Hadi donanımdan anlamayan bir tayfa var ne duysa inanıyor onları zaten geçtim fakat konuda bazı kişiler az çok anlıyor ama onlar bile bunlara inandı. Bu saaten sonra forumda kimin yorumuna güvenip güvenmeyeceğinizide görmüş olun.




  • berkhandemirci B kullanıcısına yanıt
    Tek zar yanında bir i/o DIE garip...sanki alan bırakıyorlar, yoksa ne gerek var.

    Navi'ye ne oldu? Denizde battı mı?

    Valla milletin beklentisi bundan fazlaydı.
  • INTEL

  • Düşündüğüm gibi oldu diyebilirim. Ryzen 3 nesil o sızıntı haberlerdeki gibi fazla çekirdek sayısı daha fazla çalışma frekansı olması abartılmıştı. Sanırım ryzen 3 eski nesil ile arasında %10 performans farkı yaratacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Gardiyan- -- 9 Ocak 2019; 22:47:8 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightsniffer

    RTX 2080 seviyesinde performans sunan Radeon VII 699 USD fiyatla tanıtılmış bulundu. 7 Şubat 2019'dan itibaren satışlar başlıyor. Yanında da Devil May Cry 5, Division 2 ve Resident Evil 2 veriliyor.
    AMD GPU konusunda en son güveneceğim firmadır. Kimse bana fanboy demesin AMD gpu olarak kaç yıldır yerinde sayıyor vegalar daha yeni yeni ulaşılabilir oldu. Bir de bu karta 2080 rakibi deniyor ve büyük ihtimalle Ray Tracing bulunmayacak. Buna rağmen aynı fiyattalar



    (Not: CES'i izlemedim)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Ürünün ne zaman çıkarılacağı ile alakalı olarak haklı çıkmış olabilirsin ama 3.nesil işlemcilerin IO zarıyla geliyor oluşu ikinci bir işlemci zarı veya dahili GPU eklenebilme ihtimalini %100 destekleyen unsurlar. Yani 16 çekirdekli Ryzen 3800X işlemci bugün itibariyle tescillenmiş oldu diyebiliriz. Anandtech'in hesabına göre i9 9900K ile aynı seviyede Cinebench sonucu alan mühendislik örneği Ryzen 3000 serisi 75W tüketirken 9900K 125W tüketiyor. Muhtemelen demodaki ürün 4,4 Ghz'ye falan çıkıyordu. 16 çekirdek 4,1 Ghz all core gibi bir ürün 9900K'den biraz daha fazla elektrik tüketecektir muhtemelen. Yani Adored'in yazdıkları doğru.
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    ryzen 3600 ile test etmiş olapilirler mi olamazlar 178 dolarlık cpu ile 500 dolarlık cpu performansına ulaşamazlar
    zen 1 de ıo zarı 1 adet miydi eğer öyleyse yaptığınız 16 core işlemci için 140 w tdp hesapı
    doğru oluyor
  • Bazı aklı evveller konu 'AMD' ve 'f/p' olunca birdenbire 'ticaret bu', 'öyle olsa kâr fırsatını kaçırmazdı' diye hemen veryansına başlıyor.
    Şimdi, Ryzen 2'de MCM dizaynı var ve bundan önce tıpkı bir diğer Intel işlemci gibi "kontrol ünitesi ve bellek kontrolcüsü" bu ikincil zarın üzerine konumlandırılmış: bu ikincil zarı olan, harici çekirdekli işlemcinin adı Intel Clarkdale Serisi "i3 530" idi ve zebil gibi hızaşırtmaya güldür güldür gideri vardı; 32nm'de 4.9GHz incelemesi var Anandtech'in. Siz varın, bir de öyle düşünün.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    mete senin yaşın yetiyor mu hatırlatalım amd 2000 yılında won , 2006 yılında won, 2011 yılında i7 2600k lose şimdi tekrar sıfırdan tasarlanan zen mimarisiyle won yani tarih tekerrür yani tekrar ediiyor,

    amd yenildiği 2011 yılı hariç her zaman fiyat performanstı,
    üstüne konsollardaki hakimiyetide ele geçirince cpu-gggpu üretimi pc tarafındaki uyumluluk
    ile oyunlarda artık uyumluluk sorununun çok azalması ps3 dönemindeki cell mimarisi nedeniyle yaşanan uyumsuzlardan söz ediyorum artık yok ve amd cpu dünyasında sarsılmaz 1 yere geldi

    onuda örnekleyelim
    sunumdaki i9 9900k 500+ fiyat etikketiyle karşılaştırılan ryzen 3000 serisi artık hangi cpu ise fiyatı max 300 dolar olduğuna eminim + olarak da i9 9900k daki soğutucu masrafını hatırlatırım ortalama 50 dolarda ona desek

    amd 550 dolarlık intel performansını 300 dolara neredeyse yarı fiyatına sunuyor denilir
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    hocam sizin donanim bilginizi sinamiyorum veya sorgulamiyorum. Burda konuda bu degil zaten. Bir tahmin sadece... Bir site bir olayi paylasmis, sonucu hala belirsiz. Sizin tahmininizde dogru cikan olay CES 2019 da Zen 2 lerin tanitilmayacagi.. Hakikaten herkes bir sürpriz bekledi ben dahil, amd insanlari son ana kadar merakta birakip, bombayi patlatir düsüncesindeydiler. Olmaya bilir dogru cikmayabilir Adore TV nin söyledikleri, cünkü bu sizdirilan calisma belki amd nin kafasindaki konseptlerden biriydi ve son anda farkli bir sekilde yapmaya karar verebilirler veya stabilite problemi vardir hizlari biraz azaltip verebilirler. Forumca zaten genel yorumlara bakarsaniz herkes @4.6ghz icin herkes var, fakat @4.9 ve üzeri hayal meyal... yinede beklemekten baska care yok. Computex e kaldi artik..

    Madem siz böyle yazdiklarinizi toparladiniz bende unuttugunuz bir yaziyi getireyim; (yazinizi az yer kaplasin diye biraz zipledim)

    "Zaten şu an hedt high end platformu için olan 7820x 470 dolar bundan daha fazla olma ihtimali yok.
    Avrupada birkaç yerel satıcı tıpkı vatan gibi stoğunda olmayan ürüne sallamasyon fiyatlar girip listeleme yapmış o 560 euro 800 euro muhabbeti bundan ibaret.
    9900K max 450 euro, 9700K max 375 euro olacak çıkınca görürsün.
    9. Nesil için için detaylı bilgi için konuma bakabilirsin orada en güncel şekilde doğru bilgileri paylaşıyorum;
    ...."
    https://forum.donanimhaber.com/ilk-nesil-threadripper-islemcilerde-buyuk-indirim--134615670-2#134629640

    CES'de tanıtılacak Zen 2 Tabanlı Ryzen 3000 Serisi Tamamıyla Sızdı!(CES Canlı Yayın Linki Eklendi!)


    insanlar yanilabilir.




  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    AdoredTV hakkında konuşmak istemiyorum, adam resmen sekötrü trolledi, daha model numaraları AMD tarafından bile belirlenmeyen ürünlere MSRP fiyatlarını verdi.

    Koyduğun fiyat çizelgesi'nin cevabınıda zaten alıntı yaptığım kısımda vermişim; "Avrupada birkaç yerel satıcı tıpkı vatan gibi stoğunda olmayan ürüne sallamasyon fiyatlar girip listeleme yapmış o 560 euro 800 euro muhabbeti bundan ibaret. " o yüzden orada ki +500euro gibi rakamların bir önemi yok.

    9900K için 450 euro demişim, hemen bakalım;

    450 Euro eşittir
    519,87 ABD Doları
    https://www.amazon.com/Intel-i9-9900K-Desktop-Processor-Unlocked/dp/B005404P9I/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1547079632&sr=8-1&keywords=9900k

    500 dolar

    Intel'in MSRP fiyatıda 488 dolar.

    Yine tahminlerim doğru çıkmış.

    İnsanların yanılması farklı, izlenme kasıp gelir sağlayacam diye hayali bilgilerle milleti kandırmak farklı, birinde art niyet var birinde yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 10 Ocak 2019; 3:40:18 >




  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Adore tv konusu tamamda 450 euro kismi farkli, avrupaya 700 eu dan markta giris yapiyor ardindan 600 eu ya satiliyor suan 530 euro lara kadar düsüyor. siz 450 derken 560 diyenler bugunu gormus. Siz amerikadaki fiyatlari eu ya cevirip soyluyorsunuz. o listede 450 yazsaydi eger hakli olurdunuz. Avrupadaki haberi avrupaya göre euro cinsinden söylüyorum zira bizim ülkemizdeki fiyatlara amerikadan daha yakin oldugu icin, zaten turkiyedeki suan ki fiyatlarinda 450 eu (519$) la da alakasi yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Amazon.com'da 500 dolara satılan bir ürün avrupanın vatan tarzı birkaç fırsatçı satıcı tarafından 500-700 euro'ya satıldıysa bu durum gerçekği yansıtmaz, aklı olan gidip amazon.com'dan sipariş eder, bu yüzden o yazdığın 500-700 euro'luk avrupa fiyatlarının bir önemi yok.

    Ayrıca neyi sorguluyorsan anlamadım, ben bu forumda insanlara karşılıksız insanlara yardım ediyorum, bilgilendiriyorum, tecrübelerimi paylaşıyorum yazdıklarımdan para kazanmıyorum bu yüzden yanılırsam beni sorgulmanın kimsenin hakkı yok fakat AdoredTV gibi kitleleri yönlendirip üstüne bundan para kazansaydım ancak benim yanılıp yanılmadığımı sorgulayabilirdin.

    AdoredTV'nin paylaştıklarını ilk günden beri yalan olduğunu belirttim fakat yine suçlu biz olduk...
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.