Şimdi Ara

ÇEPNİ çıktım... huhuuuu... çepni var mı aranızda? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
77
Cevap
0
Favori
5.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ben de çepniyim amasya
  • Nerden anladınız peki?
  • Bizde Afşar hanedanlığından gelmeymişiz.1736 – 1796 yıllarında İran'da kurulmuş bir Türk hanedanlığıymış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black Sabbath

Konunun yarısı Giresunlu çıktı
    Bende Giresunluyum

Giresun Çepni Türklerinin en yoğun olduğu şehir zaten
    Giresun deyince aklıma ilk gelen şey Çepni Türkleri
  • benim soy adım çepni ve biz de sizin gibi öz türküz yanlıs bılmıyorsam taaaaaa osmanlının kurulusuna kadar varmışız karedenize yerlesen ilk türk boyuyuz
  • çepniler baya bir zengindir samsunda, gece mekanları gazinoları falan var. mafya oldugunu biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tümen Yabgu

Karadeniz nüfusunun büyük çoğunluğu Oğuzların Çepni boyuna mensuptur. Benim baba tarafı manav (yerleşik hayata geçmiş yörük), anne tarafın ise Karamanoğlu soyundan geliyor. Karamanoğlu olmak ayrıcalıktır, bunu herkez anlayamaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hacı Bektaş-ı Velî'nin ilk müritleri Çepniler'di. Ancak, Hacı Bektaş-ı Veli, hayatta iken kendisi ve müritleri Sünnî Müslüman idiler. Ölümünden sonra Bektaşilik öğretilerinde sapmalar meydana geldi. Bektaşî tarikatına mensup olanlar, Alevîlik ile özdeşleştirildi.

Konu dışı olacak ama bu nedir arkadaş yahu? Hacı Bektaşı Veli Anadolu'ya Hoca Ahmet Yesevi tarafından gönderilmiştir ve onun öğrencisidir. Hoca Ahmet Yesevi ise Türkler daha Anadolu'ya tam yerleşmeden Aleviliğin temelini atmış ve bunu öğrencilerine öğretmiştir. Bu öğrencilerinden biri olan Hacı Bektaşi Veli Anadolu'da islamın ve Türklüğün yayılmasını sağlamış, Ertugrul Gazi'ye cihan imparatorluğunu müjdeleyen Şeyh Edebali'ye hocalık yapmıştır. (Kimi kaynaklarda Şeyh Edebali'nin aslında Hacı Bektaşı Veli olduğu da söylenir)

Hacı Bektaşı Veli dergahı aynı zamanda Osmanlı askeri yapılanmasında büyük rol oynamış, yeniçeri teşkilatının yol göstericisi olmuş ve bu yol gösteriş Yavuz Sultan Selim'in Safevi Devleti ile olan sürtüşmesi sonunda yeniçeri öğreticilerinin tasfiyesine kadar sürmüştür.

Taraflı tarih anlatarak yüzyıllarca birlikte huzur içinde yaşayan Alevileri ve Sunnileri özellikle birbirine düşman edip ülkede etnik ve inançsal huzursuzluk çıkarmak isteyen kimselerin yazmış olduğu bu yazıları halkın ne yazıkki yutması sonucunda ayrışma başladı bu ülkede.

Böyle yazılara itibar etmesin kimse.

Bu arada köken olarak Kafkas Türklerindenim. Zamanında Kafkaslardan Erzurum'a oradan da Giresun'a gelmişler. Aile kendi içinde bölünmüş bir kısmı Giresunda kalmış bir kısmı da Fatsa'ya yerleşmiş . Ancak Kafkas öncesi hakkında bir bilgim yok. Umarım öğrenebilme imkanım olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cypon -- 6 Ocak 2013; 2:39:26 >

• Çerkes'im bende. Atalarım Kafkasya'da dağlarda yaşarmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JeanCarlo

çepniler baya bir zengindir samsunda, gece mekanları gazinoları falan var. mafya oldugunu biliyorum

ben samsunluyum mafya oldugunu biliyorum derken ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: çöpçü_reis

quote:

çepniler baya bir zengindir samsunda, gece mekanları gazinoları falan var. mafya oldugunu biliyorum

En pahali gece mekanlari cepnilere ait. Bu mekanlari da anca arkasi saglam adamlar idare edebilir. Ayrica duymustum bazi cepnilerin mafya oldugunu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sniper_town

quote:

Orijinalden alıntı: Tümen Yabgu

Karadeniz nüfusunun büyük çoğunluğu Oğuzların Çepni boyuna mensuptur. Benim baba tarafı manav (yerleşik hayata geçmiş yörük), anne tarafın ise Karamanoğlu soyundan geliyor. Karamanoğlu olmak ayrıcalıktır, bunu herkez anlayamaz

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: çöpçü_reis

quote:

En pahali gece mekanlari cepnilere ait. Bu mekanlari da anca arkasi saglam adamlar idare edebilir. Ayrica duymustum bazi cepnilerin mafya oldugunu

öyle mayfa lık felan tam olarak yok ama tanıdıgım çepnilerin sahilde bar cafe vs lerı var doğru duymusun

• çemçük gillerdeniz bizde memnun oldum
  • Ben de çepniyim yukarıortacamii tirebolu giresun bu arada karadenizlilerin çoğu çepniymiş falan hiç güleceğim yoktu. element uydurmayı geçtim boy soy uydurmaya başladı millet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tRolling Stones -- 6 Ocak 2013; 13:48:57 >
  • quote:

açıklama yapmışım ama düzeteyim aynen tüm dediklerin doğru hataha bu mafya vs olaylarınında başı dedem oluyormuş bende kaç yıl felan önce bilmeden cevaplamışım yeni ynei öğrendim tefecilik ve mafya olaylarını ailemin
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.