Şimdi Ara

cep telefonunda oto focus ne işe yarar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
5.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Sanırım kaliteli foto çekmeye yarıyo.
  • Manuel olarak ayar gerektirmeyen, deklanşöre bastığında otomatik ayar yapan ve bu sayede çok net ve pratik fotoğraflar elde etmemizi sağlayan, bence olmazsa olmaz özelliklerden biridir
  • bnce de resme kesinlikle büyük etkisi war...
  • quote:

Orjinalden alıntı: noxco

Manuel olarak ayar gerektirmeyen, deklanşöre bastığında otomatik ayar yapan ve bu sayede çok net ve pratik fotoğraflar elde etmemizi sağlayan, bence olmazsa olmaz özelliklerden biridir

Allah sony ericsson babamızdan razı olsun.nokia bu tip fonksiyonları koymaya sony ericsson tehdidi olmasa hiç niyeti yoktu:mesela n90 daki carl zeiss lens ve 2 mp optik gibi.bize daha kaç tane 1.3mp lik tel satacaktı kimbilir?yakında autofocus lu bir n serisi tel görürüz merak etmeyin.amaçları kazanabildikleri en çok parayı kazanmak.şimdi bir tel çıksa 5mp olsa en kral dijital makineden daha iyi çekse vsvs.. daha sonra satacak ne kalır nokia ya?limonun suyunu sonuna kadar çıkarmak misali...

autofocus un anlamı "otomatik netleme" dir.fotoğraf kalitesini arttırır,ışığı ayarlar,kontrastı ayarlar.nokialar daki gibi fotolar nokta nokta-bulanık çıkmaz.

• evt oto focuc yaani otmatik odaklama(netleme) fotoğrafın kalitesinde biyük bi etki sağlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: med_cezir197

evt oto focuc yaani otmatik odaklama(netleme) fotoğrafın kalitesinde biyük bi etki sağlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • N90 DA otofocus var.Yakinda otofocuslu bir Nserisi goruruz diyorsunda var zaten.Bilmeden yazmayin suraya...
    quote:

Orjinalden alıntı: mc_ersin

quote:

Orjinalden alıntı: noxco

Manuel olarak ayar gerektirmeyen, deklanşöre bastığında otomatik ayar yapan ve bu sayede çok net ve pratik fotoğraflar elde etmemizi sağlayan, bence olmazsa olmaz özelliklerden biridir

Allah sony ericsson babamızdan razı olsun.nokia bu tip fonksiyonları koymaya sony ericsson tehdidi olmasa hiç niyeti yoktu:mesela n90 daki carl zeiss lens ve 2 mp optik gibi.bize daha kaç tane 1.3mp lik tel satacaktı kimbilir?yakında autofocus lu bir n serisi tel görürüz merak etmeyin.amaçları kazanabildikleri en çok parayı kazanmak.şimdi bir tel çıksa 5mp olsa en kral dijital makineden daha iyi çekse vsvs.. daha sonra satacak ne kalır nokia ya?limonun suyunu sonuna kadar çıkarmak misali...

autofocus un anlamı "otomatik netleme" dir.fotoğraf kalitesini arttırır,ışığı ayarlar,kontrastı ayarlar.nokialar daki gibi fotolar nokta nokta-bulanık çıkmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khans -- 28 Ocak 2006 13:52:35 >

• Autofocus bir cep telefonu kamerasının her şeyidir.
    Resmi çekilecek nesnenin uzaklığını ölçerek kameranın merceğinin küçük bir motor yardımıyla ileri geri hareket etmesini sağlar.K750 de kamera merceğinin hareket ettiğini hissedebilirsiniz.
    Manzara resmi çekmekle,15-20 cm yakından bir nesnenin çekimi arasında netleme açısından büyük fark vardır,sabit lens li kameralar bu netlemeyi yapamaz,ama AF olan bir kamera uzaktaki nesne ile yakındaki nesnenin uzaklığını algılayarak kameranın lensini bu mesafeye göre ileri yada geri hareket ettirerek mükemmel netliği sağlar.Hatta gelişmiş fotoğraf makinelerinde mesafe ölçümü lazer le yapılır.
    Autofocus olan bir kamera ile olmayan bir kamera arasında bu ölümcül fark vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dartannyan -- 28 Ocak 2006 13:52:23 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: brky

quote:

Orjinalden alıntı: med_cezir197

evt oto focuc yaani otmatik odaklama(netleme) fotoğrafın kalitesinde biyük bi etki sağlar

• Fotoğrafın_kalitesindeki_en_önemli_etkenlerden.Boşluk_tuşum_bozuk,_ondan_araya_bunlardan_koyuyorum
  • ben N80 düşünüyorum ama onda yok napcaz 3 mp diye çok heveslenmiştim
  • N80 de autofocus yok mu yaw?
  • yakın çekimlerde çok farkettirir autofocus..normal çekimlerde telefondan cayılcak kadar fark yok..tabi daha çok kameranın lenside vs de bağlı
  • cep telefonlarında otofocus özelliği yoktur otofocus diyafram ve shutter parçalarını içinde barındıran ve optik zoom eşliğinde gerekliliği olan bir sistemdir ve fotoğraf makinelerinde olur.

cep telefonlarında otofokus bir dönem çeşitli analog fotoğraf makinalarında kullanılan yalancı otofokus sistemidir sadece boş boş ileri geri yapar ama netleme noktası sabittir. siz otofocus yaptığını zannedersiniz yani bir pazarlama taktiği nerden mi biiliyorum gördüm ve ben fotoğraf makinesi tamircisiyim

otofocus daha net foto çekmeye yaramaz sadece optik zoom hareket ettikçe her kademede algılayıcının üzerine düzgün ve ayarlı olarak görüntünün düşmesini sağlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tembeler -- 28 Ocak 2006 19:32:16 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: tembeler

cep telefonlarında otofocus özelliği yoktur otofocus diyafram ve shutter parçalarını içinde barındıran ve optik zoom eşliğinde gerekliliği olan bir sistemdir ve fotoğraf makinelerinde olur.

cep telefonlarında otofokus bir dönem çeşitli analog fotoğraf makinalarında kullanılan yalancı otofokus sistemidir sadece boş boş ileri geri yapar ama netleme noktası sabittir. siz otofocus yaptığını zannedersiniz yani bir pazarlama taktiği nerden mi biiliyorum gördüm ve ben fotoğraf makinesi tamircisiyim

otofocus daha net foto çekmeye yaramaz sadece optik zoom hareket ettikçe her kademede algılayıcının üzerine düzgün ve ayarlı olarak görüntünün düşmesini sağlar

Gel de sana k750i ile iki ayrı noktayı odaklayıp, tüm bildiklerini resetleyim...

bekle resimler az sonra, çok bilmiş...

•  cep telefonunda oto focus ne işe yarar

Kelime oyunlarına gerek yok, son söz k750i'nin...

• quote:

Orjinalden alıntı: BaMKaN

quote:

cep telefonlarında otofocus özelliği yoktur otofocus diyafram ve shutter parçalarını içinde barındıran ve optik zoom eşliğinde gerekliliği olan bir sistemdir ve fotoğraf makinelerinde olur.

Gel de sana k750i ile iki ayrı noktayı odaklayıp, tüm bildiklerini resetleyim...

bekle resimler az sonra, çok bilmiş...

olm benle tartışma git nerden odaklıyosan odakla kısmıslar diyaframı eşşek gibi sizi kekliyolar otofcus yok

• K750 yi bir yazının üstüne getirdiğinde flu olarak gösteriyor,çekme tuşuna yarım bastığında yazılar netleşiyor,bunun adına sen ne dersin bilemem,ama insanlar autofocus deniyor ve yalancı bir sistem olmadığını gözlerimizle görüyoruz.
    Birde sana sorum var,K750 nin içini açıpta kamera modülüne baktın mı acaba?
    Ayrıca autofocus daha net fotoğraf çekmeye yaramaz,her kademede algılayıcının üzerine düzgün ve ayarlı görüntü düşmesini sağlar demişsin.Biz dünyalılar düzgün ve ayarlı çekilen fotoğraflara net fotoğraf deriz.
    Orjinalden alıntı: BaMKaN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dartannyan -- 29 Ocak 2006 0:22:41 >

• işte buyrun size bi w800i makro fotoğrafı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şair-i Maderzat -- 29 Ocak 2006 0:29:52 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.